برترینها - الهام مظفری: در این شبهای پاییزی یک سالاد خوشمزه و کم کالری میتواند جایگزین خوبی برای غذاهای سنگین همیشگی باشد.
سالاد سبز بادام و پیاز و انار
مواد لازم:
- نصف پیمانه بادام خام
- ۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک و نیم قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری پاپریکا
- ۲ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- یک قاشق چایخوری خردل
- سه چهارم قاشق چایخوری فلفل
- نصف پیاز بزرگ
- ۴۰۰ گرم کدو
- ۸۰ گرم پنیر پامزان
- ۵۰۰ گرم کاهو
- نصف پیمانه دانه انار
طرز تهیه:
۱. دمای فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید. بادامها را با نصف قاشق چایخوری آب، نصف قاشق چایخوری روغن و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و پاپریکا ترکیب کنید و در فر بپزید تا طلایی شوند (حدود ۱۰ دقیقه) اسپس اجازه دهید سرد شود بعد کمی کوبید و کنار بگذارید.
۲. در یک کاسه کوچک سرکه بالزامیک، خردل، نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل را ترکیب کنید. به تدریج یک چهارم پیمانه روغن را اضافه کنید و کنار بگذارید.
۳. یک قابلمه را روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. پیازهای حلقه شده را با یک قاشق چایخوری روغن بپوشانید و یک چهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل روی آن بپاشید. ورقههای پیاز را بپزید تا کمی تیره شوند، یک بار هم آنها را برگردانید (۵ تا ۸ دقیقه در کل) سپس در یک کاسه بریزید و حلقهها را جدا کنید. در آن را ببندید و اجازه دهید ۵ دقیقه بماند تا نرم شود.
۴. کدوها را حلقه حلقه کنید. حرارت زیر تابه را کم کنید و کدوها را با یک و نیم قاشق چایخوری باقیمانده روغن و نصف قاشق چایخوری نمک و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل تفت دهید. وقتی دو طرف کدوها سرخ شند (حدود ۷-۸ دقیقه ) شعله را خاموش کنید، در تابه را بگذارید ۲۰ دقیقه بماند.
۵. در یک کاسه بزرگ، کاهوها را با نیمی از مواد و نمک و فلفل ترکیب کنید. کدو و پیاز را دور آن بچینید. بادام و دانههای انار و سپس پنیر و دوباره سس را روی آن بریزید.
سالاد پاییزی با انار و مغز دانهها
مواد لازم:
- دو و یک چهارم پیمانه آب انار
- ۳ قاشق غذاخوری سرکه
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک و نیم قاشق غذاخوری نمک
- یک قاشق چایخوری آویشن
- نصف قاشق چایخوری فلفل
- ۴۵۰ گرم مخلوط دلخواه سالاد
- یک سوم پیمانه پیازچه تازه خردشده
- یک چهارم پیمانه جعفری خردشده
- دو پیمانه گردوی بو داده خردشده
- یک و نیم پیمانه دانه انار
طرز تهیه:
۱. آب انار را در یک ماهیتابه حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا حجم آن سه چهارم پیمانه شود. اجاره دهید سرد شود و سپس با سرکه، روغن، نمک، آویشن و فلفل ترکیب کنید.
۲. سالاد، پیازچه، جعفری، گردو و دانههای انار را با هم مخلوط کنید و همراه با سس آب انار داخل یک کاسه بزرگ به آرامی ترکیب کنید.
سالاد انار و اسفناج با گلابی و فندق
مواد لازم:
- سه چهارم پیمانه آب انار
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- ۲ قشق غذاخوری روغن زیتون
- نصف قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم قاشق چایخوری آویشن
- یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- ۱۵۰ گرم برگ اسفناج
- سه چهارم پیمانه کلم قرمز ریزخردشده
- نصف پیمانه دانه انار
- نصف پیمانه فندق بوداده خردشده
- یک عدد گلابی بزرگ و سفت
طرز تهیه:
۱. در یک ماهیتابه آب انار را ۵ تا ۶ دقیقه بجوشانید تا حجم آن به یک چهارم پیمانه کاهش یابد. اجازه دهید سرد شود، با آبلیمو، نمک، روغن، آویشن و فلفل ترکیب کنید.
۲. در یک کاسه سالاد، به آرامی اسفناج، کلم قرمز، دانههای انار و فندق را با سس آب انار ترکیب کنید.
۳. گلابی را چهار قسمت کنید و وسط آن را درآورید. گلابی را به صورت رشته رشته خرد کنید و روی سالاد بریزید.
سالاد انار و پرتقال خونی
مواد لازم:
- ۸ عدد پرتقال خونی
- ۶ دسته شاهی
- یک عدد کاهو
- ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
- نصف تا سه چهارم پیمانه دانه انار
- یک پیمانه خلال بادام بوداده
طرز تهیه:
۱. پوست پرتقال را بکنید و با یک چاقوی تیز پوست نازک و سفید آن را جدا کنید.
۲. شاهیها را بشویید. در یک کاسه بزرگ آن را با کاهو، پرتقالها و مقدار کافی سرکه ترکیب کنید. در نهایت سالاد را با دانههای انار و بادام بو داده تزئین کنید.
سالاد انار و لبو
مواد لازم:
- یک پیمانه لبوی پخته خردشده
- یک پیمانه پیاز خردشده
- یک چهارم پیمانه سرکه قرمز
- یک چهارم پیمانه آب مرغ
- سه پیمانه آب پرتقال
- یک پیمانه شکر
- نصف پیمانه پوست پرتقال رنده شده
- یک پیمانه دانه انار
- نمک به مقدار لازم
- یک و نیم تا دو پیمانه کاهو یا اسفناج
- یک چهارم پیمانه پنیر فتا
طرز تهیه:
۱. در یک قابلمه نچسب روی حرارت زیاد، لبو، پیاز، سرکه، آب مرغ، آب پرتقال، شکر و پوست پرتقال را بجوشانید، گاهی هم بزنید تا وقتی حجم مایع حدود دو قاشق غذاخوری شود (حدود ۷ تا ۸ دقیقه). سپس اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود.
۲. دانههای انار را با نمک داخل مخلوط لبو بریزید و ترکیب کنید.
۳. کاهو را داخل بشقاب بریزید. مخلوط انار و لبو را روی سبزیجات بریزید. سپس روی آن را با پنیر فتا تزئین کنید.