0

کیک‌های خانگی خوشمزه برای همه‌ی سلیقه‌ها

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

کیک‌های خانگی خوشمزه برای همه‌ی سلیقه‌ها

 
درست کردن کیک خانگی با موادی ساده و در دسترس برای همگان امکان پذیر است. کافی است فقط مقداری آرد، کره، شکر و بیکینگ‌پودر برای کیک و یک دستگاه همزن برقی ساده و فر هم برای وسایل پخت داشته باشید. درست کردن کیک خانگی نه تنها آسان است بلکه بسیار لذت بخش‌تر از خرید کیک قنادی است، چون می‌دانید چه چیزی در آن ریخته شده و همه چیز مطابق خواسته شماست.

برترین‌ها: درست کردن کیک خانگی با موادی ساده و در دسترس برای همگان امکان‌پذیر است. کافی است فقط مقداری آرد، کره، شکر و بیکینگ‌پودر برای کیک و یک دستگاه همزن برقی ساده و فر هم برای وسایل پخت داشته باشید. درست کردن کیک خانگی نه تنها آسان است بلکه بسیار لذت بخش‌تر از خرید کیک قنادی است، چون می‌دانید چه چیزی در آن ریخته شده و همه چیز مطابق خواسته شماست.

اغلب ما دوست داریم چای و یا قهوه‌مان را با چیزی شیرین همانند کیک صرف کنیم. بخصوص به هنگام عصر که ناهار هضم شده و اندکی احساس گرسنگی می‌کنیم. در این مواقع غذا خوردن دلچسب نیست، اما دلمان می‌خواهد چیزی بخوریم که حس خوبی به ما بدهد مثل کیک و یا شیرینی و اگر این شیرینی خانگی باشد خیلی بهتر است. گاز زدن به کیک خانگی طعم و لذتی دارد که تنها با درست کردن آن در خانه می‌توان آن را حس کرد نه اینکه منتظر بمانیم تا کسی آن را برای ما آماده کند.

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

اگر اخیرا تولدتان نزدیک و مثل من متولد شهریور هستید، از الان به فکر برنامه ریزی برای درست کردن کیک تولدتان باشید. بله کیک تولد. چرا فکر می‌کنید که حتما باید کیک تولدتان بسیار پرطمطراق و سفارشی باشد. چرا وقتی می‌توانیم آن را در خانه و با دست خودمان درست کنیم، این کار را نکنیم. من یک بار برای تولدم کیک سیب را در یک قابلمه معمولی آلومینیومی و روی شعله ملایم گاز درست کردم و برای اینکه بتوانم چیزی شبیه به فر درست کنم ابتدا درب قابلمه را روی شعله گرم کردم سپس دو آجر را هم روی گاز داغ کردم و روی قابلمه گذاشتم. شما هم می‌توانید کیک تولدتان را خودتان بپزید و با این کار هم حس خوبی داشته باشید و هم جلوی دیگران احساس غرور کنید.

 

کیک درست کردن در واقع بیشتر بهانه‌ای برای در کنار هم بودن است و این بهانه فقط روز تولد نیست بلکه هر زمان که با دوستان و آشنایان و حتی خانواده کوچک خودمان در حال گذراندن یک روز تعطیل کشدار هستیم بهترین راه برای لذت بردن از این روز، درست کردن کیک همراه با اعضای خانواده و صرف آن با شربت و یا نوشیدنی‌های گرم است. باور کنید این راهکار از یک سفر پرخرج و پردردسر منفعت بیشتری برای ایجاد صمیمیت در خانواده دارد. البته سعی کنید کمی انعطاف پذیر باشید و به بچه‌ها هم مسئولیت بدهید تا آن‌ها نیز به این کار علاقه‌مند شوند و قدری هم مسئولیت پذیر. برای تزئین کیک هم سخت گیر نباشید و هر طور که دوست دارید آن را تزئین کنید.

کیک خانگی یا پودر کیک

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

شما می‌دانید که اغلب کیک‌ها با موادی یکسان درست می‌شوند، اما چیزی که باعث تفاوت در آن‌ها می‌شود، مقدار مواد به کار رفته در آن‌هاست. پودر کیک بسته بندی شده با اندازه استانداردی از آرد، پودر شکر، بیکینگ‌پودر و طعم دهنده وانیل است. اما برای استفاده از آن هم باید به‌هرحال روغن، تخم‌مرغ و آب یا شیر هم استفاده کنید. اما می‌توانید خودتان با اندازه‌هایی استاندارد یک کیک خانگی خوب درست کنید. من در زیر چندین دستور کیک آورده‌ام که از آسان به سخت شروع می‌شود. بعضی از آن‌ها در حد حرفه‌ای هستند و برای درست کردن آن‌ها نیاز به زمان و صبر و حوصله دارید؛ ضمن اینکه باید موادی متنوع‌تر و مسلماً پول بیشتری پرداخت کنید؛ بنابراین توصیه می‌کنم طبق برنامه پیش بروید و از کیک ساده شروع کنید سپس به سراغ موارد بعدی بروید. چند کیک اول با موادی ساده هستند که برای شروع خوب است.

یک توصیه دیگر هم دارم مبنی بر اینکه اگر می‌خواهید به طور جدی کیک درست کنید بهتر است ابتدا پیمانه‌های اندازه‌گیری و همچنین ترازوی آشپزخانه خریداری کنید. پیمانه اندازه گیری قیمت مناسبی دارد و از این جهت به شدت قابل توصیه است. ترازوی آشپزخانه هم برای وقتی که ماهرتر شدید در برنامه خریدتان داشته باشید. خرید همزن برقی ایستاده و یا همان مدل دسته‌دار را هم مد نظر داشته باشید. این همزن‌ها قیمتی ارزان دارند و کار شما را راه می‌اندازند.


کیک خانگی ساده

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

این کیک ساده با مواد اصلی کیک درست می‌شود که در اغلب خانه‌ها موجود است. برای اینکه کیکی استاندارد داشته باشید اندازه‌ها به گرم داده شده، در صورتی که پیمانه و یا ترازوی آشپزی ندارید از یک لیوان استاندارد استفاده کنید. با یک لیوان دسته‌دار فرانسوی اندازه یک لیوان آرد معادل ۱۵۰ گرم و یک لیوان شکر ۲۳۰ گرم است و به همین دلیل است که کیک‌های خانگی که با لیوان اندازه‌گیری می‌شوند، قدری فشرده هستند و پیمانه دقیقی برای کیک‌های نرم و لطیف نیستند.

مواد لازم

  • آرد: ۱۰۰ گرم (یک پیمانه معادل ۱۲۵ گرم است)
  • شکر: ۱۱۰ گرم (۱ پیمانه معادل ۲۰۰ گرم شکر است)
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد (برای کیک زردتر از یک عدد زرده اضافه یا یک عدد تخم‌مرغ اضافه استفاده کنید)
  • بیکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
  • شیر: ۱/۴ پیمانه
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • کره: برای چرب کردن قالب

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.

۲. پس از خارج کردن تخم‌مرغ‌ها از یخچال، بگذارید گرم شوند و به دمای اتاق برسند. اگر عجله دارید آن‌ها در کاسه‌ای که با آب شیر پر شده بگذارید تا سرمای آن‌ها از بین برود.

۳. تکه‌ای از کاغذ مخصوص فر را ببرید و هم‌اندازه کف قالب گرد با قطر ۲۰ سانتی‌متر کنید. لبه‌های قالب را با کره چرب کنید. اسپری آشپزی را بی‌خیال شوید. مقدار کمی کره در اطراف قالب باشد باعث می‌شود کیک شما طعم بهتری داشته باشد.

۴. آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را با همدیگر در کاسه‌ای بزرگ الک کنید. الک کردن آرد و بیکینگ‌پودر یک مورد کاملا الزامی است حتی برای بهترین آرد، چون باعث سبک شدن کیک می‌شود. در کاسه‌ای دیگر تخم‌مرغ‌ها را هم زده سپس شیر، روغن و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر حل شود. وانیل و یا اسانس لیمو را اضافه کنید و هم بزنید.

۵. حالا مواد مایع را به مواد خشک اضافه کنید و با چنگال بهم بزنید تا زمانی که مخلوطی صاف و یکدست داتشه باشید. نباید زیاد آن را بهم بزنید، اما نباید هم بخش‌های قلمبه داخل خمیر باشد، چون معمولا شما متوجه آرد‌هایی که زیر بخش خمیر رفته نمی‌شوید. چنگال بهتر مواد را با هم آمیخته می‌کند. البته از آنجایی که این کار را با دست انجام می‌دهید زیاد نگران مخلوط شدن بیش از حد نباشید. اگر از همزن برقی استفاده می‌کنید، به جای قطعه همزن از قطعه خمیرزن (برای همزن‌های ساده ایستاده) استفاده کنید.

۶. خمیر را داخل قالب آماده شده بریزید، آن را داخل فر بگذارید و حدود ۳۰ دقیقه بگذارید بماند تا روی آن قهوه‌ای روشن شود و لبه‌های کیک از قالب جدا شوند. برای تست کردن یک عدد خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است.

۷. پس از خارج کردن قالب از فر، ۱۰ دقیقه بگذارید داخل قالب بماند و خنک شود سپس اقدام به خارج کردن کیک کنید؛ این کار از خرد شدن کیک جلوگیری می‌کند. بعد از خروج از قالب، کیک را روی توری شیرینی پزی قرار دهید تا بطور کامل خنک شود. اگر توری شیرینی پزی ندارید از یک توری کباب پزی کاملا تمیز استفاده کنید. اما زیر لبه‌های آن بشقاب ته گود قرار دهید تا از کف فاصله بگیرد.

۸. خب حالا خوشحال باشید، شما اولین کیک‌تان را پخته‌اید. اگر می‌خواهید کیک‌تان را برای تولد تزئین کنید می‌توانید با مقداری خامه قنادی آماده روی آن را تزئین کنید و با سس شکلات داخل بطری روی آن طرح و یا نوشته درج کنید.


کیک وانیلی نرم و پفی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک وانیلی شاید مشهورترین کیک در میان همه کیک‌ها باشد. این کیک پایه بسیاری از کیک‌های صبحانه، عصرانه و حتی کیک‌های مهمانی است. این دستورالعمل به شما یک کیک وانیلی کلاسیک و بی نقص می‌دهد. خوبی این دستور این است که تنها با دو تخم‌مرغ می‌توانید یک کیک وانیلی خوشمزه داشته باشید.

مواد لازم

  • آرد: ۲ و ۱/۴ پیمانه (به اضافه مقداری برای کف قالب‌ها)
  • شکر: ۱ و ۱/۳ پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • کره: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۱ پیمانه، ۲ درصد چربی
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد بزرگ

طرز تهیه:

۱. همه مواد را روی میز کار بگذارید.

۲. کره را به مربع‌های کوچکی در حد ۲ قاشق غذاخوری تقسیم کنید. اگر مواد سرد و در یخچال بودند، آن‌ها را به دمای اتاق برسانید.

۳. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.

۴. ۲ قالب گرد کیک به قطر ۲۲ سانتی‌متر را با کره چرب کرده، سپس آردپاشی کنید.

۵. آرد، شکر، بیکینگ‌پودر و نمک را در کاسه همزن با قطعه مخلوط کن یا در کاسه مخلوط با اندازه متوسط بریزید. مواد را با هم مخلوط کنید تا این مواد خشک با هم خوب ترکیب شوند.

۶. کره را به مواد خشک اضافه کرده و با سرعت پایین مواد را بهم بزنید و خوب مخلوط کنید تا موقعی که یک مخلوط دانه‌دار بوجود آید. بین ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه این کار را انجام دهید. مواد را از بالای کاسه به سمت پایین برانید تا با بقیه مواد مخلوط شوند.

۷. اسانس وانیل را اضافه کنید و با سرعت پایین مخلوط کنید سپس به آرامی شیر را اضافه کنید. همزن را نگه دارید، مواد را از دور کاسه جمع کنید و دوباره به مدت ۱ دقیقه دیگر مخلوط کنید.

۸. یک تخم‌مرغ را اضافه کنید و روی سرعت پایین تا زمانی که با هم آمیخته شوند، مخلوط کنید. تخم‌مرغ دوم را اضافه کنید و دوباره با همزن مخلوط کنید. این کار را تا زمانی که پفی شود ادامه دهید که حدود ۳۰ ثانیه طول می‌کشد. مواد را از لبه‌های کاسه به سمت پایین برانید.

۹. خمیر را داخل ۲ قالب چرب شده و آرد پاشی شده بریزید. مواد هر دو قالب به یک اندازه باشد. قالب‌ها را روی کابینت به آرامی بزنید تا حباب‌های هوای داخل خمیر خارج شود سپس داخل فر بگذارید.

۱۰. مدت پخت کیک ۳۰ تا ۳۵ است و البته برای اطمینان از پخت باید یک خلال دندان را داخل کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است. تست پختن کیک را پس از ۳۰ دقیقه شروع کنید و نه زودتر از این زمان. وقتی که روی کیک قهوه‌ای طلایی شد و لبه‌های کیک از کناره‌های قالب جداشدند یعنی پخته است. همچنین وقتی که کیک به خوبی پخته باشد، موقع فشار دادن همانند فنر به جای قبلی خود برمی‌گردد.

۱۱. کیک‌های آماده شده را روی توری شیرینی پزی به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا خنک شوند سپس لبه‌های کیک را با استفاده از یک چاقوی مناسب، برش بزنید. دوباره کیک‌ها را روی توری شیرینی پزی به مدت ۱ ساعت نگه دارید تا کاملا خنک شوند.

۱۲. روی کیک را با خامه یا باتر کریم یا هر چیز دیگری که دوست دارید، تزئین کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

نکات مهم

  • رساندن دمای کره، تخم‌مرغ و شیر به دمای اتاق قبل از درست کردن خمیر کیک، بسیار مهم است. اگر خیلی سرد باشند خمیر به خوبی ترکیب نشده و قطعات مواد در هم فقط پراکنده می‌شوند؛ به اصطلاح علم شیمی به حالت امولسیون در می‌آیند. در این صورت کیک سبک و پف نخواهد شد.
  • برای اینکه برداشتن کیک از داخل قالب آسان‌تر باشد می‌توانید کف قالب را با کاغذ مخصوص فر که با کره چرب شده است، بپوشانید سپس خمیر را داخل قالب بریزید.
  • اگر متوجه شدید که کیک شما آنطور که باید پف نمی‌کند، ممکن است بخاطر بیکینگ‌پودر باشد. یک نکته مهم برای پختن کیک این است که از بیکینگ‌پودر تازه استفاده کنید. اگر از زمان خرید بیکینگ‌پودر ۶ ماه گذشته باشد، بهتر است آن را کنار بگذارید و یکی دیگر را جایگزین کنید؛ و اگر نمی‌دانید که چقدر از زمان خرید آن گذشته است، در هر صورت یک بسته نو را جایگزین کنید. بیکینگ‌پودر خیلی سریع توانایی پف کنندگی‌اش را از دست می‌دهد و در صورت قدیمی بودن، کیک شما پف نخواهد کرد.
  • این دستورالعمل به شما ۴ پیمانه خمیر می‌دهد که برای دو قالب ۲۲ سانتی خوب است. اگر بخواهید کیک عروسی درست کنید می‌توانید مواد را دو برابر یا ۳ برابر کنید. برای یک کیک استاندارد ۳ طبقه که طبقه اول آن ۲۵ سانتی‌متر، طبقه دوم ۲۰ سانتی‌متر و طبقه سوم ۱۵ سانتی متر قطر داشته باشد (هر طبقه دو لایه کیک دارد)، این دستور العمل فقط طبقه بالا را به شما می‌دهد؛ بنابراین لازم است که مواد را دو برابر کنید تا طبقه وسط را درست کنید و برای طبقه اول هم مواد را سه برابر کنید.
  • برای اینکه کیک وانیلی را به کیک لیمویی تبدیل کنید می‌توانید به جای اسانس وانیل، ۱ قاشق چای‌خوری رنده پوست لیمو را داخل مواد بریزید. اگر این کار را انجام دهید باید یک عدد زرده تخم‌مرغ اضافه‌تر داخل مواد بریزید تا رنگ زرد کیک بیشتر شود، اما دیگر سفیده تخم‌مرغ اضافه را استفاده نکنید.

کیک غذای فرشته

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک غذای فرشته یا کیک فرشته یک نوع کیک اسفنجی ست که با سفیده تخم‌مرغ، آرد و شکر درست می‌شود. کرم تارتار هم عمدتا همراه با سفیده تخم‌مرغ استفاده می‌شود تا پف بیشتری ایجاد شود. تفاوت این کیک با کیک‌های دیگر استفاده نکردن از کره یا روغن است. در واقع در این کیک بخش چربی حذف شده و یک کیک پر پروتئین پفی است. این کیک را شاید بتوان پف‌ترین و لطیف‌ترین کیک دانست. همچنین درست کردن آن از کیک اسفنجی راحت‌تر است. برای تهیه این کیک معمولا از قالب توخالی استفاده می‌شود تا کیک بهتر پخته شده و همه بخش‌های آن به یک میزان حرارت ببینند.

برای اینکه کیک فرشته عالی داشته باشید باید چند نکته را بخاطر بسپارید. اولین ترفند این است که به هنگام پختن کیک در قالب تو خالی مطمئن شوید که قالب کاملا خشک و تمیز و بدون چربی است و هیچ ردی از چربی یا کره در آن نباشد در غیر اینصورت پف نخواهد کرد. آن چیزی که باعث پف کیک و قطر زیاد آن می‌شود، سفیده تخم‌مرغ زده شده است که به آرامی کیک را بالا می‌برد.

نکته دوم در مورد کیک غذای فرشته نحوه خنک کردن آن است. وقتی که کیک از فر بیرون می‌آید، قطر زیاد و بافت لطیف آن باقی بماند، این است که باید قالب را وارو کنید و بگذارید کیک بطور کامل خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید. وزن کیک موقع وارو کردن قالب، باعث می‌شود که کیک پف خودش را حفظ کند. موقع خارج کردن کیک باید با استفاده از یک چاقو با ظرافت تمام، لبه‌ها را جدا کنید تا کیک از قالب جدا شود.

مواد لازم

  • آرد: ۱ پیمانه
  • شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • کرم تارتار: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • اسانس بادام: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر شکر: برای پاشیدن روی کیک
  • انواع توت تازه: مقداری برای سرو

طرز تهیه:

۱. آرد و ۳/۴ پیمانه شکر را سه بار با هم الک کنید.

۲. سفیده‌های تخم‌مرغ و کرم تارتار را داخل کاسه‌ای بزرگ روی بالاترین سرعت همزن، با هم بزنید تا زمانی که حسابی پف کند. اگر همزن برقی ندارید، می‌توانید از همزن میله‌ای استفاده کنید، اما برای ورزش شدید دستها، خودتان را آماده کنید.

۳. ۳/۴ پیمانه شکر باقیمانده را روی سفیده تخم‌مرغ بریزید، هر بار ۲ قاشق غذاخوری بریزید و پس از هر بار ریختن شکر، آن را بهم بزنید.

۴. به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که سفیده‌ها حسابی پف کرده و بالا بیایند و زدن آن سخت شود.

۵. اسانس بادام و وانیل را به آن اضافه کنید.

۶. مواد خشک را به این صورت به سفیده اضافه کنید که هر بار ۲ قاشق غذاخوری از مواد خشک را به سفیده اضافه کنید و با یک قاشق پلاستیکی یا همزن سیمی به آرامی بهم بزنید تا پف مواد بهم نخورد.

۷. خمیر را داخل قالب تو خالی و کاملا تمیز بریزید. سطح روی مواد را هم کاملا صاف کنید.

۸. یک سیخ چوبی را به آرامی داخل کیک تاب بدهید تا حباب‌های بزرگ هوا از بین بروند.

۹. کیک را در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید. باید روی کیک یک لایه قهوه‌ای طلایی و ترک‌های بسیار خشک داشته باشد.

۱۰. اگر قالب تو خالی شما دسته دارد (شبیه چیزی که در تصویر می‌بینید)، قالب را وارونه کنید و بگذارید یک ساعت خنک شود. اگر قالب پایه ندارد، قالب را روی یک بطری بگذارید تا خنک شود.

۱۱. وقتی که کیک خنک شد، چاقوی مخصوص کره (چاقوی بدون دندانه) را برداشته و با دقت تمام کیک را از قالب جدا کنید و توی بشقاب سرو قرار دهید.

۱۲. روی کیک فرشته را پودر شکر پاشیده و با میوه تازه سرو کنید.


کیک شکلاتی کلاسیک

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک شکلاتی یکی از کیک‌های بسیار پرطرفدار و مورد علاقه اکثر افراد بخصوص بچه‌هاست. این علاقه بیشتر بخاطر طعم دلنشین کاکائوست که علاوه بر خوشبو بودن به دلیل وجود آنتی اکسیدان دارای خواص بسیار است. اگر دوست دارید یک کیک شکلاتی خانگی با دستورالعملی بی نقص درست کنید، می‌توانید از همین جا شروع کنید. برای درست کردن این کیک سعی کنید حتما از کاکائوی مخصوص شیرینی‌پزی که رنگی تیره و طعمی قوی دارد، استفاده کنید.

مواد لازم

  • کره: ۲/۳ پیمانه
  • شکر: ۱ و ۲/۳ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • آرد: ۲ پیمانه
  • پودر کاکائوی شیرینی‌پزی: ۲/۳ پیمانه
  • جوش‌شیرین: ۱ و ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • شیر کامل: ۱ و ۱/۳ پیمانه
  • شکر رنگی یا سس شکلاتی: برای تزئین

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.

۲. داخل کاسه‌ای با اندازه مناسب، کره و شکر را با همزن برقی آنقدر بزنید تا نرم و خامه‌ای شود. تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و هر بار که اضافه می‌کنید، با همزن خوب بهم بزنید.

۳. آرد، کاکائو، جوش‌شیرین و نمک را با هم ترکیب کنید.

۴. مقداری از مخلوط آرد را اضافه کنید و با همزن بزنید سپس مقداری شیر اضافه کنید؛ این کار را تا تمام شدن هر دو انجام دهید. مخلوط را خوب بهم بزنید تا لطیف و یکدست شود.

۵. خمیر را داخل ظرف مخصوص فر که چرب و آرد پاشی شده، بریزید. برای این مورد از ظرفی با ارتفاع کم و پهنای زیاد استفاده کنید.

۶. کیک را در فر به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید تا بطور کامل بپزد. برای تست کردن آن، یک خلال دندان را در کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، یعنی کیک پخته است. کیک را پس از پخت کامل روی توری شیرینی پزی قرار دهید. وقتی که کیک خنک شد، روی آن را با پودر شکر یا خامه شکلاتی تزئین کنید.

نکات مهم

  • پودر کاکائوی شیرینی‌پزی تقریبا همیشه تیره رنگ است. بوی آن خیلی قوی‌تر از پودر کاکائوی معمولی است.
  • برای تزئین شکلاتی می‌توانید مقداری مقداری بیسکویت پتی بور کاکائویی را با آسیاب، پودر کنید یا اگر آسیاب ندارید داخل یک کیسه زیپ لاک بگذارید و درب کیسه را ببندید. با وردنه و یا بطری شیشه‌ای روی کیسه بکشید تا بیسکویت‌ها پودر شوند. مقداری شکلات را با کره ذوب کنید و با بیسکویت پودر شده مخلوط کنید. این روش برای درست کردن تزئین شکلاتی به صرفه‌تر از سایر روش‌هاست و سس غلیظی به شما می‌دهد.
  • اگر دو تا کیک پختید، کیکی را که تزئین نشده داخل فریزر بگذارید و هر بار به اندازه مصرف آن را برش زده و با رساندن به دمای اتاق، سرو کنید.

کیک قهوه دارچینی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک قهوه دارچینی از دو ماده خوشبو و معطر بهره می‌گیرد و به همین دلیل می‌تواند جزو انتخاب‌های خوب باشد. بافت این کیک بسیار عالی است. طعم دارچین و وانیل هر دو با هم به غنای عطر آن می‌افزایند. اگر دلتان یک کیک با طبعی گرم برای صبحانه می‌خواهد، می‌توانید این کیک را امتحان کنید. نام این کیک قهوه دارچینی است یعنی همانند کیک چای که یک کیک عصرانه است و با چای سرو می‌شود، برای صبحانه و همراه با قهوه سرو می‌شود نه اینکه در آن قهوه بریزند.

مواد لازم

  • کره: ۱ پیمانه، نرم شده
  • شکر: ۲ و ۳/۴ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۴ عدد
  • اسانس وانیل: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۳ پیمانه
  • جوش‌شیرین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر دارچین: ۲ قاشق چای‌خوری
  • گردو: ۱/۲ پیمانه
  • خامه ترش: ۲ پیمانه
  • پودر دارچین: ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱. در کاسه‌ای بزرگ، کره و ۲ پیمانه شکر را با هم بزنید تا زمانی که سبک و لطیف شود. تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید به این صورت که هر بار یکی از آن‌ها را اضافه کنید و بلافاصله با همزن بزنید. وانیل را هم اضافه کرده و هم بزنید.

۲. آرد، جوش‌شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید. این مواد را هم به صورت بخش‌های جداگانه بریزید و هر بار که مقداری از آن را داخل مخلوط کره می‌ریزید، مقداری هم خامه ترش بریزید و هر بار بهم بزنید. این کار را ادامه دهید تا زمانی که همه مواد با هم مخلوط شوند. مواد را خوب مخلوط کنید.

۳. قالب میان تهی را انتخاب کنید. قالب را چرب کرده سپس یک سوم مواد را داخل قالب بریزید. دارچین، گردو و باقیمانده شکر را با هم مخلوط کنید؛ روی یک سوم خمیر داخل قالب بریزید. این کار را در مورد لایه دوم هم تکرار کنید.

۴. قالب را در فری گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه به مدت ۶۰ تا ۶۵ دقیقه قرار دهید. پیش از بیرون آوردن، کیک را با خلال دندان تست کنید.

۵. پس از پخت کامل کیک و قبل از خارج کردن آن از قالب، به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید خنک شود سپس از داخل قالب خارج کرده و بگذارید به طور کامل خنک شود.


کیک هویج عالی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

این کیک هویج بهترین دستورالعملی ست که هر کسی می‌تواند آن را انجام دهد. وقتی مقداری هویج در یخچال دارید و قدری وقت، چرا کیک هویج درست نکنیم. این کیک سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین است؛ از این جهت بسیار قابل توصیه است. از آنجایی که کیک هویج ظاهری رنگی و در هم آمیخته دارد بهترین تزئین برای آن استفاده از تزئین‌های سفید با خامه به انواع مختلف است. به همین منظور علاوه بر کیک هویج، تزئین خامه‌ای آن را هم یاد خواهید گرفت.

مواد لازم

  • هویج شیرین رنده شده: ۲ پیمانه
  • روغن: ۱ پیمانه
  • شکر قهوه‌ای: ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • جوش‌شیرین: ۲ قاشق چای‌خوری
  • دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • گردو: ۱ پیمانه خرد شده (اختیاری)

مواد تزئین خامه‌ای

  • کره: ۱۰۰ گرم
  • پنیر خامه‌ای: ۱ بسته (۲۲۵ گرم)
  • شکر پودر شده: ۳ و ۱/۲ تا ۴ پیمانه
  • اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک هویج

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. هویج‌ها را رنده کنید.

۲. در کاسه‌ای بزرگ آرد، شکر، شکر قهوه‌ای، وانیل و تخم مرغ‌ها را با هم مخلوط کنید و خوب بهم بزنید.

۳. آرد، جوش‌شیرین، دارچین و نمک را با هم مخلوط کرده و خوب بهم بزنید. نیمی از این مخلوط آردی را به مخلوط شکر و تخم‌مرغ اضافه کنید.

۴. هویج رنده شده را اضافه کرده و بهم بزنید. بقیه مخلوط آرد را افزوده و بهم بزنید. ۱/۲ پیمانه گردو را افزوده و خوب مخلوط کنید. خمیر بدست آمده را داخل قلبی با طول عرض ۲۲ در ۳۳ سانتی‌متر بریزید. خمیر را صاف کنید تا تمام سطح آن یکسان باشد.

۵. بگذارید به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی قهوه‌ای تیره شود بماند. همچنین به هنگامی که آن را فشار می‌دهید به صورت فنر بر می‌گردد.

طرز تهیه خامه روی کیک

۱. در کاسه همزن ثابت یا کاسه‌ای با اندازه مناسب با همزن ایستاده، پنیر خامه‌ای، کره و وانیل را با هم بزنید تا زمانی که نرم و پفی شود.

۲. درجه همزن را روی سرعت پایین بگذارید و پودر شکر را کم کم اضافه کنید. آن را خوب بهم بزنید. پس از در هم آمیختن شکر با کره و پنیر خامه‌ای، مخلوط را با سرعت بالا بزنید تا زمانی که لطیف و خامه‌ای شود.

۳. این دستور تزئین خامه‌ای یک کیک دو لایه را تامین می‌کند.

انواع متنوع دیگر

  • تزئین کرم شکلات: ۱/۲ پیمانه کاکائوی شیرین نشده را الک کرده با پودر شکر مخلوط کنید. آن را به مخلوط پنیر خامه‌ای اضافه کنید.
  • نعناع: ۱/۲ قاشق چای‌خوری اسانس نعناع را به مخلوط پنیری اضافه کنید. در صورت دلخواه با آب نبات‌های نعناعی خرد شده، تزئین کنید.
  • لیمویی: ۱/۲ قاشق چای‌خوری اسانس لیمو را به مخلوط پنیری اضافه کنید.
  • نکته مهم: توجه کنید که برای تزئین کیک هویج فقط از تزئین خامه‌ای سفید استفاده کنید.

کیک توت فرنگی تازه با کرم توت فرنگی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک توت فرنگی یک لایه با تزئین خامه توت فرنگی یک کیک خوش طعم و عالی است که برای فصل بهار و تابستان توصیه می‌شود. توت فرنگی رنگ صورتی خود را هم به کیک و هم خامه رویه کیک می‌دهد. این کیک ساده یک دسر عالی برای اوقاتی ست که خانواده‌ها گرد هم می‌آیند.

توت فرنگی تازه معمولا در اواسط فصل بهار و اوایل تابستان به وفور یافت می‌شود. در سایر فصل‌ها نیز در سوپرمارکت‌های معتبر به صورت فریز شده و در بعضی فروشگاه‌های آنلاین به صورت بسته بندی شده وجود دارد.

مواد لازم برای کیک توت فرنگی

  • توت فرنگی له شده: ۱ پیمانه
  • آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ‌پودر: ۲ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • کره: ۱/۲ پیمانه
  • شکر: ۱ و ۱/۳ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای کرم توت فرنگی

  • پنیر خامه‌ای: ۸۵ گرم
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری (نرم شده)
  • نمک: کمی
  • پودر شکر: ۳ تا ۴ پیمانه
  • توت فرنگی له شده: ۱/۲ پیمانه (آب اضافی آن گرفته شود)

طرز تهیه کیک

۱. فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس روشن کنید. ظرف فر ۲۲ در ۳۳ سانتی را با روغن یا کره چرب کرده و آرد پاشی کنید.

۲. آرد، نمک و بیکینگ‌پودر را با هم ترکیب کنید و کنار بگذارید.

۳. کره را با ۱ و ۱/۳ پیمانه شکر داخل کاسه ریخته و با همزن خوب بهم بزنید و به شکل کرم درآورید تا سبک و لطیف شود. تخم‌مرغ‌ها را به ترتیب به کره اضافه کنید و هر بار هم بهم بزنید. وانیل را اضافه کنید و خوب بهم بزنید.

۴. ۱/۳ مخلوط آردی را به همراه نیمی از توت فرنگی به مخلوط کره‌ای اضافه کنید. بهم زده سپس ۱/۳ دیگر مخلوط آردی و باقیمانده توت فرنگی له شده را اضافه کنید و مخلوط کنید. باقیمانده آرد را هم ریخته و خوب مخلوط کنید تا زمانی که صاف و یکدست شود.

۵. مواد کیک را داخل ظرف ریخته و صاف کنید. ظرف را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا زمانی که پخته شود و با فشار دست همانند فنر برمی‌گردد. پس از آماده شدن کیک آن را روی توری شیرینی پزی قرار دهید تا خنک شود. یادتان باشد که کیک باید در قالب هم خنک شود تا خرد نشود.

طرز تهیه کرم توت فرنگی

۱. پنیر خامه‌ای و کره را با همزن برقی بزنید تا زمانی که صاف و یکدست شود.

۲. نمک را هم به آن اضافه کرده و بهم بزنید سپس ۳ پیمانه از پودر شکر و توت فرنگی را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید. در صورت نیاز پودر شکر بیشتری را اضافه کنید.

۳. روی کیک را با این خامه تزئین کنید.

۴. کیک را تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.

نکات مهم و ترفند‌ها

  • باقیمانده کیک را در ظرفی در بسته گذاشته و در یخچال بگذارید. چون به دلیل وجود پنیر خامه‌ای نباید آن را در دمای اتاق نگهداری کنید.
  • می‌توانید آن را با توت فرنگی برش زده سرو کنید.

کیک اسفنجی طلایی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک اسفنجی طلایی با کمی پوست مرکبات، تخم‌مرغ و وانیل درست می‌شود. این کیک اسفنجی هم در قالب تو خالی درست می‌شود. روی آن را می‌توانید با براق کننده یا خامه شیرین تزئین کنید. این کیک اسفنجی بسیار پف و نرم است.

مواد لازم

  • آرد: ۲ پیمانه
  • شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
  • زرده تخم‌مرغ: ۷ عدد
  • سفیده تخم‌مرغ: ۱ پیمانه (حدود ۷ عدد)
  • آب سرد: ۳/۴ پیمانه
  • وانیل: ۲ قاشق چای‌خوری
  • رنده پوست پرتقال یا لیمو: ۲ تا ۳ قاشق چای‌خوری
  • کرم تارتار: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱. همه مواد را روی میز کار بگذارید. فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سلسیوس روشن کنید.

۲. در کاسه‌ای بزرگ، آرد، شکر، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. وسط این مواد حفره ایجاد کنید. روغن، زرده تخم‌مرغ، آب، وانیل و لیمو را داخل این حفره بریزید. با قاشق یا همزن برقی خوب بهم بزنید تا زمانی که یکدست شود.

۳. در کاسه‌ای دیگر، سفیده‌های تخم‌مرغ را با کرم تارتار تا زمانی که کاملا پف کند و از کاسه فرو نریزد، بهم بزنید. مخلوط زرده تخم‌مرغ را روی سفیده‌ها بریزید و به آرامی با قاشق پلاستیکی سر پهن (اسپاتول) به آرامی در هم بیامیزید. آمیختن باید به گونه‌ای باشد که به آرامی مواد فقط در هم فرو بروند نه اینکه بهم بزنید یا مخلوط کنید.

۴. خمیر را داخل قالب میان تهی چرب شده با قطر ۲۴ سانت بریزید. قالب را در فر گذاشته و به مدت ۵۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه بپزید. دمای فر را به ۱۷۵ درجه برسانید و زمان پخت را ۱۰ دقیقه دیگر بیشتر کنید.

۵. قالب را روی یک بطری وارونه کنید یا بین دو قالب یا روی توری شرینی پزی قرار دهید. لبه‌ها را به آرامی با لیسک جدا کنید. روی کیک را با خامه یا کرم شکلات تزئین کنید.


کیک پوند لیمویی

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک پوند یکی از کیک‌های پایه و مشهور است که اساس آن بر ۱ پوند بودن وزن تمامی مواد اصلی بنا نهاده شده است. کیک پوند لیمویی با طعم لیموست که این طعم را از وجود اسانس لیمو و رنده پوست لیمو بهره می‌گیرد. برای براق کننده هم از رنده پوست لیمو و آب لیمو توامان استفاده می‌شود تا طعم لیمویی آن کامل شود.

مواد لازم

  • کره: ۱/۲ پیمانه، نرم شده
  • شکر: ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • رنده پوست لیمو: ۱ قاشق چای‌خوری
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۱ و ۳/۴ پیمانه
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • خامه ترش: ۱/۲ پیمانه

آیسینگ

  • پودر شکر: ۳/۴ پیمانه
  • رنده پوست لیمو: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • آب لیمو: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. دو قالب لوف را چرب کرده و آردپاشی کنید.

۲. در کاسه‌ای بزرگ، کره و شکر را خوب بهم بزنید تا زمانی که سبک و نرم شود. تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و هر بار بهم بزنید. رنده پوست لیمو و اسانس لیمو را اضافه کرده و بهم بزنید. در کاسه‌ای دیگر آرد، نمک و جوش‌شیرین را مخلوط کنید. آن را همزمان با خامه ترش به صورت بخش‌های جداگانه به مخلوط کره اضافه کنید و همزمان با همزن بزنید.

۳. خمیر کیک را داخل دو قالب آمده شده بریزید. کیک‌ها را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه بپزید یا تا زمانی که وقتی خلال دندان در مرکز کیک فرو می‌کنیم، تمیز بیرون بیاید.

۴. در کاسه‌ای کوچک، مواد آیسینگ را با همزن خوب بهم بزنید. آن را با قاشق روی کیک‌ها بریزید.

نکات:

  • برای فریز کردن کیک: در صورتی که می‌خواهید کیک را فریز کنید، آیسینگ درست نکنید. کیک خنک شده را داخل سلفون سپس داخل فویل آلومینیوم بگذارید سپس فریز کنید. موقع استفاده، آن را به دمای اتاق برسانید. آیسینگ را طبق دستور آماده کنید.
  • در صورت استفاده از لوف بزرگ: مواد کیک را آماده کنید و داخل قالب ۲۰ در ۷ سانتی بگذارید. کیک را در فر گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس به مدت ۴۰ تا ۴۵ بپزید.

کیک ادویه‌ای معطر با گردو و کشمش

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

کیک ادویه‌ای معطر یکی از انواع کیک‌های قدیمی و دوست داشتنی است. این کیک حاوی چند نوع ادویه مخصوص کیک است. معمولا برای کیک‌ها از دارچین، جوز، میخک، زنجبیل و فلفل بهار استفاده می‌شود که این آخری در کشور ما موجود نیست. بعضی هم هل به آن اضافه می‌کنند. این ادویه‌ها را معمولا برای کیک‌های صبحانه و عصرانه و بخصوص برای وقت‌هایی که نیاز به یک خوراکی انگیزشی داریم، مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای این کیک از میخک، جوز و دارچین استفاده شده و زنجبیل به دلیل گرمی زیاد حذف شده است. شما می‌توانید در فصل پاییز و زمستان به آن زنجبیل هم اضافه کنید. من فلفل بهار را هم به دلیل آنکه در کشور ما موجود نیست حذف کردم. فلفل بهار یک نوع فلفل بسیار شیرین و معطر است که در انواع شیرینی‌ها و ادویه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بومی کشور جامائیکاست.

مواد لازم برای کیک

  • شکر: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • کشمش: ۱ پیمانه، خرد شده
  • آب: ۱ پیمانه
  • کره: ۳/۴ پیمانه، مکعبی شده
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • میخک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • پودر جوز: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ: ۴ عدد
  • آرد: ۲ پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: ۳ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • گردوی خرد شده: ۳/۴ پیمانه خرد شده

مواد لازم برای تزئین خامه‌ای

  • خامه: ۱ بسته (۲۲۵ گرم)
  • کره: ۱/۴ پیمانه، نرم شده
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر شکر: ۴ پیمانه
  • نمک: کمی

طرز تهیه کیک

۱. داخل قابلمه‌ای بزرگ، هشت ماده اولیه را با هم ترکیب کنید، با هم بپزید و روی حرارت متوسط گاز بهم بزنید تا زمانی که شکر حل شود.

۲. داخل یک کاسه بزرگ، زرده‌های تخم‌مرغ را بهم بزنید. به آرامی مخلوط ادویه‌ای را داخل آن بریزید و بهم بزنید. آرد، بیکینگ‌پودر، نمک و جوش‌شیرین را در کاسه‌ای دیگر بهم بزنید و به تدریج به مخلوط ادویه اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند. گردو را هم داخل این مخلوط بریزید. در کاسه‌ای کوچک سفیده‌های تخم‌مرغ را با همزن آنقدر بزنید تا حسابی پف کند و بالا بیاید سپس سفیده‌ها را داخل خمیر بریزید و به آرامی و فقط در حدی که با مخلوط در هم آمیخته شود، بهم بزنید.

۳. مخلوط را داخل دو ظرف گرد چرب و آرد پاشی شده با قطر ۲۲ سانت بریزید. قالب‌ها را داخل فر با حرارت ۳۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۶۰ درجه سلسیوس بگذارید تا زمانی که کاملا پخته شود و با فرو کردن خلال دندان در مرکز کیک، تمیز بیرون بیاید یعنی حدود ۳۵ تا ۴۰ دقیقه. قبل از برداشتن از قالب بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بماند تا خنک شود سپس کیک را از قالب خارج کرده و روی توری شیرینی‌پزی بگذارید تا بطور کامل خنک شود.

طرز تهیه خامه روی کیک

۱. داخل کاسه‌ای بزرگ پنیر خامه‌ای و کره با هم بزنید تا زمانی که نرم و لطیف شود. وانیل و نمک را اضافه کنید. به تدریج شکر پودر شده را اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که لطیف شود. برای تزئین کیک، خامه را بین لایه‌های کیک، روی آن و لبه‌های بیرونی کیک بگذارید و صاف کنید.

۲. می‌توانید روی کیک را با چوب دارچین، گردو، برگ بو، رزماری تازه و پودر شکر تزئین کنید.

۳. برای نگهداری این کیک باید آن را در یخچال بگذارید. یک تکه از این کیک ۴۸۲ کالری و ۲۲ گرم چربی دارد.


کیک شکلاتی مرطوب

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

این کیک شکلاتی علاوه بر کاکائوی تیره رنگ از قهوه نیز برای طعم و رنگی تاریک بهره می‌گیرد. برای درست کردن آن از قهوه دم کرده استفاده می‌شود و به همین جهت بوی قهوه کاملا در آن مشخص می‌شود. برای تزئین آن هم از یک نوع آیسینگ ساده استفاده می‌شود که در صورت دلخواه روی آن قدری پودر کاکائو بپاشید. در این کیک به جای کره از روغن مایع استفاده می‌شود. نام این کیک از این جهت مرطوب است که از دو نوع مایع یعنی شیر و قهوه دم کرده استفاده می‌شود که بافتی نرم و مرطوب به کیک می‌دهد.

مواد لازم برای کیک

  • آرد: ۲ پیمانه
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین: ۲ قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائوی شیرینی‌پزی: ۳/۴ پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه
  • روغن کانولا: ۱ پیمانه
  • قهوه دم کرده: ۱ پیمانه
  • شیر: ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • مواد لازم برای تزئین کیک
  • شیر کامل: ۱ پیمانه
  • آرد: ۵ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱/۲ پیمانه، نرم شده
  • روغن قنادی: ۱/۲ پیمانه
  • شکر: ۱ پیمانه
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو: اختیاری

 

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سلسیوس گرم کنید. مواد خشک را با هم در کاسه‌ای الک کنید. روغن، قهوه و شیر را اضافه کنید. با همزن روی سرعت متوسط مخلوط کنید. تخم‌مرغ و وانیل را اضافه کنید. دو دقیقه دیگر بهم بزنید. خمیر رقیق است.

۲. دو ظرف گرد با قطر ۲۲ سانتی‌متر را چرب کرده و آردپاشی کنید یا اینکه قالب مافین ۶ تایی را چرب کنید.

۳. کیک را داخل فر بپزید و برای تست کردن یک خلال دندان را داخل مرکز کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است. حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه زمان می‌برد.

۴. در زمانی که کیک پخته می‌شود، آیسینگ را آماده کنید. شیر و آرد را داخل ماهیتابه بریزید و تا زمانی که غلیظ شود، بپزید. روی آن را گذاشته و در یخچال بگذارید.

۶. کره، روغن قنادی، شکر و وانیل را تا زمانی که غلیظ و خامه‌ای شود با همزن بزنید. مخلوط شیری سرد شده را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه بهم بزنید. کیک خنک شده را با این ترکیب تزئین کنید. در صورت دلخواه مقداری کاکائو روی آن بپاشید.

ترفند‌های پخت کیک

  • برای اینکه لایه‌های کیک زیباتر باشند می‌توانید آن‌ها را فریز کنید تا بافتی مستحکم داشته باشند.
  • در صورتی که روغن قنادی ندارید می‌توانید کره را جایگزین آن کنید.

کیک شکلاتی جنگل سیاه

کیک خانگی با طعم و مزه‌های مختلف برای همه

حالا که در درست کردن کیک حرفه‌ای شدید و می‌خواهید کیکی درست کنید که دیگران با دیدن آن شگفت زده شوند و شما را تحسین کنند، این دسر آلمانی به شما پیشنهاد می‌شود. کیک شکلاتی جنگل سیاه همانطور که از اسمش پیداست منسوب به جنگل‌های سیاه آلمان است، اما لزوما به این معنا نیست که از همان منطقه آلمان آمده بلکه در نواحی کوهستانی آلمانی این کیک شهرت پیدا کرده است. این یک نوع کیک چند لایه استاندارد است که در میان لایه‌ها از کرم استفاده شده و روی آن با آلبالو بطور سنتی و یا گیلاس تزئین می‌شود. برای تهیه مواد گیلاسی می‌توانید به مطلب پای گیلاس کلاسیک مراجعه کنید.

مواد لازم برای کیک

  • کره: ۲/۳ پیمانه، نرم شده
  • شکر: ۱ و ۳/۴ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۴ عدد
  • آب: ۱ و ۱/۴ پیمانه
  • شکلات غیر شیرین: ۱۱۰ گرم، خرد شده
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۱ و ۳/۴ پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • جوش‌شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

مواد شکلاتی میانی

  • شکلات شیرین قنادی: ۱۷۰ گرم
  • کره: ۳/۴ پیمانه
  • بادام پرک: ۱/۲ پیمانه، برشته

مواد خامه

  • خامه سنگین: ۲ پیمانه
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری

مواد رویه کیک

  • بادام پرک: ۱ و ۱/۲ پیمانه
  • مواد گیلاسی پای گیلاس: ۱ پیمانه

 

طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. ۴ قالب گرد ۲۲ سانتی‌متری را چرب کنید. داخل قالب را کاغذ مخصوص فر گذاشته و کاغذ‌ها را چرب کنید.

۲. کره و شکر را با همزن آنقدر بزنید تا سبک و لطیف شود. ۱ عدد تخم‌مرغ را داخل کره بریزید و با همزن بزنید سپس بقیه تخم مرغ‌ها را هم به همین ترتیب اضافه کنید. آب را هم افزوده و با مواد فقط مخلوط کنید.

۳. شکلات شیرین نشده را داخل مایکروفر یا روی حرارت غیر مستقیم با بخار، ذوب کنید. وانیل را داخل آن بریزید و بهم بزنید.

۴. در کاسه‌ای کوچک آرد، بیکینگ‌پودر و جوش‌شیرین را مخلوط کنید و آن را به مخلوط کره و تخم‌مرغ اضافه کنید. این کار را همزمان با افزودن شکلات و وانیل انجام دهید. هر بار که مقداری از مخلوط آرد و بخشی هم از شکلات را اضافه می‌کنید، آن را بهم بزنید. مواد را داخل قالب‌ها به صورت یکسان بریزید.

۵. قالب‌ها را داخل فر قرار داده و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که وقتی خلال دندان در آن فرو می‌کنید، تمیز بیرون بیاید، بگذارید بمانند. پس از بیرون آوردن از فر ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه آن‌ها را خنک کنید سپس از قالب درآورده و روی توری شیرینی پزی قرار دهید تا بطور کامل خنک شوند.

۶. برای فیلینگ شکلات یا همان مواد شکلاتی، در کاسه‌ای کوچک خامه را بزنید تا زمانی که غلیظ شود. شکر و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که خوب فرم بگیرد.

۷. برای سر هم کردن کیک ابتدا ۱ لایه از کیک را توی بشقاب سرو قرار دهید. روی این لایه را با ۱/۳ پیمانه مواد شکلاتی و ۱ پیمانه خامه زده شده بپوشانید. این کار را برای دو لایه بعدی تکرار کنید. توجه کنید که نباید مواد شکلاتی و خامه‌ای را داخل هم مخلوط کنید بلکه باید خامه سفید روی مواد شکلاتی تیره قرار گیرد. لایه آخر کیک را هم بگذارید و روی آن مواد شکلاتی بریزید و پهن کنید.

۸. باقیمانده خامه زده شده را روی لبه‌های کیک بریزید و پهن کنید. بادام پرک شده را روی این خامه گذاشته و فشار دهید تا بایستد. مواد گیلاسی را بالای کیک بگذارید. برای درست کردن مواد گیلاسی به لینک داده شده در متن مراجعه کنید.

۹. کیک را تا موقع سرو در یخچال نگهداری کنید.

نکته مهم

  • برای برشته کردن بادام ها، آن‌ها را داخل سینی فر و در فری با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس به مدت ۵ تا ۱۰ بگذارید یا اینکه آن‌ها را در ماهیتابه‌ای ضخیم مثل ماهیتابه چدنی بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید تا برشته شوند. حین برشته شدن هم مرتب بهم بزنید.
  • در مطالب بعدی نکات بیشتری راجع به درست کردن انواع کیک و شیرینی به شما آموزش خواهیم داد.

منبع: thespruceeats, tasteofhome

 
 

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 3 شهریور 1398  11:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها