0

سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب

سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب

آیا میدانستید توجه به عوامل بسیاری در محیط زیست مثل میزان باد، باران، رطوبت، موقعیت جغرافیایی، گرما، سرما و نیز نوع کاربری بنا، وزن و دیگر مشخصات فنی ساختمان، علاوه بر احترام به سلیقه و نظر شما مالک محترم و حفظ تناسب و زیبایی ظاهر ساختمان در انتخاب پوشش مناسب برای سقف موثر است .

یکی ازنکاتی هم که امروزه بسیار مورد توجه مهندسان قرار میگیرد، کاهش اتلاف انرژی ساختمان است . برای کاهش هر چه بیشتر مصرف انرژی، در ساختمان‌ها ، علاوه بر لزوم در نظر گرفتن عایق‌ های حرارتی با ضخامت کافی، بهره‌گیری از راهکارهای مناسب ، می‌تواند تأثیری تعیین‌ کننده بر روی کاهش اتلاف انرژی ساختمان داشته باشد.
بام ساختمان، به عنوان بدنه ای از بنا است که همواره در تمام طول شبانه روز مستقیماً از عوامل جوی تأثیر می پذیرد، علاوه بر این، اتلاف حرارتی سقف به علت مساحت قابل توجه آن و رقم کلان مجموع اتلاف حرارتی پوشش های سقفی در مقیاس شهری، این عنصر ساختمانی را از نظر اتلاف حرارتی حائز اهمیت نموده است.

 

آیا سقف شیبدار برای سازه شما مناسب تر است یا سقف تخت ؟
 


زمانی که صحبت از بنا‌کردن یک خانه جدید یا بازسازی منزل به میان می آید، انتخاب یک سقف مناسب دشوارتر از آن چیزی‌ است که اغلب مردم می‌ اندیشند. همانطور که می‌دانید سقف نقشی کلیدی و مهم در زیبایی ظاهری بنا و نمای ساختمان شما ایفا می‌کند.لذا قبل از هرگونه تصمیم گیری برای انتخاب ساختار سقف و بام ساختمان و همچنین در مرحله ی بعد از آن انتخاب نوع پوشش سقف و همچنین نوع عایق بندی بام حتما از نظر کارشناسان و طراحان متخصص استفاده نمایید.
با این حال به منظور آگاهی بیشتر شما عزیزان ، در وب سایت پیمانساز با ساختار و جزئیات اجرایی انواع بام و سقف ساختمان و در راستای آشنایی شما با برخی از اصول اولیه سقف برای انتخابی بهتر و جلوگیری از پرداخت هزینه های اضافی در ساخت و ساز به برسی مفاهیم کلی طراحی، اجرا و انواع سقف می پردازیم .

 

 

سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب
سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب
 

انواع سقف ساختمان

 
سقف و بام ساختمان به صورت کلی در ۶ گروه تقسیم بندی می شوند که هر کدام خود دارای انواع گوناگونی می باشند.
 
1_ سقف مسطح :
سقف‌های مسطح در ساختمان‌های تجاری و صنعتی مرسوم هستند. با این وجود می‌توان سقف‌ های مسطح را در ساختمان های مسکونی مناطق بارانی و یا کم‌ باران نیز به کار برد. اکثر مردم، فضایی که سقف‌های مسطح در اختیارشان قرار می‌دهد را مد نظر داده و اقدام به انتخاب این نوع سقف می نمایند ، یکی از موارد مهم در انتخاب سقف‌های مسطح که باید مورد توجه قرار گیرد کاملاً ضد‌آب بودن آن میباشد. لذا در ساخت این نوع سقف می‌بایست از مواد و مصالحی استفاده شود که منسجم و عاری از هرگونه درز باشند تا از نفوذ رطوبت به داخل فضای مسکونی جلوگیری شود . رایج‌ترین موادی که این خصوصیت را داشته باشند عبارتند از ترکیب قیر و شن، نورد سقف، ورقه‌های فلزی، پوشش‌های PVC لاستیکی ، و سایر پوشش های متداول.
 
2_ سقف پروانه ای و سقف کلاهکی :
سقف پروانه ای یا وی  (V ) شکل تشکیل شده از دو ضلع است که در اثر اتصال آن‌ها به هم در بخش میانی و در محل تلاقی دو ضلع سقف یک زاویه باز به وجود می‌آید، که پروانه‌ای در حال پرواز را در ذهن بیننده تداعی می‌کند. این سبک از طراحی در منازل مدرن و سازگار با محیط زیست که در نواحی گرمسیری واقع شده‌اند،بیشتر دیده می شود و محبوبیت چشمگیری کسب کرده است.
 
 
3_ سقف های منحنی شکل : 
سقف منحنی شکل یا ( Curved Roof) شباهت بسیاری به سقف شیبدار که در ادامه به بررسی آن می پردازیم دارد، با این تفاوت که پانل‌ های تشکیل دهنده این سقف انحنا دارند. طراحی این سقف‌ ها کاملاً مدرن و منحصر به فرد بوده و همچنین میزان انحنای سقف می‌تواند از انحنای ملایم گرفته تا قوس کامل متغیر باشد.
 
 
 
 
 
 

 

 
سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب
سقف‌ شیبدار | انتخاب سقف مناسب
 

4_ سقف شیبدار شیروانی :

 
در معماری مدرن در طی سال‌های اخیر معماران برتر جهان سعی کرده‌اند تا بر حسب شرایط مختلف طرح‌هایی را برای سقف‌های شیب‌دار ارائه کنند که تا حد امکان از جنبه‌ی صرفه‌جویی در مصرف انرژی حافظ محیط زیست نیز باشد.
استفاده از سقف‌ها‌ی شیروانی جدید نه تنها می‌تواند ظاهر خانه‌ی شما را مدرن‌تر کند بلکه در برخی از طرح‌ها می‌تواند موجب ذخیره‌ی انرژی خورشیدی و گرمایشی بیشتری نیز شود.
طراحی این‌گونه سقف‌ها بر دو نوع است: در یک مورد که مخصوص مناطق گرم می‌باشد سقف‌ها طوری طراحی و اجرا می‌شوند که حتی‌المقدور نور خورشید را بازتاب دهند و حرارت کمتری را نسبت به سقف‌های معمولی جذب کنند، برای این مورد از رنگ‌های خاص استفاده می‌شود، در نوع دیگر آن که مخصوص مناطق سردسیر است بر روی سقف، پنل خورشیدی قرار داده می‌شود.
 
مزایای سقف‌های شیب‌دار:
  • از نظر معماری، این سبک دارای زیبایی خاص و منحصر‌بفردی می‌باشد.
  • طراحی و ساخت سقف‌های شیب‌دار عموماً از لحاظ زمانی بسیار سریع‌تر انجام می‌شوند.
  • یکی از علت‌های رواج سقف‌های شیب‌دار کم شدن اندازه‌ی تیر و ستون‌هاست و به تبع آن وزن موثر در هنگام زلزله نیز کم شده و در مواردی اندازه‌ی دیواره‌های برشی و یا بادبندهای به‌کار رفته کاهش می‌یابد که که کم شدن وزن در مورد آخرین طبقه‌ی بنای مورد نظر گاه به ۸۰ درصد می‌رسد.
  • کم بودن هزینه‌ی ساختن سقف شیب‌دار نسبت به سقف‌های مسطح.
  • کاهش هزینه‌ی تعمیر و نگهداری ساختمان و عدم نیاز به مواردی مانند برف‌روبی.
  • استفاده از عایق‌های حرارتی در این نوع از سقف‌ها که موجب عدم اتلاف انرژی گرمایشی از طریق سقف می‌شود، این مقدار اتلاف انرژی در سقف‌هایی با سطح مسطح بسیار زیادتر است.
از مشهور‌ترین طرح‌های سقف شیبدار و شیروانی خانه‌های ویلایی می‌توان موارد زیر را نام برد:
سقف ویلایی شینگل ، سقف ویلایی رومن ، سقف‌ ویلایی کلاسیک
 
5_ سقف‌های گنبدی :
سقف گنبدی را می‌توان به یک چند ضلعی تشبیه نمود که شکل کاسه‌ای به خود گرفته است. سقف گنبدی ایده فوق‌ العاده‌ای‌ برای ارتقا‌دادن جنبه‌ های زیبایی و چشم‌ نواز و با شکوه جلوه‌ دادن هر عمارتی است. یک انتخاب معرکه برای سقف آلاچیق‌ها ، گنبد‌ها و اتاق‌های بالا‌خانه .
 
6_ سقف‌های نامتقارن :
 
یکی دیگر از سقف‌هایی که در دسته انواع سقف شیبدار می‌تواند جای داد، سقف شیبدار نامتقارن یا بام نمکدانی است. بام نمکدانی یک طراحی نا‌متقارن دارد، به این صورت که یکی از دو ضلع سقف نسبت به دیگری شیب بیشتری داشته و طول آن‌ها نابرابراست. در حقیقت خانه‌های نمکدانی شکل تغییر یافته طراحی Colonial و Cape Cod به‌شمار می‌روند. خواستگاه شکل‌گیری این سقف را می‌توان به نیاز بیشتر اهالی منزل به اتاق نسبت داد.
 
 
 
انتخاب نهایی :
 
در نهایت زمانی‌که می‌خواهید برای ساختمان خود سقف مناسبی انتخاب کنید، باید در وهله نخست به تهیه لیستی از انواع سقف‌ و انواع پوشش سقف که در منطقه آب‌ و‌ هوایی شما کاربرد دارند بپردازید و همچنین سقف‌ هایی که در چنین شرایطی آسیب‌پذیر بوده و دوام نمی‌آورند را نیز بشناسید. بنابراین با محدود کردن گزینه‌هایی که پیش رویتان است، می‌توانید به درک صحیحی از نیازهای خود برسید و در نهایت تصمیم بگیرید چه سبک و استایلی را برای سقف منزلتان انتخاب کنید

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

یک شنبه 19 اسفند 1397  3:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها