بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی شهرستان کندلوس در مازندران است. این غذا نوعی آش اسفناج است که با سایر مواد مخلوط میشود و بسیار خوشمزه و اشتها آور است.
وبسایت سرآشپز پاپیون: بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی شهرستان کندلوس در مازندران است. این غذا نوعی آش اسفناج است كه با سایر مواد مخلوط میشود و بسیار خوشمزه و اشتها آور است.
مواد لازم
- اسفناج: ۱ کیلوگرم
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
- گردو (خرد شده): ۱ پیمانه
- زیره سبز (آسیاب شده): ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: ۱.۵ قاشق چای خوری
- سیب زمینی (خرد شده): ۲ عدد
- شیر: ۱.۵ لیتر
- عدس: ۲ پیمانه
طرز تهیه
۱. عدس را در ظرفی مناسب به همراه وقداری آب و نمك و كمی روغن آبپز كنید تا آب آن تبخیر شده و تنها چند قاشق باقی بماند.در ظرفی جداگانه اسفناج، شیر و سیبزمینی را اضافه كنید و حرارت را زیاد كنید.
۲. وقتی شیر جوش آمد زیر شعله را كم كنید و ۴۵دقیقه زمان دهید تا مواد با هم بپزند.
۳. حالا در ظرفی مناسب كمی روغن داغ كنید و تمام ادویه ها و گردو را با هم تفت دهید تا جایی كه عطر آنها كاملا به مشام برسد.سپس عدس را به آن اضافه كرده و كمی تفت دهید و آنها را به غذا اضافه كنید اجازه دهید موادتان با هم چند جوش بخورند تا طعم بگیرند.سپس غذا را برای سرو آماده كنید.
سایر نکات
- میتوانید از گردو آسیاب شده هم در این غذا استفاده كنید.
- هرچه گردو شما بیشتر باشد غذایتان خوشمزه تر است.
- معمولا این غذا با نمك سرو میشود اما میتوان به آن شكر هم اضافه كرد.
- میتوانید برای پخت عدس هم از شیر استفاده كنید تا غذای شما خوشمزه تر شود.
- اگر اسفناج موحود نبود از برگ چغندر یا جعفری یا سبزی آش استفاده كنید.