کتاب زردِ نخودی، سبزِ کشمشی
- نویسنده : نجمه قاسمزاده عقیانی
- تصویرگر : حدیثه قربان
- انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، 1395
- قیمت نسخه کاغذی : 9000تومان
- مخاطب : کودکان 7تا10ساله
یکی از بهترین راههای سرگرم کردن کودکان در روزهای گرم و طولانی تابستان، اجرای نمایشنامه است. نمایشنامه خوانی و اجرای آن، راهی برای تمرین کار گروهی و توجه به همبازی، و همکاری و مشارکت با همسالان است. هر چقدر این روحیه مشارکت و همکاری در کودکان قویتر شود؛ نتیجه کار نیز مطلوبتر و زیباتر است و کودک ما میآموزد که اگر کارها را با شیوه مشارکتی و گروهی انجام دهد؛ بهتر و مطلوبتر به نتیجه خواهد رسید. به همین دلیل در سیستمهای پیشرفته آموزشی، نمایش بازی کردن نه فقط یک سرگرمی و کار فوق برنامه، بلکه بهترین راه برای یادگیری مطالب و انجام کار گروهی است. خوشبختانه امروزه در کشور ما نمایشنامههای بیشتری ویژه کودکان طراحی و اجرا میشوند و برخی از سالنهای اجرای نمایش و تئاتر، در بیشتر مواقع سال برای کودکان دارند.
کتاب «زردِ نخودی، سبزِ کشمشی» یک نمایشنامه زیبا بر اساس داستانهای قدیمی و آشنا است. خاله پیرزن و مشدی حسن در روستایی زندگی میکنند که بخاطر خشکسالی، مدام از جمعیت آن کاسته میشود. غم بزرگ آنها علاوه بر این خشکسالی، تنهایی و نداشتن بچه است. خاله پیرزن برای بارش باران و پر شدن آب رودخانه دعا میکند و نذر کرده هزار عروسک بسازد و آنها را به آب بیندازد تا بچهها از آب به جای ماهی، عروسک بگیرند و صدای خنده و شادی آنها تا همیشه در روستا ماندگار باشد. در خواب خاله پیرزن، یک کشمش و یک نخود تبدیل به دختر و پسری شبیه عروسکهای دستسازش میشوند و با گذراندن کلی ماجرا به همراهی حیوانات جنگل، آب و شادابی را به رودخانه و کشتزار باز میگردانند.
کتاب علاوه بر اینکه تصویرسازی زیبایی دارد؛ پر از نکات جدید و شیرین نسبت به این داستان قدیمی است که خواندن و اجرای آن برای کودکان و بزرگسالان جالبتر خواهد کرد.