0

کفپوش اپوکسی چیست؟

 
oskoui
oskoui
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 2920
محل سکونت : آذربایجان شرقی

کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی از چند لایه رنگ اپوکسی تشکیل شده که کف زمین را پوشش می دهد، این لایه ها در مجموع ضخامتی بین ۰٫۵ تا ۳ میلی متر دارند. خود رنگ اپوکسی نیز از واکنش میان هادرنر (سخت کننده) و رزین اپوکساید به دست می آید. به طور جزئی تر، برای تشکیل این رنگ دو جز A و B با یکدیگر وارد واکنش می شوند که مواد تشکیل دهنده هر جز را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

نام جز مواد تشکیل دهنده
جز A (الف) رزین، فیلر (پرکننده)، افزودنی ها (مانند ضد رسوب، همتراز کننده)، پیگمنت، رقیق کننده واکنشگر (حلال برای تنظیم ویسکوزیته)
جز B (ب) هاردنر (سخت کننده) بسته به درصد رزین به کار رفته

محصول نهایی این واکنش یک پوشش بسیار مقاوم، یکدست و با دوام است که بیشتر روی سطوج بتنی، موزاییک و گاهی چوب اعمال و اجرا می شود.

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی

اجرا و اعمال کفپوش اپوکسی روی سطح به طور کلی شامل مراحل زیر می شود:

  1. آماده سازی سطح: سطوح مورد استفاده برای کفپوش اپوکسی عموماً بتن، موزاییک و در مواردی چوب است. سطح مورد نظر باید سخت و صاف باشد، بنابراین کفپوش اپوکسی را روی سطوح نرمی چون آسفالت نمی توان اعمال کرد. بر اثر آماده سازی، ترک ها و نقوص سطح باز می شوند.
  2. پرایمر اپوکسی: اولین لایه ای که روی سطح اعمال می شود، رزین اپوکسی بدون هیچ گونه افزودنی است. در واقع پرایمر از حلال و رزین اپوکسی تشکیل شده و حلال با کاهش غلظت، نفوذ پرایمر را ساده تر می کند.
  3. لایه میانی: اصلی ترین وظیفه این لایه ایجاد مقاومت مکانیکی و همچنین چسبندگی لازم برای سطوح بعدی است. این لایه در واقع کفپوش اپوکسی بوده که با سیلیس مخلوط می شود. از آنجایی که سیلیس بعد از الماس، سخت ترین جسم در طبعیت است، مقاومت مکانیکی کفپوش (به خصوص مقاومت فشاری) را بسیار بالا می برد.
  4. بتونه کاری: پس از اعمال لایه میانی، عملیات بتونه کاری اجرا می شود تا از اشکالات ظاهری کفپوش از جمله ترک خوردگی ها و منافذ، برطرف شوند.
  5. اعمال لایه نهایی (Top Coat): اجرای این لایه به سه روش مختلف انجام می شود: با کاردک شانه ای، غلتکی و اسپری. مزیت اعمال لایه نهایی با کاردک شانه ای این است که می توان ضخامت های مختلف ایجاد کرد. استفاده از غلتک نیز باعث می شود سطح حالت پوست پرتقالی یا همان Orange Peel به خود بگیرد که اتفاقا در برخی از کاربردها مورد انتظار مشتری است، زیرا نور را تفرق و سطح را مات می کند. اسپری کردن نیز در مقایسه با دو روش قبلی سرعت بالاتری داشته، سطح یکنواخت تری ایجاد می کند و مصرف رنگ به مراتب کمتر است.

 

 

تجهیزات مورد نیاز برای اجرای کفپوش اپوکسی

  1. کفش اپوکسی
  2. غلتک هواگیری
  3. کاردک شانه ای و صاف
  4. وسایل Grinding و آماده سازی سطح
  5. همزن مکانیکی
  6. اسپری
  7. غلتک اجرا

افزودنی ها، پیگمنت و پرکننده

افزودنی ها یکی از مهم ترین و همچنین گران قیمت ترین مواد مورد استفاده در رنگ ها و کفپوش ها هستند. افزودنی ها حدودا ۱ درصد فرمولاسیون را تشکیل می دهند اما با این وجود بسیار از خواص نهایی رنگ را کنترل می کنند. از میان افزودنی های رایج می توان به ضد رسوب، همتراز کننده و ضد کف اشاره کرد. این مواد از شرکت های چینی مختلف و شرکت های بزرگ بین المللی چون BASF و BYK خریداری می شوند. لازم به ذکر است که شرکت ماناپلیمر نیز تمامی افزودنی ها خود را از کمپانی BYK خریداری می کند.

اما از آنجایی که پوشش های اپوکسی با ضخامت بالا اعمال می شوند، نیازی به پشت پوشی نبوده و اهمیت پیگمنت در کفپوش کمتر از دیگر مصارف رنگ و پوشش است. در کفپوش اپوکسی، پیگمنت ها حدوداً ۵ درصد از فرمولاسیون نهایی را تشکیل می دهند و بیشتر آن ها پیگمنت های هندی هستند.

پرکننده یا همان فیلر یکی دیگر از مواد مهم تشکیل دهنده کفپوش است. رزین اپوکسی عادی مقاومت شیمیایی خوبی ندارد و اگر بخواهیم مقاومت شیمیایی را افزایش دهیم، نفش فیلر بسیار حیاتی و مهم است. فیلرهایی چون کربنات کلسیم، باریت و سیلیس از پرکاربردترین پرکننده های مصرفی در کفپوش های اپوکسی هستند. اضافه کردن کربنات کلسیم به رزین، هزینه نهایی را کاهش داده و دانسیته رنگ نیز کمتر می شود اما این پرکننده در مقایسه با باریت، جذب روغن بالایی دارد و بهتر است کمتر استفاده شود.

غیر از اضافه کردن فیلر، استفاده از رزین فنولیک به جای بیس فنول A و همچنین جایگزین کردن هاردنر (سخت کننده) آروماتیکی به جای آلیفاتیک، باعث بالا رفتن مقاومت شیمیایی کفپوش نهایی می شود.

کاربردهای کفپوش اپوکسی

مهم ترین کاربرد کفپوش اپوکسی در مصارفی است که می خواهیم بتن دچار فرسایش نشده و ذرات آن آزاد نشود. البته این کفپوش در بسیاری از صنایع به منزله زیبایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی از کاربردهای مهم کفپوش اپوکسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمارستان ها
  • پارکینگ های طبقاتی
  • کارخانه های صنعتی
  • آشیانه های هواپیما
  • پل های عابر پیاده

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیکاین نوع از کفپوش جریان الکتریسیته ای را که به هر دلیل روی سطح تشکیل شده، به سمت چاه تخلیه و ارث (Earth) هدایت می کند. آماده سازی این کفپوش ها کاملاً مشابه کفپوش اپوکسی است اما در این کاربرد، نیاز به سطح صافی داریم تا شبکه مسی روی آن نصب شود. شبکه مسی در واقع نواری به عرض ۰٫۰۵ میلی متر (۵۰ میکرون) و طول ۱ الی ۲ سانتی متر است. بدیهتا این لایه هر چقدر باریک تر باشد، از لحاظ زیبایی بهتر است و کمتر به چشم می آید.این شبکه با چسب دو طرفه روی سطح صاف اپوکسی چسابنده شده و انتهای شبکه آن به سیم مسی ای وصل می شود که به چاه ارث متصل است. پس از نصب شبکه مسی، پرایمر آنتی استاتیک اعمال می شود. این پرایمر به دلیل ساختار فیلری خود که در آن گرافیت به کار رفته، کاملاً رسانا است و هیچ مقاومت الکتریکی ندارد. در نتیجه سطح کاملاً رسانا شده اما این پرایمر مقاومت مکانیمی خوبی ندارد و در اثر رفت و آمد روی آن، تخریب و شکسته می شود.به همین دلیل، روی آن کفپوش اپوکسی مقاومی اعمال می شود ولی از آنجایی که خود اپوکسی عایق است، از الیاف کربن و پیگمنت های به خصوصی در آن استفاده شده تا اتصالی میان عمق و سر کفپوش ایجاد شود. بنابراین، هر گونه الکتریسیته جمع شده توسط این الیاف از سر به عمق کفپوش منتقل شده و کفپوش آنتی الکترواستاتیک مانع از تجمع بار روی سطح می شود.

عیوب کفپوش اپوکسی

  • تاول زدن (Blistering): این تاول ها در واقع حباب های ریزی هستند که می تواند هم ناشی از ضعف فرمولاسیون و هم اجرا باشد. برای مثال ممکن است افزدونی ضد کف عمل نکرده و یا مقدار فیلر و پرکننده بالاتر از CPVC (غلظت حجمی بحرانی پیگمنت) باشد. همچنین عملیات حباب گیری نیز ممکن است به خوبی اجرا نشده باشد.
  • جدا شدن: اگر پرایمر اعمال نشود و یا سطح خیس باشد، کفپوش ممکن است شکسته شده و جدا شود.
  • دو رنگی: اگر رنگ همانندی به درستی انجام نشود، کفپوش پس از اجرا و بعد از مدتی دچار دو رنگی و تفاوت رنگ می شود.
  • عیوب ظاهری: ایرادات و اشکالاتی چون موج دار بودن سطح و یا پوست پرتقالی که می تواند ناشی از نحوه اجرای کفپوش باشد.
  • شکسته شدن فیلم رنگ به دلیل دانسیته بالا
  • حباب های هوا زیر کفپوش: این حباب ها معمولاً به دلیل اعمال اپوکسی تحت تابش مستقیم خورشید یا زمانی که هوا بسیار سرد باشد، ایجاد می شود. همچنین کفپوش نباید روی بتنی اعمال شود که خلل و فرج زیادی دارد.

رنگ کفپوش

همانطور که بالاتر اشاره شد، به دلیل بالا بودن ضخامت کفپوش اپوکسی، میزان پیگمنت مصرفی بسیار کم و معمولاً در حدود ۵ درصد است. رنگ مورد پسند مشتری نیز معمولاً بر اساس رال رنگ انتخاب می شود که معیاری ساده و جهانی به حساب می آید.

کفپوش اپوکسی سه بعدی

در این نوع از کفپوش، روی سطح همان اپوکسی معمولی اجرا می شود تا سطح صاف و تمیزی ایجاد شود. طرح سه بعدی مورد نظر نیز در واقع برچسبی است که پرینت سه بعدی شده و می تواند به هر شکل، ابعاد و وضوحی چسبانده شود. برای آنکه آن برچسب بر اثر رفت و آمد جدا نشود، روی آن یک لاک اپوکسی شفاف اعمال شده تا کاملاً محافظت شود.

چهارشنبه 15 آبان 1398  6:59 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
donyajm8
donyajm8
کاربر جدید
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1400 
تعداد پست ها : 1
محل سکونت : تهران

پاسخ به:کفپوش اپوکسی چیست؟

مطلب مفیدی بود، اگر ممکن هست راجع به کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک هم مطلب بذارید.

 

یک شنبه 11 مهر 1400  9:48 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon oskoui
cabinnetshop
cabinnetshop
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مرداد 1400 
تعداد پست ها : 5

پاسخ به:کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی مناسب برای کف سازی پارکینگ، کف سازی سوله، کفسازی انبار، کف سازی کارخانه، کف سازی بیمارستان، کف سازی داروسازی، کفسازی فروشگاه های لوکس و زنجیره ای، کف سازی قنادی و شیرینی پزی، کفسازی رستوران و فود کورت لوکس و مجلل، کفسازی مهد کودک و مدرسه، کفسازی سالن بدنسازی و باشگاه ورزشی، کفسازی آشیانه هواپیما، کفسازی سالن تولید محصولات بهداشتی آرایشی، کفسازی لابی و داخل منازل، کف سازی محوطه و زیباسازی و سایر کفسازی های صنعتی و بهداشتی و لوکس می باشد.

یک شنبه 26 دی 1400  11:03 AM
تشکرات از این پست
oskoui
amitiss
amitiss
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : بهمن 1400 
تعداد پست ها : 29

پاسخ به:کفپوش اپوکسی چیست؟

این کف پوش از جدیدترین کفپوش‌هایی است که در مدت زمان کوتاهی، با استقبال فراوان مواجه شدند و کاربردهای فراوانی در فضاهای مختلف دارند: از کف خیابان گرفته تا استفاده به عنوان کاغذ دیواری.
https://www.armelat.com/epoxy-industrial-flooring/

 

یک شنبه 17 بهمن 1400  1:22 PM
تشکرات از این پست
oskoui
دسترسی سریع به انجمن ها