0

طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی

کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز

 

 کلمپه یکی از شیرینی های سنتی ایران است که برای نوروز بسیار مناسب است

 

کلمپه، شیرینی نوروزی سنتی ایران

مواد لازم برای تهیه کلمپه

آرد : یک کیلو
روغن جامد یا کره : 400 الی 500 گرم
تخم مرغ :  2 عدد
شکر :  200 گرم
شیر به همراه کمی آب : نصف لیوان
هل و وانیل  : به میزان لازم
 

بیشتر بدانید : گلچین شیرینی های عید نوروز همراه با دستور پخت
 

مواد لازم برای وسط کلمپه

خرمای بدون هسته  : 400 گرم
مغز گردوی خورد شده : 200 گرم
هل، قلمفور و جوزهندی : به میزان لازم
بادیون و زنجبیل : به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم
 


کلمپه,شیرینی نوروزی,طرز تهیه کلمپه,طرز تهیه کلمپه، شیرینی نوروزی

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:

روش اول قالب زدن کلمپه : خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان  یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط  آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.

روش دوم قالب زدن کلمپه : خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .
وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط  و با دمای   180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.
 

پنج شنبه 23 اسفند 1397  10:36 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها