0

سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي علميه به‌اندازه يك دانشگاه هم نيست

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي علميه به‌اندازه يك دانشگاه هم نيست

89/10/23 - 14:26
شماره:8910230293
نسخه چاپي ارسال به دوستان
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه:
سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي علميه به‌اندازه يك دانشگاه هم نيست

خبرگزاري فارس: معاون امور استان‌هاي حوزه علميه گفت: سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي علميه به اندازه يك دانشگاه هم نيست در حالي كه جايگاه روحانيت، در دينداري و ولايت‌مداري بشريت امروز تعريف شده است.

به گزارش خبرگزاري فارس از همدان حجت‌الاسلام عبدالكريم فرهاني پيش از ظهر امروز در شوراي اداري استان همدان اظهار داشت: فلسفه‌ معاصر غرب به دو شكل اگزيستانسياليست و پوزيتيويسم تعبير مي‌شود، كه مخرج مشترك آن در انديشه‌اي كه سال‌ها بر غرب و شرق حكومت مي‌كرد، استوار است.
وي ادامه داد: اين دو مكتب بر آن بودند كه انسان به لحاظ بالغ شدن نيازي به دين ندارد و تنها در دوران كودكي و نابالغي بايد كفالت را به دست دين مي‌داد و امروز كه انسان به بلوغ رسيده و در دوره خردگرايي و آزادي است، ديگر نيازي به دين ندارد.
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه كشور خاطرنشان كرد: آنها معتقدند بشر امروز يا دين نمي‌خواهد يا به عنوان نياز فردي و براي حل مسائل فردي دين مي‌خواهد كه اين انديشه امروز غرب است و به همين دليل انديشه‌هاي انسان‌گراي غرب به مخالفت با قرآن برمي‌خيزد.
وي با بيان اينكه جهان اسلام مبتني بر سه دوره تاريخي است، بيان داشت: دوره سوم دوره ولايت است به طوري كه دوره ولايت دوره بلوغ است و در اين دوره همه استعدادهاي انسان به تكامل و نتيجه مي‌رسد.
فرهاني با تأكيد بر منويات رهبري اظهار داشت: حوزه علميه در دوره غربت دين رسالت خود را انجام داد، احاديث ائمه(ع) را جمع كرد و ميراث اهل بيت(ع) را حفظ كرد كه در اين راستا بايد با درست كردن مدارس اجتهاد، دوره اجتهاد را نيز آماده كنند.
وي يادآور شد: اكنون دوره ولايت جهان اسلام است كه حوزه علميه در اين دوره خطير جايگاهي دارد كه بايد دين و دنياي مردم را اداره كند.
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه كشور ابراز داشت: اگر تربيت ولي فقيه، تربيت فقهاي شوراي نگهبان، تربيت قضات قوه قضاييه و... بر عهده حوزه علميه است و بايد محصولاتش را در گوشه‌گوشه دنيا گسترش دهد، بار سنگيني است كه بايد مسئولان براي تحقق تعهدات با حوزه علميه همكاري كنند.
وي اذعان داشت: امروز مقام معظم رهبري پس از سختي‌هاي رحلت امام (ره)، كشور را به سمت علم و فناوري و افتخار دستاوردها رسانده است كه بايد براي رسيدن به جايگاه حوزه تلاش كند.
فرهاني اضافه كرد: همه بايد سياست‌گذاري لازم را براي حوزه علميه ايجاد كنيم و سند چشم‌انداز 50 ساله را براي آن داشته باشيم.
وي با بيان اينكه سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي علميه به اندازه يك دانشگاه نيست، افزود: حوزه علميه بايد در مسئله توليد علم و بومي‌سازي علوم انساني كارهاي فاخري انجام دهد تا بتوانيم سياست، اقتصاد و حقوق كه ناشي از علوم انساني بومي است، داشته باشيم.
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه كشور با بيان اينكه ما بايد در حوزه علوم انساني توليد علم كرده و آن را به جهان صادر كنيم، گفت: اگر جايگاه روحانيت را در جايگاه دينداري و ولايت‌مداري بشريت امروز تعريف كرديم، كار بزرگي كه بايد به نتيجه برسد.
وي تصريح كرد: رهبري امروز توانست در عرصه علوم تجربي فرزنداني را تربيت كند كه ما بايد از آنها حفاظت كنيم تا مورد هجمه‌هاي دشمنان قرار نگيرند.
فرهاني خاطرنشان كرد: اكنون شرايط حاكم بر جامعه بسيار مساعد است، به طوري كه عزم ملي در دولت و مجلس شوراي اسلامي ايجاد شده كه مي‌تواند به ايجاد زيرساخت‌هاي حوزه كمك كرده و برنامه‌ريزي لازم ايجاد شود.
وي با بيان اينكه ايجاد تغيير و تحول از دستورات رهبري است، افزود: در چند سال اخير گام‌هاي مثبتي در اين خصوص برداشته شده كه هنوز در حال سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي است.
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه كشور خاطرنشان كرد: شوراي عالي حوزه با محوريت آيت‌الله يزدي و مركز مديريت حوزه علميه به محوريت آيت‌الله مقتدايي است كه برنامه چند سال آينده پي‌ريزي شده و رهبري نيز در سفر اخير خود به قم بر انجام سياست‌گذاري مناسب اذعان داشتند.
وي ابراز داشت: حوزه علميه نيازمند يك سند چشم‌انداز است كه بر اين اساس تنظيم شده كه با توجه به اين سند چشم‌انداز توسعه مدارس حوزه علميه در پنج ساله تدوين شده است.
فرهاني با اشاره به تشكيل شوراي گسترش در قم تركيب آن را 11 نفره دانست و افزود: اين شورا از چهار كميته مدارس، مراكز تخصصي، آموزشي و راهبردي تشكيل شده است.
وي با بيان اينكه شوراي گسترش به فعاليت‌هاي آموزشي و ايجاد مدارس مجوز مي‌دهد، افزود: استان همدان يكي از استان‌هايي است كه در چند سال اخير مجوز ايجاد مدارس علميه را دريافت كرده و اخيراً مجوز ايجاد رشته تخصصي در شهرستان ملاير نيز اعطا شده است.
معاون امور استان‌هاي حوزه علميه كشور يادآور شد: ما برآنيم كه تمركززدايي از قم صورت گرفته و با اقتدار مديريت‌هاي استاني زمينه ايجاد مديريت استاني و ستاد واحد را ايجاد كنيم و قم را به عنوان مركز كارهاي سياست‌‌گذاري و محوري داشته باشيم.
وي در پايان با بيان اينكه در 26 استان كشور شوراي گسترش تشكيل شده است، بيان داشت: با وجود اينكه امسال 20 درصد ارتقا شاخصه‌هاي فرهنگي در اختيار شوراست، از اين پس بودجه‌هايي كه دولت براي حوزه علميه در نظر مي‌گيرد در شوراي گسترش استان‌ها بررسي مي‌شود.

 
 
پنج شنبه 23 دی 1389  7:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها