آبمیوه برای نوزاد را چه زمانی باید شروع کرد؟ آب سیب برای نوزاد چهارماهه مناسب است؟ کدام آبمیوهها ممنوع هستند؟ اینها سؤالاتی هستند که ممکن است مادران ضمن شروع مصرف غذای کمکی برای نوزاد به فکرشان برسد و بخواهند
آبمیوه برای نوزاد را زودتر از شش ماهگی در برنامه غذایی نوزاد جای دهند. اما متخصصان میگویند که بهتر است مادران کمی صبر داشته باشند و برای تهیه آبمیوه خانگی عجله نکنند.
آبمیوه برای نوزاد از چند ماهگی؟
بسیاری ازمادران با بزرگ شدن نوزاد این سؤال برایشان پیش میآید که آبمیوه را از چند ماهگی میتوانند در فهرست غذای نوزاد و غذای کمکی نوزاد قرار دهند؟ گروهی از مادران هم بر این باورند که آب سیب، آبمیوه بسیاری مفیدی برای نوزاد است و اصرار دارند که از خواص آب سیب برای نوزادان مطلع شده و بدانند که دادن آب سیب برای نوزاد 4 ماهه مجاز است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که بسیاری از متخصصان اطفال بر این باورند که هر نوع غذای کمکی باید از 6 ماهگی به بعد در برنامه غذایی نوزاد قرار گیرد و تا قبل از آن مادران مجاز به استفاده از هر نوع غذای کمکی مانند میوه، آبمیوه و... در برنامه غذایی نوزاد نیستند. تا قبل از 6 ماهگی مصرف میوه برای نوزاد 6 ماهه مجاز نیست اما از 7 ماهگی به بعد مادران کمکم میتوانند بعضی ازمیوه ها مانند سیب و موز را به صورت پوره در اختیار نوزاد قرار دهند. بهاینترتیب موز برای نوزاد 5 ماهه مناسب نیست. از 9 ماهگی به بعد هم میتوان آبمیوهها را در اختیار نوزاد قرار داد.
مصرف آب مرکبات برای نوزاد ممنوع
هنگامیکه میخواهید میوه و آبمیوه برای نوزاد تهیه کنید باید دور مرکبات را تا یکسالگی خط بکشید. به عبارت دیگر میوههایی مانند پرتقال، نارنگی، کیوی و.. به صورت میوه کامل و آبمیوه برای نوزاد ممنوع است. دلیلش این است که ممکن است خطر بروز آلرژی نوزاد را تهدید کند و دستگاه گوارش نوزاد برای هضم مرکبات آماده نباشد. س
عوارض مصرف زیاد آبمیوه برای نوزاد
یک توصیه مهم این است که آبمیوه برای نوزاد حتماً در خانه گرفته شود. به عبارتی مادران هرگز نباید برای تغذیه نوزاد از آبمیوههای کارخانهای و صنعتی استفاده کنند درست که آبمیوه برای نوزاد مفید است اما مادران باید مراقب باشند و در مصرف آبمیوه نوزاد زیاده روی نکنند. واقعیت این است که آبمیوه طبیعی نسبت به میوه قند بالاتری دارد، در نتیجه مصرف زیاد آن ممکن است پوسیدگی دندان نوزاد را به همراه داشته باشد. بویژه اگر آبمیوه را با شیشه شیرنوزاد به نوزاد بدهید احتمال پوسیدگی دندانهای نوزاد بهمراتب بیشتر میشود. از این رو اگر سلامت دندانهای نوزاد برایتان اهمیت دارد در مصرف آبمیوه برای نوزاد تعادل داشته باشید.
در مواردی هم مصرف آب میوه زیاد برای نوزاد سبب اسهال در شیرخواران میشود.
آناناس برای نوزادان
بهترین آبمیوه ها برای شروع آب سیب و آب هویج است و نباید بیشتر از 25 سی سی در روز برای نوزاد در نظر گرفته شود. علاوه براین توصیه میشود که هر روز برای نوزاد آبمیوه آماده نکنید و این کار را یک یا دو روز در میان انجام دهید. آب میوه را هماره با کمی نان یا بیسکوییت برای نوزاد آماده کنید و در ابتدای شروع مصرف آبمیوه آن را به این شکل در اختیار نوزاد قرار دهید. بهتر است مادران برای نوزاد زیر یکسال از آناناس استفاده نکنند و استفاده از این میوه را به بعد از یکسالگی موکول کنند. در این زمان احتمال بروز واکنشهای آلرژیک کمتر میشود و بدن نوزاد آنزیمهای لازم برای هضم میوههایی مانند مرکبات و آناناس را در اختیار دارد. از این روز احتمال بروز مشکلات جدی بهواسطه مصرف آناناس برای نوزادان کاهش مییابد و این میوه دردسر ساز نمیشود.
دادن انار به نوزاد
انار از جمله میوه های خطرناکی است که مادران باید در مورد این میوه محتاط باشند و آن را تا قبل از کامل شدن دندانهای نوزاد به او معرفی نکنند. از آنجا که انار شامل دانه های های ریزی است ممکن است مصرف این میوه با گرفتگی مجاری تنفسی نوزاد در ارتباط باشد و سبب اتفاقات ناگواری شود. از این رو در مصرف این میوه احتیاط کاملی به خرج دهید. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف انار با از بین رفتن زردی نوزاد هیچ ارتباطی ندارد و به هیچ وجه نباید این آبمیوه را در سنین کم در اختیار نوزاد قرار داد. بهتر است آب انار بعد از یکسالگی به نوزاد معرفی شود و مادران برای شروع مصرف آبمیوه ها از انواع آبمیوه های خانگی رایجتر مانند آب سیب و آب هویج استفاده کنند.