0

رعایت این نکات برای شیر خشک دادن به نوزادان

 
saraalighanbari1360
saraalighanbari1360
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 9838
محل سکونت : fars

رعایت این نکات برای شیر خشک دادن به نوزادان

رعایت این نکات برای شیر خشک دادن به نوزادان

شیر خشک ، شیر خشک دادن به نوزاد
امکان استفاده مجدد شیر خشک موجود در شیشه شیر که از وعده قبل باقیمانده، برای وعده بعدی نوزاد مناسب نیست.

دادن شیر خشک به نوزاد با رعایت این نکات

شیر مادر بهترین و کامل ترین غذا برای کودکان است. اما گاهی به ناچار و به دلایلی نمی توان کودک را با شیر مادر تغذیه کرد. در این مواقع باید ضمن رعایت نکاتی، از شیر خشک استفاده نمود.شیر خشک

شیر خشک

منافع مصرف شیر مادر:طبیعتا همه پزشکان و متخصصان تغذیه تاکید دارند که مادران تا حد امکان از شیر خود برای تغذیه نوزاد استفاده نمایند. حتی عنوان می شود تا سن 2 سالگی کودک از شیر مادر تغذیه نماید تا از بروز بسیاری از بیماری های مزمن در سال های بزرگسالی در او پیشگیری شود. شیر مادر علاوه بر این که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است؛ از لحاظ بهداشتی نیز نسبت به سایر شیرهای سنتتیک بهتر می باشد.
همچنین حجم بالایی از مواد مغذی و ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی نوزاد را در خود دارد، به همین دلیل توصیه می شود که اولین انتخاب برای تغذیه نوزاد حتما شیر مادر باشد، اما در برخی موارد مانند کم بودن حجم شیر مادر، عدم نوشیدن شیر از پستان مادر توسط نوزاد و یا تمایل مادر به دادن شیرخشک به نوزاد باعث می شود تا بسیاری از مادران در برهه ای از دوران شیردهی به سمت مصرف شیرهای خشک روی بیاورند و نوزاد خود را با انواع شیرهای خشک تغذیه نمایند. در این مورد ضروری است که به چند نکته مهم توجه شود.

 

شیر خشک

رعایت این نکات هنگام شیر خشک دادن لازم است

 

نکات مهم در تغذیه با شیر خشک


نکته 1: توجه به انتخاب صحیح شیرخشک:امروزه متناسب با سن نوزاد و کودک و بر اساس نیازهای او، نوع شیرخشک مصرفی نیز متفاوت می باشد.
بنابراین در اولین قدم والدین باید با مشاوره با یک متخصص تغذیه یا پزشک اطفال آگاهی های لازم را برای تهیه مناسب ترین نوع شیرخشک کسب نمایند.


نکته 2: دقت در زمان تهیه شیرخشک:قطعا شیر مادر از لحاظ بهداشتی مشکلی در برندارد، اما در مورد تهیه شیرخشک باید دقت شود که حتما از آب جوشیده شده و در شیشه استریل، شیر خشک تهیه شود.
به علاوه این که شیر خشک تهیه شده باید سریعا مورد استفاده قرار گیرد.


نکته 3:در صورت نیاز نوزاد باید حتما از شیرخشک های غنی شده استفاده شود.
در صورتی که رشد نوزاد کم می باشد، حتما ضروری است که از شیرخشک های غنی شده برای او استفاده شود.


نکته 4:انتخاب سرپستانکی که شبیه نوک پستان مادر باشد، می تواند نوزاد را به مصرف بیشتر شیر ترغیب نماید.
در کل نوع سرپستانک باید به گونه ای باشد تا نوزاد را ترغیب به مکیدن بیشتر شیر نماید.

 

شیر خشک

رعایت این نکات هنگام شیر خشک دادن لازم است

 
نکته 5: شیر خشک های آماده شده ای که باقیمانده اند باید دور ریخته شوند.
باید توجه شود که امکان استفاده مجدد شیر خشک موجود در شیشه شیر که از وعده قبل باقیمانده، برای وعده بعدی مناسب نیست و حتما باید دور ریخته شود.


نکته 6: سعی گردد حجم زیادتر از نیاز نوزاد یا کودک به او شیر خشک داده نشود.
چون که نوشیدن زیاد شیرخشک با افزایش وزن بدن و ماندگاری چاقی در سنین بالاتر در ارتباط مستقیم می باشد.

و در پایان
همانطور که عنوان شد اولین و بهترین انتخاب برای تغذیه نوزاد، شیر مادر می باشد که علاوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن نوزاد مانع از بروز انواع سرطان های سینه و رحم و تخمدان در مادر می شود.
اما در صورتی که چاره ای جز استفاده از شیر خشک برای تغذیه نوزاد نیست، توجه شود که از شیر خشک های متناسب با سن نوزاد استفاده شود، در صورت کندی رشد نوزاد از انواع شیرهای غنی شده استفاده گردد. اما بی دلیل نوزاد با حجم زیاد شیر خشک تغذیه نشود، چون که این امر باعث چاقی های ماندگار در او در سنین بالاتر می شود.

شنبه 1 تیر 1398  7:03 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 hosinsaeidi khaliln
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

پاسخ به:رعایت این نکات برای شیر خشک دادن به نوزادان

فواید شیر خشک برای نوزاد

در حالت عادی در 6 ماه اول ارجحیت با شیر مادر است اما اگر مادر احساس کند وزن گیری فرزندش خوب نیست و یا اگر پزشک مشاهده کند که وزن نوزاد در توزین ماهیانه نرمال نیست، مادر می تواند به فرزندش شیر خشک هم بدهد.

مصرف شیر خشک علاوه بر شیر مادر برای بچه
مادرانی که شیر کافی ندارند میتوانند برای نوزاد خود از شیر خشک استفاده کنند. بعضی از مادر ها فکر میکنند شیر خشک برای بچه مضراست ولی اینطور نیست .
مادران قبل از دادن شیر خشک به کودک باید شیر خود را به او بدهند
 «می توانم علاوه بر شیر خودم، شیر خشک هم به بچه بدهم؟»، این سوال شاید سوال خیلی از خانم هایی باشد که برای بار اول بچه دار می شوند و در این میان خانواده و اطرافیان هم کم نمی گذارند و تا می توانند از فواید شیر مادر برای شان می گویند. اما واقعا می توان همراه با شیر مادر به نوزاد شیر خشک هم داد؟
در حالت عادی در 6 ماه اول ارجحیت با شیر مادر است اما اگر مادر احساس کند وزن گیری فرزندش خوب نیست و یا اگر پزشک مشاهده کند که وزن نوزاد در توزین ماهیانه نرمال نیست، مادر می تواند به فرزندش شیر خشک هم بدهد. اگر شیر مادر کافی نباشد مادر می تواند با قاشق به بچه اش شیر خشک بدهد.گاهی هم وسواس زیاد مادران بر تغذیه ی فرزند شان باعث می شود تصور کنند او خوب شیر نمی خورد و وزن گیری خوبی ندارد، در حالی که طبق وزن گیری ماهیانه و نظر پزشک وزن گیری کودک ایده آل است.
 مادران قبل از دادن شیر خشک به کودک باید شیر خود را به او بدهند سپس اگر متوجه شدند شیر شان برای بچه کافی نیست می توانند با قاشق به او شیر خشک بدهند. استفاده از سرشیشه هم برای شیر دادن به بچه توصیه نمی شود چون معمولا منافذ سرشیشه ها خیلی باز است و شیر راحت تر به دهان بچه سرازیر می شود. بنابر این شیر خوردن را برای بچه راحت می کند در صورتی که او نباید به شیر خشک عادت کند.
نوزادان به دلیل راحت طلبی و جریان خوب شیر از نوک سرشیشه، آن را زود قبول می کنند چون آنها برای شیر خوردن از سینه ی مادر شان باید انرژی بیشتری مصرف کنند. ضمن اینکه این جریان مکش قوی کودک است که باعث می شود در سینه های مادر شیر تولید شود.
 ترجیح ما بر این است که شیر خشک به کودک داده نشود اما اگر وزن کودک طبیعی نباشد و یا پزشک تشخیص دهد که مادر شیر کافی برای نوزاد ندارد، مادر می تواند از شیر خشک برای بچه استفاده کند. همچنین بهترین مشوق برای تولید شیر مادر، همین عمل مکیدن نوزاد است. بسیاری از مادران از شیردوش برای دوشیدن شیر استفاده می کنند اما متأسفانه شیر این مادران چند ماه بعد خشک می شود چون تحریکات لازم را برای تولید شیر ندارد.زمان مکش فعال کودک و شیر خوردن 10 الی 15 دقیقه است.
حتی دوقلو ها و چندقلو ها هم می توانند از شیر مادر تغذیه کنند چون معمولا این نوزادان وزن زیادی ندارند اما به همان اندازه شیر مادر زیاد می شود. این بچه ها حتی همزمان هم می توانند از شیر مادر تغذیه کنند. برای اینکه مادران خیالشان از بابت شیر خوردن هر دو بچه راحت شود می توانند ابتدا به قل قوی تر اجازه دهند تا کمی شیر بخورد سپس با سینه ی دیگر به قل ضعیف تر شیر بدهند. چون همین که یکی از سینه ها شیر تولید کند، آن دیگری هم پر از شیر می شود. 
زمان مکش فعال کودک و شیر خوردن 10 الی 15 دقیقه است و بعد از این مدت معمولا شیر سینه تمام می شود. به همین دلیل دکتر معتمد می گوید:« برای حل این مشکل مادران می توانند به مقدار 30 CC شیر خشک با قاشق به کودک بدهند. البته همیشه گریه های کودک دلیل گرسنه بودن او نیست.
همچنین مادران باید این نکته را بدانند که حتما بعد از دادن شیر خود به بچه، به او شیر خشک بدهند. چون شیر مادر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن کودک می شود، پروتئین های موجود در آن برای کودک قابل هضم است، قند و نمک کمتری دارد و باعث تنظیم املاح و آب بدن او می شود. اما از لحاظ مزه شیر خشک کمی خوشمزه تر و شیرین تر از شیر مادر است به همین دلیل است که بسیاری از نوزادان شیر خشک را به شیر مادر ترجیح می دهند.
 بیماری های مختلف، شیمی درمانی، بارداری مجدد و عدم ارتباط عمیق مادر با فرزندش روی شیر خوردن نوزاد تأثیر می گذارد. همچنین دارو های مختلفی که مادر مصرف می کند، بیماری های عفونی تب دار، انواع سرطان ها، استرس و بیماری هایی که را ضعیف می کنند می توانند بر مزه ی شیر مادر تأثیر بگذارند.
 بیماری های مغزی و قلبی، ریفلاکس معده به مری، شکاف کام، کیپ بودن بینی و عدم هماهنگی عضلات حلق و حنجره بعضی از بیماری هایی هستند که بر شیر خوردن بچه تأثیر می گذارند.»برای این که مادران بتوانند به نوزادشان خوب شیر بدهند و از پس کار های او بربیایند، اطرافیان و مخصوصا همسران شان باید از آنها حمایت کنند و تا مدتی بعضی از وظایف را بر عهده بگیرند و از لحاظ روحی از آنها حمایت کنند. 

یک شنبه 2 تیر 1398  12:23 AM
تشکرات از این پست
saraalighanbari1360
khaliln
khaliln
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 1598
محل سکونت : آذربایجان شرقی

پاسخ به:رعایت این نکات برای شیر خشک دادن به نوزادان

موقع شیر دادن مادر باید خوشحال باشد وبا خشرویی به فرزندش شیر دهد که باعث رشد وتقویت کودک گردد.

دوشنبه 3 تیر 1398  9:12 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها