۱-پسته و درمان کم خونی ناشی از بارداری
کم خونی رایج ترین مشکل خانم های جوان در دوران بارداری است. پسته خام سرشار از آهن، کلسیم و پتاسیم و مس می باشد و می تواند جذب فولات در بدن را تسریع کند و گلبول های قرمز خون را افزایش دهد. با مصرف روزانه چند عدد پسته خام، دچار کمبود آهن و کم خونی در دوران بارداری نخواهید شد.
همچنین پسته حاوی مس میباشد که به سنتز گلبولهای قرمز خون در دوران بارداری کمک میکند.
۲-پسته و التهاب
پسته دارای خواص ضدالتهابی بوده و برای خانوم های باردار که از درد مفاصل و یا تورم ناراحت هستند کمک میکند.
۳-پسته و ماهیچه
پسته بدلیل اینکه سرشار از پروتئین میباشد برای رشد ماهیچه ها و بافت های جنین مفید میباشد.
۴-خوردن پسته در بارداری باعث کاهش کلسترول بد می شود.
پسته حاوی اسیدهای چرب غیراشباع است که میتواند باعث کاهش کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب در خون شود که این خود باعث میشود در دوران بارداری میزان چربی به شکل مطلوب باقی بماند.کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.همچنین باعث افزایش لیپید در طول بارداری می شود.
۵-پسته و سیستم ایمنی
پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولیک، ویتامین ای و کاروتن است که سیستم ایمنی بدن را قوی می کند.
نقل قول از تحقیقات دکتر پنی کریس :«در مطالعات ما نشان داده شد پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند.»
۶-پسته و درد مفاصل
پسته خواص آنتی التهاب دارد که شما را از ورم کردن و درد مفاصل محافظت می کند.
۷-پسته و عفونت
ویتامینهایA و Eموجود در پسته خواص آنتی اکسیدان ایجاد می کند که از عفونت در طول بارداری جلوگیری می کند.
۸-پسته و یبوست
خانوم های باردار معمولاً از یبوست رنج میبرند و پسته بهعنوان منبع غنی از فیبر میتواند به آنها کمک کند
۹-پسته و رشد جنین
پسته منبع غنی از چربی امگا ۳ است که مصرف امگا ۳ در بارداری به رشد مغز جنین کمک می کند.
۱۰-پسته و چشم
پسته با داشتن کارتنوئید برای سلامت چشم ها مفید است.
۱۱-مصرف پسته برای رفع تهوع در دوران بارداری مفید است.
۱۲-خوردن پسته در بارداری کمک شایانی در داشتن پوست سالم و شاداب می کند.
۱۳-پسته خام بهترین ماده غذایی برای بعد از وضع حمل
در برخی از متون طب سنتی از معجونی یاد شده که از ترکیب پسته، قند و هل تهیه میشود. در زمانهای قدیم مادربزرگها برای زنانی که تازه وضع حمل کرده بودند این معجون را تهیه میکردند تا آنها با مصرف این معجون قوت پیدا کنند و سریعتر دوران نقاهت خود را به پایان برسانند. برای تهیه این معجون که میتواند در روزهای قاعدگی نیز به تقویت بنیه دختران کمک کند، پسته خام را با قند میکوبیدند و کمی هل به آن اضافه میکردند. مصرف این معجون به عنوان غذایی مفید میتواند در میانوعدههای غذایی به افزایش توان و بنیه دختران و زنان کمک کند
۱۴-زنان مبتلا به دیابت بارداری پسته بخورند
زنانی که در زمان بارداری مبتلا به دیابت میشوند باید مانند افراد دیابتی رژیم غذایی خاصی را رعایت کنند.
با توجه به اینکه “این نوع دیابت در دوران بارداری ظاهر و با تولد نوزاد رفع میشود”،خانمهایی که دچار دیابت بارداری میشوند به طور طبیعی نباید بیشتر از ۸ تا ۱۲ کیلوگرم وزن اضافه کنند، اما خانمی که قبل از بارداری دچار چاقی بوده است باید اضافه وزن را بیشتر کنترل کند و حداقل افزایش وزن بین ۵ تا ۶ کیلوگرم را داشته و بیشتر از این نباید اضافه وزنی اتفاق افتد.
در صورتی که خانم باردار دیابتی، وزن طبیعی داشته باشد میتواند در طول روز از انواع میوهها و سبزیجات استفاده کند اما از قندهای سادهای که در مواد غذایی مختلف است کاملا پرهیز کنند، شیر و لبنیات را در وعده خود به ویژه صبحانه بگنجانند و از غذاهای آماده اجتناب کنند. در واقع یک رژیم مناسب برای دیابت بارداری نیز شامل مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای چرب، پر نمک و یا حاوی شکر است.
همچنین به این گروه از زنان باردار توصیه میشود که انواع مواد فیبر دار را در رژیم خود بگنجانند و در مقابل، مصرف چربیهای اشباع شده و نیز اسید چرب ترانس را به حداقل برسانند و به جای آنها از چربیهای غیر اشباع مفید نظیر امگا۳، امگا۶ و روغن زیتون بهرهمند شوند.
به دلیل اینکه دوران بارداری، دوران مهمی است و رژیم غذایی صحیح در این دوران به دلیل رشد و سلامت نوزاد از اهمیت ویژهای برخوردار است یک مادر باردار که دچار دیابت بارداری شده است باید حتما تحت نظر یک متخصص تغذیه، از یک رژیم غذایی سالم و مناسب استفاده کند.
با استناد به نتایج تحقیقات در شماره اخیر نشریه American Heart Association ، قرار گرفتن در معرض استرس و فشار های عصبی باعث افزایش قند خون می شود و این افزایش در افراد مبتلا به دیابت بسیار شدید تر است.
مصرف پسته خام در مادران باردار مبتلا به دیابت باعث می شود که فشار خون این افراد کنترل شود و سلامت قلب بهبود یابد.
در ادامه این گزارش آمده است که مصرف دو وعده پسته بدون نمک در روز باعث می شود انقباض عروق کاهش پیدا کند و قلب فشار کمتری را متحمل شود.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
نرخ رشد دیابت نوع ۲ در آمریکا طی دهه اخیر دو برابر شده است؛ به طوری که در حال حاضر حدود ۲۶ میلیون شهروند آمریکایی از این بیماری رنج می برند. بنابراین همواره نیاز به استراتژی های مکمل و طبیعی برای کنترل و مهار این بیماری احساس می شود.
دیابت نوع ۲ شایع ترین نوع دیابت است. در این بیماری بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمی کند یا سلول ها میزان انسولین تولید شده را نادیده می گیرند.
دیابت نوع ۲ در افرادی که در شیف شب کار می کنند بیشتر دیده می شود.
اگر سابقه حساسیت به مصرف پسته در خانواده شما وجود ندارد، می توانید پسته را در رژیم غذایی خود جای دهید. در این جا راه هایی وجود دارد که می توانید امتحان کنید:
۱– می توانید پسته را در غذای دلخواه خود بریزید.
۲– می توانید پسته ریز شده را در ماست یخ زده، سوپ جو و شیر و غلات بریزید و به عنوان صبحانه مصرف کنید.
۳– می توانید پسته ریز شده را به همراه سینه مرغ در مخلوط تخم مرغ بریزید.
۴– می توانید دسرهای خوشمزه ای با پسته درست کنید و به رژیم غذایی خود بیفزایید
۵– معجونی به نام قووتو (قوت)
در روزگاران قدیم مادربزرگها معجونی داشتند به نام قووتو که از ترکیب پسته، قند و هل تهیه میشد و برای زنانی که تازه وضع حمل کردهاند داده میشد تا با مصرف آن قوت پیدا کنند و سریعتر دوران نقاهت خود را به پایان برسانند.
مادربزرگها پسته خام یا پسته تفتداده شده را با قند و کمی هل آسیاب میکردند که مصرف این معجون در میان وعدهها به افزایش توان و بنیه زنان که تازه وضع حمل کرده و دختران کمک زیادی میکرد؛ و هنوز هم در برخی از نقاط کشور از قووتو استفاده میشود
۶– جالب است بدانید که از عصاره مغز پسته، روغن شفاف و زرد رنگی به دست می آید که خواص غذایی و درمانی دارد.البته روغن پسته یک مرطوب کننده مطلوب بوده و به سرعت جذب می شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و برای ماساژ صورت و بدن گزینه مناسبی می باشد.قابل ذکر است که اسیدهای چرب امگا۶ آن اثر زخم های ناشی از اعمال جراحی را از بین برده و از چین و چروک دور چشم و صورت جلوگیری کرده و از همه مهم تر موها را شفاف می کند.
لازم است بدانید که مصرف خوراکی این روغن نیز جنبه درمانی داشته و فسفر آن هوش و حافظه را افزایش و اسیدفولیک آن به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین یاری می کند
از آنجایی که مصرف بیش از حد هر نوع ماده غذایی در دوران بارداری برای مادر و جنین داخل رحم او مضر خواهد بود. پس مصرف بیش از حد پسته و آجیل نیز خطرناک خواهد بود
خانم های باردار باید مصرف روزانه پسته را کنترل کنند و بیشتر از ده تا بیست دانه نخورند چون ممکن است ضرر داشته باشد و باعث دل درد شود و پیش از مصرف آجیل ها با پزشک صحبت کنید و عوارض آن ها را بپرسید.
۱- پسته حاوی فروکتون هایی است که هضم غذا را با مشکل روبرو می کند بنابرای باعث اسهال، یبوست، درد شکم و نفخ می شود.
۲- پسته تفت داده شده مقدار زیادی سدیم دارد که باعث افزایش فشار خون می شود و به همین دلیل در طول بارداری مطلوب نیست.
۳- اگر نسبت به آجیل ها حساسیت دارید، بهتر است در طول بارداری از مصرف آن ها اجتناب کنید.درباره حساسیت در بارداری بیشتر بدانید. آناکاردیک اسید ترکیب شیمیایی است که در آجیل وجود
دارد و موجب ایجاد حساسیت می شود. علائم شامل خارش پوست، تنگی نفس، درد شکم، حالت تهوع و اسهال است.
۴-مصرف بیش از اندازه پسته در دوران بارداری خطر ابتلا به اسم و برخی اختلالها و بیماریهای تنفسی را در نوزادان بالا میبرد.
در تحقیقات که دانشمندان هلندی انجام دادند به این نتیجه رسیدند که ۵۰ درصد نوزادانی که مادران آنها در دوره بارداری آجیل زیاد مصرف کردند احتمال ابتلا به آسم در آنها افزایش یافته است که خسخس سینه کودکان و تنگی نفسهای شبانه میتواند دلیلی بر این ادعا باشد.بنابراین پیش از مصرف آجیل درباره حساسیت به آن ها با پزشک خود صحبت کنید.
۵-مصرف یک مشت پسته تقریباً (۵ انس) چیزی حدود ۲۰ عدد پسته در روز کافی است و مصرف بیش از آن به دلیل کالری اضافی که به بدن میرسد توصیه نمیشود و پزشکان به خانم ها توصیه میکنند که در زمان بارداری تنها ۳۰۰ کیلوکالری به میزان مصرفی خود اضافه کنند تا در طول بارداری دچار اضافه وزن و چاقی نشوند.
۶-قابل ذکر است که مغز پسته یکی از منابع غنی اسیدهای چرب مفید است، اما مصرف آن به افرادی که میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی گردد همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست. البته خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های ق رنگ در پوست می گردد .برای برطرف شدن گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش میل نمود.
۷-جالب است بدانید که خوردن پسته برای اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه مضر است.
۸-مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نمی باشد