0

او مرا عصبانی می کند.....!!!!!

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

او مرا عصبانی می کند.....!!!!!

او مرا عصبانی می کند!!!

با شیوه تساهل و مدارا، شمشیر فریاد، کند و بی مصرف می شود.

او مرا عصبانی می کند!!!

او مرا عصبانی می کند!!!

جمله «او مرا عصبانی می کند»، عبارتی است که اغلب آن را شنیده ایم. آیا ممکن است دیگران خشم را بر ما تحمیل کنند و یا اینکه منشأ خشم و دیگر احساسات و هیجان های منفی را باید در درون خود جست و­جو کنیم؟ پیداست که هرچند عوامل خارجی در عصبانی شدن ما تأثیرگذارند، همه عامل نیستند، این خود ماییم که برای عصبانی شدن آمادگی داریم. باید بتوانیم مهار احساسات و هیجان های خود را در اختیار داشته باشیم و از بروز نابهنگام و بیش از حد خشم جلوگیری کنیم.

تفسیرهای درست از رویدادها مانع عصبانیت می شود

گاهی ما از رویدادهای زندگی تفسیرهای معیوب و ناقص داریم و این تفسیرهای معیوب و ناقص موجب دل خوری، کدورت و عصبانیت ما می شوند؛ در حالی که بهتر است برداشت های خود را، به ویژه هنگام رویارویی با یک تنش یا هنگام رو به رو شدن با محرکی عصبی یا در برخورد نادرست دیگران دوباره ارزیابی کنیم. این مثال نشان می دهد چگونه می توانیم از تفسیرهای جانشین برای آرام کردن خودمان استفاده کنیم.

مثال: کسی با ما بی ادبانه برخورد کرده است.

الف) تفسیرهای ناسازگارانه نادرست که موجب خشم ما می شوند:

1- من فرد خوبی نیستم و شایستگی چنین برخوردهای بدی را دارم.

2- او شخص بدی است و باید تنبیه شود.

3- همه از من متنفرند.

4- چرا او باید با من بی ادبی کند.

5- او را به زودی تنبیه خواهم کرد و تلافی می کنم.

ب) تفسیرهای جانشین و آرام بخش:

1- شاید آن فرد حالش خوب نبوده است.

2- اگر مردم بداخلاق اند مشکل خودشان است.

3- من می دانم چگونه با درایت و کاردانی برخورد کنم.

4- شاید او بیمار باشد. من چرا خودم را ناراحت کنم؟

5- او کیفر عمل خود را خواهد دید.

6- او می خواهد مرا ناراحت کند، ولی من زرنگ تر از اینم که عصبانی شوم.

برای داشتن مناسبات مشترک موفقیت آمیز، باید بیاموزیم راحت تر مذاکره کنیم، نه اینکه جنگ و دعوا راه بیندازیم.

زره مبارزه بر تن کردن، موجب تشدید عصبانیت همسرتان می شود و کار را به جاهای باریک می کشاند.

5c52f3747c3b6.jpg

 

وقتی خانم شما عصبانی یا ناراحت می شود، مؤثرترین راه برای آرام کردن او آن است که بدون برخورد و عصبانیت به سخنان وی گوش دهید و با بهره گیری از شیوه های تساهل و مدارا در مقابل آنچه به منزله سرزنش، سوءظن یا عیب جویی می شنوید، صبورانه و بدون واکنش تند به حرف هایش گوش دهید. به منزله شنونده ای عاقل رفتار کنید که گاهی فکرش جای دیگری سیر می کند، ولی چشمانش متوجه خانم است.

در آغاز مشکل به نظر می رسد، اما کم کم آسان می شود. اگر مردان تنها بیست دقیقه بدون هیچ گونه واکنش یا تلاش یا دفاع یا بیان سخنی، به همسرشان گوش فرا دهند، حتی اگر زن سرزنش یا عتاب و اعتراض می کند، آشوب و طغیان به آرامش و سکون تبدیل می شود. اگر مردان به زندگی زناشویی خود علاقه دارند، باید در برابر فریادها و پرخاشگری های خانم ها تحمل داشته باشند؛ زیرا صبر، ثمره میوه و تلاشی است که برای زندگی به کار می بندند.

زره مبارزه بر تن کردن، موجب تشدید عصبانیت همسرتان می شود و کار را به جاهای باریک می کشاند. اما اگر در برابر شلیک سخنان او سکوت و آرامش خود را حفظ کنید و بر اعصابتان مسلط باشید، بی شک جمله های او از معنا خواهد افتاد. با شیوه تساهل و مدارا، شمشیر فریاد، کند و بی مصرف می شود و آب رفته زندگی به جوی باز می گردد.

خانمی که عصبانی است، به علت ترشح هورمون های خاص زنانه، بسیار مشکل می تواند توضیحات و تفسیرهای همسرش را بپذیرد و رفتاری منطقی داشته باشد. پس در این حالت مردان باید از شیوه تساهل، صبر و حوصله بهره بگیرند تا موفق شوند.

حضرت علی (ع) در توصیه به فرزند خود، محمد بن حنیفه فرمودند: «... فان المراه ریحانه و لیست بقهرمانه، فدارها علی کل حال و احسن الصحبهلها لیصفو عیشک...»[1]؛ همانا زن، گلی خوشبوست، نه یک کارگزار. پس در همه حال با او مدارا نما و با او نیکو مصاحبت کن تا زندگی ات با خوشی قرین شود.

منبع: خانواده، عشق، اخلاق، مجتبی حیدری


پی نوشت ها:

[1]. محمدبن علی ابن بابویه (شیخ صدوق)، من لا یحضره الفقیه، ج3، ص 556

پنج شنبه 3 مرداد 1398  1:28 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها