0

چلچراغ چهل سالگی انقلاب

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

راز پویایی و ماندگاری انقلاب

به نقل از رسا
در میان کشورهای جهان کمتر کشوری را همچون ایران پس از انقلاب اسلامی می‌توان یافت که این گونه آماج تهدیدهای مختلف نظامی و امنیتی و تحریم‌های اقتصادی و سیاسی و جنگ روانی قرار گرفته باشد، اما در عین حال توانسته باشد مسیر حرکت انقلاب را سرافرازانه...

به گزارش بلاغ به نقل از رسا، در میان کشورهای جهان کمتر کشوری را همچون ایران پس از انقلاب اسلامی می‌توان یافت که اینگونه آماج تهدیدهای مختلف نظامی و امنیتی و تحریم‌های اقتصادی و سیاسی و جنگ روانی قرار گرفته باشد، اما در عین حال توانسته باشد مسیر حرکت انقلاب را سرافرازانه و از میان این بحران‌ها، با افتخار به پیش‌ببرد.

طی این ۳۶‌سال مردم ایران در عین تحمل فلج‌کننده‌ترین تحریم‌ اقتصادی، گسترده‌ترین و پیچیده‌ترین شکل تروریسم و هشت سال جنگ که بیش از ۴۲ کشور از هر دو قدرت غالب جهان در پشت سر رژیم متجاوز بودند، توانست در برابر عملیات و جنگ روانی گسترده دستگاه‌های تبلیغاتی آنها نیز بایستند.

در این مسیر نیز هدف آنها تحریف واقعیت‌های انقلاب، تخریب شخصیت‌های اصلی آن و ایجاد یأس و ناامیدی در مردم و به ویژه نسل جوان در ادامه حرکت انقلاب بود. از منظر طراحان جنگ نرم، خدشه بر باورها و اعتماد مردم و تضعیف مبانی دینی و ارزشی آنها می‌توانست و می‌تواند انقلاب را در میانه راه منحرف و بی‌یاور سازد و شکست آنها در عرصه براندازی مستقیم از بیرون یا درون را از طریق استحاله یاران و گفتمان انقلاب جبران کنند.

در این زمینه تمرکز ماهواره‌ها و شبکه‌های اجتماعی و مجازی آنان شاید بی‌نظیرترین هجمه فرهنگی را بر انقلاب اسلامی متمرکز ساخته که البته نمی‌توان تأثیر آن را در گسترش مفاسد و ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی و تغییر زیست زندگی ایران اسلامی نادیده انگاشت، اما در این عرصه نیز دشمنان به رغم بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها، خود را موفق نمی‌بینند. رمز ناکامی دشمن را باید در چند شاخصه و مؤلفه اساسی انقلاب جست‌وجو کرد:

۱- ابتناء حرکت انقلاب اسلامی ایران به دین مبین اسلام، آن را از همه حرکت‌های معاصر متمایز ساخته است. امام (ره) با آغاز حرکت انقلاب اسلامی از خرداد ۱۳۴۲ و مبارزه با نظام دست نشانده پهلوی و استکبار جهانی، بر مبنای شریعت نبوی، زمینه احیای آن را در دوران معاصر فراهم ساخت. تأثیر این حرکت نه تنها گسترش اقبال جهانی به سمت اسلام را فراهم کرد، بلکه اقبال به سمت تفکر و نظام دینی را نیز در میان معتقدان به دیگر ادیان الهی موجب شد. دعوت و تمسک به قرآن و سیره نبوی (ص) و ائمه (ع)، در کنار اجتهاد فقها، همواره پویایی حرکت انقلاب اسلامی را در آن مسیر الهی خود حفظ کرد و بن‌بست در آن معنی ندارد.

۲- طرح حکومت اسلامی بر پایه ولایت فقیه و مبتنی بر تعالیم ناب اسلام، زمینه‌ساز هدایت کشور توسط فقیهی جامع‌الشرایط بوده و هست. وجود این شاخصه منحصر به فرد سبب شده است که نظام اسلامی چه در دوره حضرت امام (ره) و چه در دوران مقام معظم رهبری از مسیر خود انحراف نداشته و به رغم توطئه‌ها و تهدیدات بیرونی و داخلی، اقتدار و سلامت و پویایی آن حفظ شود. مقایسه تطبیقی نظام اسلامی با دیگر حرکت‌های بیداری اسلامی که در سال‌های اخیر در منطقه به وقوع پیوسته و متأسفانه دچار انحراف یا حتی شکست شده است، اهمیت این جایگاه در نظام جمهوری اسلامی را بیش از پیش آشکار می‌کند. در نقطه مقابل آن تجمیع تهدیدات و القائات دشمنان بیرونی و داخلی علیه این جایگاه، نشان‌دهنده عمق نگرانی آنها از تأثیر آن در حفظ سلامت و پویایی انقلاب و شکست راهبردهای آنها علیه نظام جمهوری اسلامی است.

۳- بار اصلی هر حرکت انقلابی، چه در دوران شکل‌گیری و پیروزی و چه در مراحل تثبیت و تحکیم آن بر دوش رهروانی است که به آن مسیر باور داشته و در صورت لزوم با ایثارگری و از خودگذشتگی، از آرمان‌ها در برابر فشار‌ها و تهدیدات با بصیرت و روشن‌بینی دفاع کنند. توفیق نظام اسلامی این بوده که همواره از این عنایات الهی برخوردار بوده و هست.

در کنار دهها هزار شهیدی که ملت ایران در طول دوران پیروزی و پس از آن در طول دوران جنگ تقدیم کرده است، خون شهدای اخیر که این روزها در دفاع از کیان امت اسلامی بر زمین ریخته می‌شود، این بار نه تضمین کننده حرکت انقلاب در داخل بلکه زمینه‌ساز پیروزی حرکت جهانی اسلام است.

۴- تمرکز دشمنان بر جریان موازی برای شکست الگوی انقلاب اسلامی پس از آن اتفاق افتاد که آنها از شکست انقلاب با براندازی سخت و جنگ نرم و تهاجم فرهنگی ناامید شدند. سرمایه‌گذاری نظام سلطه به رهبری امریکا برای دامن زدن به جنگ‌های فرقه‌ای و خلق پدیده‌هایی همچون القاعده و داعش اگرچه در مقطعی در انحراف مسیر حرکت اسلامی موفق بوده، اما بطلان آن حرکت سبب شد که نظام سلطه برای مدیریت و مهار آن هزینه‌های انسانی و مادی بیشتری را نسبت به هزینه مقابله با ایران اسلامی تحمل کند که روند تحولات عراق، افغانستان،‌ سوریه و... مصداق روشنی از آن است، اما این حرکت به رغم هزینه‌هایی که بر نظام اسلامی هم تحمیل کرد، با مدیریت هوشمندانه رهبری معظم انقلاب اکنون به بستری برای تجلی بیشتر اسلام ناب و واگرایی نسبت به جریان‌های تکفیری و افراطی در منطقه و جهان تبدیل شده است. تقویت عقبه‌های راهبردی نظام اسلامی و انتقال حوزه تعارض با نظام به صدها کیلومتر دورتر از  مرز‌های ایران اسلامی، گواهی بر توفیق ایران در مواجهه با این پدیده است.

تغییر نگاه غربی‌ها نسبت به ایرانیان به رغم چندین سال ایران‌هراسی و تغییر نگاه دیگر مسلمانان به ایران اسلامی به رغم چندین سال شیعه‌هراسی، محصول این روند است، به گونه‌ای که اکنون بسیاری از کشور‌هایی که اقلیت مسلمان در آنجا زندگی می‌کنند، به دلیل نگرانی از رشد تفکرات تکفیری در میان آنان، به ایران اسلامی برای تبلیغ اسلام ناب متوسل شده‌اند.

۵- اثبات قابلیت و کارآمدی نظام اسلامی به رغم تحریم‌های همه‌جانبه علمی، صنعتی و دفاعی،‌ مؤلفه دیگری است که ماندگاری انقلاب را تضمین کرده و می‌کند. مقاومت در برابر بی‌نظیر‌ترین تحریم‌های اقتصادی و علمی، در عین حفظ پویایی علمی و دست یافتن به نصاب‌های مهم علمی، پیشرفت‌های کم‌نظیر در عرصه فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و موشکی، در شرایطی است که ایران در اوج تحریم‌ها به سر می‌برد. در این روند مقایسه وضعیت ایران با دیگر کشور‌ها نظیر کره جنوبی، مالزی و اندونزی قیاس مع‌الفارق است، چرا که پیشرفت‌های آنها محصول انتقال سرمایه و تکنولوژی غرب در عین حمایت‌های سیاسی و... است که در این مسیر ایران نه تنها از حمایتی برخوردار نبود بلکه در نقطه مقابل تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار داشت و دارد.

۶- اقتدار دفاعی و امنیتی ایران که مبتنی بر نیروهای مصمم و ایثارگر، تجربه هشت سال دفاع مقدس، صنایع دفاعی و نوآوری‌های علمی و صنعتی تبلور یافته، سبب شده است  ایران اسلامی به حدی از توان بازدارندگی دست یابد که حتی کشور‌های دارای بمب‌ اتمی نیز فاقد آن هستند. این امر در عین اثبات کارآمدی نظام اسلامی و رفع تهدیدات احتمالی، فرصت مناسبی را برای ایران به عنوان یک قدرت برتر در عرصه تعاملات استراتژیک ایجاد کرده است.

قدرشناسی از این ظرفیت‌ها و ابتناء به آن و به ویژه ظرفیت‌های درون‌زای اقتصادی در شرایط کنونی، فرصت مناسبی برای دولتمردان و دستگاه دیپلماسی کشور ایجاد کرده تا با خنثی‌سازی بازی فرسایشی طرف غربی، فرصت‌های برتر ایران را در این روندها تحکیم بخشند.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:47 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

انقلاب اسلامی و صدور ارزش های فرهنگی

حجت الاسلام والمسلمین محمد سالار
 
انقلاب اسلامی ایران که در بهمن ماه سال ۵۷ متولد شد، در عین داشتن اهداف سیاسی و اجتماعی، نگاه خاصی به تمدن و جهان بینی اسلامی داشت.

چکیده

واژه های کلیدی : انقلاب اسلامی، ارزش های فرهنگی، صدور انقلاب، وحدت اسلامی، احیای فرهنگ اهل بیت (ع) و گسترش زبان و ادبیات فارسی.

انقلاب اسلامی ایران که در بهمن ماه سال ۵۷ متولد شد، در عین داشتن اهداف سیاسی و اجتماعی، نگاه خاصی به تمدن و جهان بینی اسلامی داشت. این رویداد در بیداری مسلمانان جهان و نوزایی باورهای دینی نقش عمده ای ایفا کرد. هر چند تلاش زورمندان جهان، به ویژه در غرب، بر آن بوده است که همواره از انقلاب اسلامی ایران چهره ای ضد فرهنگی و متجاوز ترسیم نمایند، ولی رهبری فرزانه ی آن بر مفاهیم بکر و تازه ای که در روح انقلاب اسلامی موج می زند تکیه نموده و بر مشترکات آن با دنیا و اختصاصات منحصر به فرد آن، که در مکاتب گوناگون و جریان های فکری و نحله های مختلف دنیا موجود نیست، اصرار می ورزند به گونه ای که معتقد به پویایی و برجسته کردن و مقاومت و بیان نمودن و ترویج آن اختصاصات هستند.

از منظر امام راحل (ره) مفهوم صدور انقلاب در واقع انتقال ارزش های معنوی و الهی آن و رساندن این رسالت به گوش جهانیان از طریق استفاده از امکانات و ابزارهای پیام رسانی می باشد که باید این هدف با استفاده از راهکارهای موجود مانند: دعوت و تبیین مفاهیم و معارف اسلامی در جهان، معرفی و تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی، فراهم آوردن زمینه های مناسب برای گفتگوی تمدن ها و فرهنگ ها، تقویت وحدت امت اسلامی، احیای فرهنگ اهل بیت (ع) و ترویج و گسترش زبان و ادبیات فارسی تحقق یابد.

انقلاب اسلامی و صدور ارزش های فرهنگی

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه سال ۵۷ سر منشأ تحولات عظیمی در منطقه و جهان گردیده و تأثیرات شگرف بین المللی را به دنبال داشته است. انقلابی که با تکیه بر ایمان و باورهای اسلامی و با شعار نه شرقی، نه غربی رژیم خودکامه ی شاه را سرنگون کرد. و حکومت جمهوری اسلامی را در این سرزمین محقق ساخت.

انقلاب اسلامی به عنوان یکی از مهمترین و عظیم ترین رویدادهای قرن معاصر، دارای برکات و نتایج بسیار بزرگ و درخشانی در ایران و جهان بود.

روژه گارودی، اندیشمند مسلمان فرانسوی در یکی از مقالات خود، انقلاب اسلامی ایران را اینچنین توصیف می کند:

«به راستی انقلاب اسلامی که امام خمینی (ره) آن را رهبری کرد به هیچیک از انقلاب هایی که در قبل برپا گردیدند، شبیه نیست، در طول تاریخ انقلاب هایی بودند که به هدف تغییر نظام سیاسی برپا گردیدند. انقلاب های اجتماعی هم در جهان رخ داده است و نشانگر خشم فقرا علیه اغنیا بود، انقلاب های ملی هم خشم خود را علیه استعمارگران و غاصبان خالی کردند. اما انقلاب اسلامی ایران نیز دارای تمامی این انگیزه ها بود.

این انقلاب علاوه بر موضوعاتی که گفته شد دارای معانی جدیدی بود که نه فقط حکومت سیاسی، اجتماعی، استعماری را سرنگون کرد، بلکه مهمتر از آن تمدن و جهان بینی خاصی را که در مقابل دین علم شده بود، واژگون ساخت.»(۲)

انقلاب اسلامی ایران تأثیرات زیادی در بیداری مسلمانان جهان و احیای باورهای دینی داشت.

در عصری که می رفت عزت و شوکت اسلامی توسط استعمارگران و دشمنان اسلام پایمال گردد و اخلاق و ارزش های اسلامی به بوته ی فراموشی سپرده شود، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) به وقوع پیوست و فرهنگ و تمدن اصیل اسلامی را به ارمغان آورد و بارقه ی امیدی در دل میلیون ها مسلمان در گوشه و کنار دنیا زنده کرد و باعث تجدید حیات اسلام و زنده شدن مجد و عظمت دیرینه ی جهان ا سلام گردید.

مقام معظم رهبری با اشاره به ویژگی های انقلاب اسلامی و ضرورت پیام رسانی و ابلاغ ارزش های انقلاب می فرمایند:

«انقلاب، دو جهت داشت: یک جهت، مبارزه با استبداد داخلی و حکومت فاسد وابسته ای که مردم و کشور را بدبخت و بیچاره کرده بود؛ انقلاب می خواست کشور و ملت را نجات دهد؛ در دامن اسلام، مردم اداره شوند و حکومت، اسلامی باشد؛ جهت دیگر، وجهه ی سخن و پیام نو برای دنیا و بشریت است؛ این چیزی است که دنیا را به خود جذب کرد؛ والاّ فلان متفکر اروپایی یا غربی یا آفریقایی یا آمریکای لاتین که امام و انقلاب و نظام اسلامی و حرکت مردم را ستایش می کند، او که داخل کشور ما نیست تا از حکومت، چیزی فهمیده باشد؛ پیام جهانی و انسانی اسلام است که او را به ستایش وادار می کند. جنبه ی دوم، بسیار مهم است؛ ما باید بتوانیم این را بیان کنیم.»(۳)

صدور انقلاب اسلامی

حال چطور و چگونه این پیام انسان ساز را به گوش مسلمانان و جهانیان برسانیم؟

چه تدبیری اندیشیده شود تا ارزش های فرهنگی انقلاب را به صورت مطلوب و منطقی به دنیا ابلاغ نماییم و مخاطبان و مشتاقان انقلاب را از آماج حملات فکری و فرهنگی دشمنان برهانیم؟

پاسخ عبارت است از صدور انقلاب، زیرا انقلابی که بر پایه ی مایه های فکری و فرهنگی نضبح گرفته و رشد یافته، به جهت احساس رسالت انقلابی و وظیفه ی شرعی و انسانی که برای خود می بیند برای نشر و ترویج اندیشه های خود اقدام خواهد نمود و این مفهوم یعنی صدور انقلاب، صدور افکار و اندیشه هایی که انقلاب اسلامی براساس آنها و برای آنها صورت گرفته است، کسب استقلال و آزادی با تکیه بر اسلام می باشد.

یکی از دستاوردهای ارزشمند انقلاب در منطقه و جهان، صدور انقلاب اسلامی است.

امام خمینی(ره) و مسئولان برجسته ی نظام بارها روی این موضوع مهم تکیه کرده اند و در بیانات و نوشته های متعددی نسبت به صدور انقلاب اسلامی، اظهارنظرهایی داشته اند.

در ابتدای پیروزی انقلاب حضرت امام (ره) فرمودند:

«ما به تمام جهان تجربه هایمان را صادر می کنیم و نتیجه ی مبارزه و دفاع با ستمگران را بدون کوچکترین چشمداشتی، به مبارزان راه حق انتقال می دهیم و مسلما محصول صدور این تجربه ها، جز شکوفه های پیروزی و استقلال و پیاده شدن احکام اسلام برای ملت های دربند نیست.»(۴)

«ما انقلابمان را به تمام جهانیان صادر می کنیم، چرا که انقلاب ما اسلامی است و تا بانگ لااله الاّاللّه و محمد رسول الله بر تمام جهان طنین نیفکند مبارزه هست، و تا مبارزه در هر کجای جهان علیه مستکبرین هست ما هستیم.»(۵)

امام امت در یکی دیگر از بیانات خویش در مورد صدور انقلاب می فرمایند:

«بحمدالله امروز قدرت ایرانی و قدرت اسلام در ایران به طوری است که توجه همه ملّت های ضعیف را به خودش معطوف کرده است و اسلام صادر شد در سرتاسر دنیا. از این سیاه های عزیزی که در آمریکا هستند و تا آفریقا و تا شوروی و همه جا، نور اسلام تابیده است و توجه مردم به اسلام شده است. و منظور از صدور انقلاب همین بود و تحقّق پیدا کرد و انشاءا... اسلام در همه جا غلبه بر کفر خواهد پیدا کرد.»(۶)

معنا و مفهوم صدور انقلاب

پیروزی انقلاب اسلامی ایران سرآغاز تحقق وعده ی الهی برای رهایی مستضعفان بود. این انقلاب همچون مشعل فروزانی، راه رهایی ملت ها را از قید و بند استکبار جهانی روشن کرد و به گفته ی شهید والامقام محمد جواد باهنر، «انقلاب ایران، اسلام عزیز را در دنیا حیات تازه ای بخشید.»(۷)

گیزلاکرافت، دانشمند آلمانی شرکت کننده در همایش بین المللی گفتگوی فرهنگ ها: حافظ، گوته و پوشکین، با اعلام این مطلب گفت:

«اسلام در دهه های اخیر به الگو و مکتب نیرومندی تبدیل شده که در سایه ی آن مبارزه شدید با مادیگری و برای احیای معنویت جریان دارد.»

تجدید حیات جوامع اسلامی و رشد روز افزون معنویت و بیداری ملت های تحت ستم در سایه ی پیروزی انقلاب اسلامی باعث شد تا ماشین جنگ روانی غرب با تمام قدرت و توان خویش، پروسه ی مخدوش سازی چهره ی انقلاب اسلامی را با شیوه ها و ابزارهای مختلف به کار بندد تا در ارزش های اسلامی و امکان اجرای آنها در قرن بیستم شک و تردید ایجاد کند. یکی از توطئه های استعماری آنان، تحریف و وارونه جلوه دادن صدور انقلاب بود، به گونه ای که هدف از صدور انقلاب را که دعوت به اسلام بود به معنای تجاوز به سرزمین دیگران و جنگ و زورگیری معرفی کردند.

امام خمینی (ره) در مقام تبیین معنا و مفهوم صدور انقلاب اسلامی تصریح می کنند:

«ما که می گوییم اسلام را می خواهیم صادر کنیم، معنایش این نیست که ما سوار طیاره بشویم و بریزیم به ممالک دیگر، یک همچو چیزی نه ما گفتیم و نه ما می توانیم. اما آنکه ما می توانیم این است که می توانیم به وسیله ی دستگاه هایی که داریم، به وسیله ی همین صدا و سیما، به وسیله ی مطبوعات، به وسیله ی گروه هایی که به خارج می روند، اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم. اگر آن طوری که هست معرفی بشود، مورد قبول همه خواهد بود.»(۸)

«صدور انقلاب، صدور تجاوز و جنگ و به معنای گرفتن زمین های دیگران نیست ... صدور انقلاب به معنای صدور پیام و صدور رسالت انقلاب است، صدور ارزش هایی مانند استقلال، عدم وابستگی، خودکفایی، خصلت های انسانی پاک، ایمان، شرف، افتخار، حمایت از مستضعفان و...»(۹)

امام خمینی (ره) در جایی دیگر، به منظور جلوگیری از هرگونه برداشت غلط از معنای صدور انقلاب خاطر نشان می سازند که معنی صدور انقلاب ما این است که این بیداری اسلامی در همه ی ملت ها ایجاد شود و صدور انقلاب با زور و کشورگشایی نیست، بلکه در پرتو اسلام و اخلاق اسلامی است.

امام در یکی از بیانات خویش در این باره می فرمایند:

«اینکه می گوییم باید انقلاب ما به همه جا صادر بشود، این معنی غلط را از آن برداشت نکنند که ما می خواهیم کشورگشایی کنیم. ما همه ی کشورهای مسلمین را از خودمان می دانیم. همه ی کشورها باید در محل خودشان باشند، ما می خواهیم این چیزی که در ایران واقع شد و این بیداری که در ایران واقع شد و خودشان از ابرقدرت ها فاصله گرفتند و دست آنها را از مخازن خودشان کوتاه کردند، این در همه ی ملت ها و در همه ی دولت ها بشود. آرزوی ما این است...(۱۰)

مقام معظم رهبری نیز با اشاره به ضرورت شناسایی مفاهیم جدید انقلاب و عرضه ی آنها به مشتاقان و طالبان حقیقت در سطح جهان می فرمایند:

«انقلاب اسلامی و نظام اسلامی، مفاهیم بکر و تازه ای در دنیا دارد، مفاهیمی دارد که اگر چه مشترکاتی با دنیا دارد، اما اختصاصاتی دارد که این را از شبیه خودش در مکاتب گوناگون و جریان های فکری و نحله های فکری دنیا جدا می کند؛ باید آن را دربیاوریم و پایش هم بایستیم و بیان کنیم.»(۱۱)

صدور ارزش های فرهنگی

با عنایت به آنچه که گذشت، یادآور شدیم که صدور انقلاب در منظر و اندیشه ی امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری، صدور پیام و رسالت انقلاب اسلامی و انتقال ارزش های معنوی و الهی به گوش جهانیان است که این امر در سایه ی زور و لشکرکشی انجام نمی شود بلکه جهت نیل به این هدف باید کلیه ی امکانات و ابزارهای پیام رسانی، محتوای پیام، موقعیت زمان و مکان، نیازهای مخاطبان در مناطق مختلف دنیا مورد توجه و دقت قرار گیرد.

انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود و به تعبیر شهید مظلوم دکتر بهشتی «انقلاب ارزش ها» محسوب می شود. اکنون به طور اجمال به گوشه هایی از وظایف و اهداف استراتژیک نظام در خصوص انتقال و ابلاغ ارزش های والای فرهنگی در عرصه ی بین الملل اشاره می کنیم:

بدیهی است، همانطوری که قبلاً نیز بیان شد، مهمترین بُعد تأثیرگذاری نظام در دنیا، همان بُعد فکر و فرهنگ و اندیشه است که به فرموده ی رهبر فرزانه ی انقلاب:

«اگر ما بتوانیم در صحنه ی فکر و فرهنگ کار شایسته ای انجام دهیم، همه ی تهدیدهای مادی دنیا خنثی خواهد شد.»(۱۲)

۱ دعوت و تبیین مفاهیم و معارف اسلامی در جهان

یکی از رسالت های مهم انقلاب اسلامیمان در عرصه ی بین الملل، معرفی و احیا و گسترش تفکر و معارف اسلامی است. دشمنان و معاندان اسلام همواره می کوشند چهره ی اسلام را مخدوش سازند و حقایق را وارونه جلوه دهند. بر اثر پیروزی انقلاب اسلامی دین و دینداری در سراسر جهان احیا گردید و دین و معنویت به صحنه ی اجتماع بازگشت. اصلاح تفکر دینی و زدودن خرافات و بدعت ها از چهره ی دین اسلام و پاسخگویی دینی به نیازهای فکری جامعه بشری از جمله اهداف اساسی انقلاب بشمار می رود.

امام خمینی (ره) در این زمینه می فرمایند:

«ما موظفیم که اسلام را در همه جای دنیا معرفی کنیم. اسلام مظلوم است الآن در دنیا، غریب است در دنیا.»(۱۳)

«مقصد این است که اسلام، احکام اسلام، احکام جهانگیر اسلام زنده بشود و پیاده بشود و همه در رفاه باشند و همه آزاد باشند، همه مستقل باشند.»(۱۴)

رهبر معظم انقلاب نیز با تأکید بر رعایت موقعیت ها، ابزار و شیوه های ابلاغ پیام به دیگر کشورها تصریح می کنند که:

«امروز در دنیا برای اثرگذاری کارها، پی در پی تئوری های فکری ساخته و پرداخته و القاء می شود؛ برای اینکه ذهن ها که مخاطب، و آماج این حمله فکری و معنوی هستند خاضع و قانع و تسلیم شوند، تا آنها بتوانند با امکان مادی و ثروتی که در اختیار دارند، به مقاصد خود برسند. ماییم و تفکر و معارف اسلامی، ماییم و پیام انقلاب اسلامی؛ ما باید بتوانیم اینها را درست به دنیا برسانیم ... ما باید بتوانیم مفاهیم و معارف اسلامی و آنچه را که متعلق به ماست، بیان کنیم؛ البته باید با لحن و بیان روشنفکرانه و کاملاً مترقی و با استفاده از واژگان متناسب با هر دوره و زمان باشد.»(۱۵)

۲ معرفی و تبیین فرهنگ و تمدن ایرانی و انقلاب اسلامی

یکی از ابزارهای کارآمد در معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی به منظور ترسیم چهره ی واقعی ایران اسلامی و زدودن زنگارها و تحریفات گسترده ی ناشی از شبیخون فرهنگی غرب، استفاده مطلوب از رسانه های جمعی و بهره گیری از شبکه های اطلاع رسانی بین المللی است.

شناخت زبان، ابزار و شیوه های مؤثر در گسترش و توسعه ی روابط و مناسبات فرهنگی با کشورها در جهت معرفی مبانی، اهداف، مواضع و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران لازم و ضروری به نظر می رسد.

میراث گرانقدر فرهنگ و تمدن ایرانی همه ی اندیشمندان و صاحبان فکر و ادب را به اعجاب و شگفتی وا داشته و در برابر آن سر تسلیم فرود آورده اند.

اظهارنظرها و ارزیابی بسیاری از متفکران و بزرگان علم و هنر که از گوشه و کنار جهان به ایران اسلامی سفر کرده اند، خود شاهد صادقی است بر این مدّعا.

دکتر حنّا الفاخوری، نویسنده، ادیب و اندیشمند برجسته مسیحی لبنان و صاحب بیش از یکصد اثر در زمینه های ادبیات، تاریخ و فلسفه که تحت تأثیر عمیق فرهنگ و تمدن ایران قرار گرفته، طی اظهارنظری درباره دستاوردهای فکری ادبی انقلاب اسلامی می گوید:

«من درباره ی تاریخ ایران در دوره های قدیم و جدید بسیار شنیده بودم و آثار ادیبان و دانشمندان ایرانی را فراوان خوانده ام، بسیار اندیشیدم تا از فرصتی که برای دیدار از جمهوری اسلامی ایران به من عطا شده است، استفاده کنم و با آثار مهد علم و دانش آشنا شوم؛ حال این را با چشم خود دیدم و با بینایی و قلب، مشاهده و درک کردم، خود را همراه کسری در ایوانش و همراه فردوسی در شاهنامه می بینم و به بهشت هنرهای دستی و ادبی و نقاشی و نقش و نگارها وارد می شوم و مدتی با عمر خیام در رباعیاتش و با کمال الدین اصفهانی با اشعار غنائی با احساسش و با عرفان حافظ در مقامات صوفی اش همراه هستم، با تأمل می نگرم در دست های زیبانگار که جهانی زیبا را بنیان گذاشته اند و عقل هایی که تخیل و نوآوری می کردند و به زبان هایی که آموختند و پرورش دادند و به جهان میراثی گرانبها را ارزانی داشتند، من غرق در دریایی از شگفتی هستم. من از زمانی که به تأمل در دنیای عرب و پیرامون آن و عوامل مؤثر در آن پرداختم باعث افتخارم بود که از شایستگی ملتی غنی و آگاه بهره مند شوم. در کارهایم همیشه خود را در مقابل ایران و گرایش ایرانی، به هر سمت که می نگریستم، می دیدم، تأثیر ایرانی و کار ایرانی و نبوغ ایرانی، به طور کامل گویا است، بخصوص در زبان عربی، در نوشته های خود در فلسفه و زبان تلاش کرده ام این تأثیر را بگویم. هویدا کردن این شایستگی نه از روی تعصب بلکه به سبب حقیقت یابی و التزام به علم بود.»(۱۶)

در جهت معرفی فرهنگ و تمدن ایران و انقلاب اسلامی، آگاه ساختن جهانیان با مفاهیم ذیل، لازم و ضروری است:

معرفی شخصیت و سیره ی نظری و عملی حضرت امام (ره)

شناساندن اصول و مبانی انقلاب اسلامی به جهانیان

معرفی تحولات معنوی، فکری و اجتماعی ملت مسلمان ایران در پرتو انقلاب اسلامی.

نمایاندن ارزش های اصیل انقلاب و معرفی و تبیین فرهنگ ایمان و ایثار و شهامت.

معرفی و احیای آثار شخصیت های اسلام شناس و ایران شناس

معرفی فرهنگ، هنر، ادبیات، شعر انقلاب اسلامی

سینما و تلویزیون به عنوان یکی از مؤثرترین بسترهای معرفی فرهنگ و هنر، نقش بسیار مهمی دارند. به ویژه سینمای ایران که در این سال ها به سرعت رشد کرده و با پرداختن به موضوعات و مضامین انسانی، جای خود را در میان ملل مختلف باز کرده است. سینمای پس از انقلاب اسلامی یکی از توان مندترین سینماهاست و موفقیت آن در عرصه ی جهانی، مدیون سادگی، اخلاص و جنبه های ظریف انسانی و ذاتی و در واقع بیان جنبه های مثبت بشری است.

۳. ارائه ی طرح و فراهم آوردن زمینه های گفتگوی تمدن ها و فرهنگ ها

تمدن ها و فرهنگ ها دارای خصوصیات و ویژگی های عمومی بوده و جریان های آن بیانگر خدمات مشترک و ارزش های تمامی بشریت است.

همان طوری که استحضار دارید در پنجاه و سومین نشست سالانه ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جناب آقای خاتمی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود، به طرح پیشنهادی پرداخت که با استقبال جامعه ی جهانی روبه رو شد. ایشان خواستار نام گذاری سال ۲۰۰۱ میلادی به عنوان سال گفتگوی تمدن ها گردید، این پیشنهاد مورد استقبال کشورهای مختلف قرار گرفت و به عنوان یک موفقیت سیاسی، بین المللی برای جمهوری اسلامی ایران در تاریخ به ثبت رسید. اصل گفتگوی تمدن ها در نظر دارد تا ملت ها با ادیان و فرهنگ های مختلف از طریق گفتمان، هنر، ادبیات، مراودات علمی به شناخت یکدیگر بپردازند و وجوه اشتراک بین خود را دریابند و دیوارهای بی اعتمادی و بدبینی ناشی از سوء تفاهمات را فروریزند و با حفظ اصول فرهنگی خویش، نقاط اشتراک موجود را تقویت کنند و همان نقاط اشتراک را مبنا و پایه ی ایجاد و گسترش روابط قرار دهند و بدون آنکه فرهنگی بخواهد خود را بر فرهنگی دیگر مسلط یا تحمیل کند، صرفا با اتکای به اشتراکات و مراودات صحیح فرهنگی به اصل همزیستی مسالمت آمیز و صلح پایدار دست یابند.

آقای صبحی الجابی، پژوهشگر و نویسنده ی سوری در خصوص تأثیر و بازتاب جهانی فرهنگ و تمدن انقلاب اسلامی اظهار می دارد:

«انقلاب اسلامی فرهنگ و تمدن حقیقی را برای جهانیان به ارمغان آورد. این تمدن در تمام زمینه های سیاست، حقوق بشر و اخلاق، با فرهنگ و تمدن غرب تفاوت اساسی دارد. به هر حال، هرکس فرهنگ انقلاب اسلامی را الگوی خود قرار دهد حتما پیروز خواهد شد. طرح گفتگوی تمدنها، نشانه ی حضور ایران در سطح جهانی و پاسخی به جنگ تمدنها است که صهیونیست ها آن را در آمریکا مطرح کردند.»(۱۷)

۴ تقویت وحدت امت بزرگ اسلامی

یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران تحکیم اخوت اسلامی و ایجاد و تقویت وحدت در میان مسلمانان بوده است. این انقلاب با طرح مجدد قرآن و با الهام از سیره ی شریف نبوی شالوده ی وحدت اسلامی، الگوی همبستگی و وحدت مسلمانان را پایه ریزی کرد.

امام خمینی(ره) از همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، مردم مسلمان جهان را به یکپارچگی و وحدت در برابر حاکمان جور و دشمنان اسلام دعوت نمودند و سند عزت و پایداری ملل مسلمان را وحدت کلمه و توحید کلمه می دانستند. در یکی از بیانات ایشان چنین می خوانیم:

«ای مسلمانان جهان که به حقیقت اسلام ایمان دارید!

بپا خیزید و در زیر پرچم توحید و در سایه تعلیمات اسلام، مجتمع شوید و دست خیانت ابرقدرتان رااز ممالک خود و خزائن سرشار آن کوتاه کنید و مجد اسلام را اعاده کنید و دست از اختلافات و هواهای نفسانی بردارید که شما دارای همه چیز هستید.»(۱۸)

ایجاد زمینه ی مناسب برای تقریب مذاهب و ساماندهی وحدت در میان مسلمانان از طریق تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که به ابتکار مقام معظم رهبری صورت گرفت، در جهت گسترش و توسعه ی مفاهیم نظری و عملی وحدت و همزیستی اسلامی مؤثر بوده است.

برگزاری همایش های وحدت اسلامی در گوشه و کنار دنیا، چاپ و نشر هزاران عنوان کتاب، روزنامه، نشریه حول محور وحدت اسلامی و حمایت و پشتیبانی از ملت مظلوم و ستمدیده جهان بویژه مردم مظلوم فلسطین نشانگر حمایت جمهوری اسلامی ایران از منافع کشورها و ملتهای اسلامی و حفظ ارزشهای الهی و انسانی در سطح جهانی است.

اسامه ابوحمدان، نماینده ی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در لبنان، انتفاضه ی مردمی فلسطین را یکی از ثمرات انقلاب اسلامی در ایران می داند و در این باره می گوید:

«با پیروزی انقلاب اسلامی، مهمترین خواسته مسلمانان در قرن بیستم تحقق یافت.

مسلمانان جهان انقلاب اسلامی را الگو و سرمشق خود می دانند و باور دارند که نظام اسلامی در تمامی دورانها قادر است حکومت تشکیل دهد. انقلاب اسلامی مایه ی مباهات و افتخار ملت فلسطین است. مردم مسلمان ایران که قدرتمندترین پایگاه استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی را در منطقه فرو ریختند، ملت فلسطین را به گرفتن حقوق از دست رفته ی خود امیدوار ساختند.»(۱۹)

۵ معرفی چهره ی اصیل تشیع و احیای فرهنگ اهل بیت (ع)

یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی پیروی و تبعیت از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت در اوان پیروزی و تداوم انقلاب می باشد. راه پرعظمت و پرفروغ ائمه معصومین (ع) همواره سرمشق و الگوی ملت بزرگ ایران در طول مبارزات، با رژیم ستم شاهی و استمرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده است.

ترویج فرهنگ ناب محمدی (ص) و تبیین چهره تابناک تشیع با حفظ اصول وحدت و پرهیز از ایجاد حساسیتها و مقابله با هر گونه تفکر نفاق افکنانه یکی از ثمرات ارزشمند این انقلاب است. امام بزرگوارمان چنین حرکتی را از سال ۴۲ برای مشتاقان هموار نمودند و هم اکنون شعاع عزت و سربلندی اش سراسر گیتی را پرتو افکنده است.

پیروی از فرهنگ جهاد و شهادت، آزادیخواهی و ظلم ستیزی امامان شیعه، خصوصا درس عزّت و افتخاری را که حسین بن علی (ع) در صحرای کربلا به انسانها آموخت، از آثار و برکات انقلاب اسلامی است که امروز ملیونها نفر در گوشه و کنار دنیا به آن چشم دوخته اند و بدان تأسّی می جویند.

امام راحل (ره) در وصیت نامه ی الهی سیاسی خویش می فرمایند:

«ما مفتخریم که مذهب ما جعفری است که فقه ما دریای بی پایان است یکی از آثار اوست، و ما مفتخریم به همه ی ائمه ی معصومین علیهم صلوات الله و متعهد به پیروی آنانیم. ما مفتخریم که ائمه ی معصومین ما صلوات الله و سلامه علیهم در راه تعالی دین اسلام و در راه پیاده کردن قرآن کریم که تشکیل حکومت عدل یکی از ابعاد آن است در حبس و تبعید بسر برده و عاقبت در راه براندازی حکومت های جائرانه و طاغوتیان زمان خود شهید شدند.»(۲۰)

«یکی از خصلت های ذاتی تشیع از آغاز تا کنون مقاومت و قیام در برابر دیکتاتوری و ظلم است که در تمامی تاریخ شیعه به چشم می خورد، هرچند که اوج این مبارزات در بعضی از مقطع های زمانی بوده است. انقلاب مشروطیت، جنبش کودتا و ... قابل اهمیت فراوان است. تأسیس حوزه ی علمی دینی در بیش از نیم قرن اخیر در شهر قم و تأثیر این حوزه در داخل و خارج کشور ایران و نیز تلاش روشنفکران مذهبی در داخل مراکز دانشگاهی و قیام سال ۴۲ ۴۱ ملت ایران به رهبری علمای اسلامی که تا امروز ادامه دارد، همه عواملی هستند که اسلام شیعی را در سطح جهانی مطرح می کند.(۲۱)

۶ ترویج و گشترش زبان و ادبیات فارسی

زبان فارسی تنها مختص ایرانیان نیست، بلکه به عنوان سرمایه ی جهانی و زبان گویای انقلاب اسلامی از جایگاه رفیع و بالایی برخوردار است. زبان فارسی به لحاظ معانی عمیق و ژرف و ریشه های تاریخی و الفاظ سلیس و شیرین، مشتاقان و علاقمندان بسیاری را به خود جلب کرده است تا جایی که شهره و آوازه ی زبان و ادب فارسی و اشعار بدیع و نغز و پرمغز شاعران نامدار ایرانی چون حافظ، سعدی، عمر خیام، رودکی، جلال الدین رومی و ابوالقاسم فردوسی و ... شرق تا غرب عالم را فراگرفته و همه را شیفته و مجذوب خویش ساخته است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از بیانات خویش به سابقه ی دیرینه ی زبان فارسی و اهمیت آن اشاره نموده و می فرمایند:

«از آن زمانی که ادبیات ایران از غرب استانبول تا شرق آسیا را دربرمی گرفت چندان زمانی نگذشته است. زبان فارسی، زبان دیوانی کشور عثمانی بود و تا اقصی نقاط هند و چین، زبان مذهبی، اداری، ادبیات و هنر محسوب می شد.»(۲۲)

شاعر و غزل سرای بزرگ ایران شمس الدین محمد خواجه حافظ شیرازی در یکی از غزلیات معروف خویش که به سلطان غیاث الدین شاه فرمانروای مسلمان و فارسی دوست بنگال در قرن هفتم هجری اهدا کرده است به سابقه ی نفوذ زبان فارسی و فرهنگ تمدن اسلامی در بنگال اشاره می کند و می گوید:

ساقی حدیث سرو و گل و لاله می رود                                وین بحث با ثلاثه غساله می رود
شکرشکن شوند همه طوطیان هند                                    زین قند پارسی که به بنگاله می رود
حافظ ز شوق مجلس سلطان غیاث دین                               غافل مشو که کار تو از ناله می رود

خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اقدامات مهم و اساسی در راه رشد و تعالی زبان و ادب فارسی برداشته شده و بسیاری از مراکز و بنیادهای تحقیقی و پژوهشی در این خصوص تأسیس گردیده است. این نشان دهنده ی این واقعیت است که انقلاب اسلامی در جهت پیشرفت و ترقی فرهنگ و ادب فارسی اهمیت ویژه و فوق العاده ای قائل بوده و می باشد.

حضرت آیت ا... خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با گروهی از مسئولان، هنرمندان و نویسندگان بر ضرورت فراگیری درست زبان فارسی در انتقال پیام انقلاب اسلامی فرمودند:

«امروز به برکت انقلاب اسلامی، در نقاطی از جهان، زبان فارسی به عنوان زبان دوم و یا زبان دانشگاهی مورد توجه قرار گرفته است و حتی در مناطقی از جهان مانند جزیرة العرب، بسیاری از افراد توانسته اند از طریق رادیو و تلویزیون ایران، به تدریج زبان فارسی را فرا بگیرند و با آن تکلم کنند. همچنین مسلمانان با آموختن زبان فارسی پیام اسلام را از انقلاب می گیرند، و غیرمسلمان نیز با فراگیری زبان فارسی می خواهند پیام نو را از امام و پدر این انقلاب دریافت کنند.»(۲۳)

همچنین در دیدار با مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از زبان فارسی به عنوان یکی از کانال های مطمئن فرهنگی یاد می کنند و در زمینه ی ترویج این زبان می فرمایند:

«من معتقدم یکی از کانال های کاملاً مطمئن فرهنگی ما، زبان فارسی است که باید بتوانیم آن را تأمین و پشتیبانی کنیم تا این زبان رواج پیدا کند.»(۲۴)

مطالبی که از نظر خوانندگان محترم گذشت گوشه هایی از ویژگیها و خصوصیات فرهنگی انقلاب اسلامی در عرصه ی جهانی بود. انقلابی که با همت و تلاش آحاد ملت بزرگ ایران به رهبری امام خمینی (ره) و با نثار هزاران هزار شهید گلگون کفن به پیروزی رسید تجسم اخلاق و ایمان و بهترین ارزشهای الهی و فرهنگی بود که امروز در سرتاسر گیتی تأثیر و بازتاب های مطلوبی را به دنبال داشته است. فرهنگ بیداری اسلامی، عزت خواهی، فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ اتکای به نفس و مقاومت، توکل به ذات اقدس الهی، همه و همه از دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی محسوب می شوند که پرداختن به هریک از این ارزش های والا مثنوی هفتادمن کاغذ شود.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

پی نوشت ها:

۱. نویسنده و پژوهشگر، رایزن فرهنگی سابق ج.ا.ا در سوریه و لبنان

۲. نشریه شما، مورخ ۱۰/۱۰/۷۷، ۱۳ صفحه فرهنگی

۳. بیانات مقام معظم رهبری مورخ ۱۷/۱۱/۸۰ در دیدار با اعضای شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی.

۴. پیام برائت از مشرکان، صحیفه نور، ج ۲۰، ص ۱۱۸، مورخ ۶/۵/۶۶

۵. صحیفه نور، ج ۱۷، ص ۲۴۰، مورخ ۴/۲/۶۲

۶. پیام امام خمینی (ره) به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، صحیفه نور، ج ۱۱، ص ۲۶۶، ۲۲/۱۱/۵۸

۷. نقش قیامتی انقلاب اسلامی، ص ۹۵

۸. صدور انقلاب از دیدگاه امام، ص ۶۱ ۶۰

۹. مباحثی پیرامون فرهنگ انقلاب اسلامی، ص ۳۶۴ و ۳۶۶، شهید محمد جواد باهنر

۱۰. بیانات امام خمینی در جمع سفرای کشورهای اسلامی، صحیفه نور، ج ۱۳، ص ۱۲۷، مورخ ۲۸/۷/۵۹

۱۱. بیانات مقام معظم رهبری مورخ ۱۷/۱۱/۸۰

۱۲. بیانات مقام معظم رهبری در جمع مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مورخ ۱۷/۱۱/۸۰

۱۳. صحیفه نور، ج ۱۸، ص ۱۰۳ ۱۰۲، در دیدار با مسئولان دانشگاه امام صادق (ع)، مورخ ۱۵/۶/۶۲.

۱۴. صدور انقلاب از دیدگاه امام راحل (ره)، ص ۳۱.

۱۵. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مورخ ۱۷/۱۱/۸۰

۱۶. چشم انداز ارتباطات فرهنگی/ فروردین ۸۲، ص ۶۰

۱۷. روزنامه کیهان، شماره ی ۱۶۴۴۰، ص ۱۶

۱۸. صحیفه نور، ج ۱۳، ص ۸۳، مورخ ۲۱/۶/۱۳۵۹

۱۹. روزنامه کیهان، مورخ ۱۰/۱۱/۷۷

۲۰. صحیفه نور، ج ۲۱، ص ۱۷۱

۲۱. صحیفه نور، ج ۴، ص ۱۸۸

۲۲. روزنامه کیهان، پنجشنبه ۲۴/۲/۱۳۷۷

۲۳. روزنامه کیهان، پنجشنبه مورخ ۲۴/۲/۱۳۷۷

۲۴. بیانات مقام معظم رهبری مورخ ۱۷/۱۱/۸۰

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:47 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

فرار شاه از ايران

سرانجام در روز ۲۶ دی ۱۳۵۷ محمد رضا شاه مجبور شد ایران را به سمت کشور مصر ترك كند، و این در حالی بود كه حتی نزدیك ترین حامیان و اربابانش هم از پذیرفتن او امتناع كردند.

شکل گيري و گسترش نهضت اسلامي و هماهنگي قيام هاي مردمي به رهبري امام خميني و برگزاري مراسم چهلم هاي شهدا در شهرهاي مختلف و کشتار ۱۷ شهريور و اعتصاب کارکنان شرکت ملي نفت، کنترل امنيت کشور را از دست نيروهاي رژيم و حتي حکومت نظامي خارج نموده و موجب شد که در زمان کوتاهي، پايه هاي اقتدار رژيم ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهي سست شده و منجر به فرار شاه گردد.
شاه پس از عدم موفقيت دولت نظامي ازهاري در برقراري نظم و آرامش و رفع اعتصاب ها که اقتصاد کشور را فلج کرده بود، به رهبران جبهه ملي روي آورد. پس از ناکامي جمشيد آموزگار، جعفر شريف امامي و ازهاري در مهار کردن امواج خشم و نفرت عمومي مردم در جريان نهضت اسلامي، شاه آخرين تير خود را رها کرد و سعي کرد با انتخاب يکي از اعضاي جبهه ملي که به ظاهر از مخالفان شاه باشد، خشم مردم را فرو نشاند.
به همين جهت شاپور بختيار به شرط گرفتن اختيارات کامل و خروج شاه از کشور بعد از راي اعتماد مجلسين به دولت، نخست وزيري را پذيرفت. سرانجام در روز ۲۶ دي ۱۳۵۷، شاه پس از سالها ظلم و جنايت در حق مردم مسلمان ايران، به همراه همسرش، ايران را به سمت مصر ترک کرد، در حاليکه حتي نزديک ترين حاميان و اربابانش هم از پذيرفتن او امتناع کردند.
پس از فرار شاه، ملت با آمدن به خيابان ها و اظهار شادماني و پخش گل و شيريني، اين پيروزي بزرگ را جشن گرفتند و اين زماني بود که رژيم پهلوي پس از ۵۰ سال حکومت استبدادي، روزهاي پاياني عمر خود را سپري مي کرد؛ چنانکه در کمتر از يک ماه پس از فرار شاه، طومار عمر ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهي ايران در هم پيچيده شد.
منبع:  مرکز اسناد انقلاب اسلامی

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:47 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

۶۹ شهید لرستان مربوط به دوران انقلاب هستند

لرستان در دوران انقلاب اسلامی ۶۹ شهید تقدیم انقلاب کرده و ۲۲ زندانی سیاسی نیز در رابطه با انقلاب داشته است.

تا شهدا؛ از مجموع ۶۹ شهید لرستانی دوران انقلاب، ۳۷ شهید مربوط به خرم‌‎آباد، پنج شهید مربوط به الیگودرز، یک شهید مربوط به دورود، چهار شهید مربوط به الشتر، دو شهید مربوط به نورآباد و یک شهید مربوط به ازنا است.
همچنین‌ از مجموع این تعداد شهید دوران انقلاب، ۱۲ شهید مربوط به شهرستان بروجرد، چهار شهید مربوط به کوهدشت و سه شهید نیز مربوط به پل‌دختر است.

از اسامی این شهدای انقلاب می‌توان از علی‌حیدر حیدرزاده، رضا زندی‌دخت، مهدی حسنوند، محمدجواد عزیزی، حشمت‌الله حیدری چگنی، شیرالله صفربیرانوند، ناصر نظری‌زاده منفرد، عباس کامیاب، احمد رفیع‌پور، حمید قربانی‌نسب، روح‌الله اصولی، علی گودرزی، جلال سرباز، سعید امان‌الهی بهاروند، شفیع سپهوند، هبت‌الله فیضی، شهرام حافظی و حسین سلکی اشاره کرد.
همچنین، محمدرحیم باجولوند، محمدجعفر مرادیان، محمدرضا سپهوند، غلام احمدی تبار، طاهر بارانی‌بیرانوند، حشمت‌الله بیرانوند، محمد بیرانوند، علی‌محمد دلفانی، غلامحسین ساکی، الله‌مراد شیرزاده واحد، مجید شمسی، قدرت‌الله علیدادی، عصمت‌الله نیک‌پی، شاه‌مراد نوکرمراد، یدالله میرزایی، یدالله مرادی، محمود غفاری، علی عزیزی، مجید شمسی، محمد قالبی، محمدتقی زرپرور، ماشاءالله، کوقان، اسدالهی رعیت، غلام یاراحمدی، علی گودرزی، سهراب مصطفایی، احمد کزازی، رضا رنجبر، ابراهیم پیریایی از دیگر شهدای انقلاب در لرستان هستند.
علی بیاتی، رضا گودرزی، شیرمحمد محمدی‌پور، عبدالله شهبازی، سیدمرادعلی حسینی، بگ‌مراد کسمرادی، محمدحسن زینی‌وند، علی‌مراد لر، باقر عزیزی، نادعلی فریدنی، عزیز اسدی، فتح‌اله کریمی، قاسم مونیخ‌زاده، فاضل مونیخ‌زاده، ماشاءالله رباطی نمکی، محمدرضا بستامی، محمدکریم مرادی‌فرد، ضرغام مقدسی، شیرمحمد پاپی، میرنازار خندان، محمدرضا جهانگیری و عزت‌الله لک از دیگر شهدای انقلاب استان لرستان هستند.
استان لرستان ۲۲ زندانی سیاسی نیز در رابطه با انقلاب داشته است که پس از سقوط رژیم طاغوت از زندان آزاد شده‌اند که از این تعداد، ۱۷ زندانی مربوط به خرم‌آباد، دو زندانی مربوط به بروجرد، یک زندانی مربوط به الیگودرز است و شهرستان‌های دورود و نورآباد نیز هر کدام یک زندانی سیاسی داشته‌اند.
از اسامی زندانیان سیاسی خرم‌آباد می‌توان از مصطفی سپندار، ناصر طاهری، علی محبوبی‌منش، علی‌اصغر افشاریان، نورخدا حاتم‌وند، شرف حاتمی، ضرغام شجون‌نژاد، نورالله شاکرمی، محمدحسین قلیچی، محمدکریم محسنی‌زاده، احمد محسنی‌زاده، ماشاءالله حاتم‎وند، مهدی خاکی‌پور، یدالله حاتم‌وند، جان‌میرزا حاتم‎وند، رضا رزمجو و فیروز رحمان‌پور نام برد.
همچنین، حیدر حافظی‌زاده از زندانیان سیاسی الیگودرز، محمد قدیس و سعید همتی از زندانیان سیاسی بروجرد و علی‌محمد سعیدی‌زاده و ولی سعیدی عبدی به ترتیب از زندانیان سیاسی دورود و نورآباد هستند.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:47 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

راز پیروزی انقلاب امام(ره) از نگاه آیت‌ الله العظمی جواد‌ی آملی

مهدی نجفی
سرّ پيروزي امام امّت (قدّس سرّه) اين بود که هم آن حضرت، وارث تامّ حضرت علي (عليه‌السلام) بود و هم مردم گرانقدر ايران اسلامي وارثان اصحاب حسين بن علي (عليهماالسلام) بودند، که هيچ ناکث، مارق و قاسطي در بين حواريّين حضرتش نبود.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در نوشتاری مهم ترین ابعاد چیستی ماهیت انقلاب اسلامی و نقش پیروزی انقلاب امام را تبیین نموده‌‌اند.

نقش کلیدی آموزه های دینی در تحقق پیروزی انقلاب اسلامی

حضرت آیت الله جوادی آملی در تبیین نقش کلیدی آموزه های دینی در تحقق پیروزی انقلاب اسلامی ایران می گویند: امام امّت (قدّس سرّه) در اين مقام گام برداشت و اين گونه علوم را نيز احيا کرد. ایشان هم در سخنان و هم در پيام ها و وصيّت نامۀ خويش ما را به قرآن و عترت دعوت کرد که مبادا کسي بگويد: انقلاب يعني جنگ؛ دعا، توسّل و زيارت يعني چه؟.

از آنجا که انقلاب اسلامي وقتي به وقوع پیوست، عدّه اي مي گفتند: دعا، نماز جماعت، توسّل، زيارت، شفاعت و مانند آن يعني چه؟؛ و کتاب هايي نيز اين زمينه از سوی این افراد منتشر شد.

امام (ره) در اين زمينه سخنان بسيار بلندي فرموده و از استاد گرانقدر خود، مرحوم آیت الله شاه آبادي (قدّس سرّه) نقل کردند: «دعا، قرآن صاعد است». ايشان در تفسير شريف سورۀ مبارکۀ حمد به طور مکرّر ما را به دعا، توسل و زيارت سوق داده اند، که مبادا انسان «انقلاب زده» شده و بگويد: انقلاب منهاي توسل، انقلاب منهاي زيارت و انقلاب منهاي دعا!.

انقلاب بدون دعا، انقلاب نيست؛ چه اينکه چنين انقلابي را ديگران نيز کرده اند و به ثمر نرسيد. امّا آنکه باقي مانده و زمينه را براي ظهور حضرت وليّ عصر (ارواحنا فداه) فراهم مي کند، همين است.

انقلاب و امدادهای الهی

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در تبیین نقش امدادهای غیبی در پیروزی انقلاب اسلامی می گویند: اگر وعدۀ خداوند سبحان که فرمود: ﴿کتب اللهُ لاَغلبَنّ أنا و رُسُلي[۱]﴾، و فرمود: ﴿و لَيَنصُرَنّ اللهُ مَن ينَصُرُه[۲]﴾ قطعي است (چه اينکه هست) ما هم در تداوم انقلاب اسلامي که تداوم راه انبيا (عليهم‌السلام) است، کوشا خواهيم بود و هم چشم اميد به امدادهاي غيبي خواهيم داشت، چه اينکه تاکنون اين چنين بوده است.

اميدواريم خداي سبحان توفيق آن را به همگان اعطا کند که در استمرار راه انبياء ثابت قدم و استوار بوده و همواره از امدادهاي غيبي بهره مند و متنعّم شويم.

مردم انقلابی؛ عامل پیروزی انقلاب اسلامی

از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی نقش کلیدی مردم در پیروزی انقلاب اسلامی، وجه تمایز تحقق موفقیت آمیز انقلاب اسلامی با انقلاب های صدر اسلام می باشد.

معظم له در فرازی عنوان می کنند: اگر کسي انقلاب اسلامي ايران را با انقلاب صدر اسلام بسنجد که چرا رهبري چون حضرت علي (عليه‌السلام) پيروز نمي شود، ولي وارث آن حضرت امام خميني (ره) به ظفر دست مي يابد، سرّش را در بيانات وجود مبارک اميرالمؤمنين (عليه‌السلام) چنين خواهد يافت که حضرت فرمود: من دارو در اختيار دارم و خود نيز طبيب هستم، ولي دستياران، بهياران و پزشکان من که رابط بين من و بيماران هستند، خود، بيمارند!.

اکنون نالۀ حضرت علي (عليه‌السلام) را بشنويد که فرمود: «أُريدُ ان أُداوي بکم و أنتم دائي کَناقش الشّوکة بالشّوکة و هو يَعلم أنّ ضلعَها معها»[۳]. فرمود: من مي خواهم اين جامعۀ بيمار را درمان کنم، امّا به وسيلۀ کساني که آنها گذشته از اينکه مريض اند، مرض آفرين نيز هستند. آنها نه تنها به درد مبتلايند، بلکه دردِ من و درد آفرين هستند.

آنگاه فرمود: عدّه اي ناکث، گروهي مارق و دسته اي قاسط هستند که: «حَلِيَتْ الدّنيا في أعيُنهم بزبرجها و زُخرُفها»[۴]. لذا حضرت علي (عليه‌السلام) به ظفر نرسيد؛ اين براي آن نيست که (معاذ الله) رهبري آن حضرت (عليه‌السلام) به نصاب نرسيده بود، يا امويان از استکبار جهاني کنوني مکّارتر بودند! اين چنين نيست؛ اگر کيد استکبار جهانيِ کنوني، قويتر از سياست بازي امويان نباشد، لااقل همتاي آنهاست؛ امّا چطور وارث حضرت علي (عليه‌السلام) پيروز مي شود و خود آن حضرت (عليه‌السلام) شکست مي خورد؟.

سرّش را باید در ميان دو رکن از سه رکن انقلاب، يعني «ميدان انقلاب» و «انقلابيون وفادار» جستجو کرد.

حضرت اميرالمؤمنين (عليه‌السلام) فرمود: من مي خواهم بيماري بيماران را درمان کنم، امّا دستياران من خود مريض اند، بلکه درداند و دردآور.

سِرّ پیروزی انقلاب امام (ره)

امّا سرّ پيروزي امام امّت (قدّس سرّه) اين بود که هم آن حضرت، وارث تامّ حضرت علي (عليه‌السلام) بود و هم مردم گرانقدر ايران اسلامي وارثان اصحاب حسين بن علي (عليهماالسلام) بودند، که هيچ ناکث، مارق و قاسطي در بين حواريّين حضرتش نبود.

اگر سالار شهيدان حسين بن علي (عليهماالسلام) اصحابي همانند مردم ما مي داشت، حتماً حکومت نحس امويان و مروانيان به دست نيستي سپرده مي شد؛ ولي با جمعيّت کم ممکن نبود صحنۀ انقلاب را پرکند. مردم فداکار ايران اسلامي تاکنون گفتند: «خدا»، و پايدار و مستقيم بودند و از اين به بعد نيز ان شاء الله وفادارتر خواهند بود و با روح مطهّر حضرت امام خميني (قدّس سرّه) پيمان مي بندند که همچنان در صحنۀ ثوره و ميدان انقلاب باقي و برقرار باشند.

ماهیت انقلاب اسلامی برگرفته از آموزه های عاشورا

از منظر آیت الله العظمی جوادی آملی، آموزه های عاشورا به عنوان نرم افزار فکری و عقیدتی نهضت امام خمینی(ره) مورد نظر می باشد؛ از این رو معظّم له در تبیین این مؤلّفه کلیدی در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار می دارند: در بسياري از سخنان و پيام هاي حضرت امام راحل از نهضت کربلا مطالبي خوانده و شنيده ايم.

شکل گيري انقلاب اسلامي در روز ۱۲ محرّم ۱۳۸۳ق. بود که ۱۵ خرداد نام گرفت. روز ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ ش. نه به این خاطر که ۱۵ خرداد بود، سرآغاز انقلاب شد، بلکه چون ۱۲ محرّم بود. همچنين در سال ۱۳۵۷ ش. که انقلاب اسلامي به آستانۀ پيروزي رسيد، به دليل چهار راهپيمايي چند ميليوني مردم ايران اسلامي بود که از مرز هزارها گذشت، زیربنای پیروزی شکل گرفت.

رژيم گذشته براي حمايت از قانون اساسي قبل از انقلاب، راهپيمايي ۴۰۰ هزار نَفْرِه نيز به راه انداخت. ليکن ۴۰۰ هزار نفر و مانند آن کاري از پيش نبرد. چهار راهپيمايي که سرنوشت انقلاب اسلامي را رقم زد، عبارت بودند از: تاسوعا، عاشورا، اربعين و بيست و هشتم صفر.

جمعيّت اين چهار راهپيمايي در سراسر ايران اسلامي از مرز ميليون ها گذشته و ايران يکجا قيام کرد. پس از نظر زمان و زمين، نهضت کربلا بود که بدء و ختم انقلاب اسلامي را شکل داد.

از سويي ديگر آنچه که اعلاميّه ها و سخنراني هاي حضرت امام راحل (قدّس سرّه) را پر محتوا مي کرد، استمداد از خطبه هاي پرشور سالار شهيدان (عليه‌السلام) بود. وقتي ايشان اين جمله را در متن اعلاميّه آورده بود که: «انّي لا أري الموتَ الاّ سعادةً و الحياةَ مع الظّالمين الاّ بَرَماً»[۵] دفعتاً حوزه و دانشگاه حيات جديدي پيدا کرد.

وقتي سخنان حضرت امام راحل (قدّس سرّه) با سخنان سالار شهيدان کربلا (عليه‌السلام) آميخته مي شد، با ﴿نَفَختُ فيه من روحي[۶]﴾ هماهنگ بود و هنگامي که سخنِ زميني ایشان به پيام آسماني اصل مرتبط مي شد، اثر مي کرد. حضرت امام راحل بيش از ديگران، هم مبدأ فاعلي اين نهضت و هم غايي اين قيام را بررسي کرد؛ لذا بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به طور مکرّر توصيه مي فرمود: نام کربلا و ياد حضرت حسين بن علي (عليهماالسلام) را احيا کنيد و در مراسم سوگ سالار شهيدان (عليه‌السلام) اشک بريزيد.

وقتي که مدّاح اهل بيت (عليهم‌السلام) نام سالار شهيدان کربلا را مي بُرد، تمام بدن ايشان مي لرزيد؛ چون خود را شاگرد اين مکتب احساس مي کرد و قيام خود را محصول اين نهضت مي يافت. پس بدء انقلاب اسلامي، دوام آن، محورهاي اصلي پيام هاي رهبر انقلاب، وصيّت ها و توصيه هاي بنيانگذار جمهوري اسلامي بعد از پيروزي انقلاب، در جريان نهضت جهاني سالار شهيدان (عليه‌السلام) خلاصه مي شد.

کشورهايي هستند که در آنها انقلاب هايي صورت گرفت، ولي به ثمر نرسيد؛ زيرا در آن کشورها حسين بن علي (عليهم االسلام) حضور ندارد. بنابراين حضرت امام راحل (قدّس سرّه) بر اساس اين مبادي اصرار داشتند که ما هرچه داريم از کربلا داريم و نام و ياد سالار شهيدان (عليه‌السلام) را بايد حفظ کرد. لذا انقلاب اسلامي به برکت نهضت کربلا شکل گرفت.

------------------------------------------------------------------------------------------

پی نوشت

[۱] سورۀ مجادله آیۀ ۲۱

[۲] سوره حج آیۀ ۴۰

[۳] نهج البلاغه؛ خطبه ۱۲۱

[۴] نهج البلاغه، خطبه ۳

[۵] (مسندالامام الشهيد، ج ۲ص ۴۷۸)

[۶] سوره حجر آیه : ۲۹

------------------------------------------------------------------------------------------

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

ماجرای فرار «حسین» از دست افسر شاهنشاهی

آن روزها حسین در بیشتر درگیری‌های جلوی دانشگاه تهران حضور داشت. یک‌بار ارتشی‌ها خیابان‌ها را بستند، فقط راه خیابان کارگر شمالی را باز گذاشتند. برای مردم تله گذاشته بودند. همه فرار کردند همان طرف.

 

تا شهدا؛ شهید حسین الله‌داد، در سال ۱۳۳۷، در خانواده‌ای مذهبی در تهران متولد شد. تحصیلاتش را در یکی از هنرستان‌های تهران ادامه داد، در همین زمان مبارزه با رژیم پهلوی را شروع کرد. او بارها همراه دیگر جوانان مبارز محله کن پیاده به تهران می‌آمد و در راه‌پیمایی‌ها و تظاهرات‌ها شرکت می‌کرد. در یکی از تظاهرات‌ها حسین مورد ضرب و شتم عوامل ساواک قرار گرفت.

با پیروزی انقلاب اسلامی او به همراه جمعی از جوانان کن به گروه شهید دکتر چمران پیوست. بعد از آموزش‌های اولیه در پادگان سعدآباد و زیر نظر کلاه سبزهای ارتش، به‌عنوان نیروی حفاظت از دفتر نخست‌وزیری انتخاب شد. در قالب همین گروه بود که با شروع غائله خلق عرب در جنوب، حسین عازم منطقه جنوب شد. مدتی بعد و پس از شروع درگیری‌های کردستان، حسین به همراه دکتر چمران عازم کردستان شد و در عملیات آزادسازی بانه حضوری فعال داشت. بعد از این ماجرا او به سپاه جوانرود رفت و مدت شش ماه در آنجا بود تا اینکه در سال ۱۳۶۰، به تهران بازگشت و به دفتر سیاسی سپاه پیوست. در همین سال برادرش به دست منافقین به شهادت رسید.

حسین وقتی در دفتر سیاسی سپاه مشغول به کار شد، در چند عملیات به‌عنوان راوی شرکت داشت و در چند عملیات هم به‌صورت نیروی آزاد با دشمن جنگید و حتی برای این کار یک‌بار هم از طرف مسئولان وقت توبیخ شد. شهید الله‌داد در عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس راوی لشکر ۷ ولی‌عصر (عج)، در عملیات والفجر مقدماتی و بدر راوی لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع)، در عملیات والفجر۸ راوی تیپ ۱۸ الغدیر، در عملیات کربلای۴ و کربلای۵ راوی تیپ ۲۱ امام رضا (ع) و یک‌بار نیز راوی قرارگاه رمضان بود. وقتی به‌صورت داوطلب در عملیات بیت‌المقدس۲ شرکت کرد، مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و در اول بهمن سال ۱۳۶۶، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

کتاب "گزارش‌های روزانه صحنه نبرد لشکر ۱۷ علی‌بن ابیطالب (ع) در عملیات بدر"، حاصل دو دفتر از شهید بزرگوار حسین الله‌داد، راوی مرکز در لشکر ۱۷ علی‌بن ابیطالب (ع) در عملیات بدر به اهتمام سعید سرمدی تنظیم و در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده است.

روایتی کوتاه از زندگی شهید حسین الله داد

پیاده‌روی طولانی برای دیدار امام (ره)

روز ۱۲ بهمن، که امام از پاریس وارد تهران شد، حسین و دوستانش از کن تا میدان آزادی پیاده رفتند. ماشین نبود، مجبور شدند بقیه راه را هم تا بهشت‌زهرا پیاده بروند. وقتی رسیدند مراسم داشت تمام می‌شد.

آن روزها حسین در بیشتر درگیری‌های جلوی دانشگاه تهران حضور داشت. یک‌بار ارتشی‌ها خیابان‌ها را بستند، فقط راه خیابان کارگر شمالی را باز گذاشتند. برای مردم تله گذاشته بودند. همه فرار کردند همان طرف. مأمورها آنجا منتظرشان بودند و مردمی را که فرار می‌کردند، می‌گرفتند و در کامیون‌ها می‌انداختند. حسین و دوستانش پنج نفر بودند. سر یک کوچه سربازها ایستاده بودند و جلوی مردم را می‌گرفتند. حسین حاجی بزرگی سرباز فراری بود. رفت جلو به یکی از سربازها گفت: «من بچه مازندرانم. اومدم دارو بخرم.» سرباز به او اجازه داد برود. حسین حاجی بزرگی به دوستانش اشاره کرد و گفت: «اینا هم با من هستن.» داشتند می‌رفتند که یک افسر آن‌ها را دید. همه با هم دویدند و فرار کردند.

شهادت در عملیات بیت‌المقدس۲

بار آخر با بسیج رفت جبهه. چند نفری یک تیم شدند و از کن رفتند برای عملیات بیت‌المقدس ۲؛ احمد عشوری، حمید ملاحسین، حسن افضلی، عبدالله الله‌داد و حاج باقر الله‌داد.

حسین کنار حسن افضلی بود. دید تیربارش گیر کرده، گفت: «بگذار ببینم حمید می‌تونه برات درست کنه.» حمید آمد جایش را با حسین عوض کرد، همان موقع عراقی‌ها منور زدند. حسن نیم‌خیز شد. حمید گفت: «بشین. این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیست.» دوباره حرکت کردند رفتند جلو. خاک‌ریز را رد کردند. نشستند پای کار که عراق متوجه شد. آتش سنگینی روی همان منطقه ریخت. وجب‌به‌وجب را می‌کوبید. برف‌ها با آتش عراقی‌ها آب می‌شد. توی چاله نیم متری بودند. دو سه بار حسن خواست بلند شود، حمید سرش داد زد که: «بگیر بشین.» چند دقیقه بعد، خمپاره خورد وسط چهارتایی‌شان. یک ترکش خورد بالای چشم حمید. افتاد جلوی پای حسن. سه تا ترکش زیگزاگی هم خورد توی سینه حسین و او هم افتاد کنار احمد.

ستون از وسط دو نیم شد. بچه‌ها تلاش کردند ستون را جمع کنند و ببرند جلو. یکی به احمد و حسن آدرس جای آمبولانس‌ها را داد. «خاک‌ریز دوم، سمت راست.»

لحظه‌های آخر حسین بود. حسن به احمد گفت: «حسین که شهید شد، بیا حمید رو که فعلاً زنده است ببریمش عقب.»

برگرفته از کتاب تاریخ‌نگاران و راویان صحنه نبرد؛ کتاب سوم؛ راویان شهید محمّدتقی رضوانی، سعید عیسی‌وند و حسین الله‌داد نوشته فاطمه وفایی‌زاده

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

اولین شهیده انقلاب در کرمانشاه

روزنامه اطلاعات خبر شهادت اولین شهید انقلاب کرمانشاه را این گونه منعکس کرد: طیبه زمانی نماینده امام در طبس به گلوله بسته شد.

 

تا شهدا؛ مردم قهرمان پرور کرمانشاه از ابتدای نهضت امام خمینی(ره) با هدایت های شهید محراب آیت الله شیخ عطاء الله اشرفی اصفهانی و دیگر رهبران دینی و روحانی این شهر در نهضت فعال بود.

کرمانشاه در اتصال به جریان پیش رونده، قاطع و شور آفرین انقلاب، روزهای تلخ و شیرین زیادی را تجربه کرد و در اثبات پایداری بر ارزش های انقلاب، 100 شهید گلگون کفن را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد.

حضور فعال زنان در جریان انقلاب یکی از بخش های مهم و اثرگذار در جریان انقلابی و مبارزاتی در کرمانشاه بود که می توان اسامی زنان شهیده ای همچون طیبه السادات زمانی را به عنوان یکی از جوانان فعال و اثرگذار انقلابی در شمار این قشر از جامعه دید.

شهیده طیبه السادات زمانی در سال 1334 در خانواده ای روحانی در روستای گودین شهرستان کنگاور دیده به جهان گشود. او در سنین کودکی نزد پدرش سید حسین قرآن را آموخت. استعداد سرشارش موجب شد که دوران ابتدایی و متوسطه را با درجه ممتاز پشت سر بگذارد.

علاقه فراوانش به کتاب، مطالعه کتاب های دیگر را در کنار کتاب های درسی به یکی از دغدغه های اصلی او مبدل کرده بود.

نمازهای با اخلاص و پر از راز و نیازش یکی از ویژگی های بارز او بود. این زن شهیده با تکیه بر اخلاق اسلامی در دوران دبیرستان منادی حجاب بود و در دفاع از ارزش های اسلامی بسیار تلاش می کرد.

طیبه بعد از اینکه دوران تحصیل را با موفقیت فراوانی گذراند در رشته شیمی دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شد. در دانشگاه هم به فعالیت های مذهبی و سیاسی خود ادامه داد.

روز 26 دی ماه 1356 که روز آزادی زن اعلام شده بود به همراه دیگر دانشجویان پیرو خط امام در مشهد به تظاهرات پرداخت و از حجاب، این ارزش الهی حمایت کرد در نتیجه رژیم شاه آنان را دستگیر کرد که بلافاصله با پیام آیت الله شیرازی آزاد شدند.

این شهیده سرافراز، در کنار فعالیت های مذهبی و درسی به کارهای هنری از قبیل قالیبافی، خیاطی، گلدوزی، بافندگی می پرداخت و در عکاسی و امدادگری مهارت داشت.

در حادثه زلزله طبس در گروه امداد امام به همراه دیگر دانشجویان به طبس رفت و با تمام توان به مدت یک ماه مشغول خدمت رسانی به یتیمان و بی سرپرستان شد. زماني كه كماندوهاي رژيم پهلوي به حريم بيمارستان اطفال مشهد حمله کردند نیز به ياري اطفال بي پناه شتافت.

هر بار که از مشهد به زادگاهش باز می گشت با کوله بارزی از پیام و رسالت خون شهیدا می آمد. اعلامیه های امام از مهمترین سوغاتی های او بود.

شهیده زمانی سرانجام در تظاهرات روز 17 دی ماه 1357در کنگاور به دست دژخیمان رژیم طاغوت به شهادت رسید. روزنامه اطلاعات در تاریخ 20 دی ماه 1357 در انعکاس خبر شهادت این جوان انقلابی نوشت: «طیبه زمانی نماینده امام در طبس به گلوله بسته شد». حاج آقا بزرگ کنگاوری (امام جمعه و واعظ معروف) هم در مراسم ختم این شهیده والامقام، گفت: من معتقدم که خون این سیده جوان رژیم شاه را از ریشه بر خواهد کند.

گفتنی است، شهیده طیبه السادات زمانی در آخرین مراجعه به کنگاور(از توابع استان کرمانشاه) تعداد زیادی از عکس های شهدای تظاهرات خونین مشهد و زلزله زدگان طبس را که بیانگر محرومیت و فشار طبقه مستضعف و طغیانی علیه رژیم منفور پهلوی بود؛ به همراه آورده بود تا در معرض دید همگان قرار بدهد. تقدیر چنین بود که عکس خود او به عنوان اولین زن شهیده انقلاب کرمانشاه، بر سر در نمایشگاه نصب شود.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

شهیدی که ساواک پول گلوله‌های شلیک‌شده بر پیکرش را گرفت

شهیدی که ساواک پول گلوله‌های شلیک‌شده بر پیکرش را گرفت

ساواک که از فعالیت‌های جمشید و انقلابیون بیمناک شده بود، اجازه تشییع‌جنازه آشکار و برگزاری مراسم ختم آن شهید بزرگوار را نمی‌دهد و حتی پدرش را وادار می‌کند پول گلوله‌های پیکر فرزندش را نیز پرداخت کند.

تا شهدا؛ جوانان انقلابی همدان در عرصه‌های مختلف انقلاب‌گری حضور فعال داشتند. یکی از این جریانات حضور در تشییع پیکر آیتالله آخوند ملاعلی معصومی‌همدانی بود که موجب به شهادت رساندن تعدادی از حاضران در آن مراسم توسط نیروی ساواک شد.
شهید جمشید شرفخانی دهم تیرماه سال ۱۳۴۱ به هنگامه اذان صبح و در خانواده‌ای مذهبی به‌عنوان دومین فرزند از خانواده ۱۰ نفره در شهر صالح‌آباد از توابع استان همدان دیده به جهان گشود.
تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه اعتماد تا کلاس سوم ادامه داد تا اینکه به‌دلیل مهاجرت از صالح‌آباد مقطع ابتدایی را در همدان به پایان برد و پس از آن برخلاف میل باطنی و علاقه وافری که به ادامه تحصیل داشت، با هدف کمک به امرار معاش خانواده از تحصیل بازماند و به حرفه قالی‌بافی روی آورد.
با گذشت مدتی کم از اشتغال در این حرفه، به استاد کار ماهری تبدیل شد و شاگردان زیادی در این زمینه آموزش داد و با کمک برادر کوچک‌تر که سن و سال زیادی نداشتند، در کسب و کار و امرار معاش پدر را یاری می‌کردند.
فعالیت‌های انقلابی جمشید چند ماه قبل از شهادتش در قالب شرکت مداوم در مسجد و منبر آیت‌الله آخوند ملاعلی معصومی‌همدانی و پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره) شکل گرفت که همین موضوع باعث می‌شد تا پاسی از شب را در بیرون از منزل گذرانده و دیر وقت به خانه مراجعت کند تا اینکه یک شب سراسیمه وارد منزل می‌شود و به مادرش می‌گوید فردا قرار است پیکر آیت‌الله آخوند ملاعلی معصومی‌همدانی تشییع شود و ما باید در تشییع جنازه شرکت کنیم.
به اقتضای آن زمان، تشییع جنازه به صبح روز بعد موکول می‌شود و جمشید شرفخانی صبح روز ۴ مرداد ۱۳۵۷ برای شرکت در مراسم تشییع جنازه در حالی که جامه سبزی به تن پوشیده و پارچه‌ای مشکی را به کمر می‌بندد با روحیه ظلم‌ستیزی و شجاعتی که داشت از امامزاده عبدالله(ع) به سمت میدان امام(ره) در صف اول تشییع قرار گرفته و با در دست داشتن پرچم و سر دادن شعارهای انقلابی و با آتش کشیدن محافل فساد به همراه انقلابیون به سمت باغ بهشت حرکت می‌کنند.
وی برخلاف ممانعت اطرافیان از ادامه حضور در این تظاهرات، با روحیه استکبارستیزی که از کودکی با وی همراه بود به مسیرش ادامه می‌دهد تا اینکه به باغ بهشت می‌رسند و مقابل درب باغ بهشت نیروهای ساواک مردم را به گلوله می‌بندند و از آنجایی که جمشید در ردیف اول تشییع پیکر آیت‌الله آخوند بود، مورد اصابت هفت گلوله از ناحیه کمر قرار می‌گیرد و به بیمارستان کنونی امام خمینی(ره) (پهلوی سابق) منتقل می‌شود.
پس از اطلاع، خانواده بر بالینش حاضر می‌شوند، آقای فیروزفر، رئیس وقت بیمارستان که وی نیز اصالتی صالح‌آبادی داشته بیان می‌کند به‌دلیل حساسیت محل اصابت گلوله باید بیمار سریعاً به تهران منتقل شود.
حدود ساعت ۱۷:۳۰ عصر روز چهارم مرداد سال ۱۳۵۷ در حالی که پدر و مادر جمشید در کنارش بودند، سرهنگ کازرونی رئیس ساواک استان همدان به همراه دو تن از مأموران بر سر تخت جمشید رفته و پس از بیرون کردن پدر و مادرش از اتاق، با بی ‌رحمی تمام اقدام به قطع سرم خوراکی و سرم خون جمشید کرده تا جان به جان آفرین تسلیم کند و اینگونه در حالی که بیشتر از ۱۷ سال سن داشت، در عنفوان جوانی شربت شهادت را سر کشید و به‌عنوان اولین شهید انقلاب استان همدان در سال ۵۷ شناخته شد.
ساواک که از فعالیت‌های جمشید و انقلابیون بیمناک شده بود، اجازه تشییع جنازه آشکار و برگزاری مراسم ختم آن شهید بزرگوار را نمی‌دهد و حتی پدر مظلومش را وادار می‌کند پول گلوله‌های پیکر فرزندش را نیز پرداخت کند.
این شهید والامقام با مظلومیت تمام ساعت ۶ بامداد روز ۵ مرداد سال ۱۳۵۷ در باغ بهشت همدان تشییع و به خاک سپرده می‌شود. از آن زمان به بعد منزل شهید تحت نظر ساواک قرار گرفته و رفت و آمد به منزل تماماً به کنترل ساواک در می‌آید، ضمن اینکه محدودیت‌های زیادی را نیز برای این خانواده و به‌ویژه پدر شهید به وجود می آورند؛ تا اینکه با ورود تاریخی معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره) در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ از کنترل ساواک خارج می‌شود.
شهید «جمشید شرفخانی» میان اهالی محله و دوستان و آشنایان به مردم‌داری، خوشرویی، شجاعت و مبارزه با ظلم و ستیز شهره بود و هیچگاه در دوران عمر کوتاه و با برکت خویش در مقابله با ظلم و استکبار کوتاه نیامد. در عاقبت همین روحیه استکبارستیزی وی را به مقام والای شهادت نائل گردانید.
روحش شاد و راهش پررهرو باد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

شهید انقلابی که آشکارا به رسوا کردن رژیم پهلوی می‌پرداخت

«ابوتراب عاشوری» در تمام دوران زندگی از ظلم و ناحقی گریزان بود و در مقابل باطل قد علم می‌کرد.

 

تا شهدا؛ انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن‌ماه سال ۱۳۵۷ نقطه عطفی در تاریخ کشورمان ایجاد کرد. حرکت عظیم انقلاب، نظام پادشاهی را با رهبری عالم متفکر جهان اسلام امام خمینی (ره) سرنگون کرد و با همت و مبارزات  اقشار مختلف مردم زمینه روی کار آمدن نظام اسلامی ایجاد شد.

انقلاب با شکوه ایران در حالی به ثمر نشست که شاهد ایثار دلیر مردان و جانفشانی شیر زنانی بودیم که در راه این انقلاب از تمام دارایی خود که جان شیرین‌شان بود گذشتند تا انقلاب به آزادی برسد و جمهوری اسلامی به اوج قله‌های استقلال خود صعود کند.

استان بوشهر همچون استان‌های دیگر در مبارزه علیه رژیم طاغوت با تقدیم ۱۸ شهید به ظهور و تجلی انقلاب مدد رساند تا از قافله خالصانه عشق به اسلام ناب محمدی با وقوع جمهوری اسلامی ایران عقب نماند.

در ادامه به معرفی شهدای انقلاب بوشهر می‌پردازیم:

شهید حجت الاسلام والمسلمین «ابوتراب عاشوری»

حجت الاسلام و المسلمین «ابوتراب عاشوری» در سال ۱۳۱۲ در روستای «زائرعباسی» از توابع شهرستان «دشتی» استان بوشهر دیده به جهان گشود.

تحصیلات مقدماتی و آموزش قرآن را در روستای محل سکونت زیر نظر اساتید محلی آموخت و با توجه به استعداد و نبوغ وصف ناشدنی در علم آموزی به نجف اشرف عزیمت کرد. از همان لحظه‌ی ورود به حوزه علمیه نجف مورد توجه علما و مراجع قرار گرفت و در مدت کوتاهی موفق به کسب مدارج عالی علمی شد.

«ابوتراب عاشوری» در تمام دوران زندگی از ظلم و ناحقی گریزان بود و در مقابل باطل قد علم می‌کرد و در مبارزات خود علیه رژیم پهلوی مردانه از استبدادی که بر جامعه حکم فرما شده بود پرده بر می‌داشت و به رسوا کردن رژیم پهلوی می‌پرداخت. وی چندین‌بار توسط جلادان ساواک اسیر و بازداشت شد. 

شهید عاشوری رهبری مبارزه و قیام در استان بوشهر را بر عهده گرفت و بستر بیداری آگاهانه مردم از جنایات خصمانه رژیم طاغوت را مهیا کرد و مردم  استان بوشهر را در این مسیر یاری رساند تا چهره رژیم پلید پهلوی برای همه نمایان شود.

سرانجام خونخواران ساواک که بیداری و مبارزات طاقت فرسای ابوتراب را در تمام شهر بوشهر به چشم می‌دیدند و تحرکات او برایشان قابل تحمل نبود. بر همین اساس عوامل رژیم، وی را در ۱۳ آذرماه سال ۵۷ مصادف با سوم محرم‌الحرام در هنگامه گلبانگ اذان ظهر با شلیک مستقیم گلوله در محضر خانواده‌‌اش به شهادت رساندند.

شهيد «صادق ميگلی‌نژاد»

شهيد «صادق ميگلی‌نژاد» اولین فرزند پسر خانواده میگلی‌نژاد، در ۲۹ شهریورماه سال ۱۳۳۸  مصادف با میلاد خجسته امام جعفر صادق(ع) در شهرستان آبادان در يك خانواده مذهبي و متدین ديده به جهان گشود.

خانواده میگلی‌نژاد که اصالتاً اهل استان بوشهر بودند در سال ۱۳۴۲ به زادگاه خود در شهر بوشهر عزیمت کردند و در آن هنگام  صادق تحصيلات ابتدايی را در دبستان شهيد «عاشوری» و مقطع راهنمايی و دبيرستان را در مدرسه سعادت سپری می‌کرد.

وی که فردی بسيار باهوش و با ايمان بود در بین مردم به خوش رویی زبان زد عام و خاص بود و همچنان که بزرگ می‌شد به نجابت و بزرگی او هم نیز افزوده می‌گردید.

صادق به انجام فعالیت‌های انقلابی با تمام وجود عشق می‌ورزید و هميشه مردم را برای شركت در راهپيمايی‌های ضد رژيم  شاهنشاهی تشويق می‌كرد و به این خاطر مدام مورد تعقيب و شناسايی مأمورين رژيم شاه بود.

سرانجام این نوجوان انقلابی در ۱۷ آبان‌ماه سال ۵۷ در حالی که قصد شرکت در راهپیمایی علیه رژیم طاغوت در جمع دانش‌آموزان مدرسه سعادت را داشت، مورد تيراندازی مأمورین شاه خائن قرار گرفت و به درجه رفيع شهادت نائل آمد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

آخرین لحظات حضور امام خمینی در پاریس چگونه گذشت؟

حدود یک هزار تن از دانشجویان، زنان و مردان مقیم فرانسه و سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی که برای مشایعت امام خمینی به فرودگاه آمده بودند در محوطه‌ فرودگاه در حالی که ده‌ها عکس امام خمینی را در دست داشتند به نفع او شعار می‌دادند
 
امام خمینی
علی عمادی، روزنامه‌نگار// امام خمینی پس از فشارهای دولت عراق، تصمیم به خروج از این كشور گرفتند و به سمت كویت حركت كردند ولی دولت كویت به امام اجازه ورود نداد و ایشان عازم فرانسه شدند. امام خمینی 15 مهرماه وارد پاریس شدند و با این كه نماز شكسته امام خمینی حكایت از آن داشت كه ایشان نمی‌خواهد بیش از 10 روز در این شهر بماند اما شرایط به‌گونه‌ای پیش رفت كه به اقامت 116 روزه امام در نوفل‌لوشاتو كه در حومه پاریس واقع است، منجر شد. ابتدا قرار بود امام 6 بهمن به ایران بازگردند ولی به دستور شاپور بختیار، نخست وزیر وقت، فرودگاه مهرآباد تهران بسته شد. اعتراض‌های مردمی به این حركت بختیار موجب شد 9 بهمن فرودگاه مهرآباد بازگشایی شود.

11 بهمن 57 امام خمینی و همراهان ایشان نوفل‌لوشاتو را در میان بدرقه اهالی این شهرك به سمت پاریس ترک كردند. مرحوم حبیب‌الله عسگر اولادی در خاطرات خود درباره این روز چنین نقل كرده است: «غروب یازدهم بهمن برای حرکت به سمت ایران به فرودگاه رفتیم. جمعیت زیادی از کشورهای مختلف اروپایی و اسلامی آنجا جمع بودند و یکپارچه ابراز احساسات می‌کردند.»

همان‌طور که در فرودگاه ‌ایران برنامه‌هایی برای استقبال از امام تدارک دیده شده بود، در فرودگاه پاریس نیز مراسمی برای بدرقه‌ امام در نظر گرفته شد.
خبرنگار روزنامه اطلاعات در گزارشی از این مراسم استقبال چنین نوشت: «از ساعت هفت بعدازظهر به وقت پاریس تا لحظه‌ای که هواپیمای امام خمینی در آسمان فرودگاه شارل دوگل به پرواز درآمد، حدود یک هزار تن از دانشجویان، زنان و مردان مقیم فرانسه و سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی که برای مشایعت امام خمینی به فرودگاه آمده بودند در محوطه‌ فرودگاه در حالی که ده‌ها عکس امام خمینی را در دست داشتند به نفع او شعار می‌دادند و سرودهای انقلاب و پیروزی را می‌خواندند. در گوشه‌ای از فرودگاه هم نمایشگاهی از عکس‌های شهدای انقلاب، مجروحان و کسانی که در طی سال‌های اخیر شکنجه دیده بودند برپا شده بود. که بر بالای آن نوشته بودند: حقوق بشر شاه! »

حدود ساعت 1 به وقت فرانسه و 3 و 30 دقیقه بامداد به وقت تهران روز پنج‌شنبه 12 بهمن 1357هواپیمای حامل امام خمینی از فرودگاه شارل دوگل به سمت ایران به پرواز درآمد.

غیر از برخی از اعضای خانواده امام خمینی، سیاستمداران انقلابی و خبرنگاران نیز در این پرواز حضور داشتند. بنا به قولی این پرواز ایرفرانس را ابوالحسن بنی‌صدر با یک چک بی‌محل چارتر كرده بود. دکتر ابراهیم یزدی اما درباره نحوه کرایه این هواپیما می‌گوید: «بازاریانی که در پاریس بودند، جمعا 400 هزار تومان پول دادند و یک هواپیمای ایرفرانس دربست کرایه شد».  از حاج کریم دستمالچی، بازاری ثروتمند تهرانی و از اعضای جبهه ملی نیز نام برده می‌شود كه این هواپیما را اجاره و بیمه كرد. قول مشهور دیگر آن است كه علا میرمحمدصادقی بازاری معروف اصفهانی وقتی دید ایرفرانس حاضر به اجاره این هواپیما به دلیل خطرات احتمالی آن نیست، با یک چک 2 میلیون دلاری، این پرواز و سرنشینان آن را بیمه كرد.

حجت الاسلام سیداحمد خمینی، آیت الله مرتضی مطهری، حسن حبیبی، حجت الاسلام محمد منتظری، حجت‌الاسلام حسن لاهوتی، حاج مهدی عراقی، سیدصادق طباطبایی، ابراهیم یزدی، صادق قطب‌زاده، حبیب‌الله عسگراولادی و ابوالحسن بنی‌صدر از جمله افراد سرشناس در این پرواز بودند. از مرور خاطرات اكثر حاضران در این پرواز چنین برمی‌آید كه عمده این افراد وحشت‌زده بوده‌اند چون مشخص نبود چه اتفاقی در انتظار آنان است. احتمال می‌رفت هواپیما در طول سفر مورد سوء‌قصد قرار گیرد یا افراد حاضر در این پرواز هنگام نشستن در تهران ازسوی حكومت بازداشت شوند. اما در این میان امام خمینی آرامش خاصی داشت.

عسگر اولادی که یکی از مسافران پرواز انقلاب بود می‌گوید: «مقداری از پرواز که گذشت خلبان آمد خدمت امام و عرض کرد که اگر میل داشته باشید، می‌توانید بروید و بر روی تخت من استراحت کنید.
بعضی از کسانی که در آنجا بودند، از روی نگرانی که نکند برای امام نقشه‌ای کشیده باشد، گفتند که مصلحت نیست و امام نباید برود و بعضی هم گفتند که خود امام باید تصمیم بگیرند. امام فرمودند: می‌روم کمی استراحت کنم. من و تعدادی دیگر حرکت کردیم که همراه ایشان برویم، امام فرمودند: همه سر جای خود بمانید و لازم نیست. فقط سید احمدآقا و شهید عراقی ایشان را به محل استراحت بردند که امام به آنها نیز فرموده بود بروید و آنها نیز بیرون آمدند، ولی همگی مراقب بودیم.
حدود یک ساعت گذشت و امام تشریف آوردند، وضو گرفته بودند. وقتی نشستند به تهجد مشغول شدند و آرامش خاصی داشتند. اما همگی ما نگران بودیم که وقتی وارد مرز می‌شویم نکند هواپیمای ما را بزنند. عمدتاً یک وضع روحی فوق‌العاده بدی داشتیم، کسی در چهره‌اش رنگی نبود غیر از امام که آرامش خاصی داشتند و مشغول ذکر بودند.
وقتی از مرز ترکیه وارد ایران شدیم، یکی دو هواپیمای فانتوم اطراف هواپیمای ما را احاطه کردند، نگرانی همه ما بیشتر شد، اما الحمدلله اتفاقی پیش نیامد و آن هواپیماها هم رفتند. با فاصله کمی خبرنگارهایی که در انتهای هواپیما سوار بودند، برای مصاحبه به قسمت جلو و خدمت امام آمدند.یک خبرنگار که شاید آمریکایی بود، پرسید: «شما به عنوان مقتدرترین انسان در حال وارد شدن به ایران هستید، لطفاً بگویید چه احساسی دارید؟» امام فرمودند: «هیچ». این خبرنگار خیال کرد که یا حرفش را نتوانسته است برساند یا بد ترجمه کرده و یا امام متوجه نشده‌اند سؤالش چه بوده، برای همین مجدداً پرسید: «شما در طول تاریخ ایران به عنوان مقتدرترین انسان در حال وارد شدن به ایران هستید، از این ورود مقتدرانه چه احساسی دارید؟» وقتی که ترجمه کردند امام فرمودند: «هیچی» و آهسته ادامه دادند،«الا ان اقیم حقا و ابطل باطلاً»؛ مگر اینکه حقی را استوار کنم و باطل را سرنگون سازم.»

هنگامی‌که هواپیما بر فراز شهر تهران و بر روی باند فرودگاه رسید، اجازه‌ فرود داده نشد، در نتیجه حدود ده دقیقه در آسمان تهران به پرواز خود ادامه داد اما در نهایت موفق شد در فرودگاه مهرآباد فرود آید. مرحوم عسگراولادی دراین باره نیز گفته است: «هواپیما آرام آرام نزدیک باند آمد و یک دور زد و اوج گرفت دو مرتبه برگشت و با آرامش نشست. نفهمیدیم این قضیه چه بود. بعدها که خلبان مصاحبه‌ای کرد گفت از من یک کار شیطانی خواسته شده بود که من در دنیا و قیامت نمی‌توانم جواب بدهم، بدین‌جهت بالا رفتم و به خودم مسلط شدم و دو مرتبه پایین آمدم».

هواپیمای امام ساعت 8:45 دقیقه در باند فرودگاه مهرآباد تهران بر زمین نشست. با گشوده شدن درِ خروجی هواپیما ابتدا همراهان امام و خبرنگاران خارج شدند. سپس 9:30 دقیقه گروهی از منتخبین کمیته‌ استقبال وارد هواپیما شدند و رأس ساعت 9:37 دقیقه و 30 ثانیه امام از هواپیما خارج شدند.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

3 شباهت رژیم پهلوی با حکومت آل سعود

حکومت‌هایی که شبیه یکدیگرند؛

 

هم آمریکا و هم انگلستان بر سر نخست‌وزیری دکتر اقبال توافق دارند. محمدرضا همیشه قبل از صدور حکم نخست‌وزیری جدید، با سفرای آمریکا و انگلستان مشورت می‌کرد. او این عادت را از زمان اشغال ایران در شهریورماه 1320 پیداکرده بود!
نویسنده : عطاالله باباپور
شاه و عربستان
حکومت‌های وابسته همواره ویژگی‌ها، رویکردها و داستان‌های شبیه به هم داشته‌اند. ازجمله این حکومت‌ها رژیم پهلوی و آل سعود دو همسایه مجاور بودند که با بررسی تطبیقی آن‌ها شباهت‌های بسیاری در نوع حکمرانی، ارتباط خارجی و نظامی‌گری آن‌ها قابل مشاهده است. 

آل سعود و پهلوی هر دو به‌جای تکیه به هویت، تاریخ و فرهنگ ملی، بن‌مایه هویت اسلامی و پتانسیل اتحاد منطقه‌ای تکیه به دولت‌های استعمارگر داشته و ظرفیت‌های درونی و منافع ملی را فدای منافع شخصی خاندان خود کرده و ملت را از آزادی، عزت، استقلال و پیشرفت بازداشتند.

عربستان از حکومت‌های باقی مانده وابسته در منطقه کماکان به‌جای عبرت گرفتن از سرنوشت حکومت پهلوی و سایر حکومت‌های مرتجع به‌جای مردم‌سالاری و استقلال‌طلبی هنوز بر وابستگی اصرار دارد.
 

استبداد بی‌قیدوشرط

ساختار هر دوی این حکومت‌ها پادشاهی بوده و یکی از مواردی که تحت این نوع شیوه حکمرانی از دست رفته، حق آزادی شهروندان بوده است. 

در ایران، بعد از کودتا و نخست‌وزیر شدن سید ضیا دوره‌ تمرکز قدرت سیاسی در ایران آغاز شد و جامعه‌‌‌‌‌ی مدنی و مسائل مرتبط با آن، ازجمله دموکراسی، آزادی بیان و... روبه‌زوال گذاشت رضاخان به‌صورت خاص آزادی بیان را خفه می‌کند،  معروف است که در دوره او تمام نشریات حداقل یک‌بار توقیف شده و روزنامه‌نگارانی چون تقی آرانی، میرزا زاده عشقی و فرخی یزدی به‌صورت‌های دهشتناک ترور و در زندان کشته شده‌اند.(1)

آل سعود و پهلوی هر دو به‌جای تکیه به هویت، تاریخ و فرهنگ ملی، بن‌مایه هویت اسلامی و پتانسیل اتحاد منطقه‌ای تکیه به دولت‌های استعمارگر داشته و ظرفیت‌های درونی و منافع ملی را فدای منافع شخصی خاندان خود کرده و ملت را از آزادی، عزت، استقلال و پیشرفت بازداشتند.

عربستان به‌صورت خاص‌تر به سمت وابستگی و غرب‌زدگی با شیوه محمدرضا پهلوی پیش می‌رود، هرچند در دل خود آزادی ظاهری زنان را دارد اما تیغ استبدادش به برندگی اره است!



مقابله با آزادی در دوران پهلوی به آزادی مطبوعاتی محدود نشده و استبداد سایه خود را در تمام جامعه گسترانده بود تا جایی که نه‌تنها او مخالفان سیاسی را از سر راه برمی‌داشت بلکه به دوستان خود نیز رحم نمی‌کرد تیمورتاش، نصرت الدوله و سردار اسعد از این جمله‌اند.

در عربستان وضع نیز به همین گونه است مخالفان حکومت به زندان و فجیع‌ترین مجازات دچار می‌شوند. در بارزترین نمونه که اخیراً رخ داد قتل فجیع خاشقچی روزنامه‌نگار منتقد حکومت عربستان بود که صدای هم‌پیمانان آل سعود را نیز درآورد. 

در همین راستا شاخص‌های آزادی بیان در عربستان وضعیت خوبی ندارند؛ طبق گزارش سال ۲۰۱۳ سازمان گزارشگران بدون مرز، عربستان سعودی طی این سال از میان ۱۷۹ کشور، رتبه ۱۶۳ را در شاخص آزادی بیان به خود اختصاص داده است.

از دیگر مصادیق نبود آزادی در عربستان محرومیت زنان از اندک حقوق مسلمشان است. آزادی و کرامت آن‌ها در حکومت عربستان مانند ایران قبل از انقلاب اسلامی نقض می‌شود. مبارزه زنان برای دستیابی به اندکی از حقوق خود اخیراً آن‌ها با شرط و شروط فراوان در حال نتیجه دادن است. محدودیت زنان در این کشور تا حدی است که بسیاری از پژوهشگران علوم اجتماعی وضع آن‌ها را به وضعیت سیاهان در نظامِ تبعیض نژادی آفریقای جنوبی مانند کرده‌اند.

موسسه صلح زیبا بیانیه‌ای با عنوان لیست 112 موردی نقض حقوق بشر و آزادی‌های مدنی توسط رژیم عربستان سعودی منتشر کرده است. برخی از بندهای این گزارش که چهره‌ای نمایان از خفقان و استبداد در عربستان را گزارش می‌دهد، عبارت‌اند از:

- نقض حقوق کودکان و اهمال در رسیدگی به جنایات علیه کودکان. 
-  قلع‌وقمع و سرکوب اقلیت‌های دینی و قومی. 
- عدم توجه به آزادی‌های اجتماعی و جلوگیری از آزادی بیان و قلم
 - بدرفتاری و سوءاستفاده از زنان زندانی (2)
 

جنون نظامی‌گری

جنون خرید تسلیحات نظامی از ویژگی‌های مشترک سران رژیم پهلوی و عربستان است. جنونی که هدر رفت سرمایه ملی ایران و عربستان، کمک به رفع مشکلات مالی کشورهای فروشنده، سودجویی و رانت درباری‌ها و البته تأمین اهداف دول غربی در منطقه از نتایج آن بوده است.

محمدرضا پهلوی به‌صورت خاص در دهه 50 همگام با افزایش قیمت نفت رکوردی بی‌نظیر در خرید اسلحه می‌گذارد.  فریدون هویدا سفیر ایران در سازمان ملل و برادر امیرعباس هویدا نخست‌وزیر یك آماری را در كتاب خودش « سقوط شاه» ارائه می‌دهد كه از سال 1950 تا 1971 در یك دوره 21 ساله میزان خرید سلاح از امریكا به یك میلیارد دلار نمی‌رسید اما از 1971 تا 1978 در عرض 7 سال این میزان خرید تسلیحات به 19 میلیارد دلار رسید. جیمز بیل مورخ آمریکایی انتقال تسلیحات از آمریکا به ایران در فاصله سال‌های ۱۹۷۸ -۱۹۷۲ (۱۳۵۷ -۱۳۵۱) را در تاریخ سیاست بین‌الملل بی‌سابقه می‌داند.(3)

محققان این حجم از خرید را بر مبنای نیاز واقعی کشور نمی‌دانند و اشاره دارند بیش از آنکه کشور خریدار نوع خرید را مشخص کند این کشور فروشنده بوده که فهرست خرید را تعیین می‌کرده است. 

این  میزان خرید اسلحه با مدیریت کشورهای فروشنده مسلماً بی‌ارتباط با نقش ژاندارمی آمریکا در منطقه  و تأمین منافع آن نبوده است. حال عربستان با تأمین این نقش همان رفتار را از خود نشان می‌دهد. آل سعود با افزایش حجم خرید تسلیحاتی از غرب به‌ویژه آمریکا بیشترین کمک را در منطقه به حفظ منافع اسرائیل و مقابله با جریان مقاومت می‌کنند. 

این حجم تبادل به‌گونه‌ای است که ترامپ اذعان می‌کند اگر فروش تسلیحات به عربستان متوقف شود صدمه خواهند دید، در همین راستا وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی Fox Business می‌گوید: «ریاض قبلاً سامانه‌های موشکی، ناو و دیگر وسایل به مبلغ 110 میلیارد دلار به واشنگتن سفارش داده که برای آمریکاییان 500 هزار فرصت شغلی به وجود می‌آورد!»


کابینه اجاره‌ای

از دیگر ویژگی‌های مشترک دو حکومت، دخالت آمریکا و دیگر دولت‌ها در سیاست داخلی آن‌ها است.  نقطه عطف در این شباهت نقش انگلستان در تأسیس ایجاد وهابیت و حکومت پهلوی است که درواقع نمی‌توان دخالتی بیش از این را متصور کرده و به‌تبع دخالت‌های بعدی دول غربی در این دو کشور نیز قابل‌انتظار بوده است.

عربستان به‌صورت خاص‌تر به سمت وابستگی و غرب‌زدگی با شیوه محمدرضا پهلوی پیش می‌رود، هرچند در دل خود آزادی ظاهری زنان را دارد اما تیغ استبدادش به برندگی اره است!

مصادیق بسیاری از دخالت انگلیس و آمریکا در حکومت پهلوی با روایت درباری‌ها وجود دارد. فرح پهلوی در این مورد می‌گوید: در موقع انتصاب دکتر منوچهر اقبال به نخست‌وزیری، محمدرضا نظر سفیر کبیر آمریکا در تهران را هم استعلام نمود و با خوشحالی به من گفت: هم آمریکا و هم انگلستان بر سر نخست‌وزیری دکتر اقبال توافق دارند. محمدرضا همیشه قبل از صدور حکم نخست‌وزیری جدید، با سفرای آمریکا و انگلستان مشورت می‌کرد. او این عادت را از زمان اشغال ایران در شهریورماه 1320 پیداکرده بود!(4) 

عربستان نیز بر پایه همان دخالت اولیه و البته نوع تعامل و رویکردهای بعدی خود زمینه ادامه دخالت‌ها را فراهم آورده است. به‌عنوان نمونه بر سر چالش قتل خاشقچی و تلاش آمریکا برای جایگزینی احمد بن عبدالعزیز با بن‌سلمان مقام‌های روسی به آمریکا هشدار داده‌اند در امور خاندان سلطنتی عربستان سعودی و موضوع جانشینی پادشاه عربستان دخالت نکند. پیش‌ازاین هم در جریان بیماری ملک عبدالله و مسئله جانشینی وی بلافاصله یک کمیته از مقامات بلندپایه امریکا برای مدیریت انتقال قدرت وارد ریاض شده و با شورای بیعت ملاقات کرده بودند.

نحوه ارتباط خارجی و دخالت آمریکا در سیاست‌های حکومت سعودی تا حدی است که ترامپ در موضع‌گیری دیگر گفته بود اگر حمایت آمریکا نبود عربستان سعودی دو هفته بیشتر دوام نمی‌آورد. این جنس مواضع و ارتباط یادآور موضع‌گیری‌ها و نقش آمریکا در تغییر کابینه دولت‌های رژیم پهلوی است.

جالب است با تغییرات جدید در آل‌سعود و نحوه گشایش‌های سیاسی و اجتماعی بن‌سلمان ورق برنگشته و تنها استبداد به‌گونه‌ای دیگر رخ می‌نماید؛ گویا عربستان به‌صورت خاص‌تر به سمت وابستگی و غرب‌زدگی با شیوه محمدرضا پهلوی پیش می‌رود، هرچند در دل خود آزادی ظاهری زنان را دارد اما تیغ استبدادش به برندگی اره است!


پی‌نوشت:
1- آزادی بیان در عصر پهلوی اول، رهروان ولایت
2- گزارش نقض حقوق بشر و نقض معاهدات بین المللی توسط دولت سعودی، ایسنا
3- دربار شاه، مركز دلالان اسلحه بود، روزنامه دنیای اقتصاد، شماره 1963
4- اعترافی تکان دهنده از محمدرضا پهلوی، فارس

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

بازگشت امام خمینی به ایران پس از ۱۴ سال تبعید

 

اوایل بهمن ۵۷ خبر تصمیم امام در بازگشت به کشور منتشر شد.

اوایل بهمن ۵۷ خبر تصمیم امام در بازگشت به کشور منتشر شد.
هرکس که می شنید اشک شوق فرو می ریخت. مردم چهارده سال انتظار کشیده بودند. اما در عین حال مردم و دوستان امام نگران جان ایشان بودند چرا که هنوز دولت دست نشانده شاه سرِ پا و حکومت نظامی برقرار بود. از این رو دوستان امام نیز توصیه به تعویق سفر تا تأمین شرایط داشتند. از سوی دیگر حضور امام در این شرایط در جمع میلیونها مردم به پاخاسته از دید امریکا به معنای پایان حتمی کار رژیم شاه بود. اقدامات فراوانی از تهدید به انفجار هواپیما گرفته تا وقوع کودتای نظامی برای تعویق سفر ایشان صورت گرفت. حتی رئیس جمهور فرانسه واسطه شد؛[۱]اما امام خمینی تصمیم خویش را گرفته و طی پیامهایی به مردم ایران گفته بود می خواهد در این روزهای سرنوشت ساز و خطیر در کنار مردمش باشد. دولت بختیار با هماهنگی ژنرال هایزر فرودگاههای کشور را به روی پروازهای خارجی بست. جمعیتی انبوه از سراسر کشور به سوی تهران سرازیر شدند و در تظاهرات میلیونها تن از مردم تهران شرکت کرده و خواستار باز شدن فرودگاهها بودند. جمعی از روحانیون و شخصیتهای سیاسی در مسجد دانشگاه تهران تا باز شدن فرودگاه دست به تحصن زدند. دولت بختیار پس از چند روز تاب مقاومت نیاورد و ناگزیر از پذیرفتن خواست ملت شد.

سرانجام امام خمینی بامداد ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ پس از چهارده سال دوری از وطن وارد کشور شد. استقبال بی سابقه مردم ایران چنان عظیم و غیرقابل انکار بود که خبرگزاریهای غربی نیز ناگزیر از اعتراف شده و مستقبلین را چهار تا شش میلیون نفر برآورد کردند. سیل جمعیت از فرودگاه به سوی بهشت زهرا(س)، مزار شهیدان انقلاب اسلامی، روانه شد تا سخنان تاریخی امام را بشنود. در همین نطق بود که امام خمینیورود حضرت امام خمینی(ره)به تهران با صدای بلند فرمود: من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین می کنم.[۲]

شاپور بختیار ابتدا این سخن را شوخی گرفته بود اما چند روز بیشتر نگذشت که در ۱۵ بهمن ۵۷ امام خمینی رئیس دولت موقت انقلاب را تعیین نمود. آقای مهندس مهدی بازرگان که چهره ای متدین وبا سابقه مبارزاتی و دارای تجربه در نهضت ملی شدن صنعت نفت داشت، برای این منظور از سوی شورای انقلاب معرفی و پیشنهاد شده بود. امام خمینی در متن حکم انتصاب وی تصریح کرده بود که او را بدون در نظر گرفتن روابط حزبی مأمور تشکیل کابینه برای تهیهمقدمات رفراندوم و برگزاری انتخابات نموده است.[۳]حضرت امام از مردم ایران درخواست کرد تا نظر خود را در مورد این انتخاب اعلام کنند. سراسر کشور با برگزاری راهپیماییهای گسترده به حمایت از تصمیم امام پرداختند. احزاب و گروههای سیاسی که مسئولین و اعضای اندکشان به برکت قیام مردم در چند مرحله از زندانهای رژیم خلاصی یافته بودند، اینک در آستانه پیروزی ملت ادعای میراث خواری از انقلاب و بیعت همافران نیروی هوایی با امام در مدرسه علوی (۱۹/۱۱/۵۷) مشروح بیانات حضرت امام در این دیدار در صحیفه امام، جلد ۶، ص ۱۰۱ درج شده است.

------------------------------------------------------------

۱ . مشروح دیدار و گفتگوى نمایندگان اعزامى کاخ الیزه با امام خمینى در نوفل لوشاتو را در کتاب کوثر: مجموعه سخنرانیهاى حضرت امام خمینى(س)؛ ج ۲، ص ۵۸۱ ببینید. ضمناً امام خمینى در سخنان مورخ ۶/۱۲/۱۳۵۷ خود با هیأت کویتى به این گفتگوها اشاره کرده است. ن.ک.به: همان مأخذ؛ ج ۳، ص ۵۴۵.
۲ .صحیفه امام؛ ج ۶، ص ۱۶.
۳ .همان؛ ص ۵۵‌‌۵۴.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:48 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

۱۶بهمن۵۷، معرفی بازرگان به عنوان نخست وزیر

 
حضرت امام‌‌خمینی (ره) رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بنا به پیشنهاد شورای انقلاب در یک مصاحبه مطبوعاتی ، طی حکمی مهدی بازرگان را به عنوان رئیس دولت موقت تعیین و مامور تشکیل کابینه کردند.

خبرگزاری ایرنا: حضرت امام‌‌خمینی (ره) رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، بنا به پیشنهاد شورای انقلاب در یک مصاحبه مطبوعاتی ، طی حکمی مهدی بازرگان را به عنوان رئیس دولت موقت تعیین و مامور تشکیل کابینه کردند.

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

۱۶بهمن۵۷، معرفی مهدی بازرگان به عنوان نخست وزیر

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:52 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

 
به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری آسوشیتد پرس تصاویر زیبایی از روزهای بازگشت امام امت به میهن اسلامی منتشر کرده است.

خبرگزاری مهر: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خبرگزاری آسوشیتد پرس تصاویر زیبایی از روزهای بازگشت امام امت به میهن اسلامی منتشر کرده است.

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

تصاویر آسوشیتد پرس از «انقلاب اسلامی ۵۷»

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:52 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

ناگفته‌هایی از دستگیری و بازداشت حسین فردوست

 
حسین فردوست، دوست و هم‌کلاسی شاه و رئیس بازرسی شاهنشاهی بود که بعد از انقلاب تا مدت‌ها زندگی مخفی داشت تا اینکه در آبان ۱۳۶۲ در خانه پدری‌اش دستگیر شد. او چهار سال در بازداشت بود و سرانجام در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ بر اثر سکته قلبی درگذشت.

خبرگزاری تسنیم: با یکی از مسئولان رسیدگی به پرونده حسین فردوست گفت‌وگو کرده ایم؛ اما نام این فرد فاش نشده است.

حسین فردوست، دوست و هم‌کلاسی شاه و رئیس بازرسی شاهنشاهی بود که بعد از انقلاب تا مدت‌ها زندگی مخفی داشت تا اینکه در آبان ۱۳۶۲ در خانه پدری‌اش دستگیر شد. او چهار سال در بازداشت بود و سرانجام در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ بر اثر سکته قلبی درگذشت. فردوست برخلاف دیگر مقامات رژیم سابق، محاکمه و اعدام نشد؛ برای همین توانست خاطرات خود را در همان دوران بازداشت بنویسد که بعدها با عنوان «ظهور و سقوط سلطنت پهلوی» و با ویراست عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ، منتشر شد. از او یک مجموعه گفت‌وگوی ویدئویی نیز به جا مانده است.

ناگفته‌هایی از دستگیری و بازداشت فردوست

بخش‌های مهم این گفت‌وگو به شرح زیر است:

*آن زمان اغلب چهره‌های سرشناس رژیم پهلوی خارج از کشور بودند. ما هرچه در بین ضدانقلاب خارج از کشور دنبال کردیم، اثر و ردی از او نیافتیم.

*ما در خارج، سرنخ‌هایی را که از فردوست بود، دنبال کردیم، ولی ردی از او نیافتیم و دیدیم کسی او را ندیده است. بنابراین به این نتیجه رسیدیم که فردوست می‌تواند در ایران باشد. آن زمان ما در داخل هم یک شبکه‌ پنهان از ساواکی‌های قدیمی را که به هر دلیلی در داخل کشور مانده و بریده بودند و با ما همکاری می‌کردند، تحت هدایت خود داشتیم که در پوشش ضدانقلاب داخلی فعال بودند. ما خیلی افراد را از طریق همین شبکه می‌گرفتیم.

*هم‌زمان شنود تلفن چهار، پنج نفر از افراد مهم ساواک را که در داخل بودند و بعضا هم داشتند با جمهوری اسلامی همکاری می‌کردند، شروع کردیم. از این افراد، کسی بود که مسئول اداره دهم ساواک بود. آدمی بود که واقعا سواد اطلاعاتی و مطالعاتی بالایی داشت و در رفتارش هم مشخص بود. او با بچه‌های نخست‌وزیری مرتبط بود، ولی ما به او هم مشکوک بودیم.

*دیدیم یک بار فردی با آن مسئول سابق اداره دهم ساواک تماس گرفت و از فردوست -با عنوان و لقبی که بین خودشان مرسوم بود- نام برد و گفت او را چند وقت پیش دیده‌ام و مریض هم بوده است. شروع کردیم با همان امکانات آن موقع و کارهایی مثل تطبیق صدا، رد آن تماس را گرفتن. رسیدیم به اینکه یک پزشکی از پزشکان مورد اعتماد ساواک، فردوست را معاینه کرده است. بعد از آن، فهرست پزشکان معتمد ساواک را بررسی کردیم و به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی رسیدیم که اگر کسی فردوست را معاینه کرده باشد، احتمالا این فرد است.

*آن شبکه داخلی ما اغلب عملیاتی‌های ساواک بودند و با مدیران نسبتی نداشتند. سناریو و طرحی را چیدیم تا یکی از آنها در پوشش مناسب برود سراغ این دکتر و اعتمادش را جلب کند و در دو، سه جلسه با او ‌کم‌کم مرتبط شود. این نقشه جواب داد و آن پزشک در صحبت‌هایش گفته بود چند ماه قبل فردوست را معاینه کرده است؛ دو بار هم او دیده است؛ یک بار در یک خانه و یک بار در خیابان قرار گذاشته‌اند.

*این دکتر نیز در کارنامه‌اش ضعف‌هایی داشت. مهم‌ترینش عضویت در ساواک بود و در‌حالی‌که در آن دوران -دهه 60- او جزء پزشک‌های تقریبا مطرح مجامع پزشکی و دانشگاهی بود، حکم بازداشت او را گرفتیم و یک روز عصر، آخر وقت به‌عنوان بیمار از مطب او که در کریمخان بود، وقت گرفتیم. در نهایت تعهدنامه‌ای از او گرفتیم که درباره همکاری با ما به کسی چیزی نگو و از این به بعد با هم کار می‌کنیم.

*یکی از چیزهایی که از او گرفتیم، یک آدرس بود که گفت فردوست را آنجا معاینه کرده‌ام. خانه پدری فردوست بود؛ سمت میدان انقلاب، کنار دانشگاه تهران. جالب بود که در این منطقه تعدادی از نماینده‌های مجلس ساکن بودند و یک منطقه تقریبا حفاظت‌شده بود، کیوسک کمیته و شهربانی داشت و تردد در آنجا محدود و کنترل‌شده بود. تصمیم ما این شد که همین امشب باید برویم این خانه را چک کنیم.

*دیروقت و آخر شب بود. از منزل کناری وارد خانه شدیم؛ یک حیاط بود که دورش چند اتاق بود. شروع کردیم دانه دانه در اتاق‌ها را بازکردن. در یک اتاق را باز کردم، دیدم یک نفر پشت به در و رو به دیوار نشسته و خم شده روی یک رادیو و دارد رادیو گوش می‌کند. بلند گفتم: «به‌به، آقای حسین فردوست! چطوری؟ خوبی؟». هول شد، برگشت و نگاه کرد و ما را دید و گفت: «بله، بله بفرمایید». این را که گفت، مطمئن شدیم و گفتیم: «تو آسمون‌ها دنبالت می‌گشتیم، روی زمین پیدایت کردیم».

*از همان ابتدا او را با نام دیگری -گمان می‌کنم سرهنگ حسینی- در بازداشتگاه ثبت کردیم؛ چون هم سؤالات خودمان اهمیت زیادی داشت که چنین فردی با چنین جایگاه و ارتباطاتی چرا در داخل مانده و مشغول چه کاری است؟

ناگفته‌هایی از دستگیری و بازداشت فردوست

*فکر می‌کنم مسئول بالادستی ما گفت مطمئنید؟ حتمی است؟ بگویم به آقامحسن [رضایی]؟ گفتیم بله، خیالتان راحت باشد، مسئله هم سری است و خواهشا شما محدود اطلاع‌رسانی کنید.

*اوایل بازجویی سؤال اصلی ما این بود که تو چرا در ایران هستی و در این سال‌ها مشغول چه کاری بودی؟ بعد از مدتی که بازجویی‌اش کردیم متوجه شدیم نرفتنش به خاطر این بود که واقعا به هیچ‌کس اعتماد نداشت و سرنخ‌های ارتباطی‌اش هم کور شده بود. توضیح داد که یک فردی رابط بین او و دولت موقت بوده، مهندس بازرگان هم گفته بود او را از ایران خارج کنید.

* ما رفتیم مجلس نزد آقای هاشمی و گفتیم ما فلانی را بازداشت کرده‌ایم و چنین حرفی مطرح شده و ما می‌خواهیم با بازرگان صحبت کنیم. گفت چطوری؟ گفتیم همین‌جا یک اتاقی در اختیار ما بگذارید با او صحبت کنیم. آقای بازرگان را دعوت کردند و با او صحبت کردیم و او گفت بله، همین‌طور بوده. می‌خواست او اعدام نشود، پنهان هم نمی‌کرد. چون ابتدای انقلاب آقای خلخالی از طرف امام حکم داشت و سران رژیم قبل را محاکمه می‌کرد.

* ما پس از آن بازه‌ زمانی یکی، دوماهه که مطمئن شدیم فردوست دنبال فعالیت ضدانقلابی و توطئه و طرح و کودتایی نبوده، دیگر اطلاعاتش از دوران فعالیتش در رژیم پهلوی برایمان مهم شد.

*مثلا فردی را معرفی کرد به عنوان یکی از مسئولان یک شبکه جمع‌آوری که به شبکه بی‌سیم معروف شد. ما هم تا آن زمان این فرد را در اطلاعاتمان نداشتیم. رفتیم سراغ او، راحت در خانه‌اش نشسته بود و داشت زندگی می‌کرد. او را برداشتیم بردیم مراکز مختلف این شبکه را نشان داد و تجهیزاتشان را کشف کردیم.

* پس از آنکه تخلیه اطلاعاتی او تمام شد، مسئله اموالش مطرح شد. دیدیم اموال متعددی در مناطق مختلف کشور دارد و جالب بود که اغلب آنها دست‌نخورده و مصادره‌نشده بود و بعضی هم مصادره شده بود. با توجه به اینکه هنوز دستگیری‌اش خبری نشده و امکان طی‌شدن فرایند قضائی نبود، گفتیم چه کنیم؟ مشورت کردیم و از طریق آقای ری‌شهری مسئله را با امام مطرح کردیم. ایشان فرمودند می‌تواند اموالش را به بنیاد 15 خرداد هدیه کند که آن زمان مسئولیتش با آقای حجت‌الاسلام شیخ حسن صانعی بود. ما هم این مسئله را به فردوست گفتیم و او هم در یک کاغذ با دستخط خودش نوشت که اینجانب حسین فردوست، فرزند سیف‌الله به شماره شناسنامه فلان، کلیه اموال و دارایی‌های خود که فهرستش را هم داشتیم، به بنیاد 15 خرداد هدیه می‌کنم. خب اجرائی‌شدن این فرایند مستلزم این بود که این نامه در سیستم اداری برخی نهادها گردش کار داشته باشد. این اتفاق که افتاد کم‌کم همه متوجه شدند که فردوست دست ماست و خبرش پخش شد و به خارج از کشور هم رسید.

*بعد از مدتی که بازجویی‌ها خوب جلو رفت، کم‌کم تسهیلاتی برایش فراهم کردیم، داروهای کنترل بیماری‌اش، غذایی که می‌خواست و چیزهایی را که می‌خواست، می‌گرفتیم یا حتی بعضی چیزها را می‌گفت فامیل‌هایش برایش می‌آوردند. رادیو و تلویزیون و روزنامه هم در اختیارش قرار دادیم. گاهی گزارش و مطالبی را که ضدانقلاب درباره‌اش می‌نوشت، هم می‌دادیم بخواند.

* در این چند سال صبح و شب، ما با او در تعامل بودیم، به انگلیسی و خصوصا فرانسه هم مسلط بود و بعضی وقت‌ها که از بازجویی خسته می‌شدیم، برایمان کلاس فرانسه می‌گذاشت.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

سه شنبه 16 بهمن 1397  7:52 PM
تشکرات از این پست
emamedavazdah
دسترسی سریع به انجمن ها