کتاب ازدواج
طولانی ترین و مهمترین بحث کتاب به بیان شناخت معیارها در ازدواج و ملاک های یک ازدواج خوب اختصاص دارد.
کتاب ازدواج
مشخصات کتاب:
عنوان: ازدواج
نویسنده: حمید حبشی
ناشر: دفتر نشر معارف
سال چاپ: 1397
«کتاب ازدواج، کتاب اول تأسیس» اثری است شیوا و روان که حاصل سال ها جلسات و مشاوره های حضوری و همایش های نویسنده است که با استفاده از تجارب محافل سخنرانی و برخورد چهره به چهره با زوج ها و جوانان منتشر شده است.
این کتاب در ۱۰ فصل به بیان مراحل مختلف ازدواج می پردازد. نویسنده فصل اول را به بیان ضرورت و فلسفه ازدواج و شناسایی انگیزه ها اختصاص داده و در فصل دوم که طولانی ترین و مهمترین بحث کتاب است، به بیان شناخت معیارها در ازدواج و ملاک های یک ازدواج خوب اشاره می کند. فصل سوم کتاب به بیان کسب شناخت صحیح و تناسب سنجی ملاک ها نظیر باورها و اعتقادات، قابلیت ها و مهارت های زوجین و اعتماد به نفس و خودباوری اختصاص دارد.
روش کسب شناخت، تحقیق و راه درست کسب شناخت، مصاحبه خواستگاری، شیوه انجام مصاحبه خواستگاری، عقود و شروط ازدواج، باورها و گمان های غلط در موضوع شناخت، ملاحظات شناخت در موارد خاص از فصل های چهارم تا دهم کتاب را تشکیل می دهد که مخاطب را از جهات مختلفی بی نیاز می کند.
بخشی از کتاب
این نظریه (میل به ظاهر بعد از ازدواج پیدا می شود) که بیشتر وعده ی والدین برای پیشبرد ازدواجی است که انجام آن را درست تشخیص داده اند و می خواهند از مانع بی میلی فرزندشان در موضوع ظاهر و زیبایی مخاطبش، عبور کنند و به صورت دستاویزی استفاده می شود، غلط شایع دیگری است که موجب یک رنجش دائمی و ناخوشامدی مستمر در انتخاب همسر می شود و باعث شکلی از بی میلی می شود که مثل سایه تیره و سنگینی، همواره بر آسمان زندگی شان جا خوش می کند و گم نمی شود.
در قسمت مصاحبه و خواستگاری در کتاب ازدواج می خوانیم:
مسیر نظردهی و نظرخواهی
بیشتر افراد گمان می کنند فرصت خواستگاری محلی برای ابراز نظر های خود و دریافت نظر دیگری است.
غافل از اینکه به طور طبیعی قرار نیست بین نظر و عملکرد و هدف و اقدام فرد، تطابقی حتمی برقرار باشد. پسری که دوست ندارد همسرش در اجتماع مشغول فعالیت های اجتماعی باشد ، انتظار داریم در هنگام ارائه نظرش درباره ی ارزش فعالیت اجتماعی زن، به نفی و رد آن اظهار نظر کند؟
خانمی که از معاشرت با خویشان همسر فراری است، در مصاحبه خواستگاری، در موقع ابراز نظرش در خصوص ارزش معاشرت با بستگان همسر، باید چه نظری بدهد ؟ انتظاری جز تایید دارید؟
پس یکی از بزرگترین غلط های رایج در انجام مصاحبه خواستگاری آن است که این فرصت عظیم شناسایی و کسب شناخت را معطوف کنیم به داد و ستد نظردهی و نظرخواهی .اگر در چنین مسیری قرار گرفتیم قهرا انتظار دستیابی به شناخت، انتظار غلط و بی جایی است و نمی توان مدعی شد که مخاطب من در گفتگوی خواستگاری صادقانه عمل نکرد و وجود فرق و فاصله بین آنچه در مصاحبه خواستگاری نظر داد و آنچه بعد از ازدواج شاهدش بودم، طبیعی است و نمیتوان این تفاوت را به دروغگویی یا وانمود سازی نسبت داد، بلکه نتیجه ی معمول تفاوت بین نظر و ماهیت و عملکرد آدمی است.