چوب مایع نسل جدیدی از مصالح شبه چوب و شبه پلاستیک است که به دلیل اینکه مشابه پلاستیک ها، قابل تزریق بوده و می تواند خواص ظاهری چوب را داشته باشد ، امکان کاربرد گسترده ای دارد . نیاز به تولید چنین محصولاتی ناشی از دیدگاه مدرن تولید محصول است که به سبکی وزن ، قیمت پایین مصالح خام ، هزینه کم فرآوری مصالح ، سازگاری با طبیعت در تمام مراحل چرخه زیست و نحوه تجزیه در پایان عمر مفید متریال موردنظر، توجه و تأکید دارد .
انواع چوب مایع :
شامل ARBOFILL، ARBOFORM ، ARBOBLEND بوده و ARBOFORM به عنوان یکی از این نوع مصالح از ترکیب لیگنین ، الیاف طبیعی برای تحکیم و افزودنی های طبیعی جهت بهبود و حفظ خواص و امکان فرآوری ساخته می شود . ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن خشک چوب از لیگنین تشکیل شده و در پروسه تولید خمیر چوب کارخانه های ساخت خمیر شیمیایی دورریز حاصل شامل لیگنین ، هموسلولز و طیف وسیعی از سایر مواد شیمیایی حاصل از پروسه خمیرسازی می باشد که معمولا برای تولید انرژی سوزانده می شود و تنها بخش کوچکی از آنها به مواد شیمایی با ارزش تبدیل می شوند .
برای تولید گرانول های ARBOFORM تکنیک ویژه ای وجود دارد که امکان آماده سازی ان را بدون تنش حرارتی فراهم می کند . این روش از آن جهت حائز اهمیت است که در ترکیبات طبیعی به ویژه الیاف طبیعی هر تنش حرارتی موجب تجزیه الیاف طبیعی شده و کاهش چشمگیری را در توانایی تحکیم بخشی آنها به دنبال دارد .
قطعات تزریقی حاصل از این گرانول ها خواص مکانیکی بهتری دارند و مقاومت کششی بیشتری نسبت به قطعات حاصل از گرانول های پلاستیکی خواهند داشت . تزریق گرانول های ARBOFORM در ماشین های تزریق استاندارد قابل انجام است .
مزیت های چوب مایع نسبت به پلاستیک و چوب :
دارای خواص مکانیکی بهتر نسبت به پلاستیک
مقاومت در برابر آب
قابل استفاده مجدد تا ۵ مرتبه ( بدون تحت تاثیر قرار دادن خواص مکانیکی مانند مقاومت در برابر آتش و دوام)
قابلیت فرآوری با ماشین ها و تجهیزات رایجصلبیت بالاسختی زیاد سطحگسترش کم حرارتمنابع ۱۰۰% تجدید شوندهفاقد هرنوع پلاستیک و ماده مصنوعی
چوب مایع دارای سختی زیادی بوده و قابل استفاده در محصولات با کیفیت و استاندارد بالا است .
از آنجا که این متریال شبیه به چوب می باشد خواص مکانیکی ، حرارتی ، اکوستیکی و سایر ویژگی های آن مانند چوب طبیعی است .
به علت رفتار شبه چوب ARBOFORM ، می توان خواص یک قطعه تزریقی از آن را مانند خواص چوب در نظر گرفت . ARBOFORM می تواند به راحتی با دریل و اره برش داده شود . نیروی لازم برای سوراخ کردن آن کمتر از نیروی لازم برای سوراخ کردن یک صفحهMDF و کمی بیشتر از نیروی لازم برای برش نئوپان است .
چوب شکل پذیر نمی باشد و امکان ترکیب روکش چوب با هسته پلاستیکی به جهت تفاوت زیاد ضریب انبساط چوب و پلاستیک و ایجاد ترک در سطح رویه و پوسته شدن و جداشدن رویه در دماهای بالا، وجود ندارد . امکان استفاده از هسته ARBOFORM با روکش چوب به دلیل نزدیکی بسیار زیاد مقادیر ضریب انبساط آنها وجود دارد.سطح چوب مایع از متریال هایی مانند MDF و FPY صیقلی تر بوده و می تواند بدون روکش چوب استفاده شود .
میزان خزش و تورم این متریال بسیار کمتر از پلاستیک است .
کاربرد چوب مایع در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی :
نما و المان های معماری :
این متریال به دلیل مقاومت بالا می تواند در نمای خارجی ساختمان ها استفاده شود .
مبلمان :
چوب مایع با خاصیت شکل پذیری خود می تواند در صنعت طراحی مبلمان کاربرد زیادی داشته باشد .
لوازم منزل :
زیبایی چوب و خواص متفاوت این متریال ، آن را برای تجهیزات و لوازم منزل مناسب کرده است .
پروفیل و پلیت :
این متریال گزینه ی مناسبی برای استفاده در بخش های مختلف صنعت ساختمان است .
طراحی صنعتی :
خواص قابل توجه چوب مایع، استفاده از آن را در حوزه ی وسیعی از طراحی امکان پذیر کرده است .
صنعت خودروسازی :
این متریال با ویژگی های فوق العاده اش ، پا را از دنیای معماری و ساختمان فراتر گذاشته و به صنعت خودرو نیز وارد شده است .