0

نقش جوانان در حرکت به سوی ظهور

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

نقش جوانان در حرکت به سوی ظهور

نقش جوانان در حرکت به سوی ظهور
 

 

حجت‌الاسلام «محمدمهدی یاوری» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به مناسبت نامگذاری روز یازدهم شعبان از ایام دهه مهدویت به نام «جوان و آمادگی ظهور» انجام شد، اظهار کرد: یازدهم شعبان مصادف با سالروز میلاد حضرت علی اکبر (ع) است که در روز عاشورا تنها ۲۷ سال سن داشت به همین دلیل این روز را «روز جوان» نامیده اند.

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه شباهت زیاد حضرت علی اکبر (ع) به پیامبر (ص) ایشان را در میان شهدای کربلا متمایز می کند، افزود: در روایت داریم ایشان «أشبه الناس خُلقاً و خَلقاً و منطقاً برسول اللّه (ص)؛ شبیه ترین انسان ها از لحاظ خلقت، اخلاق و منطق به پیامبر(ص)» هستند بر اساس این روایت شباهت ظاهری و اندامی به رسول خدا(ص) زمانی اهمیت پیدا می کند که در خُلق، رفتار و عملکرد نیز شرایط وجود داشته باشد و همین شباهت رفتاری ایشان با اولیای دین موجب افتخار امام حسین (ع) و شیعیان می شود.

 

یاوری با بیان اینکه جوانان جامعه ما نیز باید این گونه باشند، افزود: اگر بنا است جامعه به وجود جوانان آرام شود و آنها را به عنوان یک عنصر تحول‌آفرین در وجود خود درک کند، آن هم تحولی که رو به امید، نور و روشنایی و زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) باشد، باید اعمال و رفتار خود را با اعمال و رفتار ائمه معصومین (ع) تطبیق دهند و در زمان حاضر از وجود امام زمان (عج) الگو بگیرند و در مسیری که آن بزرگوار طی خواهند کرد، حرکت کنند.

 

وی با اشاره به نقش جوانان در تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی و همچنین زمینه سازی ظهور امام زمان (عج)، تصریح کرد: بر اساس روایات امام زمان (عج) در ظاهر یک جوان، ظهور خواهند کرد تا مردم دریابند که خداوند بر هر امری توانا است.

 

یاوری اضافه کرد: سن جوانی، سن تحول آفرینی، شور و نشاط است به همین دلیل که امام زمان (عج) نیز بنا دارند تحول آفرین باشند و الگویی برای جوانان نسل خود محسوب می شوند باید با اتکاء به انرژی و شور جوانی این امر را محقق کنند لذا در چهره یک جوان ظهور می کنند.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اتکای خود را بر جوانان قرار داده اند، ابراز کرد:شالوده هر تمدن و تحولی را جوانان می سازند، حال باتوجه به اینکه عمده پیام گام دوم انقلاب، ساخت تمدنی در مسیر رشد و کمال انسان و همچنین زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) است لذا به جوانان تکیه بسیاری شده است.

 

وی ادامه داد: فکر جوان همواره در کالبد ظاهری جوان وجود ندارد، فکر جوان که فکری تمدن ساز و تحول آفرین است گاهی در ذهن افرادی با سن بالا نیز وجود دارد زیرا تجربه و تدبیر افرادی با سن بالا نیز به کار می‌آید.

 

یاوری تاکید کرد: بیشتر یاران پیامبر (ص) از جوانان بودند و شاخص‌ترین آنها امیرالمومنین امام علی (ع) بود که به عنوان وصی و جانشین پیامبر(ص)، در سنین جوانی قرار داشت و بر اساس روایات اکثریت ۳۱۳ یار امام زمان (عج) نیز جوانان هستند که بنابر تصریح روایات افراد کهنسال نیز به عنوان نمک کار در زمره این یاران قرار می گیرند.

 

وی درباره ملزومات جوانی برای تحقق گام دوم انقلاب و زمینه سازی برای ظهور امام عصر(عج)، بیان کرد: یکی از این خصوصیات گسترش علم است که از راهبردهای امام زمان (عج) برای ایجاد تحول بعد از ظهور نیز است، جوان به دنبال علم است و از علم آموزی خسته نمی شود حتی گسترش علوم نیز به واسطه جوانان صورت می‌گیرد و تمدن ها نیز جز بر پایه علم بنا نمی شوند.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه امنیت در حکومت امام زمان (عج) به همت جوانان تامین می شود، گفت: عدالت هم با شوق جوانان اقامه می شود یعنی امام زمان (عج) به واسطه این جوانان جهان را پر از عدل و داد می کنند زیرا افراد پیر، عموما محافظه کار هستند و تلاش دارند وضع موجود را حفظ کنند اما جوان به دنبال ایجاد عدالت است که در روایتی از امام علی (ع) نیز ذکر شده است که یاران امام زمان (عج) همچون شیرانی هستند که از بیشه ها بیرون می آیند و اگر اراده کنند کوه ها را جابجا خواهند کرد که اینها همگی خصوصیاتی است که در جوانان می توان یافت.

 

وی با بیان این که قطعاً در برابر تغییرات و عدالت گستری های امام زمان (عج) مخالفان و ظالمان مقاومت خواهند کرد، ابراز کرد: لذا جنگ‌هایی هم که رخ می دهد با قدرت و توان جوانان به سرانجام می رسد؛ برای پیشرفت و بالندگی هر تمدنی نیازمند ابتکار هستیم که عموماً مبتکران از نسل جوان هستند زیرا ذهن جوان دارای پویایی است و می تواند جامعه خود را بسازد.

 

یاوری با بیان اینکه کارآفرینان برتر عمدتاً از جوانان هستند، تاکید کرد: حتی در کشورهای شرقی و غربی نیز جوانان پایه های تمدن کنونی را بنا گذاشتند، امروز هم در داخل کشور و نیز خارج از کشور جوانان به تولید علوم برتر مشغول هستند.

 

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه خودباوری از وجوه امتیاز جوان است، ابراز کرد: جوانان باید از توسل و توکل در مسیر کارهای خود کمک بگیرند، نمای عینی آن را در مراسم های معنوی کشور شاهد هستیم به طوری که در اعتکاف ماه رجب امسال، بیشتر معتکفان از جوانان بودند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: جوانان باید روحیه تلاشگری و دوری از خمودگی و خستگی را در وجود خود تقویت کنند و بدانند که مسیر تمدن سازی و زمینه سازی ظهور، مسیری است که باید در آن صبر و بردباری داشته باشند چنان که در روایات صبر و بردباری از اوصاف یاران امام عصر(عج) معرفی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه جوان دارای روحیه تحول‌خواهی است و به وضع موجود راضی نیست، بیان کرد: امام زمان (عج) در عالم تحول ایجاد می کنند لذا روحیه تحول‌خواهی جوانان در این امر می تواند بسیار کمک کند البته جوانان باید دقت داشته باشند که اگر این تحول خواهی در مسیر درست هدایت نشود و کنترل لازم صورت نگیرد، ممکن است به تخریب منتهی شود.

 

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه این ویژگی‌ها در خصوصیات و سیره حضرت علی اکبر (ع) نیز مشهود بود، افزود: ایشان در روز عاشورا به امام حسین (ع) عرض کردند: «اگر ما بر حق هستیم از مرگ باکی نداریم» یعنی ایشان نیز به دنبال حق و حقیقت بودند به طوری که یک جوان را به راحتی نمی‌توان قانع کرد البته باید مراقب بود که در همین مسیر و با بهره گیری از همین ویژگی، راهزنانی وارد نشوند و با القای شبهاتی، جوانان را با دادن آدرس های غلط چه در مسائل دینی و چه در مسائل دنیایی از مسیر منحرف کنند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: جوانان اگر به این خصوصیات و ویژگی ها که مشترک میان یاران پیامبر (ص)، یاران امام حسین (ع) و شخص حضرت علی اکبر (ع) و حضرت عباس (ع) و همچنین یاران امام زمان (عج) است، توجه کنند موفق خواهند بود و می توانند برای جوانان سراسر جهان الگو باشند که امروز مقام معظم رهبری در پیام های خارجی خود آنان را مورد خطاب قرار داده است.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 29 فروردین 1398  12:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها