0

مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

امامزادگان،نگینی درخشان در دل دیار استان دارالارشاد اردبیل

مکان های زیارتی و مذهبی اردبیلمکان های زیارتی و مذهبی اردبیلمکان های زیارتی و مذهبی اردبیلمکان های زیارتی و مذهبی اردبیلمکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

امامزادگان،نگینی درخشان در دل دیار استان دارالارشاد اردبیل

امامزادگان عظیم الشان استان اردبیل علاوه بر نقش و تأثیر مذهبی می‌توانند بر عمران و آبادانی منطقه تأثیرگذار باشند.


یکی از مهمترین انگیزه های مهم گردشگری در جهان، انگیزه مذهبی و زیارتی است. این نوع گردشگری یکی از پایدارترین انواع گردشگری است. در این راستا بقاع متبرکه علاوه بر نقش و تأثیر مذهبی می‌توانند بر عمران و آبادانی منطقه تأثیرگذار باشند و در کنار فضای معنوی، فضای تفریحی نیز برای مردم ایجاد کنند. در ایران این جاذبه های فرهنگی – مذهبی (امامزادگان، زیارتگاه ها، مساجد تاریخی، حسینیه ها و ...) در کنار اجرای مراسم فرهنگی و مذهبی در آنها که ریشه در باورها و اعتقادات دارند، منجر به پیوند بین فرهنگ و مذهب شده است و تعداد زیادی از گردشگران مذهبی و فرهنگی را به خود جذب کرده است. اماکن متبرکه و آرامگاه¬ بزرگان دینی از قدیم‌الایام در کشور ما موردتوجه دوستداران اهل‌بیت پیامبر (ص) بوده و تعداد کثیری از مریدان را به سمت خود فرامی‌خوانده است.
استان اردبیل ازشمال با جمهوری آذربایجان ، ازشرق با استان گیلان ،‌ازجنوب با استان زنجان وازغرب با استـان آذربایجانشرقی همسایه است.دین رسمی مردم استان اردبیل اسلام و مذهب ایشان شیعه جعفری است و این استان بدلیل محبت قابل وصف نسبت به اهل بیت زبانزد خاص و عام می باشد. و در گذشته با نام های دارالارشاد، دارالملک، دارالعرفان، دارالامان و شهر مقدس معروف بوده است.در این استان ۱۷۷ امامزاده مدفون می باشد که به معرفی اجمالی برخی از این امامزادگان می پردازیم.
معرفی اجمالی امامزادگان شاخص استان اردبیل
امامزاده صالح(ع)
نسب امامزاده صالح به حضرت امام موسي كاظم (عليه السلام) مي رسد .بنا به نظر صاحب «بحر الانساب» یكی از سه اولاد بلافصل امام موسی كاظم (علیه السلام) می باشد كه به این منطقه آمده اند مزار شریفش از دوران های گذشته مورد توجه خاص و عام بوده و خاندان جلیل القدر صفویه نسبت به حضرتش ارادت ویژه داشتند، این بارگاه مقدس مدفن ذریة پاک رسول الله حضرت صالح ابن موسی الکاظم (علیه السلام) است که بنا بر قول مشهور و با استناد به کتب «ریاض الانساب»، «کنز الانساب»، «ناسخ التواریخ»، «حیاة الامام موسی بن جعفر(علیه السلام)» و بسیاری دیگرازکتب تاریخی فرزند بلا فصل امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی الکاظم (علیه السلام) به شمار می رود.امام زاده صالح (علیه السلام) از جمله سادات عالی رتبه و از امام زادگان صحیح النسبی است که بعد از شنیدن خبر و لیعهدی امام رضا (علیه السلام) و در اواخر قرن دوم از عراق به سمت ایران کوچ می کند که در محله ملا مؤمن و پشت بقعه شيخ صفى‌الدين، مسجد و مقبره‌اى قرار دارد که امام‌زاده صالح نام دارد. اين حضور از بقاع متبركه اهل بيت حضرت موسي كاظم، سيماي شهر مذهبي اردبيل را جلا وعظمت خاصي بخشيده است. مقبره قديمي و با ارزش اين ‏‏امامزاده در سال ۱۳۸۲ه.ش تخريب شده و ساختمان جديد در ‏‏حال احداث مي باشد‎.‎

امامزاده سیدصدرالدین(ع)
امامزاده حضرت سید صدرالدین (علیه السلام) یکی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) و از امامزادگان شاخص و عظیم الشأن شمال ایران در اردبیل است. آستان امامزاده سیدصدرالدین (علیه السلام) در جاده اردبیل ـ مشکین شهر (۳ کیلومتری اردبیل) واقع شده است. در گذشته این مرقد مطهر دارای گنبد و بارگاه بوده و از اقصی نقاط قفقاز و آذربایجان و گیلان به زیارت آن مشرف می شده اند و مورد توجه همه عالمان وعارفان و قاطبه مردم مسلمان ادوار مختلف بوده و در تمام ادوار احترام خاصی نسبت به بقعه شریف ایشان معمول داشته شده و آباد بوده است.
این امامزاده به عنوان زیارتگاه مورد استفاده عموم قرار می گیرد. همچنین در ایام خاص هیأتهایی در آنجا برگزار می شود.و نیز با توجه به قرارگیری در مسیر مسافرین و زائرین کشور جمهوری آذربایجان همه ساله پذیرای زائرین زیادی از این کشورها می باشد.
امامزاده سیددانیال(ع)
بقعه متبرکه امامزاده سيد دانيال (ع) در روستاى خانقاه سادات و در بالاى تپه کم ارتفاعى واقع شده است. اين روستا در ۵ کيلومترى شمال شهرستان خلخال استان اردبیل واقع شده است. شجره نامه این بقعه در زمانهای گذشته از بین رفته است. طبق روايت اهالى امامزاده سيد دانيال (ع) فرزند امام موسي الکاظم (ع)و برادر ناتني حضرت امام رضا (ع)بوده و به روايت ريش سفيدان و اهالى روستا کرامات زيادى در حق مردم روا داشته است. هر سال عده اي کثيري از زائران و مشتاقان اهل بيت (ع) از اطراف منطقه به زيارت مرقد مطهر بخصوص در عيد قربان و ۲۸ صفر و ۲۱ رمضان و ديگر اعياد اسلامي مشرف مي شوند .
این امامزاده به مکه خلخال معروف است به طوری که اگر کسی قصد زیارت مشهد مقدس،عتبات عالیات و یا مکه مکرمه را داشتبه باشد ابتدا باید به زیارت این امامزاده بزرگوار برود.
براساس طرحی مجتمع زیارتی بقعه امام زاده سید دانیال خلخال در زیر بنای به مساحت۱۳۵۶ متر مربع شامل مسجد بقعه ، مهمانسرا ، زائرسرا، کتابخانه ، وضوخانه ، سرویس های بهداشتی و فضاهای سبز و… از سال ۱۳۸۹در حال تکمیل می باشد

امامزاده سیدسلیمان(ع)
امام زاده سید سلیمان (علیه السلام) یکی از فرزندان ذکور حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) است.از قدیم الایام عده ای از اهالی از وجود شجره نامه مکتوب در پوست آهو در نزدیکی از سادات محلی خبر می دهند در حال حاضر شجره نامه حضرت سید سلیمان (علیه السلام) با همکاری و مساعدت حضرت آیت اله بحرالعلوم از استان مقدس امام رضا (علیه السلام) تحویل و در یک قاب در حرم امام زاده نصب گردیده است. در کتاب های مشجّرالکشاف فی اصول ساده الاشراف، تخفة الارهام، لباب الانساب و الالقاب و الاعقاب ة الشجرة المبارکه فی انساب الطالبیه و الفخری فی انساب الطالبییّن، النفحه المنبریة، الاصیلی، تهذیب الانساب، مشاهد العلویین فی تتمّه الطالبییّن، التذکره انساب المطهره، عمدة الطالب فی انساب آل ابی طالب، یادگارهای یزد وچند کتاب معتبر دیگری نامی از امامزاده سید سلیمان (علیه السلام) ذکر گردیده و نسب آن را مشخص نموده اند و خود حضرت نیز فرزندی به نام حمزه داشته و او نیز فرزندی به نام یوسف که تداوم نسل سلیمان از اوست.معمرین و معتمدین محل چنین اظهار می دارند که امامزاده مزبور بنای حضرت سید سلیمان (علیه السلام) فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) امام هفتم شیعیان است. مقبره سید سلیمان(علیه السلام) دارای گنبد و مسجد است که به سال ۱۲۴۳ هـ.ق مطابق آنچه که بر روی آجرهای بنا نوشته شده است و با توجه به شیوه معماری و روایت معیرین در زمان قاجاریه ساخته شده است ولی بنای اولیه مقبره در دوران صفویان بنیان نهاده شده است. آثار درب ورودی و ایوان طاق که با خشت خام و گل ساخته شده است در ضلع غربی و شمالی محوطه مقبره کاملاً مشهود است و حاکی از عظمت و شکوه خاص این مکان مقدس قبل از دوران قاجاریه بوده است. صحن حرم و اطراف آن آرامگاه خانواده سادات مقبره سران و بزرگان قوم و قبیله طوایف مغان و اطراف به ویژه شهدای جنگ ایران و عراق در دوران معاصر است. ساختمان بنا واقع در میدان اصلی روستا در بخش شمال و شمال شرقی زمینی به مساحت ۱۹۲۶/۷۶ متر مربع واقع شده است. گنبد در بخش غربی شبستان قدیمی واقع شده که مدفن امام زاده می باشد. پلان این بخش هشت گوش و دارای یک ورودی در قسمت غربی شبستان شرقی گنبد خانه می باشد، گنبد خانه دارای ۴ نور گیر در پای گنبد می باشد. شایان ذکر است که دراین مقبره تعدادی ظروف بسیار قدیمی منحصر به فرد و چندین کتاب خطی نفیس نگهداری می شود که می توان به نسخه های دست نویس شاهنامه فردوسی اشاره نمود.در حال حاظر این بنا به عنوان یک مکان مذهبی دارای زائرین زیادی مخصوصا در ایام خاص می باشد.اداره میراث فرهنگی و گردشگری در مورد مرمت و بازسازی گنبد بقعه و سردری و ورودیه امامزاده کوشش نموده است. امروزه طبق معمول گذشته زائرین حضرت به مراتب بیشتراز گذشته و خصوصا ماه مبارک رمضان بالاخص در ماه محرم زائران ازسراسر كشور و حتي از كشورهاي همسايه خصوصا باكو جهت زيارت وعزاداری در کنار مرقد امامزاده حضرت سيد سليمان (علیه السلام) حضور یافته و به عزاداری می پردازند.
امامزاده محمدبن حنفیه(ع) قلعه برزند
آرامگاه امامزاده سید محمد بن حنفیه در روستای قلعه برزند شهرستان گرمی در ۱۰۰ کیلومتری شمال شهر اردبیل و ۲۰ کیلومتری شهرستان گرمی در کنار جاده جدید اردبیل - گرمی قرار گرفته است. احیا و احداث این بقعه از سال ۱۳۸۸ در روستای قلعه برزند بخش انگوت آغاز شده و بخش اعظم ساختمان آن به پایان رسیده است. این بقعه شامل حرم ، وضوخانه ها و نمازخانه های مجزا برای مردان و زنان و کفشداری می باشد. بقعه امامزاده محمدبن حنفیه در ماه محرم پذیرای خیل عظیم سوگواران حسینی می باشد و آیین های عزاداری ویژه ای با حضور دستجات عزاداری در روز تاسوعا در حرم این امامزاده برگزار می شود.

 

یک شنبه 5 آبان 1398  5:07 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

كليساي مريم مقدس :

 

در مركز شهر اردبيل در كوچه اي به نام ارمنستان گازران يا اونچو ميدان، كليساي متروكه اي وجود دارد كه كم تر از دو قرن قدمت دارد. از تاريخ دقيق بنا اطلاعي در دست نيست و تاريخ 1876 ميلادي كه روي در ورودي آن ديده مي شود به سال اهداء در به كليسا و نصب آن مربوط مي شود.
شكل كلي بنا به صورت مستطيل و شكل داخلي آن فضايي مربع شكل با چهاردرگاه بلنداست. بنا داراي يك طاق جناقي است كه روي آن گنبدي آجري به شكل چتر قرار گرفته است. پنجره هايي كه در پايين گنبد و در بدنه ديوار ساخته شده اند، نور داخل كليسا را تامين مي كنند.
محراب كليسا در قسمت خاور بنا واقع شده و مزين به تزيينات نقاشي، به صورت ترنج با گل هايي به رنگ سبز روشن و نارنجي در زمينه لاجوردي است. اندكي تزيينات نيز درازاره كليسا به چشم مي خورد. در چوبي كليسا با تزيينات هندسي زيبا، يادگار ميرزاييان از ارامنه اردبيل بود كه به ياد بود گالوست ميرزاييان پدر خانواده ساخت و به كليسا اهداء كرد. روي اين در، عبارت ذير به خط ارمني نوشته شده است:«اين درب خانه حقيقي خداست كه به رسم يادبود از طرف اگالوس مليك ميرزايانس به كليساي مريم مقدس هديه مي شود 1876.»

 

امامزاده حليمه خاتون

حليمه  خاتون:

 


بقعه متبركه اين امامزاده در بافت تاريخي شهر اردبيل، درخيابان سيمتري، كوچه حاج ميرصالح قرار دارد.
بانو حليمه خاتون دختر موسي ابن جعفر وخواهر حضرت معصومه (س)، امام رضا (ع) ويكي از امامزاده هاي واقع در اردبيل مي باشد.
وي به واسطه اينكه فرزند امام موسي كاظم و خواهر امام رضا (ع) است، از ارج و قرب والايي در نزد مردم اردبيل برخوردار بوده و جايگاه ويژه اي در دل مردم شهر پيدا كرده است.


ساختمان قديمي اين امامزاده به دليل فرسودگي تخريب شده و ساختمان جديد از سال1317 ه.ش جاي آن را گرفته است. درجوار بناي امامزاده كه از داخل مزين به آينه كاري مي باشد، مقبره باني ساختمان امامزاده، “حاج آقا ميرصالح ” بنا به وصيت خودش قرار گرفته است.

 
زيارت نامه ذيل مربوط به امامزاده حليمه خاتون (س) مي باشد:


” السلام عليك يا بنت رسول الله، السلام عليك يا بنت اميرالمومنين، السلام عليك يا بنت فاطمه الزهرا و خديجه الكبري، السلام عليك يا بنت الحسن و الحسين، السلام عليك يا اخت ولي الله، السلام عليك يا عمه ولي الله، السلام عليك يا بنت موسي ابن جعفر و رحمه الله و بركاته ”.

(0) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

امامزاده سيد عبدالعزيز (ع)

امامزاده سيد عبدالعزيز (ع) :

امامزاده سيد عبدالعزيز كه درمحله نيار شهرستان اردبيل واقع شده از مكانهاي متبركه اي است كه همواره پذيراي خيل عظيم زائرين از شهر اردبيل و شهرستانهاي مجاور ميباشد.

فرم پلان مقبره، 12 ضلعي است كه به نيت 12 امام طراحي شده و نوساز مي باشد. دورتا دور بنا با سكويي به عرض 4 متر از سنگ پلاك تيشه اي تراورتن احاطه شده و پيش خوان ورودي اجرا شده با سنگ مالون قرمز، زائر را به هشتي هدايت مي كند.

پس از هشتي، گنبدخانه واقع شده است. گنبدخانه شامل يك سكوي سنگي است كه ضريح امامزاده بر روي آن قرار گرفته وسقف  با قوس پنج و هفت در ساقه داراي 9  نورگير مي باشد كه همراه با نورگيرهاي بدنه، نور مورد نياز داخل مقبره امامزاده را به راحتي تأمين مي كند.

 دليل تبرك اين دو مكان به گفته اهالي اين است كه، درجنگ ايران و روسيه براي پيشبرد اهداف جنگ، نياز به استفاده از چهارپايان شهر مي شود كه طي حكمي اسبهاي موجود در سطح شهر جمع شده و در اختيار نظاميان قرار مي گيرد.با همين حكم، يكي از درجه داران به اين خانه وارد مي شود كه در آن زمان خانواده اي از قشر بسيار ضعيف در آن سكونت داشته اند و سعي مي كند اسب ايشان را به زور از خانه خارج  نمايد. مادر خانواده با توجه به اينكه چرخه زندگيشان وابسته به آن اسب بود به التماس برمي‏خيزد كه نتيجه اي حاصل نمي شود. نهايتاً دست به دم اسب مي اندازد تا مانع شود اما خود نيز التماس كنان بر زمين كشيده مي شود . زن دست خود را از همه جا بريده مي بيند و مرد را نفرين مي كند و از حضرت ابوالفضل مدد مي خواهد. طولي نمي كشد كه درجه دار در 200 متري خانه (سقاخانه كنوني كه دليل ساخت آن همين موضوع مي باشد) با وضعي فجيع به هلاكت مي رسد. اين ماجرا بنا به روايت مردم شهر و محله مربوط به 1340 ه.ق در ساعات قبل از ظهر مي باشد.

(0) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

سقا خانه حضرت ابوالفضل (ع)

سقا خانه حضرت ابوالفضل (ع) :

 

سقاخانه حضرت ابوالفضل (ع) دركنار خيابان شيخ صفي و در جنب مجموعه تاريخي شيخ صفي الدين در كنج جنوبي غربي مسجد قرار دارد كه از ساليان قديم مورد توجه مردم مسلمان منطقه مي باشد . ساختمان مسجد در سال 74 تخريب شد كه در مدت پنج سال با كيفيت بسيار بالايي با زيربناي 550 متر مربع با يك گنبد و دو مناره بسيار جالب ساخته شده است. اين سقاخانه داراي مسجد ، زير زمين براي برگزاري مراسم خانمها و شبستان مي باشد كه اكثر قسمتهاي بيروني و داخلي ساختمان از كاشي سنتي خشتي و معرق و سنگ كار شده است .

(0) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

امامزاده صالح (ع)

 

امامزاده صالح (ع):

 

زيارتگاه مباركه“ امامزاده صالح” در ميدان عالي قاپوي شهرستان اردبيل وحريم بقعه شيخ صفي الدين اردبيلي واقع شده است.
نسب امامزاده صـالح به حضرت امام موسي كاظم (ع) مي رسد كه از برادران ديگر وي به نام سيد عبدالعزيز درمحله نيار به خاك سپرده شده است. اين حضور از بقاع متبركه اهل بيت حضرت موسي كاظم، سيماي شهر مذهبي اردبيل را جلا وعظمت خاصي بخشيده است.
مقبره قديمي و با ارزش اين امامزاده در سال 1382ه.ش تخريب شده و ساختمان جديد در حال احداث مي باشد. زيارتنامه ذيل مربوط به امامزاده صالح (ع) مي باشد :


السلام علي آدم صفوه الله، السلام علي نوح نبي الله، السلام علي ابراهيم خليل الله، السلام علي عيسي روح الله، السلام عليك يا رسول الله، السلام عليك يا خير خلق الله، السلام عليك يا محمد بن عبدالله خاتم النبيين صلي الله عليه و آله و سلم، السلام علي اميرالمومنين علي بن ابيطالب وصي رسول الله، و علي ائمه المسلمين سلام الله عليهم اجمعين و علي ذريه رسول الله و رحمه الله و بركاته و عليك السلام ايها الصالح ابن الامام موسي كاظم عليه آلاف التحيه و الثناء و رحمه الله و بركاته اللهم اني اسئلك ان تختم الي بالسعاده و تزرقني خير الدنيا و آلاخره و تقبله بارمك و عزتك و رحمتك يا ارحم الراحمين و صلي الله علي محمد و آله اجمعين.

(5) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

امام زاده ميرزاده خانم (س)

 امامزاده ميرزاده خانم (س) :

 

 

بقعه متبركه“ امامزاده ميرزاده خانم” درشهر اردبيل، ميدان قيام ، كوچـه حسينيه واقع شـده است. ميـرزاده خانـم يكي از دختران مير غني عاملي ـ صاحب مقبره در حريم  بقعه شيخ كلخوران ـ است كه از ارزش و تقدس والايي در نزد مردم اردبيل، به خصوص اهالي محله حسينيه برخوردار مي باشد. وي از بانوان شايسته و مطرح زمان خويش بوده كه به روايتي همسر ايشان به خاطر اعمال ناشايست دچار نفرين وي مي شود.
مردم منطقه از برآورده شدن حاجتي كه با ايشان در ميان گذاشته مي شود سخنان زيادي مطرح مي كنند وحسن نظر ايشان را نسبت به شيعيان و مسلمانان ذكر مي نمايند.
مقبره وگنبدخانه امامزاده آينه كاري شده وتوسط ازاره اي با سنگ مرمر سبز پوشش داده شده است. امامزاده از سمت خيابان داراي نورگيري به داخل گنبدخانه است كه از اين نورگير، ضريح امامزاده به راحتي قابل رويت مي باشد. از داخل مسجد نيز توسط يك درب مشبك چوبي ارتباط بصري و دسترسي لازم برقرار گشته است.
زيارت نامه ذيل مربوط به ميرزاده خانم (س) مي باشد:


  ” السلام علي جدك المصطفي، السلام علي ابيك المرتضي، السلام علي السيدين الحسن و الحسين، السلام علي خديجه سيده نساء العالمين، السلام علي فاطمه ام الطاهرين، السلام علي النفوس الفاخره بحور العلوم الزاخره شفعائي في الاخره و اوليائي عند عود الروح الي العظام الفاخره ائمه الخلق و ولاه الحق، السلام عليك ايها الشخص الشريف الطاهر الكريم، اشهدو ان لا اله الا الله و ان محمداً عبده و مصطفاه و ان علياً وليه و مجتباه و ان الامامه في ولده الي يوم الدين نعلم ذلك علم اليقين و نحن لذلك معتقدون و في نصرهم مجتهدون “.

(5) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

بقعه متبركه ميراشرف (ع)


بقعه متبركه ميراشرف(ع)

 

زيارتگاه ميراشرف كه درخارج از محدوده بافت تاريخي اردبيل و در اراضي زراعي قرار گرفته بود،
در حال حاضر با گسترش شهر به داخل بافت شهري وارد شده و محله مجاور آن به محله ميراشرف معروف مي باشد. در جوار مقبره تپه تاريخي ميراشرف قرار گرفته است.

 

 پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل    پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

 

متأسفانه در مطالعات و بررسي هاي ميداني هيچ اطلاعاتي در مورد ميراشرف وشجره اجدادي وي بدست نيامد.ورودي مقبره ميراشرف از سمت قبله بوده و داخل آن بصورت هشت و نيم هشت اجرا شده است. پلان هشت ضلعي توسط 4 تويزه آجري و كاربندي يزدي به زمينه هشت ضلعي و سپس با سنبوسه سازي به دايره تبديل مي شود. بالاي سنبوسه، كتيبه آجري با طرح خفته راسته اجرا شده كه گنبد عرقچين روي آن قرار گرفته است. اين بنا درشرق داراي نورگير و در دو ضلع داراي طاقچه مي باشد. نوع قوس به كار رفته پنج او هفت تند بوده و در پاكار قوسها كلاف بندي چوبي كه براي دفع نيروهاي كششي كار گذاشته شده مشهود مي باشد.

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

________________________________________________________________

________________________________________________________________

(6) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

امام زاده سيد سليمان (ع)

امامزاده سيد سليمان(ع)

اين آرامگاه در شهرفخرآباد مشگين‌‌شهر واقع است. بناى امام‌زاده كه چسبيده به بناى مسجدى است از بيرون داراى نقشهٔ مدورى است كه براى جلوگيرى از رانش آن تا ارتفاع سه مترى به وسيله ديوارهاى پشتيبان در برگرفته شده است كه به همين دليل نقشه بنا در قسمت پايين به صورت مربع درآمده است. داخل مقبره به شكل هشت ضلعى نزديك به دايره است و صندوق قبر در وسط آن قرار دارد. اين بنا بر روى ازارهٔ سنگى سياه رنگى بنا گرديده و تمام آن با آجرهايى به صورت رگ‌‌چين بنا شده است. قطر خارجى بنا ۵ متر و قطر داخلى آن ۳/۹۰ است. از ناحيه شرقى نورگيرى در ديواره بنا تعبيه شده است. بر نماى بيرونى با آجرهاى سياه‌رنگ اسم جلاله «اللّه» و در بالا تاريخ ۱۲۴۴ ه-.ق نگاشته شده است. گنبد بنا كه به صورت شبدرى تند است با كاشيكارى فيروزه رنگ پوشيده شده است كه بر بالاى آن نقش شيرى به حالت خوابيده تصوير شده است. در نماى داخلى در هر ضلع تاقچه‌اى با تاقى جناغى تعبيه شده است و در حاشيه زير گنبد كتيبه‌اى بر روى گچ به تاريخ1282 ه-.ق نوشته شده كه حاكى از گچكارى بقعه است. نماى داخلى تماماً از گچ پوشيده و بر روى آن نقوش اسليمى نقاشى شده است.

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

 

آرامگاه مطهر امام زاده سيد سليمان (ع) در شهر فخرآباد قرار دارد و نوزدهمين فرزند ذكور حضرت امام موسي كاظم (ع) است و با امام هشتم  برادر و ازيك مادر متولد شده اند.از قديم الايام عده اي از اهالي از وجود شجره نامه مكتوب در پوست آهو در نزد يكي از سادات محلي خبر مي دهند در حال حاضر شجره نامه حضرت سيد سليمان (ع) با همكاري و مساعدت حضرت آيت اله بهرالعلوم از استان مقدس امام رضا(ع) تحويل و در يك قاب در حرم امام زاده نصب گرديده است. معمرين و معتمدين محل چنين اظهار ميدارند كه امامزاده مزبور بناي حضرت سيد سليمان (ع) فرزند امام موسي كاظم (ع)امام هفتم شيعيان است. كه در دوران خلافت عباسي پس از به شهادت رسيدن امام موسي كاظم(ع) امام هفتم شيعيان بدست ماموران هارون الرشيد فرزند آن امام بزرگوار شديدا تحت تعقيب و آزار و ازيت ما موران خليفهي عباسي قرار گرفتند و در نتيجه حضرت سيد سليمان (ع) نيزبه علت ناامن بودن بغداد از مرزتركيه موطن خويش را به طرف ايران ترك و به كوه سياه((قره داغ)) پناه برده و دران طايفه اي از  طوايف دشت مغان با مردمان ساكن آن به زندگاني عرفانه خويش تداوم بخشيده پس از گذشت مدتي  وابستگان ماموران خليفه حاكم از محل حضرت مطلع و پس از شناسائي  و يافت حضرت نا جوان مردانه و بي رحمانه با ايشان درگيرشدند كه مدتي حضرت سيد سليمان(ع)بازهم در اثر آزار و شكنجه ماموران خليفه ي عباسي باپاي زخمي و خون آلود شبانه از دست آنان فرار و پس از پيمودن راه طولاني به منظل خانمي بنام فخري كه از بستگان امراي منطقه بوده و در شهر فخرآباد فعلي سكونت داشته پناه ميبرد كه خانم فخري با پزيرايي وي مدتي نيز جان اورا ازدست ظالمان و ماموران در امان نگه مي دارد. بواسطه ي تعلق و وابستگي خام فخري به امراي  منطقه در مدت اقات حضرت سيد سليمان(ع) و تا زماني كه آن زن در قيد حياط بوده كسي جرات نداشته ايشان را مورد شكنجه و آزار و ازيت قراردهد.در شجره نامه ي حضرت سيد سليمان(ع) از تاريخ وفات او هيچ اطلاعي در دست نيست. اما احتمال قوي در اواخر نيمه ي اول قرن پنجم وفات يافته و در فخرآباد به خاك سپرده شده است.

 

تصاويري از درون آرامگاه امامزاده سيد سليمان (ع) :

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

(4) نظر

دسته ها : مكانهاي مذهبي ( مساجد ، امام زاده ها و...)

مسجد جمعه اردبيل

اين مسجد باقي مانده يك بناي بزرگ از دوره سلجوقيان است. بناي ابتدائي اين مسجد آتشكده اي از دوران اشكاني مي باشد كه در محله پير شمس الدين ميان گورستاني قرار گرفته و از سه قسمت تشكيل شده است.

 

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

مسجد جمعه اردبيل در شمال شرقي شهر كه بر روي تپه باستاني قرار دارد بازمانده مسجد عظيم، گسترده و كم نظيري است كه در دوره هاي مختلف اسلامي بخصوص دوره سلجوقي شكل گرفته و تا اوايل صفوي معمور و آباد بوده است. كاوش هاي باستان شناسي ردپاي مسجد را در قرون اوليه اسلامي به وضوح تشخيص داده است. مسجد دوره سلجوقي و ايلخاني بسيار گسترده تر و وسيع تر از بناي مكعبي فعلي بوده و بناي سرپاي موجود صرفاً گنبدخانه و ايوان مسجد بزرگ را تشكيل مي داده است. اين مسجد گنبد آجري بزرگي داشته است كه در دو پوشش ساخته شده و حوادث ايام هر دو پوشش گنبد اين مسجد را فرو ريخته و تنها دو قسمت قوسي شكل ناقص از گنبد خارجي و قسمت محدودي از گچبريهاي گنبد داخلي در چهار گوشه فوقاني ديواره هاي شبستان اصلي براي نمايش عظمت تاريخي آن باقي مانده است. اولين قسمت بنا پايه مناره اي است كه در فاصله اندكي از مسجد به چشم مي خورد. اين مناره شيوه سلجوقي دارد و از دو قسمت پايه هشت ضلعي (هر ضلع 10/2متر) و بدنه استوانه اي به قطر پنج متر تشكيل شده است. در بدنه مناره دو سنگ نبشته باقي مانده كه عبارت است از فرمان اوزون حسن آق قويونلو و كتيبه اي كه تاريخ 878 هجري را دارد و در اداره فرهنگ و هنر سابق حفاظت مي شود. دومين قسمت اصلي اين بنا مسجد تيرپوش است به ابعاد 50/80* 12/9 متر كه روي 9 ستون چوبي قرارگرفته است و ستون ها هم بر پايه هاي سنگي غير منتظم استوار شده اند. در ورودي چوبي تكه كوب شده ميخ هاي آهني برجسته دارد و بالاي يك لنگه آن نوشته اي كنده كاري شده است. سومين قسمت بنا مسجد قديم است كه بنايي مركب از چهار تاق وگنبد است. تمام بنا آجري و به مقدار خيلي كم در تزئينات آن كاشي به‌كار رفته است. در سالهاي گذشته سازمان ميراث فرهنگي كشور كاوش هايي در محل مسجد اردبيل به انجام رسانده كه به نتيجه اي بسيار درخشان نيز رسيده است. در حالي كه حجم موجود و سراپاي ايوان و گنبدخانه، مجموعه اي بزرگ بود كه با گذشت زمان، دست حوادث روزگار، اجزا وبخش هاي مختلفآن را به تل خاك بدل ساخت و عظمتي را در حجمي ناهماهنگ به اندازه هاي 30*20 متر محدود ساخت كه آخرين كف متعلق به سده نهم هجري درحدود‌‌‌10 متر ارتفاع دارد. از مسجد بزرگ سلجوقي نيز جز مناره آجري استوانه اي شكل چيزي برجا نمانده است و مسجد عصر ايلخاني نيز ب تغييراتي در پلان و فضاهاي آن در دوره قره قويونلوها دستخوش تخريب و دگرگوني شد. مأذنه مسجد اثر ديگري است كه به صورت گلدسته استوانه اي شكل در ضلع غربي شبستان اصلي مسجد و به فاصله تقريبي 15 متري قرار دارد.

یک شنبه 5 آبان 1398  5:08 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

بقاع متبرکه واماکن زیارتی استان اردبیل

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیلپاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیلپاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیلپاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیلپاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

بقاع متبرکه واماکن زیارتی استان اردبیل

اسامی اماکن زیارتی و بقاع متبرکه شناسایی شده دراستان اردبیل ۱۰۵ مورد ثبت شده است و مصمم هستیم هریک از این اماکن متبرکه را به تفکیک و بصورت اجمالی معرفی کنیم، چنانچه کسانی اطلاعات بیشتری در خصوص اماکن متبرکه استان اردبیل داشته باشد می تواند می تواند اعلام نظر کند.

 

اسامی اماکن زیارتی و بقاع متبرکه شناسایی شده دراستان اردبیل ۱۰۵ مورد است و قصد داریم هریک از این اماکن متبرکه را به تفکیک بصورت اجمالی معرفی کنیم و در این مورد چنانچه کسانی اطلاعات بیشتری داشته باشند می توانند اعلام نظر کنند.
۱. بقعه شیخ امین الدین جبرائیل کلخوران
۲. بقعه عوض الخواص
۳. بقعه شیخ محی الدین اعرابی
۴. بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
۵. سقاخانه حضرت ابوالفضل
۶. بقعه امامزاده میرزاده خانم
۷. بقعه امامزاده صالح
۸. بقعه امامزاده سید عبدالعزیز
۹. بقعه میر اشرف
۱۰ . بقعه امامزاده سید صادق
۱۱ . مسجد ائمه
۱۲ . بقعه امامزاده صدرالدین
۱۳ . بقعه امامزاده حلیمه خاتون
۱۴ . زیارتگاه انزاب
۱۵ . بقعه امامزاده عبدالله (ع)
۱۶ . حسینیه و سقاخانه معجز
۱۷ . مسجد و سقاخانه حضرت ابوالفضل العباس
۱۸ . بقعه سید حمزه (ع)
۱۹ . زیارتگاه پیر الوان
۲۰ . زیارتگاه پیر زمان
۲۱ . بقعه پیر کیج خانم
۲۲ . بقعه امامزاده حلیمه خاتون
۲۳ . زیارتگاه سلطان خواجوي
۲۴ . بقعه سید (ع)
۲۵ . زیارتگاه کرکرق
۲۶ . زیارتگاه سید هاشم
۲۷ . بقعه پیر جرگز
۲۸ . بقعه پیر حسن
۲۹ . بقعه سید غنی عاملی
بقاع متبرکه شهرستان نمین
۳۰ . زیارتگاه بابا حمزه
۳۱ . زیارتگاه بابا خزري
۳۲ . بقعه پیر شبلی
۳۳ . بقعه پیر جماعت
۳۴ . بقعه حاج محمود
۳۵ . زیارتگاه تربت حور
۳۶ . زیارتگاه سید محمد طاهر قریشی
۳۷ . زیارتگاه شیخ میر علم
۳۸ . زیارتگاه گرده
۳۹ . زیارتگاه اجاق مرنی
۴۰ . زیارتگاه صوفی نور علی
۴۱ . زیارتگاه شیخ محمد سعید نقشبندي
۴۲ . بقعه بابا خرم
۴۳ . علم مقدس مسجد جامع سولا
۴۴ . بقعه سید محمود امینجان
۴۵ . بقعه پیر بدرالدین
بقاع متبرکه شهرستان نیر
۴۶ . زیارتگاه تجرق
۴۷ . زیارتگاه قورتول
۴۸ . زیارتگاه میر فتاح
۴۹ . بقعه کورائیم
بقاع متبرکه شهرستان مشگین
۵۰ . مقبره آغا باجیروستاي نصیر آباد
۵۱ . امام زاده سید ابراهیم خراسانی شهر لاهرود
۵۲ . امام زاده بابیان
۵۳ . امام زاده محسن روستاي نقد اولیا
۵۴ . مقبره نجف علی روستاي جلایر
۵۵ . امام زادگان احمد و محبت روستاي آلنی
۵۶ . امام زاده سید جعفر روستاي انار
۵۷ . مقبره پیر روستاي ارباب کندي
۵۸ . امام زاده ید عماد الدین (ع) روستاي رحیم بیگلو
۵۹ . مقابر روستاي قوشا
۶۰ . مقبره زهره شهر رضی
۶۱ . امام زاده سید سلیمان(ع) روستاي فخر آباد
۶۲ . شیخ حیدر شهر مشگین
مقابر متبرکه شهرستان
مقابر متبرکه شهرستان خلخال
۶۳ . امام زاده سید محمد صالح (ع)
۶۴ . امام زاده قاضیلر (ع)
۶۵ . امام زاده پیر سلمان(ع)
۶۶ . امام زاده سید دانیال (ع) روستاي خانقاه سادات
۶۷ . امام زاده قاسم (ع) روستاي خوجین
۶۸ . امام زاده هاشم (ع) روستاي خوجین
۶۹ . امام زاده ابراهیم (ع) روستاي خوجین
۷۰ . امام زاده سید محمد (ع) روستاي مجره
۷۱ . امام زاده میر زمان (ع) روستاي خمس
۷۲ . امام زاده سید ابراهیم (ع) روستاي خمس
۷۳ . امام زاده شاه عبدالعظیم (ع) روستاي اسکستان
۷۴ . امام زاده باقر (ع) روستاي اسکستان
۷۵ . امام زاده سید ابراهیم (ع) روستاي اسبو
۷۶ . امام زاده سید حمزه (ع) روستاي درو
۷۷ . امام زاده سید جعفر (ع) روستاي درو
۷۸ . امام زاده سید حسین (ع) شهر کلور
۷۹ . امام زاده عبداله (ع) شهر کلور
۸۰ . امام زاده سید محمد (ع) شهر کلور
۸۱ . امام زاده ابوالقاسم (ع) دهستان شال
۸۲ . امام زاده شاه محمود (ع) دهستان شال
۸۳ . امام زاده خضر (ع) دهستان شال
۸۴ . امام زاده عین علی (ع) خانقاه گیلوان
۸۵ . امام زاده سید صفی الدین(ع) و
سید شهاب الدین (ع) روستاي طهارم دشت
۸۶ . امام زاده عقیل بن محمد(ع) روستاي کهل
۸۷ . امام زاده سید (ع) روستاي احمد آباد
۸۸ . امام زاده سید شمس الدین (ع) روستاي چملو گبین
۸۹ . امام زاده سید ابراهیم (ع) روستاي چنارلیق
۹۰ . امام زاده محمد علی (ع) رستاي گلوزان
۹۱ . امام زاده سید خضر (ع) روستاي ماجولان
۹۲ . بقعه شیخ شهاب الدین (ع) روستاي دیز
۹۳ . امام زاده سید اسماعیل (ع) روستاي کرین
۹۴ . امام زاده سید ابراهیم (ع) روستاي کرین
۹۵ . امام زاده سید محمد (ع) روستاي لرد
۹۶ . بقعه متبرکه بابا صفا روستاي بفراجرد
۹۷ . امام زاده سید نصر الدین (ع) روستاي سوسهاب
۹۸ . امام زاده سید اشرف (ع) روستاي ارسون
۹۹ . بقعه متبرکه سید احمد معراجی روستاي سفید آب
۱۰۰ . امام زاده سید خلیل روستاي سجهرود
۱۰۱ . امام زاده امیر نعمت الله (ع) روستاي آل هاشم
۱۰۲ . امام زاده زاویه سادات (ع) روستاي زاویه سادات
۱۰۳ . امام زاده سید محمد قریشی (ع) شهر هشتجین
۱۰۴ . شیخ صدر الدین انصاري روستاي دایو کندي
۱۰۵ . شیخ منور روستاي شمس آباد

یک شنبه 5 آبان 1398  5:08 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مکان های زیارتی و مذهبی اردبیل

مساجد تاریخی استان اردبیل

مساجد تاریخی استان اردبیل

 

مسجد جمعه : این بنا در شمال شرقی شهر ، بین محله های پیرشمس الدین و عبدالله شاه بر روی تپه مرتفعی واقع گردیده و یكی از قدیمی ترین مساجد شمال غربی ایران است. با توجه به حفاریهای باستان شناسی كه در محوطه اطراف این مسجد صورت گرفته بقایای شبستان های ستوندار در بخش شرقی و شمالی و هم چنین آثاری از كتیبه های متعلق به قرن سوم و چهارم ه.ق. كشف گردیده است . اصل بنای كنونی مسجد در دوره سلجوقیان بر روی بقایای كهن تری ساخته شده كه درنتیجه حمله مغول حدود سال 620 هجری ویران و درحدود سال 650 هجری مجدداً باز سازی گشته است در این بازسازی ،گنبد به طور كامل بازسازی شده و تزیینات مختلف گچبری و نقاشی در شبستان ومحراب آن انجام گردیده است . بنای فعلی مسجد به ابعاد خارجی 85/18 ×45/36 متر از گنبد خانه ای ویران و ایوانی كه در دوره های بعد به شبستان ستونداری تبدیل شده ، تشكیل می شود همچنین در 5/16 متری مسجد ، بقایای مناره ای از دوره سلجوقی برجای مانده است . این فضا توسط سه كنج ها و ترنبه ها به هشت ضلعی و سپس شانزده ضلعی تبدیل گردیده و گنبد بر روی آن قرار گرفته است . بقایای ساقه گنبد نشان می دهد که این بخش دارای ترك های متعدد منشوری زیبا قطار بندی و تزیینات كاشی معرق بوده كه تنها بخش اندكی از آن باقی مانده است. دیواره های داخلی گنبد خانه با اندود گچ و نقوش ترنج و گل و بوته قابل مقایسه با تزیینات گنبد سلطانیه تزیین یافته و درضلع جنوبی آن ، محراب بلند و زیبایی از دوره ایلخانی باگچبری ها ومقرنس كاری های جالب و در زیر آن آثاری از محراب كوچكتر دوره سلجوقی مشهود است . درب ورودی مسجد به تاریخ 742 ه.ق. دارای گره های هندسی ، گل میخ های آهنی وكتیبه ای حاوی دو بیت شعر به خط نسخ است چنین به نظر می رسد كه درب مزبور ، از جای دیگر به این مسجد منتقل شده است . در حدود 5/16 متری مسجد ، بقایای مناره ای از دوره سلجوقی به ارتفاع هشت و قطر پنج متر باقی مانده كه به هنگام آبادانی مسجد در كنار آن قرار داشته آجر چینی بخشی از سطح مناره به صورت خفته راسته است كه تا حدودی به آن حالت تزیینی بخشیده است بر بدنه مناره دوسنگ نبشته به تاریخ های 878 و879 ه.ق نصب شده كه مربوط به اوزون حسن حكمران آق قویونلو است و ارتباطی با بنای مسجد مناره ندارد و حتمالاً از جای دیگری آورده و روی منار نصب شده است این بنا به شماره 248 به ثبت تاریخی رسیده است .

 

مسجد میرزا علی اکبر مجتهد : مسجد مجهز و مجلل میرزا علی اکبر در مرکز اردبیل نزدیک بازار واقع شده و دارای دو در است . از جاذبه های این بنا ، دو منبر است که یکی مشبک چوبی و دیگری به صورت صندلی بازودار و چرخدار است .

مسجد اعظم اردبیل : این مسجد تا اندازه ای نوساز ، با سبک نو و در ابعاد قابل توجه که از گنبد الله الله شیخ صفی تقلید شده ، ساخته شده است . مؤذنه مسجد در زمان قاجاریه و به سبک آن دوره ساخته شد ولی در سال های اخیر دوباره بازآفرینی شده است .

مساجد تاریخی استان اردبیل

مسجد جامع نمین : معتمدین و پیرمردان در مورد بنای مسجد جامع نقل می کنند بانی مسجد شاهزاده عصمت خانم طاهرمیرزا بن اسکندر میرزا بن عباس میرزا نایب السلطنه فتحعلی شاه قاجار است . در محل فعلی مسجد ، مسجدی کهنه وجود داشته به دستور شاهزاده خانم مسجد کهنه تخریب نموده و بر روی پی آن مسجد فعلی را ساخته اند . ازاره بنا سنگی و بدنه آجری با ملات ماسه آهک می باشد . سقف آن در اصل تیرپوش بوده در سالهای گذشته شیروانی بر روی آن احداث شده است . سقف تیرپوش بنا بر روی هشت ستون چوبی با پایه های سنگی قرار گرفته است . مسجد جامع دارای پنجره های مشبک چوبی و سرستونهای چوبی زیبایی است که جنس آن راش کوهی است . همچنین بنا دارای مناری با آجر چینی زیبا و چسبیده به آن می باشد .

 

مسجد حسینیه میرزاده خانم اردبیل : این مسجد در نزدیکی میدان قیام در داخل کوچه میرزاده خانم در پنجاه متری خیابان جمهوری اسلامی واقع شده ، شامل یک باب مسجد بزرگ ، یک باب سالن فاطمیه و شبستان می باشد که بقعه شریف سیده خانم بنام میرزاده خانم با ابعاد حدود 3×3 متر با سقف آینه کاری و دیوار و کف مرمریت در قسمت غربی مسجد جای گرفته ، دارای ضریح فلزی با روکش استیلی می باشد . آرامگاه او مورد توجه و زیارت اکثر اهالی محل و در بعضی موارد مورد توجه مردم سایر محلات نیز می باشد .

 

سقاخانه حضرت ابوالفضل (ع) مسجد سلیمان اردبیل : سقاخانه حضرت ابوالفضل (ع) درکنار خیابان شیخ صفی و در جنب مجموعه تاریخی شیخ صفی الدین در کنج جنوبی غربی مسجد قرار دارد که از سالیان قدیم مورد توجه مردم مسلمان منطقه می باشد . ساختمان مسجد در سال 74 تخریب شد که در مدت پنج سال با کیفیت بسیار بالایی با زیربنای 550 متر مربع با یک گنبد و دو مناره بسیار جالب ساخته شده است. این سقاخانه دارای مسجد ، زیر زمین برای برگزاری مراسم خانمها و شبستان می باشد که اکثر قسمتهای بیرونی و داخلی ساختمان از کاشی سنتی خشتی و معرق و سنگ کار شده است .

 

مسجد جنت سرا : این بنا در ضلع شمالی صحن اصلی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی واقع است و از ساخته های شاه طهماسب اول به شمار می آید. درخصوص عملكرد واقعی بنا اطلاع دقیقی در دسترس نیست و به نظر می رسد كه برای مراسم صوفیانه استفاده می شده است . نمای اصلی ایوان ، با كاشیكاری زیبا و كتیبه های قرآنی تزیین وجلوی آن به پنجره بزرگ مشبك گره چینی از جنس فلز مسدود شده است. بر روی دیوار شمالی داخل بنا ، طاق نمای بزرگ پنج ضلعی ایوان مانندی وجود دارد كه بالكن كوچكی در بالای آن ساخته اند واز طریق پلكان كوتاهی واقع در عقب طاقنما بدان می توان رسید. به نظر می رسد كه از الحاقات دوره بعدی باشد در دیوارهای شمال وغرب بنا نیز درهایی تعبیه شده كه به اتاقهای مجاور راه دارد جرز های عظیم این مسجد ، با ترفندهای مختلفی ، سبك و تو خالی ساخته شده است.

 

مسجد کلخوران : این مسجد در كلخوران ، سه كیلومتری اردبیل واقع گردیده است. پوشش این مسجد بر روی ستونهای ساده ای قرار دارد. نمای بیرونی بنا با طاق نماهای آجری و پنجره های مشبك و تزیینات آجری نماسازی شده است. سر در ورودی مسجد دارای طاق نماهای كم عرض و مرتفع با نیم ستون های آجری بوده و بنای مسجد متعلق به دوره قاجار است.

مساجد تاریخی استان اردبیل

سایر مساجد : مسجد حاج فخر در اردبیل ، مسجد جامع و مسجد نو در روستای خمس خلخال و مسجد جنت سرا در مشگین شهر از دیگر مساجد تاریخی استان اردبیل هستند .

 

منبع:سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

یک شنبه 5 آبان 1398  5:10 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها