0

نارسايي كليه خبر نمي‌‌‌‌دهد

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

نارسايي كليه خبر نمي‌‌‌‌دهد

نشانه های نارسایی کلیه , علت نارسایی کلیه

عوامل زیادی می توانند در سلامت و عملکرد کلیه شما اختلال ایجاد کنند

  

کلیه های شما یک جفت اندام است که که در طرفین ستون فقرات و در موازات اصلی مهره ۱ تا ۳ کمری قرار دارند. آنها خون شما را فیلتر می کنند و سموم بدن را از بدن شما خارج می کنند. کلیه سموم را به مثانه شما ارسال می کند ، که بدن شما بعداً سموم را هنگام ادرار از بین می برد.

نارسایی کلیه چیست؟

نارسایی کلیه هنگامی رخ می دهد که کلیه های شما توانایی فیلتر کردن ضایعات کافی از خون شما را از دست می دهند. عوامل زیادی می توانند در سلامت و عملکرد کلیه شما اختلال ایجاد کنند ، مانند:

• قرار گرفتن در معرض آلاینده های سمی یا داروهای خاصی

• برخی بیماریهای حاد و مزمن

• کم آبی شدید

• ترومای کلیه

اگر کلیه های شما نتوانند کارهای منظم خود را انجام دهند ، سموم را به بدن اضافه می کند و این می تواند منجر به نارسایی کلیه شود، در صورت عدم درمان می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

 

علائم نارسایی کلیه:

معمولاً کسی که نارسایی کلیه دارد علایم کمی از بیماری خواهد داشت. بعضی اوقات علائمی وجود ندارد. علائم احتمالی شامل موارد زیر است:

• مقدار ادرار کاهش می یابد

• تورم پاها ، مچ پا  

• تنگی نفس غیر قابل توضیح

• خواب آلودگی یا خستگی بیش از حد

• حالت تهوع مداوم

• گیجی

• درد یا فشار در سینه

• تشنج

• کما

 

نشانه های نارسایی کلیه , علت نارسایی کلیه

نارسایی کلیه در پنج مرحله طبقه بندی می شود

   

نشانه های اولیه نارسایی کلیه

نشانه های نارسایی کلیه در مراحل اولیه ممکن است سخت باشند. اگر علائم اولیه بیماری کلیوی را تجربه کرده باشید ، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

کاهش تولید ادرار

احتباس مایعات که منجر به تورم اندام می شود

تنگی نفس

 

علت نارسایی کلیه چیست:

نارسایی کلیه می تواند نتیجه چندین بیماری یا علل مختلف باشد. علت نیز به طور معمول نوع نارسایی کلیه را تعیین می کند.

افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، معمولاً یک یا چند دلیل زیر دارند:

 

از دست دادن جریان خون به کلیه ها :

از دست رفتن ناگهانی جریان خون به کلیه های شما می تواند نارسایی کلیه را در پی داشته باشد. برخی از شرایطی که باعث از بین رفتن جریان خون به کلیه ها می شود عبارتند از:

حمله قلبی

بیماری قلبی

زخم کبد یا نارسایی کبد

کمبود آب بدن

سوختگی شدید

یک واکنش آلرژیک

یک عفونت شدید مانند سپسیس

فشار خون بالا و داروهای ضد التهابی نیز می توانند جریان خون را محدود کنند.

 

مشکلات دفع ادرار:

وقتی بدن شما نمی تواند ادرار را از بین ببرد، سموم بدن افزایش می یابد و کلیه ها را تحت فشار قرار می دهند. بعضی از سرطانها می توانند معابر ادرار را مسدود کنند ، مانند:

پروستات (شایع ترین نوع در مردان)

سرطان روده بزرگ

سرطان دهانه رحم

سرطان مثانه

سنگ کلیه

پروستات

لخته های خون در مجاری ادراری شما

آسیب به اعصاب شما که مثانه شما را کنترل می کند

 

برخی موارد دیگر که ممکن است منجر به نارسایی کلیه شود عبارتند از:

- لخته خون در داخل یا اطراف کلیه ها

- عفونت

- افزایش سموم بدن

- مواد مخدر و الکل

- واسکولیت ، التهاب رگ های خونی

- لوپوس ، یک بیماری خود ایمنی است که می تواند باعث التهاب بسیاری از اعضای بدن شود

- گلومرولونفریت ، التهاب رگهای خونی کوچک کلیه ها

- سندرم اورمیک همولیتیک ، که شامل تجزیه گلبول های قرمز به دنبال عفونت باکتریایی ، معمولاً در روده است

- مولتیپل میلوما ، سرطان سلولهای پلاسما در مغز استخوان شما

- اسکلرودرمی، یک بیماری خود ایمنی است که بر روی پوست شما تأثیر می گذارد

- پورپورای ترومبوسیتوپنیک، اختلالی که باعث لخته شدن خون در عروق کوچک می شود

- داروهای شیمی درمانی که سرطان و برخی از بیماریهای خود ایمنی را درمان می کند

- رنگهای مورد استفاده در برخی از آزمایشات تصویربرداری

- آنتی بیوتیک های خاصی

- دیابت کنترل نشده

 

نشانه های نارسایی کلیه , علت نارسایی کلیه

نشانه های نارسایی کلیه در مراحل اولیه ممکن است سخت باشند  

 

مراحل نارسایی کلیه :

نارسایی کلیه در پنج مرحله طبقه بندی می شود. این موارد از خفیف (مرحله 1) تا نارسایی کلیه حاد (مرحله 5) متغیر است. علائم و عوارض با پیشرفت مراحل افزایش می یابد.

 

مرحله 1 :

این مرحله بسیار خفیف است. ممکن است علائمی نداشته باشید و عوارض قابل توجهی نداشته باشید. هنوز هم می توان با حفظ سبک زندگی سالم از پیشرفت آن جلوگیری کرد. این شامل خوردن یک رژیم متعادل ، ورزش منظم و استفاده نکردن از محصولات تنباکو است. حفظ وزن سالم نیز مهم است. اگر مبتلا به دیابت هستید ، مدیریت قند خون بسیار مهم 

 

مرحله 2 :

بیماری کلیه مرحله 2 هنوز نوعی خفیف محسوب می شود ، اما موارد قابل تشخیص مانند پروتئین در ادرار یا آسیب جسمی به کلیه ها ممکن است آشکارتر باشد.

همان رویکردهای سبک زندگی که در مرحله 1 به آن کمک کرده است ، هنوز هم در مرحله 2 استفاده می شود. همچنین با پزشک خود در مورد سایر عوامل خطر که می توانند باعث پیشرفت سریع تر بیماری شوند ، صحبت کنید. این موارد شامل بیماری های قلبی ، التهاب و اختلالات خونی است.

 

مرحله 3 :

در این مرحله بیماری کلیوی متوسط ​​محسوب می شود. کلیه های شما همانطور که باید کار نمی کنند. بیماری کلیه مرحله 3 گاهی به 3A و 3B تقسیم می شود. یک آزمایش خون که میزان ضایعات موجود در بدن شما را اندازه گیری می کند ، بین این دو تفاوت دارد.

علائم ممکن است در این مرحله آشکارتر شود. تورم در دست و پا ، کمردرد و تغییر در دفع ادرار به طور مکرر محتمل است.

ممکن است روشهای زندگی به شما کمک کند. پزشک شما ممکن است داروهایی را نیز برای درمان شرایط اساسی که ممکن است باعث تسریع در شکست شود ، در نظر بگیرد.

 

مرحله 4 :

مرحله 4 بیماری کلیوی متوسط ​​تا شدید در نظر گرفته می شود. کلیه ها به خوبی کار نمی کنند ، اما شما هنوز در نارسایی کامل کلیه نیستید. علائم این بیماری می تواند عوارضی مانند کم خونی ، فشار خون بالا و بیماری استخوان باشد.

یک سبک زندگی سالم هنوز حیاتی است. احتمالاً پزشک شما درمانهایی برای کند کردن آسیب ها ، خواهد داشت.

 

مرحله 5 :

در مرحله 5 ، کلیه های شما نزدیک به از کارافتادگی هستند یا کاملا از کار افتاده است. علائم از بین رفتن عملکرد کلیه مشهود خواهد بود. این موارد شامل استفراغ و حالت تهوع ، مشکل در تنفس ، خارش پوست و موارد دیگر است. در این مرحله به دیالیز منظم یا پیوند کلیه نیاز دارید .

 

نشانه های نارسایی کلیه , علت نارسایی کلیه

اندازه گیری خروجی ادرار یکی از ساده ترین آزمایش ها برای کمک به تشخیص نارسایی کلیه است

   

تشخیص نارسایی کلیه :

چندین آزمایش وجود دارد که پزشک شما می تواند از آن برای تشخیص نارسایی کلیه استفاده کند.

 

آزمایش ادرار :

پزشک شما ممکن است یک نمونه ادرار را برای آزمایش هرگونه ناهنجاری از جمله پروتئین غیر طبیعی یا قند موجود در ادرار آزمایش کند.

آنها همچنین ممکن است معاینه رسوب ادرار را انجام دهند. این آزمایش میزان گلبول های قرمز و سفید را اندازه گیری می کند ، سطح باکتری های زیادی را جستجو می کند و تعداد زیادی از ذرات لوله شکل به نام کست سلولی را جستجو می کند.

 

اندازه گیری حجم ادرار :

اندازه گیری خروجی ادرار یکی از ساده ترین آزمایش ها برای کمک به تشخیص نارسایی کلیه است. به عنوان مثال ، کمبود ادرار ممکن است نشان دهد که بیماری کلیوی ناشی از انسداد ادرار است ، که ممکن است بیماری های متعدد یا جراحات ایجاد کند.

 

نمونه های خون :

پزشک شما ممکن است آزمایش خون را برای اندازه گیری موادی که توسط کلیه های شما فیلتر می شوند ، مانند نیتروژن اوره خون (BUN) و کراتینین (Cr) اندازه گیری کند. افزایش سریع این سطوح ممکن است نشان دهنده نارسایی حاد کلیه باشد.

 

تصویربرداری :

آزمایشاتی مانند سونوگرافی ، MRI و CT اسکن تصاویری از کلیه ها و همچنین دستگاه ادراری را ارائه می دهد. این به پزشک اجازه می دهد تا به دنبال انسداد یا ناهنجاری در کلیه های شما باشد.

 

نمونه بافت کلیه :

نمونه های بافت برای رسوبات غیر طبیعی ، زخم ها یا ارگانیسم های عفونی مورد بررسی قرار می گیرند. پزشک شما برای جمع آوری نمونه بافت از بیوپسی کلیه استفاده می کند . بیوپسی یک روش ساده است که معمولاً هنگام بهوش بودن انجام می شود.

پزشک شما به شما بیحسی موضعی می دهد تا دردی نداشته باشید. سپس آنها یک سوزن بیوپسی را از طریق پوست شما و پایین به کلیه شما وارد می کنند تا نمونه بگیرند. تجهیزات پرتونگاری یا سونوگرافی در پیدا کردن کلیه ها و راهنمایی برا بردن سوزن به پزشک شما کمک می کند.

 

این آزمایشات می تواند به تعیین اینکه کلیه های شما آنطور که باید عمل می کنند کمک کند. سایر آزمایشات همچنین ممکن است به پزشک شما کمک کند تا چه عاملی باعث ایجاد علائم می شود. 

 

نشانه های نارسایی کلیه , علت نارسایی کلیه

رژیم خاصی برای مبتلایان به نارسایی کلیه وجود ندارد

   

درمان نارسایی کلیه :

چندین درمان برای نارسایی کلیه وجود دارد. نوع درمان مورد نیاز شما به دلیل نارسایی کلیه شما بستگی دارد.

 

دیالیز : 

با استفاده از دستگاه، خون را فیلتر و تصفیه می کند. دستگاه عملکرد کلیه ها را انجام می دهد. بسته به نوع دیالیز ، ممکن است شما به یک دستگاه بزرگ یا یک کیسه سوند قابل حمل متصل شوید.

ممکن است لازم باشد رژیم غذایی کم پتاسیم و کم نمک را به همراه دیالیز دنبال کنید.

دیالیز نارسایی کلیه را درمان نمی کند ، اما اگر به درمانهایی که به طور منظم برنامه ریزی می شوند ، می تواند عمر شما را طولانی کند.

 

پیوند کلیه :

یکی دیگر از گزینه های درمانی پیوند کلیه است . یک کلیه پیوند شده می تواند به طور عادی کار کند و دیگر دیالیز لازم نیست. معمولاً انتظار زیادی برای دریافت یک کلیه که با بدن شما سازگار باشد وجود دارد. اگر یک اهدا کننده زنده داشته باشید روند ممکن است سریعتر انجام شود. شما باید از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی پس از عمل استفاده کنید تا بدن از رد کلیه جدید جلوگیری کند. این داروها عوارض جانبی خود را دارند که برخی از آنها جدی است. جراحی پیوند ممکن است گزینه درمانی مناسبی برای همه نباشد. همچنین ممکن است عمل جراحی ناموفق باشد. 

در مورد اینکه آیا شما کاندید خوبی برای پیوند کلیه هستید ، با پزشک خود صحبت کنید.

 

رژیم غذایی نارسایی کلیه : 

رژیم خاصی برای مبتلایان به نارسایی کلیه وجود ندارد. رهنمودهای مربوط به آنچه می خورید اغلب به مرحله بیماری کلیوی شما و سلامت فردی شما بستگی دارد. برخی از توصیه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: 

• سدیم و پتاسیم را محدود کنید: پیگیری کنید که چقدر از این دو استفاده می کنید. با هدف مصرف کمتر از 2000 میلی گرم در روز هر دو.

 

• فسفر را محدود کنید: مانند سدیم و پتاسیم ، خوب است که مقدار فسفر مصرفی در روز را کم کنید. سعی کنید کمتر از 1000 میلی گرم باشد.

 

• دستورالعمل های پروتئین را دنبال کنید: در بیماری زودرس و متوسط ​​کلیه ، ممکن است بخواهید مصرف پروتئین را کاهش دهید. با این وجود ، در نارسایی کلیه مرحله نهایی ، بسته به توصیه پزشک ممکن است پروتئین بیشتری بخورید.

 

فراتر از این دستورالعمل های عمومی ، ممکن است به شما گفته شود که در صورت ابتلا به بیماری کلیوی ، از غذاهای خاص خودداری کنید .

 

پیشگیری از نارسایی کلیه :

مراحلی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به نارسایی کلیه انجام دهید.

هنگام مصرف داروهای بدون نسخه دستورالعمل ها را دنبال کنید. مصرف دوزهایی که خیلی زیاد است (حتی داروهای معمول مانند آسپیرین) می توانند در مدت زمان کمی میزان سموم بالا ایجاد کنند. این می تواند کلیه های شما را تحت فشار قرار دهد.

 

بسیاری از شرایط کلیه یا مجاری ادراری منجر به نارسایی کلیه ها در هنگام عدم مدیریت صحیح آنها می شود. شما می توانید در کاهش خطر ابتلا به نارسایی کلیه از طریق:

حفظ یک سبک زندگی سالم

مصرف داروهای تجویز شده طبق دستورالعمل

درمان علل شایع نارسایی کلیه مانند فشار خون بالا و دیابت

اگر در مورد کلیه های خود نگرانی دارید، از مراجعه به پزشک خود دریغ نکنید.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

چهارشنبه 4 دی 1398  3:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها