نگین طبیعت دماوند
دریاچه تار به عنوان یکی از جاذبههای طبیعی استان تهران به شمار میآید که در نزدیکی این کلان شهر قرار گرفتهاست و بین کوهها محاصره شدهاست.
این دریاچه از لحاظ هندسی به لوزی شبیه میباشد. ارتفاع آن از سطح دریا 2500 متر و از شمال غرب به جنوب شرق کشیده شدهاست. آب این دریاچه از ذوب شدن برفهای رشته کوه قره داغ، زرین، سیاه چال و شاه نشین تامین میشود. همچنین چشمههای کف دریاچه با آب شیرین خود طعمی تازه به طبیعت بخشیدهاند.
مسیر رسیدن به دریاچه تار
دماوند، روستا چنار عربها، جاده معدن، دریاچه تار.
دماوند به فیروزکوه، خروجی دلیجان، بعد از روستاهای یهر، لی پشت، مومج، دهنار، هویر و پشت سر گذاشتن 14 کیلومتر جاده خاکی، دریاچه تار.
بهترین زمان برای بازدید از دریاچه تار
از آنجایی که این دریاچه در منطقهای کوهستانی قرار گرفتهاست، در تابستان میتواند شما را از گرمای وحشتناک تهران نجات دهد. بهترین زمان برای رفتن و لذت بردن از این جاذبه طبیعی ابتدا اردیبهشت ماه تا انتها تابستان میباشد.
جاذبههای دریاچه تار
- ماهیگیری: لذتبخش ترین تفریح این منطقه میباشد. ماهی قزل آلا، در این دریاچه برای صید بسیار میباشد.به یاد داشته باشید قبل از ماهیگیری مجوز آن را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت نمایید.
- کوهنوردی: کوههای زرین با ارتفاع 3835 و قره داغ با ارتفاع 4080 متر در نزدیکی دریاچه از مقاصد مناسب برای کوهنوردی است. علاوه بر خلق یک تجربه لذتبخش با صعود به این قلههای میتوانید به تماشای زیبایی این دریاچه که از جلوههای شگفتانگیز خلقت است بنشینید.
- شنا و آب بازی: شنا در آب بسیار خنک دریاچه آن هم در تابستان میتواند تفریحی لذت بخش را برای شما به ارمغان بیاورد و خاطرهای دلانگیز را برایتان رقم بزند. توجه داشته باشید که هیچگونه غریق نجاتی در منطقه وجود ندارد. پس مراقب خود باشید و خطرات احتمالی را در نظر بگیرید.
- قایقرانی: میتوانید با خود قایق بادی ببرید و از طبیعت زیبا دریاچه تار لذت ببرید.
افسانه دریاچه تار
افسانهها معمولا همیشه و در اکثر نقاط جهان خود را به نمایش میگذارند. یکی از افسانههای این دریاچه، وجود موجوداتی عجیب و غریب است که شبها در آنجا رفت و آمد میکنند و یا اینکه گنجی گران قیمت در کف دریاچه وجود دارد.
گونههای گیاهی و حیوانی دریاچه تار
در اطراف دریاچه پوشش گیاهی چندانی وجود ندارد اما درون دریاچه گیاهان آبدوست رشد کردهاند.
در اطراف دریاچه قوچ، میش البرزی و کل بز دیده میشوند و از آبزیان این منطقه میتوان به ماهی قزل آلا رنگین کمان زرد پر، ماهی قزل آلا خال قرمز و ماهی زردکش اشاره کرد.
وسایل مورد نیازتان در دریاچه تار
چادر مسافرتی، کلاه آفتابگیر، عینک آفتابی، کرم ضد آفتاب، لباس مناسب و کافی و خوراکیهای مناسب فصل.
هر سال حدود 120هزار نفر از این جاذبه طبیعی دیدن میکنند. به همین علت امکاناتی از قبیل چادرهای موقت و سرویس بهداشتی از سوی بخش خصوصی برای آن فراهم شدهاست.
تصاویر دریاچه تار
امتیاز کاربران