طبیعت ایران مسحورکننده و جادویی است و جاذبههای طبیعی فوقالعاده شهرهایش، همیشه من را وادار به سفر به آنها میکند.
من به کشورهای دیگر نیز سفر کردهام ولی تا به حال طبیعت چهار فصل ایران را در هیچ کجای دنیا ندیدهام. انگار خدا قلم موی خود را برداشته و طبیعت ایران را با دقت و حوصله بیشتری نقاشی کرده است. این طبیعت جادویی من را همیشه مجبور میکند که به نقطه نقطه ایران سفر کنم تا بتوانم غرق جلوههای سحرانگیز کویرها، جنگلها، دریاچهها، غارها، آبشارها، کوهستانها و دیگر نقاط طبیعی جذاب ایران شوم. در این مطلب میخواهم ۲۳ جاذبه طبیعی زیبا و بکر ایران که خودم به آنها سفر کردهام و از شگفتیهای آن مسحور شدهام، را معرفی کنم.
کوه دماوند
در شمالشرقی تهران، به دور از شلوغی شهر، کوهی به نام دماوند قد برافراشته و قامتش به ابرها میرسد. همیشه دوست دارم که هوای تهران تمیز باشد تا بتوانم کوه دماوند که به قلب آسمان قد کشیده و در نقطه نقطه تهران دلربایی میکند را از همه جای پایتخت تماشا کنم. کوه دماوند که بلندترین کوه ایران و خاورمیانه و همینطور بلندترین قله آتشفشانی آسیا است، برای ما ایرانیها از ارزش بالایی برخوردار است و در هرجا خصوصا ادبیات و افسانه کشور ردپایی از آن دیده میشود.
کویر مرنجاب
میان کویرهای سحرانگیز ایران، کویر مرنجاب که در استان اصفهان قرار دارد، نزد من جایگاه ویژهای دارد. هروقت هوس کویر به سرم بزند، به کویر مرنجاب سفر میکنم. این کویر به خاطر موقعیت خاص و بکرش، حس کنجکاوی و جستجو را در من بیدار میکند و من را به سمت خود میکشاند. شنهای روان، پوشش گیاهی و جانوری خاص و همچنین سختی پیمودن رملهای آن از دیگر جذابیتهای کویر مرنجاب برای من به شمار میروند.
جاده چالوس
همه تهرانیها از جمله من وقتی هوس سفر میکنند، شمال کشور را انتخاب میکنند و برای رفتن به آن ترجیح میدهند که از جاده چالوس بروند. این جاده پرخاطره و دوستداشتنی با خمهای فراوانش، همجواری با کوههای بلند، رودخانه خروشان و درختان دلفریب برای من مسیری فراتر از یک محل عبور و مسیری سرشار از لذت و طراوت است. همیشه با سفر به جاده چالوس با یک تیر به چند نشان میشود زد و همزمان از دیدن رودخانه، کوه، جنگل، غار، دریاچه، سد و روستاهای دیدنی لذت برد.
دریاچه ارومیه
یادم میآید در یکی از کتابهای درسیمان درباره دریاچه ارومیه اینطور نوشته بودند که بزرگترین دریاچه شور ایران است و به دلیل شوری بالای آب آن، کسی داخل آن غرق نمیشود و شناگران میتوانند روی آب دراز بکشند و شناور بمانند. وقتی این مطلب را در کتاب درسی خواندم از پدرم خواستم که مرا به دریاچه ارومیه ببرد که این حس وصفنشدنی را از نزدیک تجربه کنم. متاسفانه طی سالیان گذشته عواملی دست در دست هم دادهاند تا حیات این دریاچه را نابود کنند و آن را در خطر نابودی قرار دهند. با این وجود این دریاچه هنوز هم زیبا و دوستداشتنی است.
پارک جنگلی سراوان
هر زمان به رشت سفر میکنم حتما از پارک جنگلی سراوان که طبیعت بینظیری دارد، دیدن میکنم. این پارک جنگلی با درختان سر به فلک کشیده و قدیمیاش، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و از امکانات مناسبی برای گردشگران با تمام سنین برخوردار است. پارک جنگلی سراوان با دریاچهای زیبا، رودخانه خروشان و دیگر جلوههای طبیعی خود همیشه من را غافلگیر میکند.
غار علیصدر
من عاشق غارنوردی و طبیعتگردی هستم و همواره اولین انتخابم میان غارهای ایران یکی از بزرگترین غارهای آبی ایران و جهان یعنی غار علیصدر است که مملو از تجربههای ناب و خاطرههای خوش است. این غار همچنین یکی از بزرگترین غارهای آبی قابل قایقرانی در دنیا نیز به شمار میرود. در غار علیصدر من همیشه شاهد مناظر خارقالعاده زمینشناسی و معجزه طبیعت بودهام و هستم.
کلوت شهداد
تعریف زیباییهای کویر کلوت شهداد عجیب و حیرتانگیز و شبهای پرستارهاش را زیاد شنیده بودم و باید راهی کرمان میشدم تا آن را از نزدیک ببینم. سفر به کلوت شهداد یکی از سفرهای تکرارنشدنی و اعجاب انگیز من بود. در این سفر آسمان و زمین برای من رنگ و بوی دیگری داشت و به نظرم باید هرکسی یکبار هم که شده طلوع یا غروب خورشید را در کلوت شهداد تماشا کند.
جاده اسالم به خلخال
جاده اسالم به خلخال به اندازه جاده چالوس برای من رویایی است. اول این جاده، از سمت شهر اسالم به سمت شهر خلخال، جادهای پوشیده از درختان جنگلی دیده میشود که مسیر پیچ در پیچ و بسیار زیبایی دارد. سپس با دور شدن از شهر اسالم مناظر اطراف دشتهای سرسبز میشود که دامنه دید زیادی به آدم میدهد. در این میان روستاها و مناطق عشایرنشینی وجود دارند که سحرانگیز و حیرتآورند و من همواره وقتی از آنجا عبور میکنم، آرزو میکنم که کاش جای ساکنین آنجا بودم و صبحها در منطقهای به این زیبایی چشمهایم را باز میکردم.
دریاچه اوان
دریاچه اوان یکی از دریاچههای طبیعی ایران در فاصله ۷۵ کیلومتری قزوین در منطقهای کوهستانی است که به سبب چشمانداز تماشایی که دارد، طرفدارای زیادی را مجذوب خود میکند. من و دوستانم وقتی به دنبال جایی برای کمپ زدن هستیم، معمولا به این دریاچه سفر میکنیم، چون اطراف این دریاچه زمینهای مناسبی برای برپایی کمپ وجود دارد. مسیر رسیدن به دریاچه اوان نیز یکی از قسمتهای فراموش نشدنی سفر برای من است چون با جادههای پیچ در پیچ و کوهستانی، با آبی بیکران آسمان و مناظر تماشایی، شیرینی سفر برای من دو چندان میشود.
باداب سورت
یکی از نقاط اعجابانگیز و حیرتآور ایران برای من باداب سورت است. باداب سورت شامل چشمههای جوشان رنگی زیبا می شود که از میان کوهستان جاری و بر روی مسیری پلکانی به پایین سرازیر میشوند. این جاذبه گردشگری زیبا در شهر ساری جای گرفته است و گردشگران زیادی را به سمت خود میکشاند. با دیدن چشمههای رنگارنگ و هارمونی سرسبز طبیعت این منطقه با رنگهای چشمهها، این حس را خواهید داشت که گویا خدا این مکان را نقاشی کرده است. مسیر رسیدن به باداب سورت بسیار تماشایی و زیبا است و لذت سفر به آن را دو برابر میکند.
آبشار شوی
استان خوزستان من را یاد نخلستانهای تماشایی، رطب و خرماهای تازه میاندازد، اما در کنار این موارد خوزستان همیشه برای من یادآور سفر به یاد ماندنی به آبشار شوی، یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که برای رسیدن به آن کمی سختی را به جان خریدم. درههای سرسبز، آبشارهای کوچک و بزرگ که با صدای گوش نوازشان من را همراهی میکردند، از جذابیت این سفر برای من بودند که روح مرا تازه کرده و خستگی راه طولانی رسیدن به این آبشار را از من گرفتند. برخی آبشار شوی را به عنوان یکی از منحصر به فردترین آبشارهای خاورمیانه میشناسند.
ییلاق فیلبند
یکی از سفرهای آرامشبخش و نشاط انگیزی که تا به حال رفتهام، سفر به یکی از زیباترین ییلاقهای ایران بر فراز ابرها در شهر آمل در استان مازندران است. سفر به ییلاق فیلبند با منظره دریایی از ابرها تمام انرژی از دست رفته را به من بازگرداند و حال من را برای مدتی طولانی خوب کرد. عکاسی از طلوع و غروب آفتاب اقیانوس ابر در ییلاق فیلبند نیز یکی از جذابیتهای سفر برای من بود.
روستای درک
سفر به روستای درک در استان سیستان و بلوچستان، ماجراجویی متفاوتی برای من بود. ساحل شگفتانگیز و رویایی این روستا که در آن تلاقی صحرا با دریای عمان را می شود تماشا کرد، بسیار حیرت انگیز است و در هیچ کجای دیگر ایران و شاید دنیا چنین منظرهای را نمیتوان تماشا کرد. در کنار این ساحل بینظیر، تماشای تپههای ماسهای چشمنواز، سواحل صخرهای، شنی و مرجانی، کوه و جنگل، گلههای گوسفند، بز و شتر تنها در این روستا نصیب من شد.
نمک آبرود
در هر فصلی از سال سفر به نمک آبرود را دوست دارم، زیرا هم میتوانم از تماشای دریای خزر و سواحل آن لذت ببرم و هم از جنگلهای انبوه و سرسبز آن دیدن کنم. همچنین تفریحات و خوشگذرانیهایی که در نمک آبرود وجود دارد به جذابیت سفر به آن میافزاید. یکی از جاهایی که در نمک آبرود خیلی دوست دارم، تله کابین آن است که امکان ندارد به نمک آبرود سفر کنم و سوار تله کابین آن نشوم.
پل معلق پیرتقی
تا پل معلق پیرتقی در استان اردبیل را از نزدیک نمیدیدم، نمیتوانستم تصور یک پل را میان آسمان آبی و زمین، بدون هیچگونه تکیهگاه یا ستونی بکنم. با اولین قدمی که بر روی این پل معلق گذاشتم، صدای چوب خشک، هیجان و ترس مرا فرا گرفت. ولی وقتی قدم دوم را گذاشتم دیگر ترسم ریخت و حرکات باد که صورتم را نوازش میکرد باعث شد که آرام شوم. قسمت هیجانانگیز این پل این است که وقتی به وسط آن میرسید، تازه پل کم کم شروع به تکان خوردن میکند و دیگر پناهی جز طنابهای اطراف آن وجود ندارد.
جواهرده
گشت و گذار در روستاها برای من بسیار جذاب است چون هم زندگی روستایی را در آن میتوان دید و هم فرصتی تازه برای دیدن شکل جدیدی از زندگی را به من میدهد و از پیچیدگیهای زندگی شهری برای مدتی من را دور میکند. جواهرده یکی از روستاهایی است که همیشه در سفر به آن انرژی تازهای میگیرم و فکرهای نویی وارد روح و ذهنم میشود. در این روستا، طبیعت به حد نهایی زیبایی خود میرسد و خیال و واقعیت در هم گره میخورند. مسیر افسونگر از رامسر تا جواهرده نیز ساعتها من را با زیباییهایش مشغول نگه میدارد.
ییلاق اولسبلانگاه
اگر کسی از من بپرسد بهشت روی زمین کجاست، بیشک نام ییلاق اولسبلانگاه را خواهم برد. اولسبلانگاه ییلاقی تماشایی در ارتفاعات ماسال در استان گیلان است که پس از جادهای پر پیچ و خم، مانند رویایی پیش روی شما ظاهر میشود. تماشای ابرها بر بلندای این ییلاق ارمغان ییلاق طبیعت است. هر موقع میخواهم از روزمرگی خلاص شوم، راهی این جاده سرسبز که بر فراز ابرها قرار گرفته میشوم تا انرژی از دست رفتهام را ییلاق اولسبلانگاه بازگرداند.
جزیره کیش
از بچگی تا به امروز سفر به جزیره کیش یکی از سفرهای هیجانانگیز و جذاب برای من بوده است. کیش از نظر من یکی از زیباییهای جنوب ایران در استان هرمزگان است که آرامش وصفنشدنی، تماشای خلیج نیلگون و همیشه فارس، جاذبههای گردشگری و تفریحی، مراکز خرید فراوان، هتلهای لوکس و رستورانهای فوقالعاده آن من را جذب خود کرده و راهی جزیره کیش میکند.
پارک جنگلی گیسوم
پارک جنگلی گیسوم در استان گیلان مانند تونلی از درختان و محل قرار عاشقانه ساحل دریای خزر و جنگل است. همیشه وارد این تونل رویایی که میشوم از سرعتم کم میکنم، چون حیفم میآید به سرعت از آن بگذرم و زیباییهایش را نبینم. انتهای این جاده سحرآمیز که از خوابهای شیرین بیرون آمده ساحل قرار دارد. در واقع من با سفر به این پارک جنگلی همیشه با یک تیر دو نشان میزنم که هم از جنگل دیدن کنم و هم از تماشای ساحل نیلگون دریای خزر لذت ببرم.
جزیره قشم
جزیره قشم بزرگترین جزیره ایران و همینطور جزیره شگفتیهاست. عجایب طبیعی این جزیره زیبا که روایتها و داستانهای افسانهای زیادی به دنبال خود دارند، همواره برای من رمزآلود و شگفتانگیز بوده است. از شگفتیهای قشم هرچقدر بگویم باز کلی حرف برای گفتن باقی میماند. در سفر به جزیره قشم از دیدن جنگلهای حرا گرفته تا غارهای نمکی، تنگه چاهکوه، دره ستارگان و جزایر ناز نمیتوانم بگذرم.
دهکده جهان نما
دهکده جهاننما یکی از زیباترین و تماشاییترین مناطق حفاظت شده در استان گلستان و ایران است که هنوز بکر و دستنخورده باقی مانده است و اثری از زندگی شهری در آن دیده نمیشود. این دهکده زیبا مرا یاد کارتون هایدی، مناظر کوهستانهای آلپ و دهکدههای سوئیسی میاندازد. در دهکده جهاننما امکان کوهنوردی، درهنوردی، گشت و گذار در دشتها، کناره رودها و چشمهها وجود دارد.
جزیره هرمز
جزیره هرمز، جزیرهای کوچک و مملو از شگفتی و زیبایی و همینطور عروس سرخپوش استان هرمزگان است. از جذابیتهای سفر به این جزیره زیبا میتوانم بازدید از خاک سرخ خوراکی و بیش از ۷۰ کانی رنگی که در هیچ کجای دنیا نمیتوان دید، چشماندازهای بینظیر، طبیعتی بکر و متفاوت، سواحل نیلگون و شفاف، تفریحات آبی و دریایی، مردمانی خونگرم و همینطور آب و هوایی معتدل در فصل زمستان اشاره کنم.
گردنه حیران
من عاشق سفرهای جادهای هستم و در این میان برخی جادهها با جلوههای بیبدیل و زیباییهای مبهوتکنندهشان برای من جذابترند. گردنه حیران، جاده آستارا به اردبیل یکی از شاهکارها میان جادههای ایران است. این جاده زیباییهای زیادی را در خود جای داده است که هرکدام دنیایی متفاوتی را پیش روی آدم قرار میدهند و لحظاتی خوش را در سفر به ارمغان میآورند. از جذابیتهای دیگر گردنه حیران امکانات تفریحی مانند تلهکابین است.