تندخوانی چیست؟
اگر سرعت چشم، وسعت دید و دقت چشم افزایش پیدا کنند، شما تبدیل به یک فرد تندخوان شدهاید. البته این کافی نیست. مانند این است که شما ناگهان ۱ لیتر آب را در یک لیوان معمولی بریزید. بنابراین باید گنجایش ظرفتان هم بیشتر کنید. یعنی تمارین تقویت مغز، افزایش ارتباط بین دو نیمکره و حافظه نیز مکمل تندخوانی خواهد بود. افراد تندخوان با عبارتخوانی و یافتن کلمههای کلیدی سرعت بیشتری نسبت به بقیه افراد در کتاب خواندن دارند. خیلیها فکر میکنند تندخوانی یعنی سرسری خواندن اما در واقع اینطور نیست.
تندخوانی: به معنی حرفهای خواندن است و در دو مرحله از مطالعه بیشترین کاربرد را خواهد داشت. یکی پیشخوانی و دیگری مرور. انسانهای کتابخوان، برای انتخاب و بررسی کتاب از پیشخوانی بهره میبرند و برای به یادسپاری و دورهی آنچه خواندهاند، مرور میکنند.
نکته قابل تامل این است که مدارس ژاپنی، از کلاس چهارم به کودکانشان مهارتهای تندخوانی را آموزش میدهند. همچنین با توجه به سرانه مطالعه بسیاری از کشورهای دنیا می توان متوجه شد که که سرعت خوبی در مطالعه دارند.
کارگاه حضوری قدرت مطالعه، یک کارگاه ۱۰ تا ۱۵ ساعته است که در ۵ هفته متوالی ، هفتهای یک روز و روزی ۲-۳ ساعت برگزار میگردد و فراگیر متعهد است تا ۴۰روز پس از جلسه اول، روزی ۱۵دقیقه را صرف انجام تمارین و روزی ۱۵ دقیقه مطالعه نماید.
اشتباهی که بعضی از مدرسان تندخوانی می کنند این است که اصرار زیادی بر سرعت مطالعه دارند؛ اما ما به دنبال رساندن شما به نقطه بهینهای هستیم که در آن نقطه، هم درک مطلب بالای ۷۰% درصد داشته باشید و هم با سرعت قابل قبولی بخوانید. این نقطه بهینه برای هرکس با توجه به سن، قدرت چشم و میزان مطالعه اش متفاوت خواهد بود.
سرعت فکر ما از سرعت چشممان بیشتر است و کاری که در تندخوانی انجام میدهیم این است که سرعت چشم را به سرعت فکر میرسانیم. چیزی که مهم است این است که هرکس نسبت به خودش سنجیده می شود. اینکه سرعت من ۴۰۰ باشد و سرعت شما ۱۰۰ دلیل بر برتری من نیست. در کلاسهای ما برنده آن است که بتواند سرعت اولیه خود را حداقل ۲برابر بکند. پس ممکن است شما با تلاش و ممارست ، سرعت خود را به ۳۰۰ یعنی سه برابر قبل برسانید و من نتوانم از ۴۵۰ بالاتر بیایم. در واقع شما توانمندی مطالعه و پیشرفت خود را ۳برابر کردهای و من همان هستم که بودم!
منبع: مرتا (https://mertaa.ir/reading-power/)