0

به این شرط رب خانگی بپزید!

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

به این شرط رب خانگی بپزید!

اگر در ساختمانی زندگی می‌کنید که قبض آب و گازش مشترک است و می‌خواهید برای مهار گرانی رب، در آپارتمان خود و به روش سنتی رب بپزید، باید پاسخ این سوال را بدانید که حکم استفاده بیش از اندازه از آب و گاز اشتراکی چیست؟
 
رب خانگی
این روزها با گران شدن چند صد درصدی رب‌های شرکتی، برخی از خانواده‌ها به رب‌پزی سنتی رو آورده‌اند. اما افرادی که می‌خواهند در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند، و به جای خرید رب آماده خودشان رب بپزند، باید به این نکته هم توجه کنند که اگر در آپارتمان‌هایی زندگی می‌کنند که قبض آب و گاز مشترک دارد، حقی از همسایگان خود ضایع نکنند.

معمولا ساختمان‌هایی که قبض آب و گاز مشترک دارند، مبلغ کل قبوض را براساس متراژ هر واحد و یا براساس تعداد اعضای هر خانواده تقسیم می‌کنند؛ اما ضعف این طرح در نداشتن شاخصی برای میزان مصرف واقعی هر واحد است.

با توجه به این الگو، وظیفه فردی که بیشتر از دیگران مصرف می‌کند چیست؟ برای پاسخ به این سوال که حکم استفاده بیش از اندازه از آب و گاز مشترک که یکی از مصادیق آن پختن رب خانگی است، به سراغ دفاتر مراجع رفتیم.
 
بیشتر بخوانید

 نگاهی به قوانین آپارتمان نشینیهزینه‌های آپارتمان چگونه محاسبه می‌شود

مسئول پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مقام معظم رهبری پاسخ داد که اگر استفاده غیر متعارف محسوب شود، باید رضایت همسایه‌ها را به‌دست آورد. منظور از استفاده متعارف این است که در عرف مثلا یک خانواده 4 نفره باید چه مقدار گاز مصرف کند؟ اگر بیشتر از مقدار نیاز استفاده شود، باید رضایت دیگران را کسب کند.

دفتر آیت الله سیستانی به این سوال این‌طور پاسخ داد که اگر خود شخص یقین دارد که بیشتر از دیگران مصرف کرده، باید دیگران را راضی کند و مقداری پول بیشتر در قبال سهم خود از قبوض پرداخت کند. اما همه چیز به مصالحه اهالی ساختمان بستگی دارد. یعنی اگر با هم به توافق رسیده‌اند که مبلغ قبوض به صورت مساوی بین واحدها تقسیم شود، هر چند که یک واحد بیشتر مصرف کرده باشد، در این صورت دیگر لازم نیست به اطلاع دیگر همسایه‌ها برساند.

دفتر آیت الله مکارم شیرازی هم پاسخ داد که چون غیر از عرف استفاده کردید، مقدار شارژ بیشتری بدهید تا جبران شود.
 

ملاک کلی در استفاده از آب و گاز اشتراکی

با توجه به پاسخ دفاتر مراجع می‌توان نتیجه گرفت که استفاده متعارف از آب و گاز ملاک اصلی و کلی در این موارد است. در توضیح این ملاک می‌توان گفت که مثلا میزان متعارف استفاده از رب در یک خانواده چهار نفری، دو کیلوگرم در هر ماه است، حالا اگر این خانواده اقدام به تهیه ده کیلوگرم رب کند، نامتعارف از امکانات مشترک ساختمان استفاده کرده و باید به میزانی که بیشتر استفاده کرده، پول بیشتری در قبال آن به مدیر ساختمان پرداخت کند و یا رضایت همسایه‌ها را کسب کند.

این حکم ثابت است،‌ حتی اگر هیچ‌یک از همسایگان متوجه مصرف اضافی ما نشوند و یا نسبت به آن اعتراضی نداشته باشند. همچنین این حکم را در مسائل مشابه نیز جاری می‌شود. مثلا اگر می‌خواهید مقدار زیادی نذری بپزید، باید رضایت همسایه‌ها را به دست بیاورید.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 5 آبان 1398  11:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها