0

بازی های مهارتی از یک تا دو سالگی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

بازی های مهارتی از یک تا دو سالگی

بازی شکار کلمات، تقویت سخن گفتن کودک

 

 

بازی‌ برای بهبود مهارت‌های کلامی کودک

بازی شکار کلمات ، تقویت سخن گفتن کودک را به همراه دارد. موجب تقویت حافظه و هوش کودکان می شود. کودکان به وسیله بازی کردن با اطرافیان خود ارتباط برقرار می کنند. نقش بازی و بویژه بازی فکری در یادگیری کودکان و افزایش تعامل اجتماعی در کودک را نمی توان نادیده گرفت. از بازی کمک بگیرید و مهارت‌های کلامی کودک را تقویت کنید.

بازی در واقع تلاش کودک برای کنار آمدن با محیط است که از این طریق او خود را می‌یابد و دنیا را درک می‌کند.کودک بدون بازی نمی تواند به رشد متعادل و سازنده ای برسد. بسیاری از بازی هایی که کودکان در طول رشد خود انجام می دهند، تاثیر زیادی بر تجارب بزرگسالی آنها دارد. هرگز نباید به بازی‌ها به عنوان روشی برای وقت کشی نگاه کرد.

بسیاری از کودکان در هنگام بازی، با خود حرف می زنند که غالباً نامفهوم است. در واقع آنها با این کار مشغول تمرین حرف زدن هستند و هر چه اطرافیان کودک او را در صحبت های نامفهومش همراهی کنند، به زود حرف زدن کودک کمک خواهند کرد.

کودکان حرف زدن را از طریق شنیدن یاد می گیرند و مدتها قبل از به حرف درآمدن ،‌حرف اطرافیان خود را درک می کنند . نکته مهم این است که سال اول عمر در تکامل و یادگیری به موقع زبان در آنها بسیار حیاتی است در نتیجه بهترین روش برای کمک به تکلم کودکان ،‌صحبت کردن مداوم با آنها ،‌گوش دادن و سپس نشان دادن واکنش مناسب در قبال آنهاست .

برای تشویق کودک به سخن گفتن به هنگام حرف زدن با او به نکات زیر توجه کنید:

مستقیماً به او نگاه کرده و صحبت کنید.

در صحبت خود همیشه از کلمات کلیدی مثل نام خود کودک یا وسایل مربوطه به او استفاده کنید.

بازی با کلمات را با کودکان حتی پیش از آن که آنها اولین کلمه خود را به زبان بیاورند، انجام دهید.

با کودک در مورد موضوعاتی که برایش جالب است مانند اسباب بازی مورد علاقه اش صحبت کنید.

استفاده از کتابها و مجلاتی که تصاویر زیاد و جالب دارند، در آموزش زبان به کودک مفید است.

بازی شکار کلمات، تقویت سخن گفتن کودک

مهارت‌های کلامی کودک با بازی تقویت سخن گفتن کودک

بازی با کلمات برای کودکان

زمانی که کودکان زبان به سخن باز می کنند، از خزانه لغات محدودی برخوردار بوده و نیاز دارند مورد توجه و حمایت خانواده قرار گیرند و در مسیر زبان آموزی ، تقویت کننده هایی دریافت کنند. تمامی کودکان مسیر رشد مشخصی در یادگیری زبان دارند.

آنها ممکن است تعداد کمی کلمه بلد باشند و حتی در ابتدا معنای بسیاری از کلمات را ندانند، اما دوست دارند آنها را به کار ببرند. مسلم است سخن گفتن پدر و مادر با کودک، موجب احساس لذت بیشتر کودک از سخن گفتن می شود و مهارت های زبانی و کلامی را در وی افزایش می دهد.

راه های متعددی جهت ترغیب و تشویق کودک به سخن گفتن وجود دارد. استفاده از بازی برای حرف زدن کودک و رشد گفتار کودک بسیار تاثیر گذار است. یادگیری مهارت های گفتاری ، هم مثل مهارت های ریاضی و خواندن، با تمرین و ممارست آسان تر می شود.

در وهله اول باید یک شنونده واقعی و در عین حال فعال باشید، صرف شنیدن حرف های کودک تان کافی نیست، بلکه باید از او سوال بپرسید، اظهارنظر کنید و با هم وارد بحث و گفتگو شوید، به طوری که کودک تان در مکالمه و برقراری ارتباط کلامی کم کم مهارت های لازم را کسب کند.

از بازی برای حرف زدن کودک کمک بگیرید

برای تقویت سخن گفتن کودک ، کلمه ی ساده ای را به همراه کودک خود مشخص کنید، سپس شروع به گفتن خاطره یا قصه ای بکنید، مثلا از خوردن ناهار خود بگویید؛ هرگاه شما آن کلمه ی مورد نظر را در میان صحبت های خود به کار بردید، فرزند شما باید با کف زدن، بلند کردن انگشت یا هر حرکت دیگری عکس العمل نشان دهد.

شما می توانید با به کاربردن کلماتی که ابتدای آن با کلمه ی مورد نظر شما مشابه باشد، کودک را در دام بیندازید و او ناخودآگاه واکنش نشان دهد. بازی با کلمات برای کودکان دو تا سه سال پیشنهاد می شود. بازی تقویت مهارت‌های کلامی کودک را می توان در وسایل نقلیه یا فروشگاه و سالن انتظار انجام داد. این بازی ساده به افزایش دقت و مهارت و تقویت سخن گفتن کودک کمک می کند.

بازی با کلمات برای کودکان با کمک فلش کارت آموزشی کودک

بازی با کلمات برای کودکان با کمک فلش کارت آموزشی کودک

تقویت سخن گفتن کودک با فلش کارت آموزشی کودک

تجسم کلید یادگیری است. یک کودک یاد می گیرد که کلمات را به خاطر بسپارد. اگر کلمه نتواند در حافظه دیداری جای گیرد زود فراموش می شود و باید دوباره دیده شود. می توانید از بازی با کارت کلمات استفاده کنید تا دایره لغت کودک را افزایش دهید. می توانید بازی با کلمات برای کودکان را با فلش کارت آموزشی کودک ادامه دهید.

فلش کارت آموزشی کودک از جمله ابزارهای کمک آموزشی است که با تکیه بر فعال سازی و بهبود عملکرد نیمکره راست مغز توسعه یافته است. همانطور که کار کردن یک عضله آن را قوی تر می کند، بازی با کارت کلمات نیز به ورزیده شدن مغز کمک می کند. در آموزشهای معطوف بر نیمکره راست مغز تکیه بر افزایش حساسیت، نکته سنجی، خلاقیت و تخیل کودک است و تعلیم و تربیت آن بر اساس حس همکاری و عشق بنا شده است. همانطور که در آموزش های معطوف به نیمکره چپ مغز تمرکز بر رویارویی و رقابت است.

فلش کارت آموزشی کودک یکی از مهمترین ابزارهای کمک آموزشی غیر مستقیم یا بازی فکری برای تشویق کودک به سخن گفتن محسوب می شود که در اکثر روش های آموزشی مورد استفاده و تاکید قرار گرفته است که زود حرف زدن کودک را تقویت می کند.

در حال حاضر دامنه متنوعی از فلش کارت آموزشی کودک در بازار وجود دارند. کارکرد برخی صرفا سرگرمی کودک و آشنایی آن با انواع پدیده ها، اشیاء ابزارها و مفاهیم است. برخی نیز با رویکرد مکاتب آموزشی خاص به تقویت مهارت های ذهنی معطوف به نیمکره راست مغز می پردازند.

 آموزش یک کودک از سنین کمتر، به خلاقیت و تخیل او کمک می کند و همچنین به کودک اجازه می دهد اطلاعات را با سرعت بالا تر جذب کند. تا زمانی کودک شما هنوز برای دیدن کارت ها علاقه مند است می توانید بازی با کلمات را با فلش کارت آموزشی کودک ادامه دهید.

چهارشنبه 20 آذر 1398  3:32 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:بازی های مهارتی از یک تا دو سالگی

بازیهای تقلیدی کودکان (از یک تا دو سالگی)

 

 

یکی از عوامل مهم تربیتی : بازیهای تقلیدی

یک حرکت ساده و مشخصی را مقابل کودک خود انجام دهید. این حرکت را ۲ یا ۳ بار تکرار کنید تا کودک شروع به تقلید از شما کند. در صورت موفقیت کودک در تقلید از شما، شادی خود را از موفقیت وی ابراز کنید، مثلاً بخندید، به او آفرین بگویید یا برایش کف بزنید. سپس حرکت بعدی را شروع کنید. در زیر، بعضی از حرکت هایی را که می توانید برای این قسمت از آن استفاده کنید، آورده ایم: – مشت خود را باز و بسته کنید. – گوش خود را بخارانید یا بمالید. این یکی از نمونه بازیهای تقلیدی کودکان است.

بازیهای تقلیدی کودکان (از یک تا دو سالگی)

لپ های خود را مانند بادکنک باد کنید. – روی سر خود دست بکشید. – انگشت اشاره ی خود را جمع و سپس صاف کنید. – با انگشتان خود به آرامی روی میز بزنید. – بینی خود را با انگشتانتان فشار دهید. – دست های خود را مثل دستان عروسک حرکت دهید. – کنار انگشت خود را به بینی خودتان بمالید. از آغاز ماه پانزدهم یا شانزدهم، کودک سعی میکند کارهای روزانه ی شما را تقلید کند.

بازیهای تقلیدی کودکان (از یک تا دو سالگی)

شما می توانید با در اختیار قرار دادن وسایلی مانند گوشی تلفن پلاستیکی، جارو و متر؛ او را در انجام دادن این تقلیدها کمک کنید. به این ترتیب، هر کاری را که خواستید انجام دهید، از او بخواهید که در انجام دادن آنها با شما همکاری کند.

وسایل شخصی مانند کفش و روسری نیز می توانید در اختیار کودک قرار دهید، البته به شرطی که این وسایل به اندازه ی کافی محکم و با دوام باشند. کودک شما مطمئناً از انجام دادن این فعالیت ها خوشحال خواهد شد، چرا که می تواند خود را در جای بزرگ ترها قرار دهد.این بازی برای کودکان یک تا دو سال پیشنهاد می شود .

چهارشنبه 20 آذر 1398  3:32 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:بازی های مهارتی از یک تا دو سالگی

نقاشی کشیدن کودک روی دیوار

حتما شما هم با نقاشی کشیدن کودک روی دیوار مواجه شده اید. برای کودکی که مداد را به در و دیوار می‌کشد تماشای اثری که از خودش به جا می‌گذارد، یک کشف مهم است. این یک آزمون و خطا ی کودک با محیط اطرافش است تا ببینند می‌تواند روی چه بخش‌هایی اثر بگذارند.

او توانسته روی دیوار اثر بگذارد و هم روی شما! پدر و مادر آگاه این میل کودک را سرکوب نمی کنند و به آن جهت می دهند. این میل به سمت گرایش های خلاقانه کودک حرکت می کند. نقاشی کشیدن کودک روی دیوار نوعی تخلیه هیجانی برای کودک حاصل می شود. نقاشی یکی از مهمترین وسایل آموزشی به کودک است. رنگ و تصویر هر کودکی را مجذوب خود می کند.

 

نقاشی کشیدن کودک روی دیوار

بازی نقاشی کشیدن کودک روی دیوار،برای کودکان یک تا دو سال پیشنهاد می شود . روی یکی از دیوارهای اتاق کودک خود یک کاغذ به دیوار بچسبانید، کاغذ باید تا کف زمین امتداد یابد. کودک می تواند با مدادرنگی و ماژیک های رنگی و  هر آن چه را که  می خواهد روی این کاغذ نقاشی کند و روی آن خط بکشد.

به کودک بفهمانید که فقط در این نقطه از خانه است که می تواند روی دیوار نقاشی کند. این بازی به قوه ی خلاقه ی کودک آزادی بیان می دهد و به او در رشد همزمان و هم سطح فعالیت هایش کمک می کند. در کنار این، او می آموزد که چگونه از شما بیاموزد. در ضمن فراموش نکنید که این کاغذ را به طور مدام تعویض کنید.

چهارشنبه 20 آذر 1398  3:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها