برگزيدگان جشنواره فيلمهاي صنعتي معرفي شدند
گروه فرهنگي / حوزه سينما
89/10/24 - 13:00
شماره:8910240386
گزارش فارس از مراسم پاياني نخستين جشنواره؛
برگزيدگان جشنواره فيلمهاي صنعتي معرفي شدند
خبرگزاري فارس: مراسم پاياني نخستين دوره جشنواره فيلمهاي صنعتي عصر چهارشنبه در سينما فلسطين تهران برگزار شد و برگزيدگان رشتههاي مختلف اين جشنواره معرفي شدند.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، اين مراسم با پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران و تلاوت آياتي از كلامالله مجيد آغاز شد و در ابتدا، پس از پخش نماهنگي كوتاه، «پدرام كريمي» مجري برنامه با حضور روي صحنه به حاضران خيرمقدم گفت.
در اين مراسم «علي منتظري» عضو شوراي سياستگذاري جشنواره فيلمهاي صنعتي و رئيس سابق جهاد دانشگاهي به ايراد سخن پرداخت.
منتظري در ابتدا با اظهار اميدواري از پيوند اهالي صنعت و سينما براي پيشبرد هر دوي اين عرصهها، گفت: اهميت اين جشنواره بر صاحبنظران اين دو عرصه پوشيده نيست چرا كه در كشورمان تلاشهاي فراواني در زمينه صنعت و هنر سينما در حال انجام است و موفقيتهاي روزافزوني را در هردوي آنها شاهد هستيم. بنابراين، جا داردكه مستندسازان بيش از پيش به نمايش فعاليتهاي صنعتي بپردازند.
وي اظهار داشت: برگزاري جشنواره فيلمهاي صنعتي بهانهاي است براي پيوند هر چه بيشتر اين دو، از اين رو جهاد دانشگاهي و شوراي سياستگذاري اين جشنواره به ويژه خانم پوران درخشنده تلاش كردند تا خطوط كلي اين جشنواره و اهداف آن را تعيين و تعريف كنند و خوشبختانه اين جشنواره، به اعتقاد من با موفقيت كار خود را آغاز كرد.
وي با اشاره به تاسيس بانك اطلاعاتي فيلمهاي صنعتي، افزود: يكي از مهمترين ويژگيهاي اين بانك، دسترسي راحتتر به مستندها است كه همچنين سرمايهاي براي دو حوزه صنعت و سينما به شمار ميآيد. رئيس اسبق جهاد دانشگاهي يكي ديگر از دستاوردهاي جشنواره فيلمهاي صنعتي را ارتقاي غرور ملي خواند و افزود: با برگزاري چنين جشنوارههايي عموم مردم با تلاشهايي كه در اين حوزهها صورت ميگيرد، آشنا ميشوند و فيلمهاي آموزشي ميتوانند انديشمندان، مديران و كارگران كشورمان را در توليد صنعت و پيشرفت اين عرصه بيش از پيش راغب كند.
عضو شوراي سياستگذاري جشنواره با اشاره به اين كه ساخت مستندهايي با موضوع صنعت به جوانان ما احساس اعتماد به نفس و خويشتنداري از تحقير را القا ميكند، افزود: اين دست فيلمها سبب ميشود تا جوانان ما در مقابل هجمههاي سياسي و اقتصادي بتوانند از خود دفاع كنند و من اميدوارم اين جشنواره با دورنمايي مطلوبتر به راه خود ادامه دهد.
وي در پايان صحبتهاي خود گفت: دوستان ما در برگزاري جشنواره بسيار مظلوم واقع شدهاند و من از تمامي دستاندركاران در حوزههاي صنعت و مستندسازي تقاضا دارم كه در ادامه اين حركت كمكحال برگزاركنندگان اين جشنواره باشند.
در ادامه اين مراسم، رضا باقرپور دبير جشنواره گزارشي را از برپايي نخستين دوره جشنواره فيلمهاي صنعتي ارائه داد. وي سپس در سخناني با بيان اين كه سينماي صنعتي براي رشد و اعتلاي صنعت تنها يك سينما نيست، گفت: اين حركت آگاهي و اطلاعاتي را در راستاي پيشرفتهاي صنعتي در اختيار همگان قرار ميدهد و چه بسا كاري را كه سمينارهاي متعدد از انجام آن ناتواناند، يك اثر هنري ميتواند انجام دهد كه اميدوارم اين مهم براي صاحبان صنعت نيز تفهيم شود.
وي ادامه داد: بر همين اساس، در اين جشنواره از اهالي صنعت و مستندسازان استفاده كرديم تا به نفع صنعت و پيشرفت آن و با كمك جهاد دانشگاهي و تمامي حاميان، به برگزاري جشنواره اقدام كنيم.
در ادامه مراسم پاياني نخستين دوره جشنواره فيلمهاي صنعتي، احمد خادمالمه قائممقام وزير صنايع با تاكيد بر اين كه به اعتقاد من هنوز بين صنعتگران و مستندسازان پيوندي شكل نگرفته است، گفت: بايد در ابتدا بايد انديشه اين دو عرصه را به هم نزديك كرد تا بتوانيم فيلمهاي مؤثري در اين حوزه توليد كنيم. مثل همه دنيا كه از چنين فعاليتهايي بهرهوري دارند. البته اينگونه فعاليتها حمايت مطلوب اقتصادي را نيز ميطلبد.
وي با اشاره به اين كه منشاء قدرت در حقيقت ارتباطات است و ارزيابي آن به توانمنديهاي رسانهاي و برقراري ارتباطات بازميگردد، اظهار كرد: هر چقدر بتوانيم ميزان تاثيرگذاري خود را بر مخاطب افزايش دهيم موفقتر خواهيم بود و كشوري موفق در عصر ارتباطات به شمار ميآئيم.
قائم مقام وزير صنايع تصريح كرد: اي كاش يكي از فيلمهايي كه در اين جشنواره موفق به كسب جايزه ميشد، يك مستند منتقد در عرصه صنعت بود چرا كه انتقاد ميتواند به صنعت ما و پيشرفت اين عرصه كمك بيشتري كند.وي با بيان اين كه فيلمسازان ما از آن رو كه سينما يك زبان بينالمللي محسوب ميشود، ميتوانند در جهان تاثيرگذار باشند، گفت: با استفاده از اين هنر ميتوانيم صنايع كشورمان را به جهان معرفي كنيم.
محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني و صنايع ايران گفت: ما حدود تعداد زيادي فيلمساز از گذشته تاكنون در زمينه مستندهاي صنعتي در كشور داشتهايم. در زمينه كارهاي صنعتي هم پيشينهاي ديرينه داريم اما بايد پرسيد چرا پيوند ميان اين دو تا اين اندازه دير صورت گرفته است؟
وي ادامه داد: فيلمسازان ايراني در ميان نسل گذشته كمتر به سمت بالندگي فرهنگ ايراني پيش رفتهاند و در فيلمهاي آنها صنعت به جاي اين كه به جامعه كمك كند، مسائل خودش را حل ميكند. حتي گاه ديده ميشود كه مسائل جوامع ديگر مطرح ميشود و اين يعني صنعت و هنر در جامعه ما هم زمان پيش نرفتهاند. در واقع، اين مسئله كه فيلم صنعتي تنها به صنعت بپردازد و طرح سوال داشته باشد كافي نيست.نهاونديان گفت: فيلمهاي بسياري كه در غرب ساخته شدهاند، تا اندازه زيادي انعكاس نيازهاي جامعه آنها بوده است. اگرچه نشان دادن دغدغههاي انساني براي آنها، چندان مطرح نبوده است. در كل بايد بگويم فيلم صنعتي به معني به تصوير كشيدن پيچ و مهره نيست. ما در حوزه صنعتي نيازمند پرداختن به مسائل واقعي صنعت و ارتباط با جامعهمان هستيم و اگر مسائل جامعه در فيلمهاي ما مطرح نشود، نتوانستهايم به رشد جامعهمان كمك كنيم.
در ادامه اين مراسم «اكبر حر» بيانيه هيات داوران جشنواره را قرائت كرد.در اين بيانيه، به استفاده از كلمه آهن در قرآن مجيد تاكيد و به حضور پيامآوران دو بخش صنعتي و بشري مثل حضرت نوح، حضرت داوود و ذوالقرنين اشاره شده است كه با خودشان دستاوردهاي صنعتي هم داشتهاند.در بيانيه هيات داوران جشنواره فيلمهاي صنعتي با اشاره به تاثير دانشمنداني چون ابن هيثم و شيخ بهايي، به ناشناخته ماندن اهميت صنعت براي مديران و روابط عموميها نيز پرداخته شده است.
در ادامه مراسم پاياني جشنواره فيلمهاي صنعتي، برگزيدگان جشنواره به شرح زير معرفي شدند؛ تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش مستند صنعتي – تحليلي براي فيلم «گنبد دوار» ساخته موسسه تصويرشهر. تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش معرف و گزارشگر براي فيلم «غلبه بر سنگ» ساخته مركز توسعه اطلاعرساني. تنديس و لوح افتخار بهترين فيلم در بخش آموزشي براي فيلم ترمينال دريايي صادرات مواد نفتي سهيل ساخته شركت فرا سكوي عسلويه. تنديس و لوح افتخار ويژه هيات داوران براي سرمايهگذاري، تهيه و توليد فيلمهاي مستند صنعتي و كيفي اهدا شد به روابط عمومي مجتمع فولاد مباركه آقاي خزائي تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش پويا نمايي اهدا شد به ماندانا كريمي براي فيلم «پگاه» تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش مستند صنعتي تحليلي اهدا شد محمدسعيد محصصي براي فيلم «شغل».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش معرف و گزارشگر اهدا شد به حميد شريفيان براي فيلم «بر بام ايران». تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه بهترين كارگرداني فيلم در بخش بهترين پژوهش اهدا شد به سعيد قوامي و بابك بهداد براي فيلم «چراغي كه روشن شد».
تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه جشنواره در بخش بهترين متن اهدا شد به فريدون قائدي براي فيلم «دشت نبرد». تنديس، لوح افتخار و جايزه ويژه جشنواره در بخش بهترين تدوين اهداء شد به بابك بهداد براي فيلم «دستها و نجواها». هيات داوران هيچ فيلمي را حائز رتبه بهترين فيلم در بخش پويانمايي ندانست.
هيات داوران در بخش بهترين كارگردان فيلم آموزشي هيچ فيلمي را حائز كسب رتبه اول نشناخت. هيات داوران در بخشهاي بهترين موسيقي و بهترين تصويربرداري هيچ فيلمي را حائز رتبه برتر نشناخت.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين فيلم مستند صنعتي – تحليلي فيلم «ارتفاع 437» به كارگرداني محسن خانجهاني و تهيهكنندگي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ايران را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره در بخش بهترين فيلم پويانمايي فيلم نرم و سخت ساخته مجتمع فولاد مباركه اصفهان را شايسته تقدير دانست. هيات داوران جشنواره در بخش بهترين گوينده متن، شهرام درخشان را براي گويندگي فيلم «معدنكاران» شايسته تقدير دانست. هيات داوران جشنواره در بخش بهترين تصويربرداري،حميد شريفيان را براي تصويربرداري فيلم «تغليظ مس سونگون» را شايسته تقدير دانست. هيات داوران جشنواره خلاقيت و ابتكار در زمينه ساخت فيلترهاي جوشكاري،محبت علي ارژنگ براي خلاقيت در فيلم «انديشه استقلال» را شايسته تقدير دانست. بهترين پژوهش، مهدي مختاري را براي پژوهش فيلم «غلبه بر سنگ» را شايسته تقدير دانست.
هيات داوران جشنواره براي بهترين كارگرداني فيلم در بخش معرف و گزارشگر معصومه نورمحمدي را براي كارگرداني فيلم «سورنا» شايسته تقدير دانست. هيات داوران جشنواره در بخش انتخاب بهترين موسيقي، حمزه حرداني را براي انتخاب موسيقي فيلم «حماسه مهار چاه 104 مارون» شايسته تقدير دانست. هيات داوران جشنواره در بخش بهترين موسيقي انتخابي و تدوين در موسيقي، بابك بهداد را براي انتخاب موسيقي فيلم «دستها و نجواها» شايسته تقدير دانست.
تشکرات از این پست