معدن نمك چهر آباد با ارتفاع 1350 متر از سطح دريا در 75 كيلومتري غرب شهر زنجان و يك كيلومتري جنوب روستاي حمزه لو قرار دارد . از نظر جغرافيايي اين ناحيه در حوضه آبريز رودخانه قزل اوزن قرار دارد و از تپه ماهور ها و ارتفاعاتي تشكيل شده كه به صورت يك رشته متصل به هم در جهت شمال غرب به جنوب شرق كشيده شده اند . كوه معدن از سمت شرق وغرب به رودخانه هاي فصلي مهر آباد و چهر آباد محدود است . از جنوب نهر كوچك آجي چاي آنرااحاطه مي كند و از شمال نيز به محل التقاي رودهاي مهر آباد و چهر آباد ، در نزديكي روستاي حمزه لو مشرف است . آب و هواي منطقه نيمه كوهستاني با تابستان هاي گرم و زمستان هاي سرد است .
كوه معدن حدود يك كيلومتر مربع وسعت دارد . از اين محدوده فقط بخشهايي از غرب و جنوب غرب معدن قابل بهره برداري است . آن بخش از معدن كه به رودخانه هاي چهر آباد و نهر آجي چاي مشرفاست . داراي رگه هاي بسيار غني نمك است كه استخراج سنتي نمك در گذ شته و بهره برداري فعلي آن نيز امروزه به همين بخش محدود است .
تا سال 1372 بهره برداري نمك در معدن چهر آباد به صورت سنتي و با استفاده از ابزار هاي دستي انجام مي شد . در سال 72 شركت زنجان نصر برنده مزايده بهره برداي از معدن نمك گرديد و از اين تاريخ به بعد بهره برداري از معدن با استفاده از ماشين آلات مكانيكي آغاز شد . در اولين سال بهره برداري در زمستان 1372 معدن كاران به هنگام باطله برداري و استخراج نمك با بولدوزر نيم تنه انساني را كه ريش و موي بلند داشت يافتند اين نيم تنه به دليل سالم باقي ماندن در محيط نمكي به مرد نمكي معروف شد و پس از پايان مطالعات به موزه ملي منتقل شد و تا به امروز در آنجا نگهداري مي شود .
پس از آگاهي از خبر كشف ، پژوهش هاي باستان شناختي نجات بخشي در زمستان همان سال ابتدا به سرپرستي هوشنگ ثبوتي و سپس علي اصغر مير فتاح انجام شد . در نتيجه كاوش شماري اشياي جالب و متنوع از معدن بدست آمد .مهمترين يافته سال 1372 ،كشف پاي چپ مرد نمكي 1 بود كه در داخل چكمه هاي بلند قرار داشت . جنس چكمه از چرم و بلندي آن 48 سانتي متر بود .
با پايان گرفتن كاوش جسد و اشياي مكشوفه براي مطالعات و بررسي هاي بيشتر به آزمايشگاه تحقيقاتي پژوهشكده مرمت منتقل گرديد و تحقيقات و مطالعات آزمايشگاهي در زمينه هايي از جمله آزمايش سال يابي بررسي هاي استخوان شناسي با كمك تصوير برداري سي تي اسكن ، تعيين گروه خوني ، آزمايش dna و... انجام شد .
نتيجه سال يابي كربن 14 بر روي نمونه اي استخواني و پارچه اي قدمت مرد نمكي شماره 1 را 1700 سال قبل يعني اوايل دوره ساساني تعيين نموده همچنين بررسي هاي بيشتر نشان داد كه نيم تنه مكشوفه مربوط به مرد ميان سالي بوده كه قبل از مرگ ضربه شديدي بر سر و صورت او خورده است