خورش بادام اردبیلی یا خورش پیچاق قیمه یکی از خورشهای ایرانی و غذای سنتی و محلی مردم شهر اردبیل است که مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت، خلال بادام، تخم مرغ و ادویههای مختلف است. در ادامه آموزش پخت این خورش خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم.
وبسایت بیتوته: خورش بادام اردبیلی یا خورش پیچاق قیمه یکی از خورشهای ایرانی و غذای سنتی و محلی مردم شهر اردبیل است که مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت، خلال بادام، تخم مرغ و ادویههای مختلف است. در ادامه آموزش پخت این خورش خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم.
مواد لازم برای پیچاق قیمه:
- گوشت قیمهای: ۵۰۰ گرم
- خلال بادام: ۱۵۰ گرم
- پیاز داغ: ۱ پیمانه
- تخم مرغ: ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- آبغوره: نصف پیمانه
- روغن یا کره: به میزان لازم
طرز تهیه پیچاق قیمه:
۱. پیازها را خلالی کنید و با کمی کره تفت بدهید تا طلایی شوند، سپس گوشتها را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید تا آب گوشت کشیده شود.
۲. مقداری ادویه و رب اضافه کنید و دوباره تفت بدهید و مقداری آب اضافه کنید و اجازه بدهید گوشتها بپزند.
۳. خلال بادام را حدود دو ساعت در آب خیس کرده و آبکشی کنید و در کمی کره تفت بدهید و به همراه زعفران به گوشتهای پخته شده اضافه کنید.
۴. وقتی میزان آب خورش به اندازه دلخواه رسید طعم آن را بچشید و ادویه و نمک، آبغوره و ادویه آن را باب میلتان اضافه کنید و اجاه بدهید جا بیفتد.
۵. پس از آن تخم مرغها را تک تک روی خورش میشکنیم و کمی زعفران روی زردهها بپاشید و سپس در ظرف را ببندید تا تخم مرغها بسته شوند و در پایان در ظرف بکشید و با پیاز داغ تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکاتی برای تهیه پیچاق قیمه:
- میتوانید تخم مرغها را نیمرو کرده و موقع سرو روی خورش قرار بدهید.
- بیشتر رنگ این غذا از زعفران است، بهتر است رب گوجه فرنگی را حذف کنید و به جای آن زعفران استفاده کنید.