0

زنگی نامه مهندس حسینعلی گهری

 
mohammadgohari
mohammadgohari
کاربر جدید
تاریخ عضویت : شهریور 1397 
تعداد پست ها : 1
محل سکونت : همدان

زنگی نامه مهندس حسینعلی گهری

مرحوم مهندس حسینعلی گهری در سال 1316 در شهرستان ملایر دیده به جهان گشود. دوره ابتدایی در مدرسه فروغی (شهید خرسندی فعلی) و دوره متوسطه در دبیرستان پهلوی (دبیرستان ماندگار شریعتی) اشتغال به تحصیل داشت. در دوران دبیرستان رتبه اول زیبای اندام استان و رتبه سوم پینگ پنگ استان را کسب کرد. ایشان به همراه برادر بزرگ خود(مرحوم سرهنگ محمدعلی گهری) در باشگاه تاج به مدیریت برادران اقدسی به ورزش می پرداختند. از دبیران معروفی که ایشان در دوران تحصیل داشتند شهید رجایی بودند که در دوران شاه به ملایر تبعید شده بود و همینطور استاد مرتضی کتیرایی (نماینده ملایر در دور اول مجلس بعد از انقلاب)  که برادر مصطفی وزیر مسکن و شهرسازی دولت بازرگان بود.

 مهندس گهری در سال 1341 از دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی هیدرولیک (عمران آب) فارغ التحصیل شدند و از محضر اساتیدی مانند مهندس ریاضی ( مدرس سازه های آبی، رئیس دانشگاه فنی دانشگاه تهران و رییس مجلس وقت ایران)، مهندس بازرگان (مدرس ترمودینامیک)، دکتر مجتهدی( مدرس هیدرولیک، رییس پلی تکنیک و بنیان گذار دانشگاه شریف) استفاده کردند .  در سال 1342 به استخدام وزارت کشور در پست ریاست سازمان آب ملایر درآمدند. ایشان با حفظ سمت در ادوار مختلف رئیس دایره نوسازی شهرداری، فضای سبز، اجرایی و... بودند. همچنین در ادوار مختلف شهرداری ملایر تا سال 64 قایم مقام شهردار  و پس از شهردار نوری 2سال سرپرست شهرداری ملایر را به عهده داشتند.

در زمان شهردار چوبک و فرمانداری دکتر بابک اجرای بلوار پارک و بلوار قایم مقام را به پایان رساندند. آبرسانی پارک سیفیه و سپس اجرای پارک جنگلی 100هکتاری که نیازمند 3 منبع بزرگ بود و اجرای آبیاری قطره ای در دهه پنجاه باعث شد مبلغ 10000تومان از پهلوی دوم به عنوان تشویقی در زمان سفر ایشان دریافت کنند .از دیگر یادگارهای ایشان برای شهر طراحی و اجرای بلوار 32متری، بلوار هوانیروز، کمربندی اراک.بروجرد ، کمربندی بروجرد.همدان، اجرای بلوارهای اراک و همدان و درختکاری آنهاست.

ایشان در سال 54 برای اعزام به دانشگاه بیرمنگام  انگلیس و ادامه تحصیل انتخاب شدند اما به علت نوسانات ارزی در آن دوره اعزام متوقف شد. در سال55 به کالج تورین ایتالیا رفتند و دوره عالی مدیریت شهری را در آنجا گذراندند. دوره نیروگاه زباله سوز را در کشور سوئد، دوره تاسیسات شهری و آتش نشانی را در انگلیس، دوره اقتصاد شهری را در  پاریس و نانت فرانسه گذراندند.

مرحوم مهندس گهری در سال54 به عنوان شهردار مسجد سلیمان و در سال 57 به سمت شهرداری تویسرکان انتخاب شدند. در مدت شهرداری تویسرکان خدمات ارزنده ای به این شهر ارائه کردند و از طرف یوسف چوبک که به سمت شهرداری مشهد انتخاب شده بود برای پست معاونت شهرداری مشهد دعوت شد که با پیروزی انقلاب اسلامی شهردار چوبک از ایران به هلند مهاجرت کردند و در کسوت استاد دانشگاه مشغول به کار شدند و مهندس گهری از تویسرکان به شهرداری ملایر بازگشتند. مهندس گهری در زمان شهردار  فقید بهنامجو سیل بندهای اطراف شهر را تکمیل کردند با درخواست خود با سمت کفیل شهرداری و ریاست سازمان آب در سال64بازنشسته شدند.

مرحوم مهندس گهری پس از بازنشستگی زود هنگام علاقه وافری به توسعه شهر داشتند و دوره های مختلف به شورای شهر ملایر مشاوره دادند. از جمله مقالاتی که منتشر نمودند می توان به مقاله تاریخی و خواندنی ((روزی، روزگاری ملایر))اشاره کرد که شرح حال ملایر قدیم و احوالات آن روزگار است. همچنین ایشان با همکاری فرزندشان محمد گهری پیش نویس کتابی با عنوان خاستگاه اقوام ملایر را تهیه نموده بودند. ایشان در انجمن نخبگان ملایر به ریاست دکتر حسین ملایری فعالیت چشمگیری داشتند و مقاله ای تحت عنوان نیروگاه زباله سوز در کنفرانس چشم انداز بیست ساله ملایر در سال85منتشر نمودند.

از ایشان پیشنهادات مکتوبی تحت عنوان طرح توجیهی در زمینه تله کابین لشگردر، پیشنهاد برگزاری جشن گل یاس ملایر، تالار موزه مشاهیر ملایر، آبیاری زیرزمینی درختان چنار پارک سیفیه، و....به جا مانده است.

ایشان پس از یک دوره بیماری کوتاه در روز 20 فروردین 97 سالگرد تولدش به دیدار حضرت حق شتافت.

سه شنبه 6 شهریور 1397  12:21 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها