حجت الاسلام «محمدصابر جعفری» در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان و در تشریح محورهای پانزدهمین همایش بین المللی «دکترین مهدویت»، اظهار کرد: این همایش بر اساس نیازسنجی ها و ضرورت هایی که درباره اندیشه مهدویت و فضای جاری جامعه وجود دارد موضوعاتی را به عنوان محور فراخوان مقاله اعلام کرده است.
دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی «دکترین مهدویت» اضافه کرد: در دوره های گذشته محورهایی همچون تربیت زمینه ساز، جامعه زمینه ساز، تمدن زمینه ساز، هنر و رسانه زمینه ساز، دیدگاه های بین الادیانی و نیز دیدگاه های مذهبی درباره مهدویت به عنوان محور در این همایش بررسی شده است.
وی درباره محورهای اعلام شده برای دوره پیش رو، اعلام کرد: محور نخست یعنی «چالشهای اعتقادی و فرهنگی» شامل غفلت از مبانی و آرمانها، شک و تردید، افول دین و ارزشها، یأس وناامیدی، سطحینگری، برداشتهای انحرافی، تطبیقهای ناروا، تعیین وقت برای ظهور(توقیت)،شتابخواهی (استعجال) و محور دوم: «چالشهای اجتماعی، سیاسی» شامل مسؤلیتگریزی، فتنهها، سختیها و ناکامیها، لغزش اندیشمندان و خواص، فاصله بین عالمان و مردم، افزایش اختلافات، مدعیان دروغین، مخالفت با فعالیتهای سیاسی و تشکیل حکومت و افزایش دشمنیها می شود.
حجت الاسلام جعفری درباره چرایی پرداخت همایش «دکترین مهدویت» به مسئله چالش ها در پانزدهمین دوره خود، ابراز کرد: مهدویت از ابتدای امر از نظر فرهنگی اعتقادی با چالش هایی همچون شک و تردید مواجه بوده چنان که در روایات نیز به این مسئله اشاره شده و در دعا است که مبادا در عصر غیبت، دعا برای حضرت(عج) را از یاد ببریم و به دلیل طولانی شدن این غیبت از ظهور دلسرد شویم. لذا یقین ما به مهدویت باید مثل یقین درباره نبوت باشد.
دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی «دکترین مهدویت» تصریح کرد: در حوزه سیاسی اجتماعی نیز آسیب هایی همچون بی اعتقادی به کارکردهای حکومت اسلامی پیش از غیبت یا ناکارآمدی آنها در رفع مشکلات مردم و نیز مسئولیت گریزی و امثال آن مطرح بوده که همایش دکترین مهدویت می کوشد پاسخ های علمی این چالش ها را ارائه کند.
وی با اشاره به اطلاع رسانی بین المللی از برگزاری همایش «دکترین مهدویت» بیان کرد: مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه تا نیمه اسفند ماه تمدید شده و همایش هم روزهای 29 و 30 فروردین ماه سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی و سالن همایشهای صدا و سیما برگزار می شود.
حجت الاسلام جعفری با ابراز خرسندی از استقبال بالای محیط های علمی به مشارکت در برگزاری این همایش، ابراز کرد: یکی از وجوه امتیاز این همایش آن است که به دور از شعارزدگی، نهادهای حوزوی و دانشگاهی را به همراهی و مشارکت آورده و لذا دانشگاه های امام حسین(ع)، امام صادق(ع)، معارف، ادیان، اهل البیت(ع) و ... . نیز مجموعه های حوزوی اعم از موسسه امام خمینی(ره)، مرکز تخصصی مهدویت، مرکز تخصصی موعود(عج)، انجمن علمی مهدویت حوزه، جامعه المصطفی(ص) العالمیه هم در تولید و ارائه مقاله و هم در اطلاع رسانی بین المللی همایش با دبیرخانه همکاری دارند.
وی درباره دستاوردهای 14 دوره گذشته همایش بین المللی «دکترین مهدویت»، گفت: ورود علمی و تولید اندیشه متناسب با نیازها از اهداف این همایش است که در این باره موفق عمل کرده و دستاوردهای خوبی داشته است.
گفتنی است، سايت همايش به نشانی: mahdaviat-conference.com، تلفن تماس دبيرخانه: 37833714-15 – 025 و ایمیل:info@mahdaviat-conference.com برای ارتباط و کسب اطلاع علاقمندان در نظر گرفته شده است.
نشانی دبيرخانه: قم، خیابان شهداء(صفائیه)، کوچه 25، پلاک 27.