تخممرغ حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی مانند ویتامینها و املاح میباشد.
به همین دلیل برخی از متخصصان تغذیه بر این اعتقادند که ارزش غذایی تخممرغ مانند یک قرص مولتیویتامین برای کودک میباشد.
به علاوه اینکه کلسترول موجود در تخممرغ تنها نصف نیاز کلسترول روزانه بدن کودک را تامین میکند، بنابراین مصرف یک تخممرغ در روز نگرانی بابت بالا رفتن کلسترول خون در بدن کودک ایجاد نمیکند.
در واقع تخممرغ به دلیل حجم بالایی از مواد مغذی مانند کولین، فولات، آهن، لوتئین، اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین مرغوب، ریبوفلاوین، ویتامینهای A ،B12 ،D ،E و روی در رشد و تکامل سلولهای بدنی و تقویت سیستم ایمنی نقش مهم و موثری دارد.
بدن کودک به چند عدد تخممرغ در روز نیاز دارد؟
حداقل مصرف تخممرغ در کودکان سالم تعداد 3 تا 4 عدد در هفته میباشد.
اگرچه برخی از متخصصان تغذیه بر این اعتقادند که ممکن است مصرف روزانه 1 عدد تخممرغ برای کودک در رشد و نمو مغز و سیستم عصبی بسیار مفید باشد.
بهترین نوع مصرف تخممرغ برای کودکان
از آنجایی که مصرف تخممرغ خام با بروز مسمومیت سالمونلایی در ارتباط مستقیم میباشد، بنابراین به والدین کودکان توصیه میشود به هیچ عنوان به کودکان خود تخممرغ خام ندهند، چون که سیستم ایمنی کودکان بسیار ضعیفتر از افراد بالغ میباشد و به سرعت دچار مسمومیت سالمونلایی میشوند، بنابراین تخممرغ پخته، آبپز، نیمرو یا املت بهتر از تخممرغهای عسلی و نیمهپخته میباشد، البته تولیدات تخممرغ مانند سفیده تخممرغ پاستوریزه نیز برای کودکان به دلیل این که حجم بالایی از پروتئین مرغوب دارند، توصیه میشوند.
کدام تخممرغهای موجود در بازار بهتر هستند؟
در بین انواع تخممرغهای موجود در بازار، تخممرغهای ارگانیک یا تخممرغهای با عنوان «سبز» برای کودکان بسیار مفیدتر از تخممرغهای دیگر میباشند، البته از آنجایی که تخممرغهای با پوستههای رنگی برای برخی از کودکان جذابیت بالاتری دارند، ممکن است رنگ پوسته تخممرغ کودک را بیشتر به مصرف تخممرغ ترغیب نماید.
حساسیت کودک به مصرف تخممرغ
متخصصان تغذیه کودکان توصیه میکنند برای پیشگیری از بروز آلرژی و حساسیت به تخممرغ در کودکان زیر سن 9 ماهگی نباید به کودک تخممرغ داد و اگر حساسیت به تخممرغ در کودک وجود دارد باید مصرف تخممرغ را تا سنین بالاتر با احتیاط همراه نمود.بهخصوص در مورد کودکان با هر نوع آلرژی باید در مصرف غذاهای حاوی تخممرغ دقت نمود.
چگونه کودکان را به مصرف تخممرغ ترغیب نماییم؟
تنوع دادن در طبخ غذای حاوی تخممرغ و ترکیب کردن آن با مواد غذایی که کودک مصرف آنها را دوست دارد میتواند کودک را به مصرف تخممرغ ترغیب نماید، برای مثال بسیاری از کودکان به مصرف سیبزمینی سرخشده علاقه دارند، بنابراین میتوان تخممرغ را همراه سیبزمینی سرخ شده به او داد.
جایگزین تخممرغ برای کودکان
از آنجایی که تخممرغ از جمله مواد غذایی غنی برای کودکان میباشد، نمیتوان جایگزینی برای تخممرغ در نظر گرفت، اگرچه در مورد کودکانی که تخممرغ دوست ندارند، میتوان از سفیده تخممرغ پاستوریزه شده که امروزه در صنایع غذایی آن را تولید میکنند و در فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد، در تهیه مواد غذایی برای ایشان استفاده نمود.
منبع: زندگی آنلاین