قزوین سال ها پایتخت امپراتوری های مختلف بوده است و به لحاظ استراتژیک مکان مهمی محسوب می شود. اولین خیابان استاندارد ایران در قروین ساخته شد و در دوران صفویان و قاجارها شکوفایی جذابی را تجربه کرد به همین دلیل از آثار تاریخی پرشماری برخوردار است. طبیعت قزوین هم در کنار سایر مواهب گردشگری این دیار از انبوهی قابل توجهی کامیاب است.
منطقه ییلاقی پیچ بن
این منطقه نسبتاً مرتفع با ارتفاع حدود دو هزار و پانصد متر ، در شمال شرقی الموت و در جاده معروف " سه هزار" قرار دارد و یکی از زیباترین مسیرهای راهپیمایی قزوین به شمال ایران است. چمنزارهای زیبای این منطقه ییلاقی خوش آب و هوا ، به گردنه مشهور " سلج انبار" با ارتفاع تقریبی سه هزار متر می رسد که بخشی از رشته کوه البرز غربی است و مرز طبیعی استان های قزوین و مازندران محسوب می شود.

منطقه زرشک و کامان
منطقه زرشک و کامان با وسعت تقریبی ۱۰ الی ۲۰ متر مربع در ۲۰ کیلومتری شمال شهر قزوین قرار دارد. این منطقه در در دامنه کوه کافر میدان واقع شده و به همین جهت دارای چشماندازهای زیبا و آب و هوای مناسب و مکانی برای گذران اوقات فراغت به شمار میرود. از امکانات گردشگری این منطقه راهاندازی یک مجموعه تلهکابین میباشد که ظرفیت جابجایی ۱۲۵۰ نفر در ساعت را داراست.در این منطقه یک آبگیر وجود دارد که توسط مزارع و نیزارها محاصره شده و در فصل مناسب به پناهگاه پرندگان مهاجر تبدیل میشود و بر جذابیتهای این منطقه میافزاید. وجود چشمهسارهای فراوان، از دیگر ویژگیهای این منطقه به شمار میآید.

دره نینه رود
رودخانه زیبا و خروشان نینه رود با آبی سرد و گوارا در فصل تابستان همیشه جاری است. نینه رود در میان کوههای خرمدشت و گونه گول و در نزدیکی روستاهای هیر و ویار واقع شده است و با عبور رود پرآبی که در آن جریان دارد، یکی از مناطق ییلاقی و زیبای رودبار شهرستان از توابع شهرستان قزوین، محسوب میشود. این منطقه مملو از فندقزارهای سرسبز بوده و قسمتهای شمالی و مرتفع آن دارای مراتع خوش آب و هوا است. در گذشته یکی از قدیمیترین مسیرهای آمد و رفت بین گیلان و قزوین از این دره میگذشته است که بخشهایی از راه سنگفرش آن همچنان سالم باقی مانده است.

آبشار اوان
آبشار اوان یکی از زیباترین پدیده های طبیعی است که در جنوب غربی دریاچه اوان قرار دارد. این آبشار زیبا با ارتفاعی نسبتا بلند به رودخانه ای که در ژرفای دره جاریست سرازیر می شود و در روزهای آفتابی با وزش نسیم، رنگین کمان زیبایی را تشکیل می دهد. ارتفاع آبشار از بلندترین نقطه آن تا ژرفای دره که رودخانه ای در آن جاری است به بیش از سیصد متر می رسد و در روزهای آفتابی با وزش نسیم رنگین کمان زیبایی را تشکیل می دهد.

آبشار آسیاب رود
این آبشار در روستای نوده فاراب واقع در شهرستان رودبار ، لوشان منطقه جیرنده بعد از روستای انبوه قرار دارد. روستای نوده از توابع دهستان کلیشم در نیمه شرقی شهرستان رودبار در بخش عمارلو، ۴۵ کیلومتری جهت شرقی جیرنده، در طول جغرافیایی ۳۶ درجه و ۳۸ دقیقه و عرض ۵۰ درجه و ۳ دقیقه در ارتفاع ۱۶۰۰ متری از سطح دریای آزاد در جنوب استان گیلان واقع شده است. روستا دارای ۶۰ خانوار و جمعیتی در حدود ۲۴۰ نفر است. گویش روستا تاتی بوده و پوشاک زنانه محلی شامل مندیل، جلیقه، تومان و پیراهن بلند است.

آبشار گرمارود
آبشار زیبای گرمارود یکی از نمایش های منحصر به فرد طبیعت قزوین است. اطراف این آبشار دلربا را دو صخره سخت و بزرگ احاطه کرده است. علاوه بر طبیعت منحصر به فرد تابستان گرمارود، این آبشار در فصل زمستان دوچندان می شود و ستونی بلند از یخ بر روی صخرههای آن جلوهگری میکند. از پیامدهای وجود این آبشار، تقسیم محله گرمارود به دو بخش «این دست محله» و «آن دست محله» است. در انتهای روستای گرمارود و در کنار دره عظیم آن جاده ای بسیار ناهموار و سنگلاخی شما را به نزدیک آبشار می رساند.

دره اندِج رود
دره اندج رود یکی از سحرآمیزترین و سرسبزترین مناطق قزوین است که از ارتفاعات کوه خرمور شروع و به روستای شهرک ختم می شود. این منطقه با توجه به قابلیتهای زیست محیطی، وجود غارهای طبیعی و ساختار کوه های آن، از جذابیت تحسین برانگیزی برخوردار است.

کهنه باغستان
کهنه باغستان سالیان سال تفرج گاهی شاه نشین بوده است. دره ای سرسبز و خوش آب و هوا در شمال قزوین. انبوه بودن بافت گیاهی این منطقه و قرار گرفتن در کریدور آب و هوایی آن باعث نشاط انگیز شدن محیط پیرامون آن است.

آبشار ورچر
ورچر آبشاری افسونگر است که آدمی از دیدن آن سیر نمی شود. ارتفاع این آبشار به بیش از ۳۰ متر می رسد و محصور شدن آن در بین صخره های عظیم ، زیبایی خاصی به این آبشار بخشیده است. از گونههای گیاهی منطقه میتوان به بید و ون اشاره کرد. در اطراف آبشار کلونی انبوهی از بید وجود دارد که فضا را رمانتیک تر می کند.

دریاچه اوان
دریاچه اوان شورانگیز ترین مکان کردشگری در قزوین البته بعد از المون رازآلود است. اگر از بالا به این دریاچه بنگریم متوجه پوشش گیاهی نفس گیر آن می شویم که آن را محصور کرده و تا پای کوه هایی مرتفع ادامه می یابد. کوه ها نیز استوار ایستاده اند و از دریاچه و پوشش گیاهی اطرافش محافظت می کنند. اُوان به معنای محل گرد آمدن آب است و از تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۸۹، به عنوان هشتاد و نهمین اثر طبیعی ملی در فهرست میراث طبیعی ایران قرار دارد. با فرا رسیدن فصل کوچ پرندگان در پاییز، پرندگان مهاجر مانند قو، غاز و مرغابی به این دریاچه می آیند و مدتی را در آن سپری می کنند. حضور این پرندگان بهترین فرصت برای تجربه ی فعالیتی سرگرم کننده به نام پرنده نگری است که لحظات خوشی را به شما هدیه می دهد. آب و هوای اطراف دریاچه اوان در فصل تابستان و بهار بسیار مطبوع و دلپذیر است.
