0

یاسوج در یک نگاه

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

یاسوج در یک نگاه

یاسوج در یک نگاه

 

یاسوج، شهر آبشارهای ایران، از شهرهای بسیار خوش آب و هوای جنوب غربی کشور است که دارای چشم‌اندازی بی‌نظیر است.

 

 

یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، شهری زیبا و دارای دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، چشمه‌ها، مناطق کوهستانی، تاکستان‌ها، دشت‌های پرگل، پارک‌ها و چندین روستای زیبا است که حتما ارزش سفر کردن دارد.

جغرافیا

یاسوج یکی از شهرهای لرنشین جنوب غربی ایران، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و مرکز شهرستان بویراحمد است و در شمال شرقی استان قرار دارد. این شهر در کنار رودخانه بشار در تپه‌های متعدد واقع شده و ارتفاعش از سطح دریا ۱۸۷۰ متر است.

اقلیم

یاسوج در منطقه اقلیم سردسیری قرار گرفته و آب و هوایی معتدل متمایل به سرد دارد. برف و باران در این شهر زیاد می‌بارد، به همین خاطر ارتفاعات از برف پوشیده شده و منابع آب این شهر تا مدت زیادی تامین می‌شود.

یاسوج

در بهار و مخصوصا در اردیبهشت ماه تا اواخر تابستان و نیمه اول مهرماه، این شهر هوایی گرم و مساعد دارد. هوا کم رطوبت بوده و به غیر از اواسط روز ماه‌های تابستان، گرمای هوا در حد مساعد است. اما شرایط در محیط‌های داخلی متفاوت بوده و حتما باید از سیستم‌های خنک‌کننده استفاده کرد.

بقیه ماه‌های سال به ویژه اول دی تا اواسط اسفند هوا سرد و حتی بسیار سرد می‌شود.

تاریخچه

قبل از به وجود آمدن یاسوج در حدود ۶ کیلومتری آن، یک شهر قدیمی به نام «تل خسرو» وجود داشت که زمانی خوانین بویراحمد علیا در آنجا نفوذ کرده بودند؛ در حالی‌که امروزه به غیر از تپه‌های پراکنده و یک روستا، اثر دیگری از آن نیست.

تل خسرو  قدمت بیش از دو هزار سال دارد و بناهای معاصر در اطراف آن، بعد از سال ۱۳۰۹ خورشیدی شروع به ساخت شده و تا سال ۱۳۲۳ ادامه داشته و پس از آن متروک شده است.

یاسوج

این شهر تا سال ۱۳۴۹ از توابع شهرستان کازرون بوده و سپس جدا و به مدت ۶ سال به شهرستان بهبهان داده شد و سرانجام در سال ۱۳۵۵ و با جدا شدن استان از استان فارس، به مرکزیت استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شد.

یاسوج ییلاق دولت بزرگ عیلام بوده و از دوران برنز محلی برای زیستن محسوب می‌شده است. تپه شهدا (۳ هزار سال پیش از میلاد)، محوطه باستانی گرد و گورستان پایه چول گواه همین موضوع است.

مردم‌شناسی

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت شهر یاسوج ۱۳۴٬۵۳۲ نفر (در ۳۴٬۸۵۰ خانوار) بوده و مردمان آن از تبار بویراحمدی و بیشتر مردم استان شیعه دوازده امامی هستند.

مردم استان کهگیلویه و بویراحمد اکثرا به گویش جنوبی زبان لُری سخن می‌گویند. لر زبانان به ویژه لُرهای بختیاری این گویش را درک می‌کنند. تا سواحل شمالی خلیج فارس (شهرستانهای گناوه، دیلم و تنگستان) این نوع گویش را مشاهده می‌کنیم.

مردم محلی کهگیلویه و بویراحمد

صنایع‌دستی

زنان و مردان عشایری با دستان هنرمند خود در در کنار دامداری و کشاورزی صنایع‌دستی‌های زیبا درست می‌کنند. پشم حاصل از دام‌هایی که پرورش داده شده‌اند، بیشتر صنایع‌دستی شهر یاسوج را تشکیل می‌دهند. جاجیم، پشتی، مشته بافی، چنته و مفرش‌بافی از صنایع‌دستی این شهر هستند.

صنایع دستی یاسوج

سوغات

از جمله سوغاتی‌های یاسوج عسل طبیعی، گیاهان دارویی و گیاهان وحشی کوهی هستند که در سفر به یاسوج ارزش امتحان کردن دارند.

عسل یاسوج

دیدنی‌های یاسوج

یاسوج پر از آبشارهای خروشان است که به همین خاطر در بین سایر شهرهای کشور، از شهرت و محبوبیت بسیاری برخوردار است.

پارک کوهستان یاسوج، کوه آب نهر، پیست اسکی دنا، آبشار یاسوج، دریاچه کوه گل، تنگ گنجه‌ای، تل خسروی، موزه یاسوج، امامزاده عبدالله، دریاچه سد شاه قاسم، پارک ساحلی رود بشار و تل مهره‌ای از جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا هستند.

آبشار یاسوج

چهارشنبه 27 آذر 1398  1:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها