0

استفاده از ظرفیت دانشجویان برای فرهنگسازی اهدای خون و سلول بنیادی

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

استفاده از ظرفیت دانشجویان برای فرهنگسازی اهدای خون و سلول بنیادی

با امضای تفاهم نامه همکاری صورت می گیرد؛

استفاده از ظرفیت دانشجویان برای فرهنگسازی اهدای خون و سلول بنیادی

استفاده از ظرفیت دانشجویان برای فرهنگسازی اهدای خون و سلول بنیادی

تفاهم نامه همکاری بین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون کشور در وزارت بهداشت منعقد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، در این جلسه امیر للگانی مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به مذاکرات انجام شده فی‌مابین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون، گفت: با بهره بردن از ظرفیت و پتانسیل‌های موجود در فضای فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی، امیدواریم بتوانیم در حوزه رسالت‌ها و وظایف سازمان انتقال خون در زمینه اهدای خون، اهدای پلاسما و سلول‌های بنیادی از طریق این تفاهم نامه همکاری کنیم.

وی با اشاره به اینکه در دانشجویان ظرفیتی برای جذب داوطلب و فرهنگسازی در زمینه اهدای خون و محصولات آن وجود دارد، خاطر نشان کرد: این ظرفیت در کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی در چند حوزه وجود دارد.

للگانی گفت: کانون‌های سلامت، کانون‌های خیریه و کانون‌های هلال احمر از شبکه‌های دانشجویی هستند که از طریق مجامع تخصصی به یکدیگر وصل هستند و از پتانسیل بالایی برخوردار هستند و می‌توانند حوزه جدیدی با عنوان اجتماعی شدن موضوع اهداء در جامعه ایجاد کنند.

این تفاهم نامه در حوزه کانون‌ها و نهادهای دانشجویی یک نقطه عطف است

دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این جلسه اظهار داشت: سازمان انتقال خون از سازمان‌های بسیار مهم و موثر کشور است که اگر یک روز حذف شود خسارات بسیاری در پی دارد. این سازمان خوشنام نماد نوع دوستی، مهرورزی و تعاون مردم است. نماد این تفکر است که اگر عضوی از جامعه دچار مشکل شود بقیه در قبال او احساس مسئولیت می‌کنند و به کمک می‌آیند.

وی گفت: از سوی دیگر ما نهادهای دانشجویی را سازمان داده‌ایم که دغدغه اجتماعی دارند اما این شکل گیری فی‌نفسه نمی‌تواند ارزش داشته باشد و زمانی ارزشمند می‌شوند که خروجی‌های مشخصی داشته باشند. این تفاهم‌نامه فرصتی است که این ساختارهای دانشجویی کارآمدی خود را نشان دهند. تمام سرمایه ما دانشجویانی هستند که در این نهادها سازمان‌دهی شده‌اند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما در معاونت دانشجویی تنها تسهیلگر هستیم، گفت: نهادهای دانشجویی خودجوش و از بطن قشر دانشجو هستند، دغدغه اجتماعی دارند و می‌خواهند فعالیت کنند. در واقع ما کاری انجام نداده‌ایم و فقط تسهیلگر هستیم.

فراهانی گفت: این تفاهم نامه در حوزه کانون‌ها و نهادهای دانشجویی یک نقطه عطف است که کارآمدی این ساختارها را به عمل درمی‌آورد و من اطمینان دارد که این دانشجویان عملکرد خوبی خواهند داشت و همان طور که در زمان جنگ قشر جوان ایثارگری می‌کردند، امروز هم اگر کار را که به خودشان واگذار کنیم به نحو احسن و با حداکثر بهره وری انجام خواهند داد.

امیدواریم بتوانیم همان تاثیرگذاری دوران جنگ را ایجاد کنیم

دکتر علی اکبر پورفتح‌اله مدیر عامل سازمان انتقال خون نیز در این جلسه با یادآوری ایثارگری‌های جوانان در دوران جنگ، گفت: مطالعه‌ای که بر روی سن اهداء کنندگان خون انجام دادیم نشان داده که اکثر اهداء کنندگان امروز از جوانان دوران جنگ هستند.

وی گفت: در آن دوران سالانه افزایش ۷ برابرای اهداء خون داشتیم. آن حس همبستگی که در دوران جنگ ایجاد شده بود باعث به وجود آمدن نسلی از اهداء کنندگان خون شد که بر همین اساس امروز حرفی برای گفتن در سطح جهان داریم.

پورفتح‌اله افزود: اگر دو میلیون و ۹۰۰ هزار اهداءکننده خون در کشور داریم، اگر ۲۷ واحد اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت داریم و اگر تنها کشور در حال توسعه جهان هستیم که اهدای صد در صد داوطلبانه خون داریم، مدیون همین نسل و آن دوران است.

وی افزود: چالش آینده کشور هم چالش سالمندی است. با افزایش سن جامعه، از جمعیت اهداء کننده خون کم می‌شود چرا که افراد بالای ۶۰ سال عملا اجازه اهدای خون ندارند. از طرفی سالمندی مصرف خون و فرآورده‌های خونی را افزایش می‌دهد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: گزارش سال گذشته سازمان بهداشت جهانی بسیار تکان دهنده است و نشان می‌دهد که در اروپا حدود ۶۵ درصد خون‌های اهدایی برای بیماران بالای ۵۰ سال مصرف می‌شود و این در آینده به یک چالش بدل خواهد شد.

وی با اظهار امیدواری از انعقاد این تفاهمنامه یادآوری کرد: با کار خیری که امروز شروع می‌کنیم، امیدواریم بتوانیم همان تاثیرگذاری دوران جنگ را ایجاد کنیم و دستاورد آن دوران را دوباره به ثبت برسانیم. خلایی در حال حاضر وجود دارد که روحیه ایثار دوران جنگ تداوم نیافت و امیدواریم در پی این تفاهمنامه جوانان را به سمت اهدای خون سوق دهیم.

پور فتح‌اله درباره اهمیت سلول‌های بنیادی خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش‌های جهانی هر چقدر سن اهداء کننده سلول بنیادی جوان‌تر باشد، میزان تحمل و پاسخ پیوند مغز استخوان بهتر خواهد شد.

سن اهداء سلول بنیادی را به زیر ۳۰ سال  می آوریم

وی افزود: بر همین اساس در حال ایجاد تغییر در دستورالعمل هستیم که سن اهداء را به زیر ۳۰ سال بیاوریم؛ این اقدامی است که در کشورهای در حال توسعه انجام شده است. همین حرکت به سمت دانشگاه‌ها به معنای این است که داوطلبانی زیر ۳۰ سال خواهیم داشت.

مدیر عامل سازمان انتقال خون اضافه کرد: موضوع اهداء پلاسما و تولید دارو از پلاسمای ایرانی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است. در حال حاضر حدود ۶۰ درصد داروها مشتق از پلاسمای ایرانی تولید می‌شوند.

وی افزود: طبق توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی و به دلیل بیماری‌های نوظهور و نوپدید و ویروس‌های جدید، لازم است داروها مشتق از پلاسمای منطقه‌ای تولید شوند. در آینده نزدیک اهداء خون از شکل سنتی که خون به طور کامل اهداء می‌شود تغییر می‌کند و به این شکل درمی‌آید که فقط جزء خونی مورد نظر اهداء می‌شود.

مدیر عامل سازمان انتقال خون با یادآوری اینکه از سال ۷۳ واکسیناسیون هپاتیت سی از بدو تولد در کشور انجام شد، اظهار داشت: افرادی که در آن زمان واکسیناسیون شدند الان دانشجو هستند و برای اهداء خون داوطلب می‌شوند و نسلی هستند که از نظر هپاتیت ایمن شده‌اند.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

چهارشنبه 21 آذر 1397  12:01 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها