0

غذای نوزاد نه ماهه چیست؟

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

غذای نوزاد نه ماهه چیست؟

غذای نوزاد نه ماهه چیست؟

 

پایان شش ماهگی کودک و ورود وی به ماه هفتم زندگی اش، بهترین زمان شروع غذاهای کمکی به نوزاد است.

سن ۹ ماهگی بهترین زمان برای معرفی غذا های فینگر فود می باشد، این غذا ها بسیار مناسب برای دهان کوچک نوزاد تان بوده و برای هضم سریع نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد، در ادامه این بخش قصد داریم تغذیه نوزاد نه ماهه را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما همراه شوید.
تغذیه نوزاد نه ماهه متنوع تر بوده و از میزان بیشتری برخوردار است، چرا که در کنار غذای اصلی نوزاد که شیر می باشد، می توان از بسیاری از غذاهای سفت و نرم مثل گوشت مرغ پخته و پنیر استفاده کرد، اما باید توجه داشت که مصرف بسیاری از غذا ها تا پایان یک سالگی برای کودک ممنوع می باشد و از آنجا که کودکان از سن ۹ ماهگی تا یک سالگی در معرض خطر خفگی می باشند، بنابراین از قرار دادن مواد غذایی مانند تکه های سوسیس، دانه های انگور و انار، سبزی خام، فندق، بادام، آب نبات و … در دسترس کودکان خودداری شود.

همه چیز درباره تغذیه نوزاد نه ماهه
در سن ۹ ماهگی که کودک در کنار خوردن شیر مادر، شروع به خوردن غذا می کند، بسیاری از مادران دغدغه این موضوع را پیدا می کنند که از چه نوع تغذیه ای برای کودک دلبندشان استفاده نمایند تا علاوه بر حفظ سلامتی و کمک به رشد وی، مناسب کودک بوده و برای وی مشکلی ایجاد نکند. در مطالب قبلی آرگا با تغذیه کودک ۴ ساله آشنا شدید، حال در ادامه این مطلب سعی کرده ایم با معرفی یک برنامه غذایی مناسب برای تغذیه کودک نه ماهه ، تا حدودی به مادران عزیز در تهیه غذای کامل و سالم برای کودکشان کمک نماییم.
از آنجا که سیستم گوارشی کودک نه ماهه هنوز برای خوردن بسیاری غذا ها آماده نبوده و توانایی هضم آنها را ندارد، بنابراین باید از دادن آن به کودک خودداری شود، ضمن اینکه غذایی که کودک در ماه های اول تولدش مصرف می کند باید به اندازه کافی مقوی باشد. نه ماهگی زمانی است که کودک توانایی خوردن برخی غذا های جامد را پیدا کرده، بنابراین والدین باید در این زمینه از غذاهایی استفاده کنند که سرشار از ویتامین بوده و برای رشد کودک مفید می باشد.

برنامه غذایی کودک هفت ماهه
پایان شش ماهگی کودک و ورود وی به ماه هفتم زندگی اش، بهترین زمان شروع غذاهای کمکی به نوزاد می باشد. حال انتخاب یک برنامه غذایی مناسب می تواند تاثیر زیادی در سلامتی و رشد کودک داشته باشد، در زیر می توانید با لیستی از این مواد غذایی آشنا شوید.
- در هفته اول هفت ماهگی، فرنی با آرد برنج
- در هفته دوم هفت ماهگی، حریره بادام
- هفته آخر ماه هفتم، سوپ
و در دو هفته اول ماه هشتم، علاوه بر ادامه برنامه غذایی قبل، زرده تخم مرغ نیز به رژیم غذایی کودک اضافه شود. همچنین سعی کنید تعداد دفعات تغذیه کودک به ۵ بار در روز برسد.
تخم مرغ را بعد از ۲۰ دقیقه جوشاندن، پوست گرفته و زرده آن را از سفیده جدا کنید؛ توجه داشته باشید که تخم مرغ آب پز، خوب پخته و سفت شده باشد. سپس برای روز اول به مقدار یک نخود از زرده را در کمی شیر مادر و یا آب جوشیده، حل کرده تا نرم شود و در اختیار کودک قرار دهید.
در طی ۱۰ روز، هر روز صبح مقداری زرده تخم مرغ را به همراه فرنی را به کودک بدهید، به طوری که در پایان روز دهم مقدار زرده تخم مرغ به یک زرده کامل برسد. بعد از آن می توانید، روزانه نصف زرده تخم مرغ را به همراه ۳ قاشق مربا خوری فرنی یا حریره به کودک بخورانید و یا اینکه هر یک روز در میان یک زرده تخم مرغ کامل را به کودک داده و روز بعد را ۵ تا ۶ قاشق مرباخوری حریره بادام و یا فرنی به کودک بدهید.
استفاده از سبزیجات نشاسته دار مانند سیب زمینی، کدو حلوایی و نخود فرنگی برای داخل سوپ و قرار دادن آن هر سه روز یکبار برای کودک غذای مناسبی می باشد به این دلیل که ممکن است کودک شما به سبزی خاصی حساسیت داشته باشد و یا نسبت به آن بی علاقه بوده و از این طریق مادر متوجه آن خواهد شد. (بهتر است، غلظت سوپ به اندازه غلظت حلیم باشد.)
نکته ۱ : توجه داشته باشید که سیب زمینی را به صورت پخته به سوپ اضافه کنید و معمولا یک چهارم آن را برای هر وعده سوپ و یک سیب زمینی متوسط برای سوپ در تمام روز کافی می باشد.
نکته ۲ : یک مقدار کوچک از کدو حلوایی، مثلا به اندازه یک قوطی کبریت برای سوپ کودک در تمام روز کفایت می کند.
نکته ۳ : شما می توانید بعد از وعده سوپ ظهر و شب کودک، یک قاشق مربا خوری ماست را به وی بدهید و مقدار آن را نیز بر حسب علاقه کودک به تدریج اضافه کنید. البته بهتر می باشد که ماست با سوپ مخلوط نشود تا کودک با طعم ماست آشنا شود، اما به طور کلی مخلوط ماست با سوپ اشکالی ندارد. در ادامه این قسمت سه نوع سوپ با تنوع مواد غذایی در محتویات آن قرار داده ایم که می توانید ببینید.
- گوشت مرغ، هویج، برنج، سیب زمینی، جعفری
- گوشت گوساله، جعفری، کدو حلوایی، سیب زمینی، گوجه فرنگی
- گوشت گوسفند، برنج، لوبیا سبز، گیشنیز، گوجه فرنگی
برای از بین رفتن بوی مرغ یا گوشت می توانید، کمی پیاز رنده شده یا ریز شده به سوپ کودک اضافه کنید و نیز اضافه کردن چند قطره آب لیمو ترش تازه و یا آب نارنج تازه می تواند سوپ را خوش طعم کرده و حتی جذب آهن را افزایش دهد.

تغذیه کودک در دو هفته آخر ماه هشتم
برنامه غذایی مناسبی که باید برای دو هفته آخر ماه هشتم رعایت شود، سالم بوده و ممنوعیتی برای مصرف آن برای کودک نداشته باشد. در اینجا می توانید با یک برنامه غذایی مفید برای تغذیه نوزاد نه ماهه آشنا شوید.
- در هنگام صبحانه، سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام به همراه نصف زرده تخم مرغ
- ساعت ۱۰ صبح، سه قاشق مربا خوری فرنی یا حریره و یا پوره
- برای ناهار، سه تا شش قاشق مربا خوری سوپ به همراه دو تا چهار قاشق مربا خوری ماست
- برای عصر، سه قاشق مربا خوری فرنی یا حریره و یا پوره
- برای شام، سه تا شش قاشق مرباخوری سوپ به همراه دو تا چهار قاشق مربا خوری ماست

روش تهیه پوره سیب زمینی
یک سیب زمینی را بعد از شست و شوی کامل، آب پز کرده و بعد از پخته شدن، آن را به همراه یک قاشق مرباخوری کره و یا روغن مایع ترکیب می کنیم و مقداری شیر پاستوریزه که قبلا جوشانده شده است، به مخلوط اضافه کرده تا نرم شود و سپس در اختیار کودک قرار می دهیم.

روش تهیه پوره هویج
پوره هویج هم به مانند پوره سیب زمینی تهیه می شود، با این تفاوت که برای تهیه این نوع پوره یک هویج متوسط را به خوبی شسته و بعد از پوست کندن آن، به همراه مقداری آب می گذاریم تا بپزد، سپس روغن و شیر را به هویج پخته شده اضافه می کنیم. بهتر است برای تنوع بخشیدن در غذای کودک، هر چند روز یکبار مواد موجود در سوپ کودک را تغییر دهید، به عنوان مثال از مواد مختلفی مانند جو، بلغور گندم، رشته فرنگی که قبلا پخته اید، به مقدار یک قاشق مربا خوری به سوپ اضافه نمایید.

تغذیه نوزاد نه ماهه در دو هفته اول ماه نهم
حال می توانید از حبوبات برای تغذیه نوزاد نه ماهه استفاده کنید، به این صورت که آن را به سوپ نوزاد اضافه کرده و به وی دهید، در این میان مصرف حبوباتی مانند عدس و ماش برای نوزاد مناسب تر بوده و هضم آنها برای وی آسان تر می باشد.
شما می توانید جوانه عدس یا ماش را به سوپ کودک نیز اضافه کنید و اما در مورد مصرف حبوباتی مانند لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و … باید آنها را از قبل بخیسانید و سپس پوست آنها را جدا کرده و بگذارید خوب بپزد، حال می توانید آن را به سوپ اضافه کنید. اضافه کرده یک قاشق مربا خوری کره یا روغن مایع به سوپ برای کودکانی که وزن نمی گیرند نیز توصیه می شود.
تغذیه نوزاد نه ماهه در دو هفته آخر ماه نهم به این صورت است که می توان آب میوه تازه را در منزل تهیه کرد، برای این کار بهتر است از میوه های فصل باشد.
در روز اول، یک قاشق مرباخوری آب میوه به همراه یک قاشق مرباخوری آب سالم را به کودک بدهید و کم کم این مقدار را به ۶ قاشق مرباخوری میوه خالص در روزهای بعد برسانید. آب میوه را می توان به صورت روزانه در ساعت ۱۰ صبح و بعد از دادن فرنی و حریره به کودک شیرخواره داد.
برنامه غذایی نوزاد نه ماهه در اواخر ماه نهم نیز به صورت زیر می باشد:
- در هنگام صبح، ۳ قاشق مربا خوری فرنی یا حریره به همراه نصف زرده تخم مرغ
- در ساعت ۱۰ صبح، ۳ قاشق مربا خوری فرنی یا حریره و یا پوره به همراه ۶ قاشق مربا خوری آب میوه فصل و تازه
- برای ظهر، ۳ تا ۶ قاشق مربا خوری سوپ به همراه ۲ تا ۴ قاشق مربا خوری ماست
- برای عصرانه، ۳ قاشق مربا خوری پوره یا فرنی و یا حریره
- برای وعده شام، ۳ تا ۶ قاشق مربا خوری سوپ به همراه ۲ تا ۴ قاشق مربا خوری ماست
نکته : استفاده از میوه هایی مانند کیوی، انواع توت (توت فرنگی، توت سفید، تمشک)، گیلاس، خربزه و آلبالو به دلیل ایجاد حساسیت برای کودکان شیر خوار کمتر از یک سال ممنوع می باشد.

منبع: آرگا

دوشنبه 3 تیر 1398  10:33 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها