نقل قول salma57
نقل قول amirali123
نقل قول aftabm
سلام خوب هستید... مشارکت کنندگان عزیز طاعات و عبادات مورد قبول حق تعالی...ان شالله
وقتی عکس های این لینک را می بینید .....(پادشاه و ولیعهد عربستان در حرم پیامبر (ص) ) چه برداشتی و چه فکری یا جمله ای در ذهنتان خطور میکند...
خدایا به شما پناه میبرم......
این همه آرامش...را از حرم پیغمبر میگیرن که بر سر مردم مظلوم یمین بمب بریزن...4 ساله یمن را به خاک و خون کشیدن...بعد هم نشان مسلمان بودن خودشون اینجوری ثابت میکنند.
جدا از مسلمان بودن چی یاد گرفتن این جماعت نفهم..
به نظر من فقط نقش مسلمان رو بازی میکنن و با پول های من درآورده سایر مملکت های اسلامی و ..............دارن هر ظلمی رو انجام میدن والا
حاج اقا برای من یه سوال پیش اومده خیییلی جدی هست فقط میخوام شفاف برام جواب بدین
تو این وضع گرونی ها و ظلم کشور عربستان نظرتون در مورد حج مستحب و واجب چی هست ؟ اینکه ادم اییییییییییییییییییییییییییین همه هزینه بکنه بره حج و یا اینکه نره و یه قسمت هزینه رو صرف امورات خیریه تو مملکت خودش بکنه ؟
سلام. وقتتون بخیر
من بعد از مدت ها اومدم انجمن و اتفاقا به این سوال شما برخوردم.
ما یه سری اصول دین داریم که بر همه واجب هست. خمس، جهاد، زکات، حج همه جزو واجباتند. امور خیریه رو خمس و زکات باید تامین کنه و حج هم به عهده کسی واجب میشه که مستطیع میشه.
اونایی که باید زکات و خمس مال بدن، به وظیفه شون عمل نمی کنن، چرا باید تاوانش رو کسی بده که هم خمس و زکات میده و هم به دلیل توان مالی حج واجب و مستحب رو میخواد به جا بیاره، چرا سفر مشهد کنسل نشه، چرا زیارت کربلا و کاروان اربعیین هر ساله کنسل نشه؟ چرا همه تا اسم فقیر و گرسنه میاد، سریع حج رو که یک واجب هست میخوان حذف کنن؟
چرا از بین این همه سفر خارج از کشور که هر ساله و در طول سال پی در پی انجام میشه، فقط حج زیر سوال میره؟ فقط حج باید حذف بشه؟ حجی که از زمان حضرت ابراهیم بوده! بعد این میشه عدالت؟ که یک عده کار کنن، پول حلال دربیارن، بعد همشو بدن امور خیریه؟! و باز بی نصیب و در حسرت دیدار کعبه و ... باز کار کنن، پول دربیارن و تکرار و تکرار.... اونوقت عدالت اجرا شده واقعا؟ غیر از حجاج بقیه مردم تو این مملکت چه کاره اند؟
قبول دارید یک سری از ناتوانی فقیر نشدند؟ بلکه از روی تنبلی و بی عاری حوصله ی کسب روزی ندارن؟؟!
چرا بقیه سفرهای خارج کشور رو تا مدت یک سال قطع نمی کنن پولش رو بدن به فقرا؟! مگه همه مسملمون نیستن؟ جرا فقط باید کسی که می خواد اضافه بر درآمدش رو صرف یک کار واجب بکنه همیشه محکومه؟!
عربستان الان نسل همان اعراب زمان پیامبرند. ما که نعوذبالله بهتر از پیامبر(ص) نیستیم. و شاید این مسئولین عربستان بدتر از پدران زمان خودشون نباشن!
با سلام و عرض ادب
و با تشکر از همراهی شما بزرگوار:
دو روایت زیبا و شنیدنی از امام صادق علیه السلام است که میفرماید:«ندیدهام که چیزی همانند مداومت بر زیارت این خانه چنان سریع توانگری بیاورد و فقر بزداید» (امالی طوسی/۶۹۴/۱۴۷۸)
همچنین امام صادق علیهالسلام در پاسخ به عمار که عرض کرد من خودم را آماده کردهام که هرساله به حج بروم یا مردی از افراد خانوادهام را با هزینه خود به حج بفرستم، فرمودند: آیا بر این کار مصمم هستی؟ عرض کردم آری، فرمود: اگر چنین است یقین داشته باش که ثروتت زیاد خواهد شد و تو را نوید توانگری میدهم» (ثواب الاعمال/۷۰/۴۰)
پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله به على علیهالسلام فرمود: «تارک الحج و هو مستطیع کافر» هر توانمندى که حج را انکار و ترک کند، کافر است و کسى که امروز و فردا کند تا بمیرد، گویا یهودى و نصرانى از دنیا رفته است. (من لایحضره الفقیه، ج۴، ص۳۶۸) و (کافى، ج۴، ص. ۲۶۵)
همچنین امیرالمؤمنین علی (ع) در وصیت خود به امام حسن (ع) میفرمایند: الله الله فی بیت ربکم لا تخلوه ما بقیتم فانه ان ترک لم تناظروا. خدا را! درباره خانه پروردگارتان در نظر داشته باشید تا هستید، آن را خالی نگذارید. زیرا اگر حج متروک شود نظر رحمت خدا از شما قطع خواهد شد. (اصول کافى، ج. ۷، ص. ۵۱؛) (نهج البلاغه، نامه ۴۷)
سؤال دیگری که باید از مطرحکنندگان این شبهه که «پول حج را به فقرا بدهید» پرسید این است که چطور میتوان باور کرد کسی که برای سفر حج وجوهات پرداخت میکند و با دادن خمس شبهات احتمالی مالش را برطرف میکند و خود را برای این سفر مستطیع میداند به فکر فقرا نباشد؟ چطور میتوان پذیرفت مسلمانی تکلیف اموالش را روشن کند، از دوستان و اقوام حلالیت بطلبد و درواقع به نوعی برای مرگ خود را آماده کند و پا به سرزمینی بگذارد که او را به یاد محشر و قیامت میاندازد، اما با دستگیری از نیازمندان برای آخرت خود زاد و توشه برندارد.
اصلاً چنین فردی چرا باید به سفر حج با سختیها و مشقتهای فراوان برود؟
فراموش نکنیم براساس آمار رسمی تنها در یکسال یعنی در سال ۲۰۱۱، یک میلیون و ۵۰۰ هزار ایرانی به ترکیه سفر کردهاند و براساس این آمار ایران رتبه چهارم ورود گردشگر به ترکیه را داراست که درآمد حاصل از حضور گردشگران ایرانی برای ترکیه در سال ۲۰۱۱ رقمی معادل یک میلیارد دلار اعلام شده است.
حال سؤال اصلی این است که چرا هیچ فرد و یا گروهی خواستار تعطیلی این سفرها و صرف هزینههای کلان آن برای رفع محرومیت از جامعه نمیشود؟
از بیان این نکات که بگذریم موضوع حج دستور صریح خداوند است که آن را برای افراد مستطیع واجب کرده که در ادامه به شرح آن براساس آیه ۹۷ سوره مبارکه آلعمران میپردازیم.
متن آیه
فِیهِ ءَایَتٌ بَیِّنَتٌ مَّقَامُ إِبْرَ هِیمَ وَمَنْ دَخَلَهُ کَانَ ءَامِناً وَلِلَّهِ عَلَى الْنَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلاً وَمَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِّىٌ عَنِ الْعَلَمِینَ (۹۷)
ترجمه
در آن (خانه) نشانههاى روشن، (از جمله) مقام ابراهیم است و هر کس به آن درآید در امان است و براى خدا بر عهده مردم است که قصد حج آن خانه را کنند، هرکه توانایى این راه را دارد؛ و هر کس کفر ورزد (و به حج نرود، بداند که) همانا خداوند از همه جهانیان بىنیاز است. (۹۷)