تكليف نان سبوسدار چه ميشود
گروه استانها / حوزه همدان
89/10/22 - 16:18
شماره:8910220860
با آزاد گذاشتن نانوا براي انتخاب آرد؛
تكليف نان سبوسدار چه ميشود
خبرگزاري فارس: داستان قديمي نان بيكيفيت و نارضايتي مردم تكرار مكررات است اما براي فرار از اين موضوع و كسب رضايت مردم، آزاد گذاشتن دست نانوا براي انتخاب هر نوع آرد منجر به كنار گذاشتن مصرف آرد سبوسدار ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، گزارش روز گذشته فارس با عنوان "نيمنگاهي به توليد نان سالم و اهميت آن در سلامت جامعه " نگاهي به وضعيت نان و نظرات كارشناسان و مسئولاني در اين ارتباط بود.
در موضوع نان فرمانداريها همواره رأس تصميمگيريها در شهرستان هستند و در اين گزارش هم نظرات فرماندار همدان منعكس شد.
اگر حافظه همدانيها ياري كند موضوع نان يكي از دغدغههاي فرماندار سابق همدان كه اكنون در كسوت معاون سياسي امنيتي قرار گرفته نيز بود.
يكي از مواردي كه علياكبر فاميلكريمي در دوره خود پيگيري مستمري داشت، نظارت بر نانوايان و استفاده از نان سبوسدار بود و كار به جايي رسيد كه كنترل مستقيم بر آرد تحويلي نانواييها انجام شد و فرماندار وقت اعلام كرد هر نانوايي كه از آرد ستاره استفاده كند با آن برخورد ميكنيم.
اجبار بخشي از كار استفاده از نان سبوسدار و بخش ديگر فرهنگسازي براي مردم است كه از اين كه آيا در اين مدت فرهنگسازي شده يا نه ميگذريم.
اما نكته حائز اهميت اين است كه فرماندار فعلي همدان در گزارش اخير در پاسخ به اين سئوال كه چرا نانواييها براي توليد انواع نانها از هر آردي كه بخواهند، ميتوانند، استفاده كنند، در صورتي كه اصول استاندارد استفاده از "كدام آرد " براي "چه ناني " را معين كرده است، گفت: امروز نانواييهاي ما مايل به استفاده از هر آردي كه باشند، ميتوانند آن را از طريق كارخانجات آرد در اختيار داشته باشند.
حسن قهرمانيمطلق افزود: اختيار خريد آرد از هر واحد توليدي به نانوايان داده ميشود تا ضمن ايجاد فضاي رقابتي و بهبود كيفيت بهانهاي براي عدم كيفيت نان به واسطه آرد تحويلي وجود نداشته باشد.
اين سخن به اين معني است كه نانوايان براي جلب مشتري كه اتفاقاً مردم به سمت خريد نانهاي روشن كشيده شدهاند، ميتوانند از "آرد ستاره " هم استفاده كنند و هيچ گونه اجباري براي رعايت استاندارد پخت نان در اين ارتباط نيست.
در برههاي از زمان كه سنگكيها در حال جمعآوري بود دغدغه عدهاي اين بود كه نان سبوسدار به معني كامل همين سنگك است و اتفاقاً راهاندازي آزادپزها منجر شد اين نان فراموش نشود، اما اگر سنگك هم با نان ستاره پخت شود ديگر فرقي بين لواش و تافتون و سنگك وجود ندارد.
داستان قديمي نان بيكيفيت و نارضايتي مردم تكرار مكررات است اما براي فرار از اين موضوع و كسب رضايت مردم با عنوان آزاد گذاشتن دست نانوا براي رقابت و همچنين نگاه فعلي مردم به شكل و رنگ نان، آيا چندي بعد استفاده از آرد سبوسدار ادامه مييابد.
470 واحد نانوايي در شهرستان همدان فعال هستند كه آرد مصرفي آنها روزانه 5 هزار و 317 تن، معادل يك سوم سهميه آرد واحدهاي نانوايي استان است.
چهارشنبه 22 دی 1389 9:59 PM
تشکرات از این پست