0

چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی

چگونگی طراحی نقشه و  فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی

اگر مطالب سایت پیمان ساز را دنبال کرده باشید با تعریف فضا و انواع آن در معماری آشنا شدیم در این مطلب قصد داریم شما را با چند فضای داخلی مهم در معماری داخلی آشنا کنیم.همانطور که میدانید خانه ما بخشی از وجود و خاطرات ماست. همه ما پس از ساعت ها فعالیت روزانه با این تصور که خانه جایی است برای به آرامش رسیدن مان، قدم در آن می گذاریم. خانه مکانی است خصوصی برای کنار هم بودن خانواده مان! جایی برای مهمانی ها و دیدار تازه کردن با عزیزان مان... خانه مکانی است که باید در آن "زندگی" را معنی کنیم.برای طراحی یک خانه ایده آل از دیر باز تا کنون  یک نقشه و طراحی ثابت وجود دارد که عبارتند از:
1-فضای ورودی
2-فضای آشپزخانه
3-فضای نشیمن
4-فضای غذاخوری
5-فضای پذیرایی
6-فضاهای بهداشتی
7-فضای خواب
حال به اختصار به معرفی این فضاهای مسکونی میپردازیم:
فضای ورودی
فصل مشترک و جدا کننده فضای بیرون و درون خانه است و دارای عملکردهای زیر است : ازنظر تسلسل فضایی سلسله مراتب دسترسی شهری را کامل می کنند ؛ فیلتر و جدا کننده از نظر صدا ، گرما وسرما و غبار است ؛ فضایی مناسب جهت تغییر لباس و تفکیک لباس های مربوط به بیرون خانه می باشد ؛فضایی جهت پذیرایی عاجل و مراجعات زود گذر با افراد خانواده می باشد .ابعاد ورودی بستگی به تعداد مراجعین و عملکردهای در نظر گرفته شده دارد و مبلمان ورودی عبارت ازجالباسی و رخت آویز ، جا کفشی و آینه می باشند .
فضای آشپزخانه
محلی است برای نگهداری مواد غذایی و وسایل ، آماده سازی مواد پخت ، پخت غذا ، آماده سازی برای مصرف ، شستشو و تنظیف ظروف می باشد و لازم است برای عملکردهای فوق فضاها و امکانات مناسب در آن تعبیه شود . آشپزخانه جزءعرصه خانوادگی است اما به فضای عمومی نیز خدمات می رساند . با توجه به اینکه یک خانم خانه ار حدود 8 صبح تا 8 شب ساعت در هفته در آشپزخانه کار می کند با طراحی صحیح می توان این زمان را تقلیل داد . بررسی نشان می دهد که برای تهیه یک وعده غذا در آشپزخانه های قدیمی104 متر راهپیمایی و حدود 8 دقیقه زمان لازم است و در آشپزخانه های جدید این زمان 11 دقیقه و طول مسیر 4 متر راهپیمایی است . به عملکردهای فوق در آشپزخانه این اعمال را نیز می توان اضافه کرد :
-1 صرف غذا ؛ 2- اتو کشی ؛ 3- دوخت و دوز البسه ؛ 4- فضای بازی بچه ها .
در طراحی آشپزخانه باید به تامین نور مناسب ، تهویه و استفاده از مصالح بهداشتی و قابل شستشو توجه نمود. همچنین آشپزخانه می بایست به فضاهای ورودی ، غذاخوری ، احیاناً حیاط و محل بازی بچه ها و فضای نشیمن نزدیک و مرتبط باشد .

 

چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی
چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی
 

فضای نشیمن
این فضا محل ارتباطات خانوادگی است و عملکردهای زیر را داراست : گردهمایی خانواده ،تبادل نظر ، مطالعه روزنامه و تماشای تلویزیون ، سرگرمی و بازی بچه ها ، پذیرایی از خویشان نزدیک . این فضا معمولاً در قلب و مرکزمسکن قرار داشته و باید بهترین برخورداری از نور ، تهویه و منظره را داشته باشد ونزدیک فضاهای ورودی ، فضاهای خواب و آشپزخانه طراحی شده و به فضاهای مهمان دسترسی داشته باشد .لازم است که مستقیماً از نور جنوب برخوردار باشد . حداقل مبلمان این فضا تلویزیون بوده و ابعاد آن بستگی به تعداد استفاده کننده و عملکرد آن دارد .

فضای غذاخوری
طبق آمار گرفته شده 14 درصد مردم صبحانه را به صورت خانوادگی میل می کنند و 41درصد ناهار را و 8درصد شام را و 1درصد سه وعده غذا را در آخر هفته به صورت خانوادگی و جمعی صرف می کنند . فضای غذاخوری می تواند به طور چند منظوره همراه با کتابخانه ، اتاق مطالعه و فضای همه کاره در نظر گرفته شوند .محل غذاخوری می تواند ، مرکز ساختمان ، بین نشیمن و آشپزخانه ، گوشه ای از نشیمن ، گوشه ای ازآشپزخانه ، مجاور آشپزخانه با فاصله درب یا دریچه و یا کابینت تهیه شود و از مصالح قابل تنظیف در آن استفاده شود.
فضای پذیرایی
این فضا معمولاً در فرهنگ ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و میبایست با توجه به رعایت مسائل محرمیت زمینه آسایش میهمانان را فرآهم آورد و برای نیل به این منظور و ضمن برقرار بودن ارتباط صوتی و حضور در بحث و همچنین محفوظ بودن از دید آقایان برای خانم ها ، این فضا را معمولاً به صورت شکسته طراحی می نمایند و از اصل تداخل فضاها و ادغام دو فضای پذیرایی وغذاخوری در این زمینه استفاده می شود ، ابعاد فضای پذیرایی و غذاخوری می بایست به اندازه ای باشد که اهل خانواده و تعدادی مهمان را در خود جای دهد .

 
چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی
چگونگی طراحی نقشه و فضاهای داخلی در ساختمان مسکونی
 

فضاهای بهداشتی
در فضاهای بهداشتی معمولاً آب ، برق ، فاضلاب ، ایزولاسیون و وسایل بهداشتی و دیگرکارهای ساختمانی صورت می گیرد و این نوع مصالح معمولاً گران بوده و لذا لازم است دقت لازم در ساخت آنها بشود و باید از جهت تهویه پیش بینی لازم در آن شده باشد . فضاهای بهداشتی دارای این ابعاد هستند .188 سانتی متر فضا نیاز دارد . فضای رو شویی معمولاً یک متر در یک متر کافی کافی به نظر می رسد . ابعاد حمام 3متر کافی است . می بایست ابعاد را متناسب در نظر گرفت . فضای رختکن حدود 1 متر در 2 در فضاهای بهداشتی و اگر فضایی برای شستشوی لباس در نظر گرفته شود بهتر است .
فضای خواب
فضای خواب : با توجه به اینکه حدود یک سوم عمر انسان در خواب می گذرد و هنگام خوابیدن زمان استراحت بدن بوده و در این هنگام بدن ضعیف ترین حالت دفاعی را دارد ، می بایست به خوبی طراحی شود .به لحاظ صرفه جویی فضای خواب را می توان چند عملکردی نمود و اگر صرفاً فضا برای خواب باشد بهتر است رابطه آن با فضاهای دیگر قطع شود .ابعاد اتاق خواب بستگی دارد به : طرز استفاده از آن ، مبلمان و وسایل ، هوای لازم برای تعداد افراد و همچنین
که قبلاً اشاره شد لازم است خواب های والدین و فضاهای خواب برای فرزندان از هر جنس تفکیک شوند .
در هر صورت اگرتمایل دارید که نقشه خانه مسکونی خود را بدون عیب و نقص طراحی کنید میتوانید از مشاوران خود در گروه پیمان ساز کمک بگیرید.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 10 بهمن 1397  12:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها