0

شهصیت معنوی علامه مجلسی

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

شهصیت معنوی علامه مجلسی

شخصيت معنوى‏ علامه مجلسی

علماى دين نه تنها از استاد خود درس علم و دانش مى ‏آموزند، بلكه سير و سلوك معنوى خويش را زير نظر اساتيد عارف بالله سپرى مى ‏نمايند. علامه مجلسى همزمان با طى مدارج علمى و  سريعتر از آن مدارج معنوى و كمالات روحى را پيمود تا آنجا كه مصداق واقعى‏«عالم ربّانى» گشت. اين ادعا با مرورى بر سجاياى اخلاقى ايشان كاملا روشن مى ‏شود.

از جمله خصائص بارز اخلاقى علامه مى‏ توان به اين موارد اشاره نمود:

1-ياد خداوند: شاگرد گرانقدر او «سيد نعمت اللّه جزائرى» در مورد استاد خود گفته است: علامه هيچ گاه از ياد خدا غافل نبود و تمام اعمالش را با قصد قربت انجام مى ‏داد.

2-زيارت: علامه به «زيارت» ائمه هدى عليهم السلام اهميت  فراوان مى ‏داد و با وجود مشكلات آن زمان و امكانات بسيار ابتدايى براى مسافرت، چندين بار به زيارت ائمه عراق، بقيع و مشهد مقدس نائل شد و هر بار مدتى طولانى در جوار آن بزرگواران سكنى گزيد. او چند بار نيز به حج خانه خدا مشرف شد.

3-توسل: توجه خاص به توسل به معصومين عليهم السلام باعث  گرديد علامه مجلسى پيرامون ادعيه و زيارات مطالب فراوانى در بحار الانوار بياورد و بجز آن، چند كتاب مستقل نيز در موضوع ادعيه و زيارت تأليف نمايد از جمله:

«زاد المعاد» كه مرجعى مهم در كتب ادعيه متأخر است و«تحفة الزائر» و ترجمه‏ هايى از زيارت جامعه كبيره و دعاى سمات و...

4-زهد و پارسايى: يك ويژگى بسيار مهم در زندگى اين بزرگ مرد،  زهد و پارسايى و ساده زيستى اوست. علامه در عهد صفوى مى ‏زيست و شيخ الاسلام حكومت صفوى بود و در يك كلام، تمام امكانات دولت در اختيار او بود، اما با همه اينها زندگى شخصى علامه در نهايت زهد و سادگى سپرى مى ‏شد.

5-تواضع: تواضع علامه مجلسى از ديگر خصائص اوست. علامه هيچ گاه به مقام اجتماعى و بالا و پايين بودن موقعيت يا سنّ افراد نگاه نمى‏ كرد.

او از سيد على خان مدنى، شارح گرانقدر صحيفه سجاديه مطالب فراوانى در بحار آورده است و مى‏دانيم كه سيد على خان 155 سال كوچكتر از علامه بوده و از حيث مقام و منزلت اجتماعى هم به او نمى ‏رسيد.

خلاصه اينكه جمع شدن همه اين خصائص روحى و كمالات معنوى با علم و دانش گسترده علامه، از او شخصيتى ممتاز ساخته بود كه در تاريخ به دشوارى مثل و مانندى براى او پيدا مى‏ شود.

علی کفشگر فرزقی

منبع: جامع الاحادیث نور، مقدمه کتاب بحارالانوار

چهارشنبه 30 مرداد 1398  1:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها