0

هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

 

​هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب

هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی‌ها و مناسبت‌های مختلف به آسیب‌شناسی مشکلات فراروی جوانان برای ازدواج پرداخته‌اند. ایشان معتقدند موانع «فرهنگی»، بخش قابل...

​هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب

​هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر انقلاب

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی‌ها و مناسبت‌های مختلف به آسیب‌شناسی مشکلات فراروی جوانان برای ازدواج پرداخته‌اند. ایشان معتقدند موانع «فرهنگی»، بخش قابل توجهی از این مشکل اجتماعی را به خود اختصاص داده است و جوانان، خانواده‌ها و مسئولان مربوط باید در جهت رفع این موانع تلاش کنند. ایشان در آخرین اظهار نظر رسمی درباره‌ی این موضوع در دیدار دانشجویی ماه رمضان امسال فرمودند: «بعضى از تصورات و سنت‌هاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که اینها دست‌‌وپاگیر است، مانع از رواج ازدواج جوان‌ها است؛ این سنت‌ها را باید عملاً نقض کرد. شما که جوانید، مطالبه‌‌گرید، پرنشاطید، پیشنهادکننده‌‌ى نقض خیلى از عادت‌ها و سنت‌ها هستید، به نظر من این سنت‌هاى غلطى را هم که در زمینه‌‌ى ازدواج وجود دارد، بایستى شماها نقض کنید.»

جدول و متن زیر به هشت مورد از این سنت‌های غلط که مورد تصریح رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته، می‌پردازد:

۱. مهریه سنگین

کسانی که مهریه‌ی بالا برای خانمشان قرار می‌دهند، به جامعه ضرر می‌زنند. خیلی از دخترها توی خانه می‌مانند، خیلی از پسرها بی‌زن می‌مانند، به‌خاطر این‌که این چیزها وقتی در جامعه رسم شد، سنت و عادت شد، به جای «مَهرُ السّنّة»، به جای این‌که مهر پیغمبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله) سنت باشد، وقتی مهر جاهلی سنت شد، اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۷/۸/۱۱

مهریه‌ی سنگین مال دوران جاهلیت است. پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) آن را منسوخ کرد. پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله) از یک خانواده‌ی اعیانی است. خانواده‌ی پیغمبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله)، تقریباً اعیانی‌ترین خانواده‌ی قریش بودند. خود ایشان هم که رئیس و رهبر این جامعه است. چه اشکالی داشت دختر به آن خوبی که بهترین دختران عالم است و خدای متعال او را «سیدة النّساء العالمین» قرار داد «مِن الاَوّلینَ و الآخِرین»، با بهترین پسرهای عالم که مولای متقیان است می‌خواهند ازدواج کنند، مهریه‌ی ایشان زیاد باشد؟ چرا ایشان آمدند و این مهریه‌ی کم را قرار دادند که اسمش «مَهرُ السُّنَّة» است.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۴/۲/۲۸

مهریه هر چه کمتر باشد، به طبیعت ازدواج نزدیکتر است، چون طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید و فروش که نیست، اجاره دادن که نیست، زندگی دو انسان است. این ارتباطی به مسائل مالی ندارد. ولی شارع مقدس یک مهریه‌ای را معین کرده که باید یک چیزی باشد. اما نباید سنگین باشد. بایستی عادی باشد جوری باشد که همه بتوانند انجام دهند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۴/۵/۱۸

بعضی خیال می‌کنند مهریه‌ی سنگین به حفظ پیوند زناشویی کمک می‌کند. این خطاست. اشتباه است. اگر خدای ناکرده این زن و شوهر نااهل باشند، مهریه‌ی سنگین هیچ معجزه‌ای نمی‌تواند بکند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۵/۵/۱۱

بعضی از خانواده‌های طرف عروس می‌گویند که ما مهریه‌ی آن‌قدر بالا نمی‌خواهیم ولی خانواده‌ی داماد برای پز دادن و تفاخر می‌گویند نه نمی‌شود! چند میلیون یا فلان‌قدر. خب اینها همه دوری از اسلام است. هیچ کس با مهریه‌ی بالا خوشبخت نشد. این‌هایی که خیال می‌کنند اگر مهریه نباشد ازدواج دخترشان متزلزل خواهد شد، ‌ این‌ها اشتباه می‌کنند. ازدواج اگر چنان‌چه با محبت بود، ‌ با وضعیت درست بود، بی‌مهریه هم متزلزل نمی‌شود. ولی اگر چنان‌چه بر مبنای خباثت و زرنگی و کلاهبرداری و فریب و این چیزها بود، مهریه هر چقدر هم که زیاد باشد، مرد بدجنس زورگو، کاری خواهد کرد که بتواند از زیر بار این مهریه هم فرار کند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۵/۹/۴

من از مردم سراسر کشور خواهش می‌کنم که آن قدر مهریه‌ها را زیاد نکنند. این سنت جاهلی است. این کاری است که خدا و رسول (صلی‌الله‌علیه‌وآله) در این زمان بخصوص، از آن راضی نیستند. نمی‌گوییم حرام است. نمی‌گوییم ازدواج باطل است. اما خلاف سنت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و اولاد ایشان و ائمه‌ی هدی (علیهم‌السلام) و بزرگان اسلام است. خلاف روش این‌هاست و به‌خصوص در زمان ما که کشور احتیاج دارد به این‌که همه‌ی کارهای صحیح، آسان شود، هیچ مصلحت نیست که بعضی ازدواج‌ها را این‌طور مشکل کنند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۳/۹/۲

۲. جهیزیه سنگین

من گمان می‌کنم این‌که در جهیزیه‌ی حضرت زهرا (علیهاالسلام) این قدر سادگی رعایت شد... این حد را حفظ کردند. این یک جنبه‌ی نمادین داشت. برای این‌که بین مردم مبنا و پایه‌ای باشد برای عمل به آن، تا دچار این مشکلاتی که بر اثر زیاده‌روی‌ها پیش می‌آید، نشوند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۷/۴/۱۸

بعضی از خانواده‌های عروس، خودشان را اذیت می‌کنند و به زحمت می‌اندازند و اگر پول هم ندارند به زحمت پول تهیه می‌کنند. اگر پول دارند خرج زیادی می‌کنند، برای این‌که یک جهیزیه‌ی مفصل پر زرق و برقی را مثلاً در اختیار دخترشان بگذارند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۷/۱۲/۲۸

جهیزیه‌ی زیاد، هیچ دختری را خوشبخت نمی‌کند و هیچ خانواده‌ای را به آن آرامش و سکون و اعتماد لازم نمی‌رساند. اینها زوایای زندگی است. فضولِ زندگی است و جز دردسر و اسباب زحمت و اسباب مشکل فایده‌ای ندارد.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۵/۹/۱۸

مبادا بروید پول قرض کنید، جهیزیه درست کنید. مبادا خودتان را به زحمت بیندازید. مبادا خانواده‌تان را به زحمت بیندازید. مبادا خیال کنید که دخترتان اگر جهیزیه‌اش کمتر از دختر همسایه و قوم و خویش بود، این سرشکستگی است.

خطبه‌ی عقد ۱۳۸۱/۳/۲۹

بعضی‌ها سعی می‌کنند که برای جهیزیه بزنند روی دست همه‌ی قوم و خویش‌ها و همسایه‌ها و دوست و آشناها که این هم غلط است... باید نگاه کنید ببینید که چه چیزی درست است، چه چیزی حق است آن را انجام بدهید. چه چیزی حق است؟ یک خانواده‌ی دو نفره یک وسایلی لازم دارند که یک زندگی ساده‌ای داشته باشند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۹/۸/۳

انواع و اقسام ریخت و پاش‌ها، زیاده‌روی‌ها، کارهای غلط، جهیزیه‌های سنگین. همه‌جور چیزی را حتماً باید بخرند، بیاورند توی جهیزیه بگذارند، که اقلّاً یک چیز بیشتر از آن دختر خاله‌اش، یا نمی‌دانم خواهرش، یا آن همسایه‌شان یا آن همکلاسی‌شان داشته باشد. اینها از آن غلط‌های بسیار موذی و آزاردهنده است، برای خود انسان و برای مردم. خیلی از دخترها نمی‌توانند به خانه‌ی بخت بروند، خیلی از پسرها نمی‌توانند ازدواج کنند، به خاطر همین چیزها. به خاطر همین گرفتاری‌ها. اگر ازدواج آسان بود، اگر مردم آن‌قدر سخت‌گیری نکرده بودند، بعضی‌ها اگر مهریه‌شان سنگین نبود، اگر این جهیزیه‌های جاهلانه نبود و پدر و مادرها به خیال خودشان برای این‌که مبادا دل دخترشان بشکند، خودشان را به آب و آتش نمی‌زدند، این گرفتاری‌ها برای خیلی از خانواده‌ها پیش نمی‌آمد.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۲/۱۰/۲۶

از اول، بعضی‌ها همه‌ی ریز و درشت و لازم و غیر لازم را برای دخترشان به عنوان جهیزیه فراهم می‌کنند که مبادا از دختر فلانی، از نمی‌دانم دختر عمویش، یا از خواهرش یا از جاریش مثلاً کمتر باشد. اینها درست نیست. این کارها غلط است. اسباب زحمت شماست. آن هم زحمتی که هیچ اجری پیش خدا ندارد، مایه‌ی تشکر هم نمی‌شود.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۸/۹/۲

نگذارید جهیزیه‌ها را سنگین کنند. دخترها نگذارند. عروس‌ها شما نگذارید. پدر و مادرها هم اگر می‌خواهند، شما نگذارید.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۳/۹/۲۳

مادرهای عروس‌ها در تهیه‌ی جهیزیه دست نگه دارند، خیلی افراط و اسراف نکنند. نگویند حالا مثلاً دخترمان است، دلش می‌شکند. نه. دخترها خوبند. دخترها نمی‌خواهند. ما بیخود نباید دل آن‌ها را بکشانیم به این سمت که هر چیز قشنگ و لوکس و... حتماً باید برایش تهیه شود.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۹/۱۱/۱۶

۳. تجملات زیاد

تجملات برای یک جامعه، مضر و بد است. آن کسانی که با تجملات مخالفت می‌کنند، معنایش این نیست که از لذت‌ها و خوشی‌هایش بی‌اطلاعند، نه! آن را کاری مضر برای جامعه می‌دانند. مثل یک دارو یا خوراکی مضر. با تجملات زیادی، جامعه زیان می‌کند. البته در حد معقول و متداول ایرادی ندارد. اما وقتی که همین‌طور مرتب پای رقابت و مسابقه به میان آمد، اصلاً از حد خودش تجاوز می‌کند و به جاهای دیگر می‌رود.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۰/۴/۲۰

مگر کسانی که با تجمل عروس و داماد می‌شوند خوشبخت‌ترند؟ چه کسی می‌تواند چنین چیزی را ادعا کند؟ این کارها جز این‌که یک عده جوان را، یک عده دختر را حسرت به دل کند و زندگی را بر این‌ها تلخ نماید، اگر نتوانستند آن‌جور آن‌ها هم عروسی بگیرند تا ابد حسرت به دل بمانند یا اصلاً نتوانند عروسی بگیرند. چیز دیگری نیست... تا آمدند دخترش را بگیرند، چون دستش خالی است، این دختر بماند توی خانه. این پسر دانشجو یا کارگر یا کاسب ضعیف، همین‌طور غیر متأهل بماند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۳/۹/۲۳

۴. اسراف

برخی، اسراف می‌کنند. می‌ریزند و می‌پاشند. در این روزگار که فقرایی در جامعه هستند، کسانی هستند که اولیات زندگی هم درست در اختیارشان نیست، این کارها اسراف است، زیادی است، بیخود است. هر کس بکند خلاف است.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۲/۶/۱۱

بعضی از مردم با این کاری که می‌شود با آن ثواب برد، گناه می‌برند. با اسراف‌هایی که می‌کنند، با خلاف‌هایی که انجام می‌دهند، با آمیختن این عمل حَسن و حسنه به کارهای حرامی که انجام می‌دهند. حرام همه‌اش هم این نیست که محرم و نامحرم و این چیزها باشد. آنها هم البته حرام است، اما ریخت و پاش زیادی هم حرام است. اسراف حرام است. سوزاندن دل مردمی که ندارند در مواردی واقعاً حرام است. زیاده‌روی کردن، ‌ حرام و حلال کردن برای این‌که بتواند جهیزیه‌ی دخترش را فراهم کند، اینها حرام است.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۶/۱۱/۹

بنده راضی نیستم از کسانی که با خرج‌های سنگین و با اسراف در امر ازدواج، کار را بر دیگران مشکل می‌کنند. البته با جشن و شادی و مهمانی موافقیم ولی با اسراف مخالفیم.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۴/۵/۲۴

۵. خرید از مکان‌های معروف به گرانی

این دختر خانم‌ها که می‌خواهند جهیزیه درست کنند، برای خرید اسباب سر عقد و جهیزیه، توی این دکان‌های گران‌قیمت بعضی از جاهای تهران، آن محلات گران‌قیمت که معروف است – نمی‌خواهم البته اسم بیاورم – من می‌شناسم کجاهاست که دکان‌هایش معروف است به جنس گران، اصلاً طرف آنها پا نگذارند. بروند آن جاهایی که معروف به گرانی نیست. این‌طور نباشد که داماد بیچاره را دنبالشان راه بیندازند برای خرید عروس و خرید عقد. متأسفانه از این کارها می‌کنند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۲/۳/۱۹

۶. هتل‌ها و سالن‌های پرخرج

این هتل‌ها و سالن‌ها و جشن‌های پُرخرج را رها کنید. ممکن است توی یک سالنی هم کسی جشن بگذارد اما ساده، مانعی ندارد. من نمی‌خواهم بگویم حتماً، چون بعضی خانه‌هایشان جا ندارد یا امکاناتش را ندارند ولی اسراف نکنید.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۳/۱۰/۲۷

عروسی و عقد و شادی چیز خوبی است. حتی پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) هم برای دختر مکرمه‌ی‌ خودشان مجلس عروسی گرفتند، شادی کردند و مردم شعر خواندند. زن‌ها دست زدند و خوشی کردند. اما نباید در این مجلسِ عقد و عروسی و اینها اسراف انجام بگیرد. یکی از اسراف‌ها همین مجالس عقد و عروسی گران‌قیمت است. در هتل‌ها، در این سالن‌های گران‌قیمت مجالس درست می‌کنند. مبالغ زیادی شیرینی و میوه و خوراکی حرام می‌شود، از بین می‌رود، روی زمین ریخته می‌شود و ضایع می‌گردد. برای چه؟ برای چشم و هم چشمی!؟ برای عقب نماندن از قافله‌ی اسراف!؟

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۲/۱/۵

عروسی شیرین، آن عروسی‌ای نیست که توی آن خیلی خرج می‌شود و اسراف زیاد در آن می‌شود. عروسی شیرین، عروسی صمیمانه است. صمیمانه که بود، عروسی شیرین می‌شود. ولو مختصر باشد. یک اتاق دو اتاق توی خانه، قوم و خویش، دوست و آشنا و رفیق دور هم بنشینند، این می‌شود عروسی. این میهمانی‌های مفصل و سالن‌های آن‌چنانی یا توی هتل‌ها، خرج‌های زیاد، جنس‌های گران برای مهمانی، اینها هیچ مناسب نیست. نمی‌گویم ازدواج را باطل می‌کند، نه! ازدواج درست است. اما اینها محیط جامعه و محیط زندگی را تلخ می‌کند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۷/۹/۱۲

مگر سابق که این سالن‌ها نبود، این چیزها نبود، توی دو تا اتاق کوچک جشن می‌گرفتند، مهمان‌ها می‌آمدند شیرینی می‌خوردند، ازدواج‌ها بی‌برکت‌تر از امروز بود؟ عزت دخترها مگر کمتر از امروز بود، حالا باید حتماً بروند توی این سالن‌های بزرگ. عیبی ندارد، من مخالفتی نمی‌کنم با این سالن‌ها. من با «تشریفات» مخالفم. حالا بعضی می‌روند توی هتل، از آن کارهای غلط است که لزومی ندارد.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۶/۷/۳۰

بعضی خیال می‌کنند که تشریفات و تویِ هتلِ چنین و چنان رفتن، سالن‌های گران گرفتن، خرج‌های زیادی کردن، ‌ عزت و شرف و سربلندیِ دختر و پسر را زیاد می‌کند. نخیر عزت و شرف و سربلندی دختر و پسر به انسانیت و تقوی و پاکدامنی و بلندنظری آن‌هاست، نه به این چیزها...

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۵/۵/۱۱

۷. لباس عروس گران‌قیمت

بعضی‌ها لباس عروس گران‌قیمت می‌خرند. نه! چه لزومی دارد. حالا لباس عروس می‌خواهند، بعضی‌ها لباس عروس را می‌روند کرایه می‌کنند. چه مانعی دارد؟ ننگ دارد؟ نه! چه ننگی؟ چه مانعی دارد؟ بعضی‌ها این را ننگ می‌دانند. ننگ این است که انسان یک پول گزافی بدهد، یک چیزی بخرد که یک بار آن را مصرف کند، بعد بیندازد دور. یک بار مصرف! آن هم با این وضعی که بعضی مردم دارند.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۴/۱۰/۴

۸. به رخ کشیدن ثروت‌ها

اگر چنان‌چه در ازدواج بحث مادیات عمده شد، این معامله‌ی عاطفی و روحی و انسانی تبدیل خواهد شد به معامله‌ی مادی. این معامله‌های گران، این جهیزیه‌های سنگین، این چشم و هم‌چشمی‌ها و این به رخ کشیدن ثروت‌ها و پول‌ها – که برخی از افراد غافل و بی‌خبر می‌کنند – ازدواج را در واقع خراب می‌کنند. لذاست که در شرع مقدس مستحب است مهریه کم گرفته شود که «مَهرُ السّنّة» مورد نظر است.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۷/۱۲/۱۳

* ازدواج را آسان کنید

من به همه‌ی مردم در سراسر کشور توصیه می‌کنم که ازدواج‌ها را آسان کنند. بعضی‌ها ازدواج را مشکل می‌کنند. مهریه‌های گران و جهیزیه‌های سنگین ازدواج را مشکل می‌کند... خانواده‌ی پسرها توقع جهیزیه‌های سنگین بکنند. خانواده‌ی دخترها برای چشم هم‌چشمی دیگران جهیزیه‌ها را و تشریفات را و مجالس عقد و عروسی را رنگین‌تر بکنند. چرا؟ اثر این را می‌دانید چیست؟ اثر این کارها این است که دخترها و پسرها بدون ازدواج در خانه‌ها می‌مانند، کسی جرئت نمی‌کند به ازدواج نزدیک شود.

خطبه‌ی عقد ۱۳۷۳/۹/۲

سه شنبه 8 مرداد 1398  9:50 AM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon khaliln ali_81 majid68
mahdi595959
mahdi595959
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1398 
تعداد پست ها : 239
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

بسیار عالی

ای کاش خانواده ها با عمل به این حرف ها و ساده گرفتن ازدواج مانع گناه بیشتر جوانان می شدند.

 و من الله التوفیق

سه شنبه 8 مرداد 1398  10:00 AM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi ravabet_rasekhoon donya78
khaliln
khaliln
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 1598
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

در کشورهای مختلف اداب رسوم مختلف وجود دارد. در کشور ما آقا زاده ها باعث مشقت ازدواج ها شده اند. الان بسیاری از جوانان سن ازدواجشان سپری شده ولی به علت بدعتهای غلط توان ازدواج را ندارند.

شنبه 19 مرداد 1398  11:30 AM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi ravabet_rasekhoon
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2460
محل سکونت : کرمان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

باسلام،

ضمن قدردانی از این حسن توجه ایشان، متاسفانه نمونه ها و الگوهای جامعه افرادی هستند که خود مشوق چنین رفتارها و ناهنجاری های غیر فرهنگی هستند.

شنبه 19 مرداد 1398  12:37 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon hosinsaeidi
majid68
majid68
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 4493
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

خانواده امروز ایرانی؛ گرفتار سنت‌های غلط ازدواج/ از شعارزدگی عبور کنیم

گروه اجتماعی: اگر می‌خواهیم سنت‌های غلط را واقعاً در عمل از بین ببریم، باید از بزرگان شروع شود. وقتی مسئولان، روحانیت و افراد شناخته شده مراسم ازدواج ساده‌ای بگیرند، بی‌شک در بین بقیه مردم هم تأثیرگذار خواهد بود.

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، همه روان‌شناسان، جامعه‌شناسان و علمای دین بر این نکته تأکید دارند که ازدواج به‌عنوان یک سنت دیرینه در جوامع بشری که از روز اول خلقت در فطرت آدمیان وجود داشته است زمینه‌ساز تکامل و رشد فرد و اجتماع است.

 


در نهاد خانواده است که افراد با مهر و عاطفه آرامش می‌یابند و فرزندان از آغوش گرم پدر و مادر بهره‌مند می‌شوند. اما متأسفانه گاه در جامعه با سنت‌هایی مواجهه می‌شویم که نه تنها افراد را به سمت این پیوند آسمانی نمی‌کشاند بلکه برعکس مانعی برای تصمیم‌گیری در امر ازدواج می‌شود.

 


عفت خسروی، کارشناس روان‌شناسی در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: بسیاری از مردم امر ازدواج را سخت می‌گیرند صرفاً به‌خاطر اینکه نخواهند از دیگران چیزی کمتر داشته باشند، معتقدند اگر مهریه دخترخاله من ۱۰۰ سکه است مهریه من حتما باید ۱۵۰ سکه باشد که این طرز تفکر مشکل آفرین است.

 


خاطره‌های زیبا فقط با هزینه زیاد به‌وجود نمی‌آید

 


وی اظهار کرد: بسیاری می‌گویند اگر هزینه زیادی برای مراسم ازدواجمان خرج کنیم اشکالی ندارد زیرا خاطره‌اش برای ما باقی می‌ماند درحالیکه خاطره‌های زیبا فقط با هزینه زیاد به‌‌وجود نمی‌آید.

 


این کارشناس روان‌شناسی بیان کرد: خود من اصلاً مراسم ازدواج نگرفتم و به جای آن با همسرم به سفر زیارتی سوریه رفتم و هنوز هم خاطره آن سفر در ذهنم باقی مانده و هیچ پشیمان نیستم که جشنی نگرفتم.

 


خسروی ادامه داد: یکی دیگر از سنت‌های غلط در جشن ازدواج این است که مرزهای محرم و نامحرم مراعات نمی‌شود و در واقع با یک بیان ساده‌تر داماد به اهل مجلس محرم می‌شود! که این بی‌توجهی‌ها در زندگی مشکل‌ساز خواهد شد.

 


وی یادآور شد: هزینه‌های زیاد موجب می‌شود افراد از خریدهای ضروری زندگی مثل خرید خانه باز بمانند زیرا زندگی‌شان را با قرض و قسط شروع می‌شود.

 


خریدهای غیر ضروری؛ سنت غلط ازدواج‌ها امروزی

 


عصمت برزجی، کارشناس علوم اجتماعی نیز بیان کرد: یکی از سنت‌های غلط در امر ازدواج همین خریدهای غیر ضروری است که انجام می‌شود، ممکن است وسایلی که عروس و داماد می‌خرند ضروری هم نباشد اما چون رسم و عرف است تهیه می‌کنند.

 


وی اظهار کرد: گاه در این خریدها خیلی سخت می‌گیریم و به قول معرف حساب و کتاب می‌کنیم که اگر مثلاً عروس یک میلیون تومان خرید کرده داماد هم باید همین اندازه خرید کند و یا چون عروس حلقه طلا خریده داماد هم حتما باید حلقه طلا بخرد در صورتی که به دلایل شرعی ممکن است داماد اصلاً آن حلقه را دستش نکند!

 


این کارشناس علوم اجتماعی گفت: یا هزینه‌هایی که برای فیلم و عکس عروسی می‌شود هم گاه شکل اسراف به خود می‌گیرد. به‌عنوان مثال ممکن است اصلا فرصت نکنیم بعدها نگاهی هم به این فیلم بیندازیم ولی چون رسم است باید این کار را بکنیم، در حالی که خود من به جای هزینه کردن برای این امر با دوربین خانگی لحظات جشن ازدواجمان را ثبت کردیم.

 


برزجی یادآور شد: البته در استان ما هنوز خیلی از رسم‌های غلط شهرهای بزرگ جایگاه پیدا نکرده است که باید این مسئله را فرصت دانست و تقویت کرد.

 


ابوالفضل عرفانی، شهروند بیرجندی نیز در این زمینه گفت: به عقیده من حتی همان فیلم و عکس عروسی را نیز به‌منظور چشم و همچشمی و نمایش در معرض مردم انجام می‌دهند و هیچ چیز برای خود عروس و داماد نیست.

 


وی اظهار کرد: گاه در شهرهای بزرگتر تبلیغاتی را می‌بینیم با این عنوان که مثلاً تهیه فیلم از عروس و داماد با هلی‌کوپتر یا در دوبی و دریا و...که همه آن نیز هزینه‌های میلیونی برایش صورت می‌گیرد که با آن عکس‌ها و فیلم‌ها کلیپ بسازند تا در مراسم ازدواج در معرض دید مردم قرار دهند.

 


این شهروند بیرجندی گفت: آیا به تأثیر این هزینه‌ها بر دیگر افراد دقت کرده‌ایم؟.

 


هر کار بکنیم باز هم حرف مردم هست

 


عرفانی یادآور شد: اگر هر کار بکنیم باز هم حرف مردم هست که کجای مراسم عروسی ایراد و اشکال داشت پس بهتر است به جای توجه به حرف مردم براساس توان خودمان جشنی معقول و منطقی برگزار کنیم.

 


سپیده قلندری‌اسفدن، خبرنگار مسائل اجتماعی نیز در این زمینه گفت: یکی از سنت‌های غلط در امر ازدواج این است که در ازدواج‌های فامیلی به صرف اینکه فرد فامیل است تحقیق نمی‌کنند و بعدها با مشکل رو‌به‌رو می‌شوند.

 


وی اظهار کرد: یکی دیگر از سنت‌های غلط در امر ازدواج این است که به بهانه تحصیل از ازدواج فاصله می‌گیرند در حالی که بعد از تحصیل هم افراد سخت‌گیرتر می‌شوند و هم امکان ازدواج کمتر فراهم می‌شود.

 


قلندری افزود: البته در این میان از مهریه‌های سنگین هم نباید غافل شد که مانعی برای تصمیم‌گیری ازدواج شده است.

 


فرامز سنگری‌آبیز، پژوهشگر مسائل اجتماعی در خراسان جنوبی با اشاره به برخی از سنت‌های غلط در امر ازدواج در استان گفت: یکی از سنت‌های غلطی که در استان ما مشاهده می‌شود این است که حتماً فرزند بزرگترمان باید ازدواج کند تا نوبت به دومی برسد که این رسمی غلط است که درباره دختران بیشتر مشاهده می‌شود.

 


یکی از سنت‌های غلط در ازدواج تصمیم‌گیری والدین به جای جوانان در انتخاب همسر است

 


وی بیان کرد: یکی دیگر از سنت‌های غلط تصمیم‌گیری والدین به جای جوانان در انتخاب همسر است که نوعی ازدواج اجباری را رقم می‌زند. در مواردی مشاهده شد که مثلاً والدین می‌گویند حال که یک پسرم با برادرزاده همسرم ازدواج کرده فرزند بعدی‌ام باید با برادرزاده یا خواهر زاده من ازدواج کند.

 


این پژوهشگر مسائل اجتماعی عنوان کرد: فاصله گرفتن از ملاک‌های دینی در امر انتخاب همسر هم یکی از سنت‌های غلط است، ممکن است ما در شعار و حرف بگوییم به دنبال همسری با ملاک‌های دینی برای فرزندمان هستیم اما در عمل به گونه دیگری رفتار می‌کنیم.

 


سنگری‌آبیز ادامه داد: آنقدر به قول معروف چشممان تنگ شده که اگر طرف مقابل فقط ذره‌ای به لحاظ مادی با ما تفاوت داشته باشد می‌گوییم او در شأن ما نیست..کجای اسلام این‌گونه گفته شده است؟

 


وی افزود: کجای اسلام گفته شده پدر عروس باید همه زندگی‌اش را هزینه کند، هر چه خودش هم ندارد برای دخترش بخرد تا او به خانه پسر من بیاورد کجای دین این‌گونه مطرح شده؟ اگر سخن دین می‌زنیم آیا دین این مسائل را مطرح کرده؟

 


جامعه‌ای شعارزده شده‌ایم

 


این پژوهشگر مسائل اجتماعی گفت: متأسفانه اکنون در مراسم‌های ازدواج شاهد هزینه‌های آنچنانی، رقص‌های مختلط و لهو و لعب، نمایش عکس و فیلم‌های خصوصی عروس و داماد و استفاده از مشروبات غیر مجاز در بسیاری مناطق هستیم که باید به‌جای شعار زدگی برای رفع آن چاره‌ای یافت.

 


سنگری‌آبیز با اشاره به اینکه جامعه‌ای شعارزده شده‌ایم، یادآور شده: اگر می‌خواهیم سنت‌های غلط واقعاً در عمل از بین ببریم باید از بزرگان شروع شود. وقتی مسئولان، روحانیت و افراد شناخته شده مراسم ازدواج ساده‌ای بگیرند بی‌شک در بین بقیه مردم هم تأثیرگذار خواهد بود.

یک شنبه 20 مرداد 1398  6:19 PM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
donya78
donya78
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1397 
تعداد پست ها : 364
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

ازدواج ساده و خوشبختی عمل به دستورات رهبری  جانم فدای رهبر

یک شنبه 20 مرداد 1398  6:44 PM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
mahdi595959
mahdi595959
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1398 
تعداد پست ها : 239
محل سکونت : اصفهان

همین اذان گفتن کافیست !!!

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

نسخه ای معنوی برای فرزندآوری...

 

 

 

 

آیت الله ناصری:
 

 

یه شخصی آمد محضر علی بن موسی الرضا، عرض کرد: "یا ابن رسول الله من مدتهاست که تو زندگیم، گرفتاری های پیچیده ای به وجود آمده، هیچ راهی هم ندارم... فقیرم، اما گدا نیستم... درمانده ام تو کارهام... چندتا کسالت هم خودم و بچه ها داریم... ناراحتیم شدیدا... چه کار کنیم آقا جان؟! هم فقر و مریضی بیچاره مون کرده... هم اینکه دوست داشتیم دوتا بچه دیگه هم داشته باشیم... اما مدتی است که بچه دار هم نمی شویم، خواستم بچه دار هم بشیم ان شاء الله..." 

 

حضرت فرمودند:" برو و برای نمازهات اذان بگو ... همون تو خونه ات اذان بگو..." 


گفتم:"یا ابن رسول الله همین کافیه؟! "

فرمودند:" بله همین کافی است. "


 

 

طول کشید، کمتر از یک ماه، یا حالا بیشتر، آن شخص با امام رضا برخورد کرد و گفت: " یا ابن رسول الله، کارم درست شد، مریضی از خونه ام رفت، فقرمم اصلاح شد، کارم رو ارابه افتاد و خانواده هم باردار شد و داریم بچه دار میشیم... "


برخی از بزرگان و علما، که شنیده بودم، وقتی می گفتند اولاد دار نمیشن و یا دیر میشن، می گفتند اذان بگید تو خانه...

نرین بالا پشت بام فریاد بزنید!! نه همین تو خونه...

 

هم فقر تون از بین میره، هم مریضی تون رو از بین میبره ، همین که صاحب اولاد خواهید شد ان شاء الله... 


خیلی عالی است اذان گفتن...

 و من الله التوفیق

چهارشنبه 23 مرداد 1398  9:19 AM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
mahdi595959
mahdi595959
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1398 
تعداد پست ها : 239
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

با سلام

اگر 50 درصد این موارد هم توسط خانواده ها رعایت میشد و جوانان زودتر ازدواج میکردند و اینقدر دنبال تجملات و ... نبودند فساد جامعه نیز کمتر میشد و بسیاری از امور اصلاح میشد. مخصوصا در مورد خرج های اضافی که بود و نبود آن هیچ تاثیری در زندگی و ازدواج ندارد ، مثلا هزینه کردن برای شام و پذیرایی عروسی خوب است و یا فیلمبرداری در حد معمول آن خوب است ولی نباید اسراف کرد

به امید روزی که مردم فرهنگ اسلامی پیدا کنند و در قید تجملات و ظاهر بینی نباشند

ممنون

 و من الله التوفیق

چهارشنبه 23 مرداد 1398  9:22 AM
تشکرات از این پست
hosinsaeidi
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 3583
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

ازدواج گـر با درایت شـــد یقین

خانــه زیبا می شود مـــه نازنین

گر هوس شد  پایه یارا ازدواج

بی گمان این خانه مشکل آفرین

فی البداهه منصور مقدم : 23/5/1398

چهارشنبه 23 مرداد 1398  6:23 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها