0

خواص درمانی ادویه ها از جوز هندی تا هل

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

خواص درمانی ادویه ها از جوز هندی تا هل

 

 

ادویه های مختلف چاشنی هایی برای طعم دادن به غذا هستند که علاوه بر طعم دادن دارای خواص درمانی زیادی نیز می باشند که در ادامه به آنها اشاره می شود

ادویه هایی که دارای خواص درمانی فوق العاده هستند

مصرف به اندازه ادویه افزون بر خوش‌عطر و طعم کردن غذا، فواید زیادی برای بدن دارد که تسهیل در هضم غذا، تنظیم قندخون و ... از آن دسته‌اند. از جمله این ادویه ها می توان موارد زیر را برشمرد:

 

جوز هندی

جوز هندی هسته میوه‌ای هلو مانند است که در اندونزی به عمل می‌آید. بیشترین عطر و خاصیت آن در پوسته این هسته است، اما معمولا کل هسته در آشپزی به کار می‌رود.

تاثیر ویژه جوزهندی در هضم غذا و تسکین درد‌های روماتیسمی است.مصرف بیش از اندازه آن به دلیل دارا بودن ترکیبات آلکالوئیدی باعث تاثیر مستقیم روی سلول‌های مغز و ایجاد حالات توهم‌زاست. مصرف مداوم آن زیان‌آور و استفاده از ۴ گرم آن در یک نوبت باعث مسمومیت شدید می‌شود، پس در مصرف آن زیاده‌روی نکنید و هنگام مصرف آن را رنده کنید تا عطرش تبخیر نشود.

 

تخم گشنیز

تخم گشنیز در تهیه ادویه ترکیبی، استفاده فراوان و عطر خوش و منحصربه‌فردی دارد. تخم گشنیز به صورت درسته یکی از معطرکننده‌های ترشی است.پودر آن به شدت میکروب‌کش است و در زمان ابتلا به بیماری‌های گوارشی مانند اسهال‌خونی، وبا و تیفوئید که هنوز در فصول گرم بخش‌هایی از کشورمان را درگیر می‌کند، بسیار مفید است. راه مصرف ویژه‌ای ندارد، تنها مقداری از آن را در غذا بریزید و بس.

در گذشته‌های نه چندان دور برای خوشبوکردن دهان و تسکین درد دندان نیز مورد مصرف داشته است.تخم گشنیز دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم و ویتامین‌های A و C است که باعث تقویت بدن می‌شود. باید توجه داشت که مصرف بیش از حد آن موجب بی‌حسی و گیجی شدید می‌شود که باید از آن اجتناب کرد.


 

هل

در ایران معمولا در تهیه شیرینی‌جات یا برای عطردادن به چای به‌کار برده می‌شود، اما در آشپزی هندی و عربی موارد استفاده فراوان دارد. این ادویه پر خاصیت تقویت‌کننده قلب و سیستم گوارش است. به هضم غذا کمک می‌کند و مانند بعضی دیگر از انواع ادویه، ضدمسمومیت است.

یکی از موارد معدود استفاده از هل در غذا، برای عطردادن به خورش‌های نذری است. اگر آن را به تنهایی یا به‌عنوان یکی از عناصر ادویه ترکیبی به‌کار ببرید، حتما مشتری دایمی آن خواهید شد. هل دارای سه نوع سبز، سفید و سیاه است که خواص یکسانی دارد.

هل را با چای دم کرده و عسل بخورید تا سرماخوردگی درمان و تب پایین آورده شود. اگر زیاد ترش می‌کنید، هل را در برنامه غذایی تان بگنجانید.مانند دیگر ادویه‌ها مصرف بیش از حد آن مضر است و باعث ناراحتی روده‌ها می‌شود. خواص هل بسیار شبیه شربت اکسپکتورانت است، پس اگر اهل درمان گیاهی هستید، هل را همیشه در ذهن داشته باشید.


منبع: khorasannews.com

پنج شنبه 19 دی 1398  12:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها