ضرورت بازسازی آسانسور
ایمنی در آسانسور دارای نکات و مباحث زیادی است
آسانسور وسیله ای برای جابجایی افراد یا کالا بین طبقات ساختمان است. ساختار کابین آسانسور به اشخاص اجازه می دهد میان ریلهای نصب شده عمودی با حداکثر انحراف ۱۵ درجه حرکت کنند.
آسانسور تنها وسیله رفت و آمد است که مورد استفاده تمامی گروه سنی قرار می گیرد و عمومی ترین وسیله جابجائی عمودی در جهان است. با نگاهی گذرا به وضعیت آسانسورهای نصب شده در کشور، این نکته به خوبی مشهود است که بیشتر از یک سوم آسانسور های کشور دارای عمر بیش از ۲۵ سال می باشند. از طرف دیگر؛ نظر به این که لوازم و قطعات مورد استفاده در آسانسور دارای عمر مفید مخصوصی می باشند، بدیهی است در صورت استفاده از بهترین و مدرن ترین قطعات، حتی با داشتن بهترین برنامه سرویس و نگهداری، تجهیزات از شرایط مطلوب خارج شده و عمر مفید آنها به اتمام می رسد.
حال اگر نداشتن برنامه راهبری سرویس و نگهداری برای بسیاری از آسانسور های کشور و یا برنامه سرویس و نگهداری غیر اصولی و مهمتر از همه عدم آشنائی بسیاری از افراد و شرکتهای نسل سوم با سیستم های قدیمی کار شده در ۲۵ سال پیش را هم به موارد فوق اضافه کنیم به راحتی به وضعیت بغرنج آسانسور های قدیمی کشور پی می بریم.
با توجه به اینکه آسانسور یکی ازلوازم گران قیمتی است که در ساختمان ها نصب می شود لذا تعویض آن (هم از نظر اجرائی و هم از نظر اقتصادی) به راحتی امکان پذیر نیست. پس بازسازی آسانسور و مدرنیزاسیون آن می تواند در این زمینه کار ساز شده و به احیاء ارزش آن بیانجامد
ضرورت بازسازی آسانسورهای فرسوده:
۱- تضمین امنیت و آسایش
آسانسور از معدود وسایل نقلیه ای می باشد که فرمان دادن به آن در اختیار مسافر است و کنترل و توقف آن توسط یک سیستم انجام می شود و مسافر هیچ نقشی در توقف آن ندارد.لذا باید ایمن، کارا و مطمئن باشد. آسانسورهای قدیمی از نظر ظاهری فاقد زیبائی و آرامش و از نظر فنی فاقد ایمنی می باشند. نوسازی آسانسور می تواند این امکان را به ساختمان های موجود بدهد که از همان امکانات موجود، نتایج بهتری در راستای ایمنی و سلامتی بهره مند شوند و این می تواند هزینه مدرنیزاسیون را توجیه کند.
یک آسانسور کامل باید سه قابلیت مهم داشته باشد:
ایمنی (تنظیم پارامترهای کنترلی دارای تائیدیه های تست های نمونه)
قابلیت اطمینان (طراحی مهندسی در انتخاب و ساخت قطعات و تجهیزات مطابق با استانداردهای EN-81 و مقررات ملی ساختمان )
نحوه عملکرد ( چگونگی نصب و مونتاژ قطعات، جهت راحتی و زیبائی ) بازسازی آسانسور باعث می شود بدون تغییرات وسیع و گسترده سیستم آسانسور، آنها را با مدرن ترین تجهیزات روز مجهز کرده و آرامش، آسایش، زیبائی و راحتی را هدیه بگیرید.
۲- مدیریت زمان و سرمایه
۳- اعتبار تجدید شده
میزان اعتبار هر شرکت و مدیر آن به چندین عوامل بستگی دارد که یکی از آنها آسانسور ها و پله های برقی می باشد. خرابی و از کار افتادگی مکرر آسانسور ها و پله های برقی حتی به مدت کوتاه شما را در معرض یک محکومیت شدید قرار خواهد داد.
4- اجاره دادن آپارتمان با نرخ جدید
5- بهینه سازی مصرف انرژی
امروزه استفاده از سیستم های ACVV و VVVF باعث می شود موتور با اتلاف انرژی شیار کم مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از سیستم VVVF سبب کاهش قابل ملاحظه حرارت موتور آسانسور در ساختمان پر ترافیک شده و با حذف فن موتور و سیستم خنک کننده برقی موتور خانه، صرفه جوئی غیر مستقیم در مصرف انرژی نیز در پی دارد.
همچنین استفاده از موتور های بدون گیربکس(گیرلس) گام دیگری در راستای کاهش مصرف انرژی می باشد. این موتور ها به دلیل عدم استفاده از روغن، سازگاری بالایی با محیط زیست نیز دارند.
در پایان باید از ضرورت استاندارد آسانسور یاد نمود چرا که رفع نواقص و مشکلات آسانسور به ایمنی مسافران آسانسور کمک شایانی می کند.