هركس قدرت دارد نبايد هر حرفي كه ميخواهد بزند
گروه استانها / حوزه همدان
89/10/23 - 11:17
شماره:8910230073
محمدزاده:
هركس قدرت دارد نبايد هر حرفي كه ميخواهد بزند
خبرگزاري فارس: معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: به صرف اين كه كسي قدرت براي حرف زدن دارند نبايد هر حرفي كه ميخواهد بزند.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان محمدجعفر محمدزاده چهارشنبه شب در نشستي صميمي در جمع مديران، سرپرستان و اصحاب رسانههاي استان با بيان اين كه حضور استاندار، مديركل فرهنگ و ارشاد و اصحاب رسانه سه ضلع مثلث ارتقاي فرهنگ استان هستند، اظهار داشت: تسلط اين سه ضلع كاري بر حوزههاي مرتبط خود فرصتي براي پيشرفت استان است.
وي اظهار داشت: ظرفيت استان همدان حقيقتا بالاست و قدمت انتشار نخستين نشريه در اين استان به بيش از 100 سال ميرسد و با اين سابقه و قدمت و وجود اصحاب مطبوعات و پيشكسوتان، لازم است از ظرفيتهاي موجود استان و اين پيشينه كهن و همه پيشكسوتان آن استفاده شده و ساماندهي جدي انجام شود.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به انتظار تعدادي نشريه براي كسب مجوز انتشار در استان گفت: اگر از من بپرسيد اين استان از جهت كمي در وجود نشريه مشكلي ندارد بلكه كميت مناسب است و بايد به كيفيت بپردازيم.
وي با اشاره به اين كه اگر به سرعت مجوز صادر كنيم هنر نيست، تصريح كرد: اگر تلاش كنيم تنها مجوز بگيريم و خبرنگاران را مدير مسئول كنيم اين افزايش كيفي نيست، بلكه بايد تلاش كنيم خبرنگاري كه هست آن قدر جايگاهش تثبيت و ارزشمند شود كه اعتبار پيدا كند.
محمدزاده خاطرنشان كرد: بايد از قدمت 100 ساله استان در اين عرصه و وجود پيشكسوتان متعددي كه هركدام ساليان عمرشان را در كنار مطبوعات سپري كردند و تجربهها و اندوختههاي گرانبهايي دارند، استفاده شده و وضعيت مطبوعات را ارتقا دهيم.
وي با بيان اين كه برنامه تجليل از پيشكسوتان عرصه مطبوعات و روزنامهنگاري كشور را راهاندازي ميكنيم، افزود: روزنامهنگاران پيشكسوت ساليان عمرشان را صرف اين كار كردهاند و از آنها تجليل نشده يا كم تجليل شده است لذا اين برنامه ضرورت دارد و تجليل از پيشكسوتان عرصه مطبوعات به معني خانه تكاني براي شناخت ظرفيتهاي موجود است.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد در ادامه با بيان اين كه معاون مطبوعاتي خانه مطبوعات است و معتقد به فلسفه خانه مطبوعات هستيم، اضافه كرد: همه بايد دست به دست هم بدهند تا مطبوعات در خانه خود آزادانه قلم بزنند و در راستاي كيفيسازي گام برداريم و وضعيت مطبوعات را پيش ببريم.
وي با اشاره به ظرفيت همدان براي مركزيت مطبوعات در غرب كشور، ادامه داد: براي مركزيت رسانهاي شدن بايد تلاش كنيد و تصرف كنيد، يعني بايد اين توانمندي را نشان دهيد حركتي رو به جلو داشته باشيد.
وي سپس با اشاره به بيان موضوع "حرف نرم " در مراسم توديع و معارفه مديركل ارشاد استان گفت: شما اگر منتقد هم باشيد منتقد منصف با كلام نرم باشيد، حرف خشن و تند ثمره و فايدهاي ندارد، البته اين دو طرفه است و محال است مسئولي حرف تند بزند و انتظار داشته باشد مطبوعات حرف نرم بزنند.
محمدزاده با تأكيد بر اين كه مطبوعات ميتوانند جامعه سياسي را اصلاح كند اين قطعي و البته دو سويه است، بيان داشت: اين طرف هم محال است مطبوعات حرف تند بزنند و انتظار داشته باشند مديران اجرايي و جامعه نسبت به آنها حرف نرم بزنند و اصلاح اين موضوع از جايي بايد شروع شود و رسانهها به عنوان متوليان فرهنگي ميتوانند شروع كننده باشند.
وي با بيان اين كه رسانهها بايد آن قدر درست بنويسيد تا شخصيتها و مسئولان عادت به درست گفتن كنند، تصريح كرد: گيرم كسي براي حرف زدنش داراي مصونيت سياسي است و بگويد من مصونيت سياسي دارم و هرچه ميتوانم ميگويم پس جايگاه اخلاق كجاست، آيا به صرف اين كه من قدرت دارم بايد هر حرفي كه ميخواهم بزنم.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنان خود با بيان اين كه پرداخت يارانه مطبوعات بايد در جهت كيفيسازي مطبوعات باشد، گفت: تا به حال معيارهاي كمي براي پرداخت يارانه مطبوعات در نظر گرفته ميشد اما برنامهاي تهيه شده و از ابتداي سال آينده يارانه مطبوعات علاوه بر كميت يك ضريب كيفي هم خواهند داشت و اين كار دو فايده دارد، يكي در بحث پرداخت يارانهها و دوم اين كه با اين كار شاخصهاي كيفي مطبوعات به مردم معرفي ميشود و مردم بايد اين شاخصها را بشناسند و بدانند تفاوت روزنامه خوب با روزنامه بد چيست.
وي سپس با بيان اين كه در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، فرهنگ مقدم است و يكي از بخشهاي مهم كارياش ساماندهي وضعيت خبرنگاران است، اضافه كرد: يكي از معيارهاي ما براي جلو انداختن صدور مجوز نشريات سوابق مطبوعاتي اشخاص است، قبلا هم گفته شده ولي به طور عملي وارد دستور كار خواهيم كرد.
محمدزاده با تأكيد بر اين كه هيچ مدير سالمي نبايد از انتقاد منصفانه برسد و گله كند، خاطرنشان كرد: نقد خوب است و بازشناسي سره از ناسره است، مطبوعات و رسانهها بايد سرهها را بشناسانند تا ناسرهها خود شناخته شوند.
وي در ادامه با اشاره به اجراي طرح هدفمندي يارانهها گفت: به دنبال تهيه بسته حمايتي هستيم تا آن بخشي از حوزه مطبوعات و رسانهها را كه در اين ارتباط احتمالا دچار آسيب ميشوند حمايت كنيم.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد با بيان اين كه روزنامهها و نشريات مكتوب در نقل اخبار حتما به منبع توجه كرده و از منابع بيهويت بپرهيزند، افزود: توجه به منابع بيارزش و بياعتبار فضاي اخلاقي جامعه را خراب ميكند و سبب تكدر خاطر همه ميشود.
وي با اشاره به اين كه دانستن هميشه حق مردم نيست، تصريح كرد: چه كسي گفته جامعه بايد همه چيز را بداند، اين شعاري كه ميگوييم دانستن حق مردم است هميشه اين گونه نيست، گاهي اوقات ندانستن حق مردم است.
محمدزاده در توضيح اين حرف گفت: هفته گذشته مجلهاي تذكر خورد به خاطر آن كه عكسي از دختري كه طالبان بينياش را بريده بودند در صفحه اول مجلهاش چاپ شد و ما به خاطر به مخاطره انداختن آرامش و بهداشت رواني جامعه به آن تذكر داريم.
وي ادامه داد: مردم چرا بايد اين تصوير بد را كه حالها را منقلب ميكند و ذهن مردم را مكدر ميكند ببنند، آيا نشان دادن اين تصوير در صفحه اول يك مجله تمام رنگي به تيراژ گسترده حق مردم است كه به نظرم نيست، بلكه بايد فضاي اميد، نشاط و افقهاي روشن را پيش چشمان مردم باز كنيم و آنها را اميدوار، با نشاط، پرتحرك به سمت افقهاي روشن و براي ساختن ايراني آباد و آزاد و با فرهنگ غني اسلامي پيش ببريم.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين كه در برگزاري جشنوارهها بخش عمدهاي از كار را بايد به خود مطبوعات سپرد و اداره كل و وزارت ارشاد و معاونت مطبوعاتي در حوزههاي اجرايي زياد ورود پيدا نكرده بلكه حمايت كنند، خاطرنشان كرد: مطبوعات بايد خود برگزاري جشنوارهها و همايشهاي مرتبط با مطبوعات را برگزار كنند.
وي با اشاره به اين كه پيشنهاد داير شدن نمايشگاه تخصصي و ويژه كتابهاي مطبوعات و رسانه در استان را داريم، گفت: همدان ميتواند مركزيت غرب كشور را در برگزاري جشنواره مطبوعات غرب كشور راهبري كند.
محمدزاده همچنين پيشنهاد داد مديركل ارشاد پاتوقي براي گفتمان با اصحاب رسانه و بيان مسائل صنفي برپا كند.
پنج شنبه 23 دی 1389 7:08 PM
تشکرات از این پست