برترینها: سس مارینارا خانگی یک سس چند منظوره است که به آسانی درست میشود. این دستورالعمل با گوجههایی با طعم ملایم، پیاز، سیر و ریحان تازه درست میشود که با روغن زیتون سس را درست میکنند و البته کمی کره هم با آن همراه میشود. این سس را میتوان برای انواع غذاها و بخصوص انواع اسپاگتی استفاده کرد.
تابستان فصل ریحان گرمادوست است. این سبزی خوش عطر یکی از سبزیهای پرکاربرد برای آشپزی خاورمیانه و مدیترانه است. شما علاوه بر اینکه آن را به عنوان سبزی خوردن و یا همراه با کوبیده استفاده میکنید در بسیاری از دستورهای غذایی دیگر که نیازمند سبزیجات معطر هستید از این سبزی فوق العاده بهره میگیرید. علاوه بر ریحان و سبزیجات معطر دیگر، انواع صیفی جات یا تابستانههای کشاورزان در غذاها پدیدار میشوند.
امروزه انواع گوجه در کشور ما کشت میشود از گوجه فرنگی یا رومی گرفته تا انواع گوجههای رنگی و گیلاسی. این خوراکی پرکاربرد پایه بسیاری از سسها مثلا سس پیتزا، مایه ماکارونی و همین سس مارینارا را تشکیل میدهد. گوجه وقتی به صورت سس یا رب باشد در واقع یک ماده غلیظ کننده و خوش طعم است که رنگ غذا را هم زیباتر میکند. گوجه جزو آن غذاهاییست که با پختن به نحو بهتری عمل میکند بخصوص که اگر با مقداری روغن زیتون برشته شود، آنتی اکسیدانهای آن بهتر جذب میشوند. برای استفاده از گوجه در سس باید آنها را با آب جوش مقداری پخت و سپس آنها را پوست گرفت و پس از گرفتن دانهها و خرد کردن میتوان انواع استفادهها را از آن برد.
همچنین میتوانید از کنسرو گوجه هم استفاده کنید. این کنسروها گوجهها را به خوبی حفظ کرده و همراه با آب و بدون پوست ذخیره میشوند. معمولا برای سس مارینارا از گوجه سن مارزانو استفاده میشود. این گوجههای کشیده در همه جا پیدا نمیشوند بنابراین میتوانید از گوجه رومی (گوجه فرنگی) با طعم ملایم و ترشی کم استفاده کنید.
وقتی که همه مواد را در دسترس داشته باشید، درست کردن سس مارینارا زمان چندانی نخواهد برد. این سس به آسانی درست میشود و نتیجه کار واقعا خوشمزه خواهد بود. اگر نگاهی هم به لیست مواد تشکیل دهنده بیندازید متوجه تعداد کم و مقرون به صرفه بودن آن میشوید در عین حال که با وجود عناصر ایتالیایی پی به مبدا آن نیز خواهید برد؛ بنابراین جای روغن زیتون هم دقیقا در همین سس است. یک سس خوش طعم برای اسپاگتیهای ایتالیایی.
مواد لازم:
- گوجه: ۸۰۰ گرم (پخته و بدون پوست)
- کره: ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز زرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه خرد شده
- سیر: ۱۰ حبه رنده شده، ۳ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون فوق بکر: ۱/۴ پیمانه
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- ریحان تازه: ۲۰ گرم
- پنیر پارمزان و ریحان: مقداری برای سرو
طرز تهیه:
۱. گوجههای پخته را داخل کاسهای بزرگ ریخته و با دستانتان خرد کنید.
۲. قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و کره را در آن ذوب کنید سپس پیاز ریز شده را به آن افزوده و تفت دهید تا زمانی که نرم شود یعنی حدود ۸ دقیقه.
۳. سیر را هم افزوده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
۴. گوجه و روغن زیتون را هم به قابلمه اضافه کنید سپس با نمک و فلفل مزه دار کنید. ریحان تازه را هم به قابلمه اضافه کنید.
۵. قابلمه را به جوش برسانید سپس حرارت را کاهش داده و بگذارید به آرامی قل بخورد تا زمانی که غلیظ شود.
۶. ریحان را با قاشق برداشته سپس سس مارینارا را سرو کنید.
ترفندهایی برای سس مارینارای بهتر
- فقط از سیر تازه استفاده کنید نه سیر ترشی.
- از گوجه سن مارزنو برای طعمی بهتر استفاده کنید. اگر این گوجه در دسترس شما نیست از گوجه فرنگی استفاده کنید. گوجه فرنگی کشیده است در حالی که گوجه آریا پهن است.
- حتما از ریحان تازه استفاده کنید؛ ریحان خشک طعم خوبی را به ما نخواهد داد.
- کره را حذف نکنید، چون مقدار کمی از آن طعمی عالی به سس میدهد.
- برای طعم بیشتر میتوانید پنیر پارمزان را هم در انتهای پخت به آن اضافه کنید.
- فلفل قرمز خرد شده را در صورت تمایل به تندی مزه، اضافه کنید.
- اگر دوست دارید سس صاف و یکدستی داشته باشید میتوانید آن را در مخلوط کن ریخته و یا با گوشت کوب برقی، پوره کنید.
نکات مهم
- میتوانید مقداری گوشت قرمز یا حتی گوشت بوقلمون چرخ کرده به این دستورالعمل اضافه کنید. در اینصورت ابتدا آن را تفت داده سپس به سس اضافه کنید. اگر گوشت اضافه کردید، چربی آن را به نصف کاهش دهید.
- سس مارینارا را میتوان به مدت ۳ ماه فریز کرد. برای اینکار میتوانید آن را در ظروفی کوچک و به اندازه هر بار استفاده، انتقال دهید سپس فریز کنید. موقع استفاده هم از شب قبل بگذارید در یخچال بماند تا ذوب شود سپس در مایکروفر یا روی گاز گرم کنید.
- این سس در واقع یک نوعن مایه ماکارونی است بنابراین برای تمام اسپاگتیها و حتی تورتلینی قابل استفاده خواهد بود.
- این سس را میتوان با هر نوع پاستا به همراه مقداری پنیر پارمزان و ریحان سرو کرد. سایر موادی که میتوان با این سس سرو کرد عبارتند از: پارمزان مرغ، پیتزا همراه نان یا نانهای خشک.
منبع: cookingclassy