یکی از مهم ترین دستاورد های معماری ایرانی ، ایجاد فضایی مطلوب در پاسخگویی متناسب به نیازمندی های محیطی، اجتماعی، جغرافیای فرهنگی و بستر شکل گیری هر ساختمان در هر دوره تاریخیست . از این رو در روند شکل گیری طرح ویلا دو درخت ، سعی بر آن بوده تا ضمن تاکید بر شاخصه های معماری و هویتی بستر پروژه، به ویژگی های فرهنگی ، قاره ای و جغرافیایی منطقه توجه ویژه ای شود.
چالش برانگیز ترین بخش در روند طراحی پروژه خانه دو درخت ، شکل دهی هندسه ،کاربری و عملکردهای درست ساختمان بر مبنای توجه به وضعیت قرارگیری دو درخت گردوی موجود در محدوده جانمایی بنا بود . به همین منظور در روند شکل گیری طرح ، با حفظ و نگهداری هر دو درخت ، از آن ها به عنوان شاخصه های اصلی معرفی فضا، به منظور خلق فضاهایی نو و متنوع در نسبت با بستر موجود ، فضاهای داخلی و خارجی ، زوایای دید انسانی و ارتقا سطح کیفی رابطه انسان با طبیعت پیرامون، بهره برده شد.
همچنین ضمن تمرکز بر شاخصه های فضایی معماری بومی و تلفیق آن با رویکردهای معماری مدرن، سعی بر آن شد تا بخشی از هویت معماری ایرانی را با ایجاد تعریف دیگری از حیاط ، به منظور ارائه ی دید به محدوده ی فضای سبز (دو درخت گردو) از زوایای گوناگون ، در کنار همراهی کترل شده ی نور طبیعی و خلوت حریم انسانی ، احیا کنیم.
بخشی از بنا که به صورت پلی شیشه ای عمل کرده ، دو بخش مهم خصوصی و عمومی خانه را به یکدیگر متصل می کند . یک بخش که دیدی مستقیم به حیاط خانه را دارد و بخشی دیگر فضایی که در آن هر دو درخت گردو دیده می شوند . علاوه بر آن در کنار دید به منظر سبز پیرامون ، طراحی بام سبز نیز موجب شد تا نوع دیگری از رابطه ی انسان با محیط پیرامون در این ساختمان شکل گیرد.
مشخصات پروژه :
نام پروژه: ویلای دو درخت
آدرس دقیق پروژه: کردان
نام شرکت مشاور و یا دفتر معماری: استودیو صفار
معمار / معماران مسئول: احمد صفار
تیم طراحی: مرضیه استعدادی – نوید شکروی-بهار مصباح –پرستو اسکندری – نیلوفر اوجی- غزاله اوجی – غزاله عیدی – نسیم صادق پور
تاریخ شروع و اتمام طراحی: 1397
نوع ساختمان: مسکونی
جوایز : انتخاب هیات داوران در مسابقه ی world architecture2019
منبع : طراحی ویلا آرل