روش درمانی مراقبتی کایروپراکتیک
کایروپراکتیک یک روش مراقبتی درمانی بدون قرص و دارو است که اساس آن ماساژ درمانی است. این روش درمانی شکلی از پزشکی جایگزین محسوب میشود که تمرکزش بیشتر روی تشخیص و درمان اختلالات دستگاه ماهیچهایاسکلتی انسان بهویژه ستون مهرههاست. در ادامه با بیتوته همراه باشید تا با موارد کاربرد کایروپراکتیک و همچنین مزایا و خطرات احتمالی استفاده از این روش آشنا شوید.
کایروپراکتیک چیست؟
کایروپراکتیک یا درمان دستی رویکردی یک روش درمان است که با تحریک دستگاه ارتباطی بدن، عملکرد این دستگاه را بهبود میدهد تا بدین وسیله عملکردهاي مختلف سلولها و اندامها و سیستمهای بدن را پایه گذاری، کنترل و هماهنگ کند.
کایروپراکتیک نوعی از مراقبتهای حرفهای محسوب میشود که بر اختلالات موجود در دستگاه ماهیچهاي اسکلتی، سیستم عصبی و همچنین تأثیر این اختلالات بر سلامت عمومی فرد تمرکز دارد. معمولاً از خدمات ماساژ درمانی برای درمان بیماریهای عصبی عضلانی نظیر کمردرد، کایروپراکتیک دیسک گردن و درد مفاصل دست و پا استفاده میشود.
کایروپراکتور
به فردی که در کایروپراکتیک تخصص دارد کایروپراکتور میگویند. کایروپراکتورها با طیف گستردهای از تکنیکها، برای جایگذاری و بررسی و اصلاح مهره معیوب ستون فقرات استفاده میکنند. اساس کار کایروپراکتور بدین صورت است:
- کایروپراکتورها از درمان دارویی یا جراحی استفاده نمیکنند.
- حرکاتی را روی بدن بیمار انجام میدهند
- نرمش هایی را به وی یاد میدهند
- به وی یاد میدهند که چگونه در انجام دادن کارهای روزمره از اندام های خود درست استفاده - کند تا از مشکلات اسکلتی پیشگیری کند.
گاهی اوقات درمانگر کایروپراکتیک از روش های فیزیوتراپی برای کاهش درد بیمار استفاده میکند. روش هایی مانند:
- سرما و گرما
- ماساژ
- اولتراسوند
- دیاترمی
- تحریک الکتریکی عضلات
- تحریک الکتریکی اعصاب
- کشش
- اشعه مادون قرمز
موارد کاربرد کایروپراکتیک
از کایروپراکتیک براي درمان بیمارانی با این علائم استفاده میشود:
- کمردرد
- کمردرد ناشی از حاملگی
- گردن درد
- درد شانه
- سیاتیک
- سندرم درد عضلانی
- تنگی کانال نخاع
- تنیس البو، اپی کندیلیت
- آسیبدیدگیهای ورزشی
- سندرم تونل کارپال
- نرمی غضروف زانو
تاثیر کایروپراکتیک بر دیسک کمر
تاثیر کایروپراکتیک بر دیسک کمر ستون فقرات از تعدادی مهره تشکیل شده که بین شان دیسک قرار دارد. این دیسک ها مانند ضربه گیر عمل کرده و هنگام بالا و پایین پریدن، از ستون فقرات محافظت می کند.
به طور طبیعی، این دیسک ها در سر جای خود قرار گرفته اند و در صورت بروز حوادثی مانند پارگی، بیرون زدگی و یا برآمدگی از جای خود لیز خورده و حرکت می کنند. این روند، بیرون زدگی دیسک نامیده میشود.
مزایای استفاده از روش کایروپراکتیک
- تسکین درد را تسریع میکند.
- تحرک پذیری مفاصل را افزایش میدهد.
- تواناییهای بدن را به حداکثر میزان میرساند.
- به کاهش استرس کمک کرده و حال فرد را بهتر میکنند.
- این روشها برای درمان آسیبهای قدیمی و جدید مؤثرند.
عوارض و خطرات احتمالی کایروپراکتیک
اکثر عوارض جانبی کایروپراکتیک نسبتا خوش خیم بوده و شامل خستگی و درد مداوم ، حاصل از آسیب های قلبی و سردرد درمان شده، می شوند. اما برخی از عوارض جانبی جدی تر هستند و موارد فوق دیسک بین مهره ای و فشرده سازی اعصاب در ستون فقرات پایین را در بر میگیرند؛
احتمال دارد که این عوارض منجر به درد، انسداد شریان مهره ای ، ضعف و مشکلات روده و سکته مغزی شوند. با این حال،کایروپراکتیک میتواند عوارض جانبی خفیف تا متوسط و یا عوارض جدی یا کشنده ،در موارد نادر ،نیز داشته باشد.
درمان کایروپراکتیک معمولاً بدون درد بوده ولی درصورتیکه کایروپراکتور به درمان یک عارضهی دردناک و ملتهب بپردازد، ممکن است اندکی ناراحتی و درد خفیف احساس شود. درصورتیکه در طی جلسهی درمانی کایروپراکتیک خود هرگونه درد و ناراحتی را تجربه کردید.
چه افرادی مجاز به استفاده از کایروپراکتیک نیستند؟
بیماران مبتلا به آرتروز و فیبرومیالژیا نیز ممکن است به فشار ملایم وارد شده به بافتها در هنگام استفاده از ماساژدرمانی واکنش مناسب نشان دهند.
همواره توجه داشته باشید افراد مبتلا به پوکی استخوان، تنگی کانال نخاعی، یا التهاب در ناحیه کمر و آرتروز گردن یا افرادی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند، نباید از روشهای دستکاری ستون فقرات استفاده کنند.
علاوه بر این، بیمارانی که دارای سابقه ابتلا به سرطان هستند، لازم است قبل از استفاده از این درمان با پزشک معالج خود صحبت نمایند.
موارد احتیاط کایروپراکتیک
اگر برای شما تشخیص رماتیسم، اختلال سیاتیك و پوکی استخوان داده شده، از کایروپراکتور خود بخواهید تا قبل از شروع درمان با پزشک شما مشورت کند. زیرا انواع خاص دستکاری ستون فقرات می تواند این شرایط را بدتر کند.
اگر پشت درد شما به همراه تب است باید با پزشک خود مشورت کنید یا اینکه از کایروپراکتور خود بخواهید این کار را انجام دهد.
نمونههایی ار حرکات درمانی کایروپراکتیک
حرکات درمانی کایروپراکتیک
کایروپراکتیک
تمرینات کایروپراکتیک
نرمشهای کایروپراکتیک