0

دلایل و درمان بی اشتهایی در دوران بارداری

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

دلایل و درمان بی اشتهایی در دوران بارداری



 
 
بی اشتهایی در دوران بارداری,بی اشتهایی در بارداری,بی اشتهایی در حاملگی

بی اشتهایی در دوران بارداری

 

کم اشتهایی در دوران بارداری از جمله مسائلی است که برخی از خانم های باردار با آن مواجهه می شوند. اگر شما هم جزء این دسته هستید باید مشکل خود را جدی بگیرید، چون کمبود مواد غذایی در طولانی مدت، هم برای خودتان زیان بار است و هم فرزندتان را در معرض خطرات جدی قرار می دهد.

بی اشتهایی در دوران بارداری:
بارداری تغییر و تحولات زیادی را در فرد ایجاد می نماید، برخی از این تغییرات ظاهری و برخی نیز داخلی می باشد. اختلالات خواب در بارداری، کم اشتهایی و حالت تهوع، وجود عرق سرد در بارداری، گرفتن عضلات و ماهیچه ها، درد در ناحیه شکم و دور ناف و… از جمله حالت هایی است که بعد از باردار شدن در فرد پدیدار می گردد.

در طول دوره بارداری همواره امکان دارد اشتهای مادر افزایش یا کاهش یابد. به این ترتیب فرد ممکن است متوجه شود بعضی روزها بیش از حد غذا خورده و بعضی روزها کمتر از حد لازم غذا می‌خورد. با وجودی که این شرایط تا حدودی می‌تواند در طول دوره بارداری عادی باشد، به هر حال ممکن است برای مادر یا جنین مناسب نباشد. به همین خاطر افزایش یا کاهش اشتها در طول دوره بارداری (صرف نظر از خفیف یا شدید بودن آن) لازم است به‌طور دقیق توسط یک متخصص تغذیه تحت بررسی قرار گیرد.

دلایل کاهش اشتها در دوران بارداری:
کاهش اشتها در طول این مرحله از بارداری ممکن است برای برخی از زنان به دلیل فضای بیشتری باشد که کودک در مقایسه با سه‌ماهه‌ی گذشته اشغال کرده است. این امر باعث می‌شود که رحم با فشار آوردن به بقیه‌ی اندام‌ها از جمله معده جای کمی برای آن‌ها باقی گذارد و موجب کاهش اشتها شود. رحم در حال رشد با هل دادن معده به خارج از محل طبیعی خود علاوه بر کاهش اشتها منجر به سوزش سر دل هم می‌شود.

برخی از مادران، معمولا در ماه های اول بارداری با حالت تهوع و استفراغ روبه رو می شوند، که این مساله به دلیل ناسازگاری بعضی از غذاها با بدن مادر و نیز محافظت بدن از جنین در مقابل غذاهای مضر می باشد، همچنین به دلیل افزایش هورمون ها، حساسیت مادر به بو افزایش یافته و در نتیجه حالت تهوع و کم اشتهایی به سراغ وی می آید. این مسئله در 85-70 % خانم ها اتفاق می افتد. خانم باردار گاهی مزه فلز در دهانش حس می کند.

دیگر دلایل بی اشتهایی در دوران بارداری:
- ابتلا به بیماری های مختلف
- رعایت نکردن رژیم غذایی
- استرس و مشکلات روحی
- کار زیاد و مشغله های روزمره

 

بی اشتهایی در دوران بارداری,بی اشتهایی در بارداری,بی اشتهایی در حاملگی

 دلایل بی اشتهایی در دوران بارداری

 
عوارض بی اشتهایی در دوران بارداری:
حال که شما احساس می کنید با شروع بارداری تان نسبت به خوردن غذا بی میل شده اید یا با  وجود این که غذایی را دوست دارید و گرسنه هستید، نمی توانید آن را میل کنید، باید به فکر درمان بی اشتهایی خود باشید. اگر به موقع به مشکل خود رسیدگی نکنید با عوارض مختلفی روبه رو خواهید شد که برای فرزندتان هم خطرناک است.

کاهش قند خون، حالت تهوع، احساس ضعف و سرگیجه، عرق سرد، درد مفاصل ، کاهش توانایی در هضم غذا و … از جمله این عوارض است که با افزایش زمان بی اشتهایی و طولانی شدن آن، احتمال بروزشان برای شما بالا می رود. حتی ممکن است که تاثیر داروهای مصرفی در شما کم شود ، به این دلیل که برخی از داروها را باید با معده پر و بعد از وعده های غذایی ، مصرف کرد.

از طرفی دیگر، بی اشتهایی شما فرزندتان را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد. شاید زیاد شنیده باشید که مصرف میوه و سبزیجات تازه ، کنجد و… فرزند شما را باهوش یا زیبا می کند. پس حتما نرسیدن میزان مناسبی از مواد غذایی، بر سلامت جنین تاثیرگذار است و امکان دارد که مشکلاتی از جمله نارسایی های تنفسی، قلبی، ذهنی و … برای او ایجاد شود.

درمان بی اشتهایی در دوران بارداری:
آب زیاد بنوشید:
از دست دادن آب بدن مشکلات زیادی در طول بارداری به وجود می آورد مانند بی اشتهایی. در حالی که مصرف به موقع آب موجب افزایش اشتها می شود. بنابراین برای جلوگیری از مشکلات ناشی از کم آبی بدن مانند مشکلات کلیه یا عفونت مجاری ادراری آب به مقدار زیاد بنوشید. از دست دادن آب موجب مشکلات زیادی در طول بارداری و زایمان می شود.

غذای مغذی بخورید و نه صرفا غذای پرکننده معده:
توجه کنید که غذاها، میان وعده‌ها و نوشیدنی‌هایی که میخورید مغذی باشند و ارزش غذایی داشته باشند و نه این که فقط معده شما را پر کنند. غذاهایی انتخاب کنید که شما را سیر می‌کنند اما بیش از حد احساس پر شدن به شما نمی‌دهند. یک تکه کلوچه مافین با غلات کامل و یک برش پنیر، بیشتر از دو دونات شما را سیر نگه می‌دارد. همچنین بهتر است غذاهایی بخورید که خوردن آ بیشتر طول می‌کشد. خوردن یک ظرف سالاد بسیار بیشتر از یک کاسه سیب زمینی پوره شده وقت می‌برد.

در مقابل هوس خود مقاومت کنید:
زمانی که در حال خرید کردن هستند از برداشتن مواد غذایی که جزء رژیم غذایی شما نیستند خودداری کنید. بدین صورت شما از ذخیره کردن غذاهای ناسالم در خانه جلوگیری می‌کنید و در نتیجه جلوی وسوسه خود برای خوردن این غذاها را میگیرید.

به طور منظم و مرتب غذا بخورید:
زیاده روی نکنید  و روزانه 6 وعده غذای کوچک بخورید.

وزن خود را تحت نظر داشته باید:
میزان اضافه وزن مادر در دوران بارداری می‌تواند نشان دهد که او غذای بیش از حد کم یا زیاد می‌خورد یا خیر. اگر شما طی مدت زمان کوتاهی مقدار زیادی وزن اضافه کنید، این بدین معناست که کالری بیش از حدی دریافت کرده‌اید. از سوی دیگر از اضافه‌ی وزن شما کمتر از میزان قابل انتظار باشد، میزان مصرف کالری شما کافی نیست.

ویتامین مصرف کنید:
مصرف ویتامین‌های دوره بارداری را با DHA، همانند مسواک زدن تبدیل به یک کار روزانه برای خودتان کنید.

از غذاهایی که بوی تندی دارند دوری کنید:
این‌ها شامل غذاهای تند و چرب می‌شوند.

از سلیقه تان استفاده کنید:
به طور حتم، تنوع، چاشنی زندگی تغذیه‌ای مناسب است. اما اگر اسفناج حالتان را بد می‌کند اما کلم که حاوی ویتامین آ هست را دوست دارید، از خوردن کلم لذت ببرید. به زودی دوباره می‌توانید اسفناج بخورید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید:
ادامه روند بی اشتهایی در طول بارداری موجب از دست دادن آب بدن، رسیدن مواد مغذی کمتر به جنین و تاثیرات منفی بر رشد جنین می شود. اگر همچنان وزنتان کاهش می یابد، توانایی هضم غذا ندارید و حالت تهوع دارید به پزشک مراجعه کنید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 10 فروردین 1398  8:23 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها