ازجمله کاربرد های مناسب خاک اره، استفاده از آن در ساخت مصالح ساختمانی است. به طوری که تاکنون تحقیقات زیادی در مورد استفاده از خاک اره در ساخت مصالح ساختمانی انجام شده است. خاک اره در شکل طبیعی می تواند برای عایق
سازی (عایق حرارتی و نیز جلوگیری از انتشار صوت )، مسلح کردن مصالح ساختمانی و کنترل اثری جو بر روی سطوح تازه سیمانی به کار رود. از مهمترین دغدغه های صنعت ساختمان سازی یکی تأمین مصالح به ارزانترین شکل ممکن و دیگری کاهش وزن ساختمان است. مصالح ساختمانی ضمن داشتن استحکام لازم باید نخست با اقتصادی ترین روش قابل تهیه باشد، در ثانی حمل و نقل و کاربرد آنها، هزینه کمتری را در برداشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده بتن یکی از مناسبترین مصالح ساختمانی است که دارای مزایایی از قبیل استحکام، مقاومت در مقابل زلزله، عایق صوتی و گرمایی (در صورت استفاده از بتن سبک) و … است . استفاده از بتن معمولی دارای معایبی ازجمله سنگینی قطعات تهیه شده و بالا بودن مصرف سیمان (که سبب افزایش قیمت تمام شده بتن می شود). در ارتباط با خواص مختلف مواد مرکب چوب – سیمان و افزایش کارایی آن برای کاربرد های مختلف، تحقیقات زیادی انجام شده است. از آنجایی که خاک اره در ایران کاربرد خاصی ندارد، از این رو بررسی امکان مصرف این ماده ضایعاتی با ارزش و در عین حال گرانقدر در ساخت بتن سبک، می تواند کمک قابل توجهی در امر استفاده از این ضایعات بنماید.
بلوکهای چوب سیمانی
این بلوکها سبک و از جنس سیمانی با برداههای چوب هستند. که استفاده از پانلهای حاصل از این بلوکها به عنوان جداکنندههای داخلی و خارجی ساختمانها به شرط رعایت تمامی الزامات تدوین شده در این مرکز بلامانع است.
این بلوکها شکلی شبیه مستطیل داشته و دارای سوراخهایی در دو امتداد هستند که بعد از قرارگیری بلوکها بر روی یکدیگر و قرار دادن آرماتورهای مورد نیاز در داخل سوراخهای آنها، بتن ریزی انجام میشود. تعبیه سوراخهای عمودی و افقی در این بلوکها باعث میشود که بعد از بتن ریزی و سفت شدن بتن، پانلهای حاصله به صورت یکپارچه درآمده و به راحتی قادر به تحمل انواع بارهای مانند ضربه، باد، زلزله و … باشند. برای صرفه جویی در مصرف انرژی،در
بلوکهای قرار گرفته در جداکنندههای پوسته خارجی ساختمان، میتوان مواد عایق حرارتی مانند پلی استایرن منبسط شوند کندسوز یا خودخاموش شو قبل از بتن ریزی قرار داد.
الزامات بلوکهای چوب سیمانی
استفاده از پانلهای حاصل از این بلوکها به عنوان جداکنندههای داخلی و خارجی ساختمانها به شرط رعایت تمامی الزامات زیر بلامانع است.
اتصال دیوارهای غیر باربر خاصله به سیستم سازهای باید مطابق استاندارد ۲۸۰۰ ایران به نحوی باشد که ضمن تامین پایداری آنها در برابر بارهای وارده از اندرکنش آنها و سازه اصلی تا حد امکان جلوگیری شود.
کنترل پایداری دیوارهای غیر باربر حاصله در مقابل نیروی زلزله ناشی از جرم دیوار، مطابق استاندارد ۲۸۰۰ ایران انجام شود.
کنترل پایداری دیوار های غیر باربر خارجی حاصله در مقابل بار باد مطابق مبحث ۶ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان بارهای وارد بر ساختمان انجام شود.
کنترل پایداری دیوارهای غیر باربر خاصله در مقابل نیروهای ضربهای مطابق استاندارد ISO 7892-88 انجام شود.
حداکثر ارتفاع خالص مجاز دیوارهای غیر باربر حاصله ۳/۲ متر است.
در این محصول ضروری است تا مشخصات، الزامات و جزییات اجرای مندرج در تاییدیه فنی اروپایی ETA 08/0023 رعایت شود.
رعایت مبحث ۳ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان حفاظت ساختمانها در مقابل حریق و همچنین الزمات نشریه شماره ۴۴۴ مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت اجزای ساختمان در مقابل حریق با در نظر گرفتن ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی اجزا ساختمان الزامی است.
صدابندی هوابرد جداکنندههای بین واحدهای مستقل و پوسته خارجی ساختمان باید مطابق مبحث ۱۸ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان عایق بندی و تنظیم صدا تامین شود.
الزامات مربوط به انرژی باید مطابق مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان صرفه جویی در مصرف انرژی رعایت شود.
تمامی مصالح و اجزا در این سیستم اعم از معماری و سازهای از حیث دوام، زیست محیطی و غیره باید بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران یا آیین نامههای ملی یا معتبر بین المللی شناخته شده و مورد تایید به کار گفته شوند.