وبسایت سرآشپز پاپیون: کدو حلوایی میوه خوش آب و رنگ و مقوی پاییزی است که میتوان با آن انواع دسر ها و غذا های خوشمزه را تهیه کرد که در این مطلب چند رسپی با آن را برایتان آورده ایم.
سوپ کدو تنبل
مواد لازم
- آب مرغ ۳ فنجان
- نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
- پوره کدو تنبل ۲ فنجان
- جعفری تازه خرد شده۱ قاشق چای خوری
- پیاز خرد شده ۱/۲ فنجان
- آویشن تازه ۱/۲ قاشق چای خوری
- سیر خرد شده ۱ حبه
- خامه ۳ قاشق سوپ خوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
1. کدو تنبل را پوست کنده و در آب کم بپزید و به شکل پوره در آورید
2. آب مرغ، نمک، پوره کدو تنبل، پیاز، آویشن، سیر، و فلفل را در یک دیگچه بریزید و روی اجاق بگذارید. پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد
3. پس از پختن سوپ، مخلوط را بگذارید کمی سرد شود و در دسته های کوچک (۱ فنجان در یک زمان) داخل مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا محلول صاف و یکدست شود.
4. دوباره مخلوط سوپ کدو تنبل را به دیگچه برگردانید و بگذارید روی حرارت کم و به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.
5. در حین جوشیدن سوپ را هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود.
6. سوپ کدو تنبل آماده است آن را در کاسه سوپ بریزید و با خامه و جعفری تازه خرد شده تزیین کنید.
سایر نکات
سوپ کدو تنبل یک سوپ مغذی و ساده است و به عنوان پیش غذا و یا غذای اصلی برای شام خانواده شما، سبک و لذیذ است.
اسموتی ادویه کدو حلوایی
مواد لازم
- ادویه پای کدو حلوایی ۱.۵ قاشق چای خوری
- پوره کدو حلوایی ۱/۲ فنجان
- عصاره افرا (خالص) ۲ قاشق سوپ خوری
- موز (یخ زده) ۱ عدد
- جو دو سر (جو کامل) ۱/۲ فنجان
- بیسکویت سبوس دار(خرد شده) ۱ عدد
- شیر (به انتخاب خودتان) ۱/۱/۴ فنجان
طرز تهیه
1. همه ی مواد را داخل مخلوط کن با سرعت بالا بزنید تا یکدست و ترکیب شوند. آنقدر شیر اضافه کنید تا غلظت مطلوب به دست بیاید.
2. داخل لیوان ها بریزید و روی آن ادویه ی پای کدو حلوایی بریزید. با نی سرو کنید.
اسپرسو کدو حلوایی
مواد لازم
- شیر ۱ لیوان
- پوره کدو حلوایی ۱ قاشق غذا خوری
- خامه به مقدار لازم
- قهوه به مقدار لازم
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق چای خوری
- دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه
1. نصف لیوان شیر را درون ظرفی بریزید سپس پوره کدو حلوایی ( کدو پخته ) ، شکر ، وانیل و دارچین را به شیر اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط نمائید.
2. پس از اینکه مواد را ترکیب کردید ، ظرف را در مایکروویو قرار دهید ، پس از ۱-۲ دقیقه مخلوط غلیظ و پر خامه ای خواهید داشت که اماده تهیه اسپرسو است ( روی حرارت هم میتوانید این مخلوط را آماده کنید ).
3. درون لیوان مقداری از مخلوط اماده بریزید سپس قهوه ( ۱ قاشق چایخوری قهوه + ۱ فنجان اب با حرارت ملایم دم کنید ) را به آن اضافه کنید و مقداری شیر روی ان بریزید.
4. مواد را با قاشق مخلوط کنید و کمی خامه زده شده روی نوشیدنی تان قرار دهید و در انتها با کمی پودر قهوه یا دارچین تزئین کنید.
سایر نکات
میتوانید بجای شکر از عسل ، شیره خرما ، شیره انگور و … استفاده کنید ؛ بهتر است از شیر پر چرب برای طعم خوب آن استفاده کنید ؛ سعی کنید مواد در زمان ترکیب داغ باشند تا نوشیدنی تان گرم و دلچسب باشد.
پلوی کدو حلوایی
مواد لازم
- کدو حلوایی بدون پوست(حبه قندی خردشده) ۵۰۰ گرم
- برنج۴ پیمانه
- کشمش پلویی۱ پیمانه
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
- پیاز ۲ عدد
- پودر دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه
1. برنج را از قبل دو ساعت خیس کرده و آبکش کنید. یک عدد پیاز را نگینی خرد كرده و با روغن و کمی زردچوبه تفت دهید. کدو را اضافه کرده، تفت داده، کشمش را شسته و با کدو کمی تفت دهید. یک قاشق سوپخوری شکر و زعفران و درصورت دلخواه یک قاشق سوپخوری رب به آن اضافه كرده و از روی حرارت بردارید. برنج را ساده دم کنید.
2. براي درست كردن گوشت قلقلي ها گوشت چرخ كرده را در ظرفي بريزيد و یک عدد پیاز دیگر را در آن رنده كنيد . مقداري هم نمک و فلفل بزنيد . حالا با دستتان شروع به ورز دادن كنيد تا مايه گوشتي يكدست شود.تابه اي آماده كنيد و داخل آن مقداري روغن بريزيد .كوفته ها را در روغن سرخ کرده و به مخلوط کدو اضافه كنید. وقتي كه برنج دم کشید، آن را درون دیس کشیده و لابهلای آن گوشت و كدو را بريزيد و سرو كنيد.
دلمه کدو حلوایی
مواد لازم
- کدو حلوایی کوچک ۱ عدد
- برنج آبکش شده ۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- رب ۱ قاشق سوپ خوری
- سبزی دلمه خرد شده ۳۰۰ گرم
- لپه ۱/۲ پیمانه
- سرکه ۳ قاشق سوپ خوری
- آلو یا برگه زرد آلو به مقدار لازم
- زعفران ۳ قاشق سوپ خوری
- شکر ۲ قاشق سوپ خوری
- کره آب شده ۳ قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
1. ابتدا کدو حلوایی را شسته سر آن را بریده و داخل آنرا کاملاً خالی کرده و تمیز میکنیم.
2. داخل کدو کره آب شده و زعفران و کمی شکر زده روی کدو را روغن میمالیم و به مدت نیم ساعت داخل فر میپزیم.
3. پیاز را سرخ کرده گوشت را به آن اضافه کرده سرخ میکنیم و بعد رب را اضافه کرده و سرخ میکنیم و در نهایت برنج، سبزی و لپه پخته شده را اضافه کرده و کمی تفت داده و سرکه را هم به مواد اضافه میکنیم.
4. آلو خیس خورده یا برگه زرد آلو را هم اضافه کرده نمک و فلفل مواد را اندازه میکنیم و داخل کدو را پر میکنیم.
5. فر را از قبل روی °C۱۸۰ گرم کرده و کدو را داخل ظرف گذاشته روی آنرا فویل میکشیم و کف ظرف را کمی آب میریزیم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت میپزیم.