دستاورد مقاومت و دیوار ترک خورده تحریم
وقتی رسانه های بین المللی تصاویر حضور نخست وزیر عراق به همراه هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی را در ایران به جهان مخابره نمودند...
دستاورد مقاومت و دیوار ترک خورده تحریم
وقتی رسانه های بین المللی تصاویر حضور نخست وزیر #عراق به همراه هیئت بلندپایه اقتصادی و سیاسی را در ایران به جهان مخابره نمودند، خرسندی دوستان انقلاب اسلامی و خشم دشمنان#ایران_اسلامی را بدنبال داشت. این سفر پاسخی بود به سفر یک ماه گذشته رئیس جمهور ایران به عراق، که می تواند سطح مراودات سیاسی و اقتصادی دو کشور مهم محور مقاومت را بیش از پیش افزایش دهد. اما آنچه بیش از همه در این تعاملات و مراودات دوجانبه خود نمایی می کند، استفاده ایران از ظرفیت های اقتصادی کشورهای همسایه بویژه عراق برای دور زدن و کم اثر کردن تحریم های آمریکا علیه کشورمان است. بطوریکه صادرات ایران به عراق در سال 97 از مرز 9میلیارد دلار عبور کند و ایران تبدیل به اولین کشور حاضر در بازار عراق شود. از سوی دیگر، زیر پا گذاشتن تحریم های بانکی توسط دولت عراق و واریز مطالبات مالی ایران به حساب بانک مرکزی کشورمان آن هم در زمانی که به گفته برایان هوک نماینده ویژه ایران در وزارت خارجه آمریکا بیشترین تحریم های تاریخ آمریکا را علیه ایران وضع کرده اند، نشان می دهد که مبادلات و همکاری های اقتصادی ایران با عراق از میزان اهمیتی بالایی برخوردار است و با ایجاد راهکارهای دوجانبه مالی وبانکی می توان دیوار تحریم ها را شکست. این در حالی است که آمریکایی ها و سعودی ها در ماه های اخیر تلاش گسترده ای برای جلوگیری از گسترش همکاری های سیاسی و اقتصادی ایران و عراق و کاهش این روابط بکار بستند و البته این سیاست خصمانه آنان با شکست روبرو شده است.
روند رو به گسترش همکاری های ایران و عراق در حالی انجام می گیرد که پس از خروج آمریکا از برجام این تصور غلط که می توان مبادلات اقتصادی را همچون گذشته با اروپا ادامه داد غلط از آب درآمد و در سال 97 اتحادیه اروپا علاوه بر صفر کردن خرید نفت از ایرانمیزان تجارت مالی خود را بر اساس آمار گمرک به شدت کاهش داده است و به کمتر از 3میلیارد دلار رسانده است یعنی کمتر از یک سوم صادرات ایران به کشور عراق. در واقع، اروپایی ها نه تنها در زمینه تصمیم و اجرای یک بسته کامل و جامع با مبادلات تجاری، مالی و بانکی اقدامات موثر را انجام نداده اند بلکه بسیاری از تعاملات و مراودات تجاری ساده و معمولی خود را نیز با ایران کاهش داده اند.
حال در چنین شرایطی وجود بازار مصرف گسترده و نیاز فوری و مبرم عراق به کالا و خدمات فنی و مهندسی برای بازسازی این کشور و همچنین داشتن توجیه اقتصادی برای واردات کالا از ایران به علت مرزهای گسترده و مسافت کم فرصتی مغتنم را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم آورده است تا بتواند بازارهای جایگزین و مطمئنی را برای پر کردن خلا تحریم های آمریکا در دیگر عرعه ها بیابد و بر این اساس پیش بینی می شود که حجم مبادلات تجاری ایران و عراق تا سال 1400 به رقم 20 میلیارد دلار برسد.
اما نکته پایانی آنکه این سیاست اصولی و راهبردی ایران اسلامی درحمایت مادی و معنوی از #جبهه_مقاومت در منطقه بویژه در عراق و سوریه است که توانسته است ضمن از بین بردن تهدیدات امنیتی و نظامی برای کشورمان، فرصت این تبادلات گسترده اقتصادی رافراهم کند، که اگر این حمایت ها و حضور رزمندگان و مستشاران نظامی کشورمان در عراق نبود اکنون معلوم نبود چه دولتی در عراق استقرار داشته باشد و اصلا امکان این همکاری ها و تعاملات گسترده در زمینه های مختلفبین دو کشور وجود نداشت، لذا هیچ یک از این منافع اقتصادی و سیاسی آن هم در شرایط حساس کنونی برای کشورمان حاصل نمی شد و همچنین از سوی دیگر از بین بردن گروه تروریستی داعش با همکاری های گسترده و به موقع ایران، اعتماد بیش از پیش عراق را به ایران بعنوان یک شریک مطمئن ،راهبردی و قابل اعتماد در بر داشت.
اکنون به این دلیل می توان گفت بخش بزرگی از این دستاوردها ی این مبادلات که در کاهش اثرات تحریم ها هم موثر بوده است مدیون رزمندگان جبهه مقاومت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که این فضای مساعد و مطمئن را در کشورهای همسایه مان فراهم کرده است.