0

عواقب حقّ الناس در آخرت در کلام امام سجاد علیه السلام

 
bahes110
bahes110
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : مرداد 1397 
تعداد پست ها : 631
محل سکونت : قم

عواقب حقّ الناس در آخرت در کلام امام سجاد علیه السلام

(أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَي)؛«آيا نمي ‌دانيد که خدا مي ‌بيند؟»علق /۱۴

امام سجادعلیه السلام می فرماید:

"روز قیامت دست انسان را می گیرند و به اهل محشر نشان می دهند می گویند :"هرکس نزد این شخص حقّی دارد ،حقّ خود را بگیرد و هیچ چیز براهل محشر دشوارتر نیست که آشنایی را ببیند از ترس این که ادعای حقیّ نماید ."

اگر امام معصوم علی علیه السلام از مسلمانان می خواستند کجی دروی دیدند بگویند و اگراصلاح نشد با شمشیر اصلاحش کنند؛ و اگر امام حسین علیه السلام تمام فعالیت ها و قیام خود را با انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدّشان؛ در مقابله با رأس حکومت یعنی یزید؛ متمرکز کردند؛ اگر احقاق حقّ عموم مردم را اولی تر از میدان دادن به احزاب و خواص و ثروتمندان و... می دانستند، می خواستند تا روز قیامت به همه مسلمانان و حکومت اسلامی و بشریّت یاد بدهند که ریشه مشکلات مردم در حاکمان جامعه می باشد. 

تمام داشته های صاحب منصبان از بیت المال و اعتبار اجتماعی و... حق الناس و مشروط  به انجام وظایف می باشد.

وظیفه همگان در عدم اجرای وظایف و حفظ بیت المال و ظلم و...به مردم امر به معروف و نهی از منکر هست.

 وجوب و قلمرو امر به معروف و نهی ازمنکر در قرآن و روایات بسیار گسترده و تابع شخص و شخصیّت و ... نیست؛ و هیچ کس مجاز به ایجاد محدودیت و شرائطی مضاف بر شرائط مندرج در متون دینی دراجرای این فریضه و حذف تدریجی آن نمی باشد.

 مدیریّت حکومت اسلامی باید همواره تابع قوانین اسلام بوده و از تبعیّت از صاحبان زر و زور و قدرت که ناشی از هواهای نفسانی می باشد بپرهیزند که پای میزان ظلم ها توسط شاهدی که حاکم هم هست، حسابرسی خواهد شد.

همچنان که آیات قرآن وسیره پیامبر و ائمه علیهم السلام مؤید این مهم می باشد، لذا؛ به تأسی از قرآن و سیره پیامبر و اهل بیت علیهم السلام وظیفه شرعی خود را انجام دهیم که الناس علی دین ملوکهم.

  منصوره وطنی

msnsurevatani.ir

شنبه 24 شهریور 1397  12:15 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها