شوالیه تاریکی ... با اکرانش تونست پرده سینما ها رو روشن کنه ...
جدیدترین فیلم از سری فیلم های بتمن به قدری زیباست که واقعا نمیدونم چه توصیفی بکنم . شاید این علاقه بیش از حد به فیلم جدید به خاطر علاقه شخصی خودم به بتمن هستش ... یا شاید هم این همه سر و صدا و پر فروش شدن و نقد های خوب به خاطر مرگ هیث لجر ( بازیگر نقش جوکر ) باشه ... خیلی حتما میگن ... به خاطر مرگ لجر .... که البته واقعا یه تاثیری داشته ... :
ولی میخوایم منصفانه قضاوت کنیم ...
فرض میگیریم که الان هیث لجر زنده بود ... و همچنین این فیلم بتمن نیست .. یک فیلم سوپر قهرمانی جدید با شخصتی جدید
اصولا در فیلم های اینچنینی ... فیلمنامه خود به خود ( بیشتر میشه گفت به خاطر فشار استدیو بر روی گارگردان و نویسنده )
اهمیتش کم میشه ... یعنی اینکه از پرداخت شخصیتی قوی خبری نیست ... و بیشتر روی شخصیت قهرمان زوم میشه که اون هم ایراداتی داره .. ( نتیجه اینکه شخصیت پیتر پارکر ( مرد عنکبوتی ) در فیلم 3 خیلی بچه تر و ناپخته تر از فیلم یک هستش )
دومین ایراد کلیشه قالب بر این نوع فیلمهاست ..
کلیشه هایی که شمردن خیلی طول میکشه .. ولی اصلی ترینش میشه گفت به روند فیلم بر میگرده ...
این روند هم خودش یه نقشه داره : ( البته ان روند مخصوص ادامه فیلمهای سوپر قهرمانیه ) ( مثلا شماره 2 یا 3 فیلم )
1 ) فیلم با شخصیت اصلی شروع میشه و قدرت نماییش رو نشون میده .. حالا یکدومشون پرواز میکنه .. یکی نامرئی میشه و ....
2 ) بعدش ما اصولا با شکل گیری شخصیت منفی آشنا میشیم ... یکی تو آتش میسوزه بعد زنده میشه .. یکی تحت اشعه قرار میگیره و ...
..... حالا میرسیم به فیلم بتمن جدید ...
شروع فیلم بر خلاف بقیه بتمن ها در روز روشن اتفاق میفته ..( که این خودش یه ضد کلیشه بزرگ علیه خود بتمنهاست )
و بزرگترین ضد کلیشه اینه که ما جوکر رو میبینیم .. نه بتمن ... شخصیت منفی بدون اینکه تماشاچی بخواد نفسی بکشه و خودشو تازه برای فیلم دیدن آماده کنه ..آماده هنر نمایی میشه ... در آخر فیلم بتمن آغاز میکند .. که همین فیلم قبلی بود .. ما میفهمیم که جوکر قراره در فیلم بعدی باشه .. ولی انتظار این نبود که بدون هیچ آمادگی وارد میدون بشه ..
و چه تاثیری داره صحنه های اول فیلم که مربوط به جوکر هستش ... نقشه ای که جوکر برای دزدی از بانک کشیده محشره و از اون محشر تر نقشه ای که برای تصاحب پولا کشیده بدون اینکه بخواد اون پولا رو تقسیم کنه .. و دوباره شاهکارش فرار از بانکه که مطمئنا تماشاچی تحسینش میکنه و اصلا بتمن یادش میره .
بعد از این سکانسهاست که ما بتمن رو میبینیم .. که جدا صحنه های قشنگی برای درگیری بتمن درست شده ... جوری که اول تماشاچی شوکه میشه از این صحنه .. چون نمیخوام مزه فیلم بره متاسفانه نمیتونم زیاد وارد جزئیات بشم ...
ولی در کل با همین دو صحنه فیلم برتری جوکر رو نسبت به بتمن نشون داد ... همون جوری که میگن اول بزرگترها بزار صحبت کنن .. در فیلم هم اول بزرگتر ( جوکر ) صحبت کرد ...
نکات فنی فیلم واقعا قابل ستایشه ... طراحی صحنه عالیه .. هیچ نقسی در این مورد وجود نداره ... صحنه ها تاریک چیده شده ... حتی در صحنه های روز هم شما تاریکی رو در بطن صحنه ها حس میکنید ...
موسیقی فیلم کار دو خبره این هنر هستش .. جیمز نیوتون هاوارد و هانس زیمر .. که جای تعجبه که این دو استاد با هخم همکاری کردن و این نشون دهنده کارگروهی منظم و دوستانه سینمای غربه . موسیقی فیلم .. مخصوصا صحنه های جوکر خیلی تاثیر گذاره ..
فیلمبرداری عالیه ... صحنه ای که جوکر وارد مهمونی میشه رو من شخصا فیلمبرداریش رو خیلی دوست دارم .. صحنه های مبارزه وجود یک گروه فیلمبرداری وارد رو حس میکنید به طور واضح ..
همه مهمتر تدوین فیلمه ... یکی از ضد کلیشه های همین فیلم نوع تدوینشه ... که اتفاقات مهم رو همزمان نشون میده و همین قضیه آدرنالین تماشاچی رو بالا میبره ... اصلا نمیشه اون صحنه ها رو توصیف کرد .. فقط باید دید و لذت برد .
فیلمنامه کار خود کریستوفر نولان و برادرش جاناتان نولانه ... البته طرح داستان فیلم از دیوید اس گویر ( کارگردان تیغ 3 )
هستش . به هر فیلمنامه رو که کارگردان و نویسنده ممنتو .. پرستیژ .. نوشته باشه خب اصلا جای بحث نداره .. دیالوگ ها ی( متاسفانه دوباره باید بگم جوکر ) حرف نداره . صحنه روبرویی بتمن و جوکر در اتاق بازجویی یه کلاس دیالوگ نویسیه ... طنز در دیالوگ ها وجود داره .. ولی عجیبی قضیه اینه که ادم نمیدونه که باید به دیالوگ جوکر بخنده یا باید عصبانی بشه یا ناراحت .. برای همینه که من خودم خشکم زده بود هنگاه دیدن فیلم .. چون مغزم نمیتونست دستور بده که چه عکس العملی از خود م نشون بدم .
البته ادای دیالوگ خیلی مهمه .. که تمام بازیگران از عهده این کار بر اومدن .. چقدر حیف که لجر از این دنیا رفت .. بیچاره نتونست شاهکارشو ببینه و لذت ببره ...
بازی لجر در نقش جوکر دیدنیه .... شخصیت خبیث جوکر از این بهتر در نمیومد .. نمیخوام بگم من چون عاشق جوکرم این حرف رو میزنم .. من از بازی جک نیکلسون در نقش جوکر اصلا خوشم نیومد ... اصلا جوکر شخصیت لاغری هستش .. من مونده بودم چرا نیکلسون انتخاب شده بود .. من البته کمیک استریپ های بتمن رو نخوندم .. و نمیدونم جوکر واقعا اینقدر خبیثه یا نه ؟ چون جوکر نیکلسون یه مقدار بامزه بود و ازش نمی ترسیدی .. ولی جوکر لجر اصلا یه اخلاق مثبت نداره ... اصلا یم سوی خوب در این شخصیت وجود نداره ... و خوبیش اینه که ما اصلا نمیدونیم که جوکر چی بوده و چرا اینجوری شده .. خودش هم نمیگه .. جوکر دو زخم در کنار دهنش داره که شبیه یک خنده شده
و جوکر به هر کی یه داستانی میگه درباره این زخم .. یه بار میگه بابام اینکار رو کرد .. یه بار میگه خودم کردم .. و اصلا ما نمیفهمیم درباره گذشته این شخصیت .
آخر فیلم هم خیلی تاریک تموم میشه ... نه کسی میبازه و نه کسی پیروز میشه .. حتی میشه گفت نامردی میشه در پایان فیلم .
خیلی حرف زدم دیگه ... البته مونده خیلی ولی اصل کار اینها بودش ...
یه سری نکات انحرافی هم این پایین هست. ببینین بد نیست . ...
1 ) ویلیام ولیچیر ...
( همون الکساندر ماهون سریال prison break) حضور کوتاهی داره .
[img width=400 height=224]http://www.gigaimage.com/images/su4rfuttd1hr0tcfuy75.jpg[/img]
2 ) ( ریچارد سریال لاست که آواتار من هم هستش ) هم در فیلم مشاهده میشه نقش یه سیاستمدار کله گنده .
[img width=400 height=278]http://www.gigaimage.com/images/ijxy2bsq07vu5lkprllo.jpg[/img]
حواشی سریال :
1 ) مت دیمون انتخاب اول کریستوفر نولان برای نقش هاروی دنت بود ... ( همون دو چهره که قبلا تامی لی جونز در بتمن برای همیشه بازیش کرده بود ) .. که در آخر نقش به آرون اکهارت رسید .
2 ) قبل از هیث لجر .. رابین ویلیامز . لچی هولم . پاول بتانی و آدرین برودی نامزد نقش جوکر بودند .
3) وقتی از کریستوفر نولان پرسیده شد چرا هیث لجر رو انتخاب کردی ؟ جواب داد : چون که نترسه .
4) هیث لجر برای آمادگی در نقش جوکر یک ماه تنها در یک هتل زندگی کرد .. و دفترچه ای داشت که در اون احساسات جوکر رو یادداشت می کرد .. و همچنین از نقش الکس در فیلم پرتقال کوکی الهام گرفت
5) کریستوفر نولان از فیلم heat تاثیر گرفت و علت بازی ویلیام فیلچر ادای دینی بوده به فیلم
6) هنگام فیلمبرداری در شیکاگو .. برای اینکه فیلم در سکوت خبری باشه .. عنوان فیلم یه اسم قلابی بود به اسم ( بوسه اول روری ) .. چرا این اسم : چون که اسن فرزند کریستوفر نولان روری هستش . به خاطر این قضیه مردم ازدحام نمی کردند و خبرنگارها هم زیاد کنجکاو نبودند .
7) قبل از مگی جیلنهال .. راچل مک آدامز و امیلی بلانت نامزد جانشینی برای نقش کتی هولمز بودند .
برای شوخی با کریستین بیل یک لباس بتمن درست شد که همراه با نوک سینه بود .. بیل هم قضیه رو فهمید و فقط چند تا عکس یادگاری با اون لباس انداخت .
9) اولین فیلم بتمن که در عنوانش بتمن نیست
10) تعداد افراد کشته شده در فیلم : 36 عدد .
کارگردان : کریستوفر نولان
داستان : کریستوفر نولان . دیوید اس گویر
فیلمنامه : کریستوفر نولان . جاناتان نولان
بازیگران :
کریستین بیل ( بروس وین – بتمن )
مایکل کین
مورگان فریمن
هیث لجر ( جوکر )
گری اولدمن
آرون اکهارت ( هاروی دنت – دو چهره )
مگی جیلنهال
موسیقی : جیمز نیوتون هاوارد . هانس زیمر
تهیه کننده : کمپانی وارنر بروز
امتیاز از سایت imdb : 9.1/10 (رتبه سومین فیلم از 250 فیلم برتر )
امتیاز خودم : 9
سایت رسمی فیلم : شوالیه تاریکی
لینک دانلود از سایت دانلود ها : دانلود فیلم